Kezdőlap (B-vitaminok)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » B-vitaminok


 

B-vitaminok

Egészség  Búzafű  Caldarium

B-vitaminok - Mentőöv a fáradt idegrendszernek
B-vitaminok nélkül nincs nyugalom, jó közérzet, szellemi frissesség. Ez tudományos tény.


B-vitaminokról általában
A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok.
Legfontosabb szerepük a következőkben van: egészséges idegek, bőr, szemek, haj, máj, száj, izomtónus, emésztés, depresszió kezelése, zsír- és szénhidrát anyagcsere, ...

B-vitaminok
B-vitaminból nagyon sokféle van, ezért is használjuk a többesszámú jelölést. Ebben a cikkben csak a legfontosabbakkal fogunk foglalkozni.
B1-vitamin (tiamin) ...

A B-vitaminok hiányai és tünetei
A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyozott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki.

A B-vitaminok csoportjának tagjai ( B-vitamin komplex):
B1-vitamin (tiamin, aneurin) »
B2-vitamin (riboflavin, laktoflavin) »
B3-vitamin (niacin, nikotinsav, nikotinamid) »
B5-vitamin (pantoténsav, kalcium-pantotenát » ...

A B-vitaminokról általában
A B-vitaminokat komplexnek is nevezzük, hiszen ezek az anyagok sosem önmagukban, hanem mindig közösen fordulnak elő az egyes élelmiszerekben. Tehát nem egy B-vitaminról, hanem többről beszélhetünk.

Brit kutatási eredmények igazolják, hogy a B-vitaminok lassíthatják, akár meg is állíthatják az Alzheimer-kór agyban végzett pusztításait.

Vitamin 1x1 [1] - B-vitaminok
A vitaminok csuda dolgok. Megfelelő mennyiségben képesek arra, hogy a testünket teljesen egészségesen tartsák, és akár komoly betegségeket is lehet kezelni velük - persze hozzáértő segítséggel.

A B-vitamin komplexnek köztudomásúan stressz-csökkentő hatása van. A nem túl nagy adagokban rendszeresen bevitt B-vitaminok jól oldják az idegi feszültséget.

B-vitaminok
Vízben oldódó vitaminok.
Tiamin (B1-vitamin): jelentős szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, valamint az izmok és az idegrendszer zavartalan működéséhez elengedhetetlen.

B-vitaminok
B1-vitamin (tiamin):
Vízben oldódó vitamin. Az idegrendszer a B1-vitamin egyik legfontosabb célterülete.

B-vitaminok
A B vitaminok a bőr és a hajhagymák anyagcseréjében fontos szerepet játszanak, növelik bőrünk ellenállóképességét. Erőssé teszik a hajat, csökkentik a korpásodást, védenek a hajhullástól, és késleltetik az őszülés folyamatát.

B-vitaminok
szénhidrát-anyagcsere (B1, B6)
elektrontranszport (B2)
zsírsavszintézis (B3, B5)
aminosav-szintézis (B6)
vörösvérsejt-szintézis (B12) ...

B-vitaminok: B6, B12, folsav
Legjobb B6-vitamin-forrásaink a máj, a hús, a tejtermékek, a száraz hüvelyesek, az élesztő, a tojássárgája, a barnaliszt és az ebből készülő pékáruk, illetve a kukorica és a zöldségfélék.

B-vitaminok
Tiamin (B1 vitamin) , Riboflavin (B2 vitamin), Niacin (B3 vitamin), B6 vitamin 10 mg, Folsav (B9 vitamin), B12 vitamin, Pantoténsav (B5 vitamin) ...

B-vitaminok és az ízületi gyulladás
Évekkel ezelőtt az orvosok rájöttek, hogy csökkenthetik a reumás ízületi gyulladás tüneteit az egyik B-vitamin adásával, és még hatásosabb, ha egy másikat is adnak hozzá.

B-vitaminok (B1, B2, B3, B5, B6, B12, niacin): a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, bab, borsó, szója, tej, máj, hal, káposzta, tojás tartalmazza.
H-vitamin (biotin) tojássárgában, csokoládéban, mogyoróban található.

B-vitaminok
Egy külön vitamincsoport melyek a testsejtek energiáját biztosítják, és ők szabályozzák a zsírok és fehérjék anyagcsere folyamatát. B-vitamint ne szedjünk csak komplex formában, egyébként csak pénzt dobunk ki.

B-vitaminok (B6, Folsav, B12): Szervezetünk több fontos működési funkciójában szinergistaként vesznek részt. Szükségesek például a vörösvértest képzéshez, ill. a DNS szintézishez is.

A B-vitaminok szervezetünk energia-felszabadító folyamataira hatnak. Minden sejtünk légzési láncában zajló folyamat életfontosságú eleme a B2-vitamin. Fontos a vörösvérsejtek képzésében és lebontásában, segít a máj méregtelenítő működésében.

A B-vitaminok lassítják az időskori szellemi hanyatlást
Szóljon
hozzá! ...

A B-vitaminokat együtt "B-komplex" - nek hívjuk. A B-vitaminoknak nevezett 11 anyagnak, fontos az egymáshoz viszonyított aránya. Ezeket a vitaminokat egyszerre, együtt kell bevinni a szervezetbe.

B-vitaminok

A teljes gabonaszemek, búzacsíra, húsok és más, az egészséges táplálkozásban rendszeresen fogyasztott élelmiszerek jó B-vitamin és magnézium források, amelyekre szükség van az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez.

A B-vitaminok riasztják a rovarokat
A vitaminok valóban ellenállóbbá teszik a szervezetet a betegségekkel szemben, de a vérszívókra egyáltalán nem hatnak.

B-vitaminok, homocisztein
A 90-es évek során egyre több bizonyíték gyűlt össze arra vonatkozólag, hogy magasabb plazmahomocisztein-szint mellett az atherosclerosis folyamata gyorsabb, és így a következményes kardio-, ...

B-vitaminok
Erősítik és táplálják a hajat, csökkentik a korpásodást, szabályozzák a faggyútermelést, aktiválják a hajhagyma anyagcsere-folyamatait. Védik a hajat a hajhullástól, és az őszüléstől.

B-vitaminok:A B6-vitamin amellett,hogy szintén hozzájárul a bőr épségéhez,fokozza az immunsejtek védekező tevékenységét és segíti a fehérje-anyagcserét,ezért segítségével kivédhetjük a fertőző betegségeket.

B-vitaminok: serkentik a haj növekedését.
Gingko biloba: javítja a hajhagymák környezetének vérellátását.
Köles: többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, és hozzájárul a hajgyökerek sejtfelépítéséhez.

B-vitaminokkal a Homocisztein ellen
A folsav, a B6 és a B12 vitamin együttesen jelentős mértékben csökkenti a vér homocisztein szintjét.

A B-vitaminok közül soknak létfontosságú szerepe van abban, hogy a sejtek képesek energiát felszabadítani, de stressz hatására gyorsan kiürülnek a szervezetből.

A B-vitaminokban (B12-vitaminban), vasban és cinkben gazdag állati belsőségek mindegyike tápláló eledel.

A B-vitaminok szolgáltatják testsejtjeinknek az energiát, ők indítják be a zsír és a fehérjék anyagcseréjét ...

A B-vitaminok kiegészítő szedése bizonyítottan csökkenti a fejfájás kialakulásának esélyét. Ezek közül a B3-vitaminnak, a niacinnak van kitüntetett szerepe, különösen magnéziummal kiegészítve.

A B-vitaminok erősítik az immunrendszert, közülük a leghasznosabb a B5 és B6 -vitamin,

E-vitamin ...

A B-vitaminok, a rost és az antioxidánsok kombinációja hozzájárul a fogyókúrád sikerességéhez.

Főként B-vitaminokra van szükségünk, amelyek erősítik az ideg- és immunrendszert. A kalcium és a magnézium oldják az izom- és idegfeszültséget. A Q10-(ubikinon) és a Q1-(NADH)-vitaminok fő feladata a sejtek energiatermelésének segítése.

Ráadásul a B-vitaminok vízoldékonyak, ezért a szervezetünk nem tudja hosszú távon elraktározni, nagy gyakorisággal kell pótolnunk őket. Mivel a B12 vitamin az állatok vastagbelében alakul ki, ezért növényekből nem tudjuk magunkhoz venni.

Mivel egyes B-vitaminok működéséhez is szükséges, a kén a szénhidrátanyagcserét és az ebből fakadó energiatermelést is elősegíti. A sejtek glükózfelvételének elősegítésével szintén az optimális energiaszintet támogatja.

A B-vitaminok vízben oldódnak, több különböző fajtájuk is létezik.
A B12-vitamin csak állati eredetű élelmiszerekben található meg (máj, hús), és szükséges a megfelelő fehérje- és szénhidrát-anyagcseréhez, és a vörösvértestek képzéséhez.

- A brokkoli B-vitaminokat, folsavat és sok C-vitamint tartalmaz. Száz grammjában annyi a C-vitamin, mint két nagy narancsban.

A B-vitaminokat a tej, tojás, hús, máj, gabonamagvak, egyes gyümölcsök, zöldségek és az élesztő tartalmazzák. A C-vitamin leggazdagabb forrása a csipkebogyó, citrusfélék, citrom, narancs, paradicsom, káposzta, zöldpaprika, paraj.

Sok benne az A-vitamin, mérsékelten található benne D-vitamin ezek mellett tartalmaz C-vitamint, különféle B-vitaminokat, vasat, szilíciumot, manéziumot, cinket és mangánt.

A vitaminok közül a folsavat, a biotint (H-vitamin), a C- és B-vitaminokat tartják zsírégetőknek.

PABA - Para-amino-benzoesav - A PABA-ról régebben azt tartották, hogy a B-vitaminok közé tartozik. Ma már tudjuk, hogy közvetlenül nem életfontosságú tápanyag, de bizonyos mikroorganizmusok (bélbaktériumok) számára nélkülözhetetlen.

A B-vitaminok csoportjába tartozik, és főként a vörösvértestecskék képzésében és érésében veszi ki a részét. Ezenkívül irányítja a sejtosztódást, -szaporodást és -növekedést. A terhesség alatt a nőknek kétszeres mennyiségű folsavra van szüksége.

- serkenti a sejtépítést - főleg az aminosavak és B-vitaminok,
- fokozza a regenerálódást - létfontos zsírsavak, aminosavak, klorofill és fikocianin,
- javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát - ásványok, aminosavak, klorofill, ...

A kísérletei csapat azt tapasztalta, hogy a B-vitaminokban gazdag gyümölcsök illata erősítette a rövid távú emlékezetet és a koncentráció. Főként a banán hatott kedvezően az agy bizonyos területeinek a működésére.

Az idegrendszer működéséért elsősorban a B-vitaminok felelősek, közülük is leginkább a B1. A magos kenyér, a burgonya és néha egy sovány szelet sertéshús révén azonban elkerülhetőek a hiánytünetek.

A zabpehely E-vitamint (0,7 mg/100g) és B-vitaminokat tartalmaz, valamint olyan ásványokat, mint a kalcium, magnézium vagy a kálium, valamint nyomelemeket, például szelént.

Azért hívjuk komplexnek, mert a sokféle B-vitaminok sosem önmagukban fordulnak elő élelmiszereinkben, hanem közösen. Mindegyik B-vitamin megtalálható a salátában vagy a gabonafélékben, de a sörélesztő is kiváló koncentrációban tartalmazza.

A vízben oldódó vitaminok (B-vitaminok, C) rövid ideig maradnak a szervezetben, a felesleg hamar távozik a vizelettel, vagy izzadás által, ezért pótolni kell őket, akár naponta is.

A Nutrition Active Chlorella (alga), Shiitake gomba és Cayenne bors kivonatot, valamint B-vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.

A gabonaszem belső és egyben legnagyobb része igazi energiaforrás, hiszen túlnyomórészt szénhidrátokat - főként keményítőt - tartalmaz, ráadásul fehérjék és B-vitaminok is megtalálhatók benne.

Azon túl, hogy a B-vitaminok csoportja valódi energiabomba, táplálják a hajat és a körmöt, segítik a bőrsejtek megújulását, a sejtlégzést és az idegrendszer működését.

A kókuszolaj egészségügyi előnyei hatalmasak: a kókuszolaj növeli a felszívódását az egyes B-vitaminoknak, a zsírban oldódó vitaminoknak, a béta-karotinnak és egyes aminosavaknak is.

A nagy dózisban, naponta szedett B-vitaminok jelentősen lassítják idős embereknél az elbutulást, csökkentik az agyzsugorodást, ...

Vízben oldódnak a C- és B-vitaminok valamint az ásványi anyagok. Az emberi szervezet csupán a D-vitamint képes előállítani, az összes többit élelmiszerekből vagy organikus táplálék-kiegészítőkből kell pótolnia.

Például fehérjéken kívül a B-vitaminok, a foszfor, a kálium, a vas, a réz. Amikor a diót kenyérfélével egészítjük ki, az étrendünk egészséges arányában fogja tartalmazni az összes esszenciális aminosavat. A dió mint E-vitamin forrás is jelentős.

Jelentős mennyiségű A-provitamin (karotinok) és B-vitaminok is találhatók benne. Az előbbi védi a nyálkahártyát és sejteket, és a látásra is pozitívan hat.

A halhús gazdag vitaminokban, elsősorban D-, E-, B-vitaminokban, különösen B12-ben. Ásványianyag-tartalma sem elhanyagolható: a halkonzervek kalciumgazdagok, de jelentős a halak magnézium- és vas- és foszfortartalma is.

Szokták javasolni B-vitaminok szedését, mielőtt az erdőbe megyünk, mert a szaga elriasztja a kullancsokat. Ez az állítás nem bizonyított, de lehet alkalmazni. Még egy megelőzési módszer létezik, mégpedig a védőoltás.

Tejtermékek. Létfontosságú B-vitaminokat és kalciumot tartalmaznak - de csak sovány tejet és zsírszegény termékeket fogyasszon, naponta legfeljebb háromszor, nehogy túl sok telített zsírt vigyen be a szervezetébe! ...

Az avokádóban lévő lecitin, B-vitaminok és a folsav segíti az idegsejtek megfelelő működését.
A sajt fehérjéjéből a lebontás során olyan anyagok szabadulnak fel, melyek kedvezően befolyásolhatják a hangulatunkat.

A csonterősítésen kívül még gondoskodik az idegrendszer megfelelő működéséről, segítségével nyugodtak, optimisták vagyunk (akárcsak a B-vitaminokkal). Ezenkívül fokozza a hormonképződést és javítja a vérkeringést.

Az egyik legjobb C- és A-vitamin forrás. A B-vitaminokat egészségünk számára nagyon jó összetételben tartalmazza. Gazdag B6- és B3- (niacin) vitaminban. Potassiumot (káliumot), folátokat és rostot is tartalmaz..

A B-vitaminok hatása szív- és érrendszerünkre vitatott. Egyesek szerint a túlzott bevitellel károsíthatjuk egészségünket. Vérszegénység A B12-vitamin és a folsav hiánya vérszegénységet okozhat.

A vitaminok terén: a C-vitaminból 1000 milligramm, emellett fontos a B-vitaminok is, amelyek a betegség alatt jelentkező étvágytalanságon segítenek, és a cink, illetve a vas is lényeges, amely az immunrendszert erősítik.

Vitaminhiányos felnőtteknél napi akár 15 000 - 20 000 IU, lehetőleg természetes kivonatú A-vitamin is szedhető, 100 mg E-vitaminnal, valamint C-, D-vitaminokkal, B-vitaminok teljes skálájával kombinálva, de vassal együtt szedni nem ajánlatos, ...

A halhús továbbá jelentős fehérje, D-vitamin, E-vitamin, B-vitaminok (főleg B12-vitamin) forrás, magas a kalcium, magnézium, vas és cink tartalmú.

A Chlorella alga, Shiitake gomba és Cayenne bors kivonatokat, valamint B-vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó készítmény biztosítja, hogy szervezete az alapvető tápanyagokat megkötve és beépítve kiegyensúlyozottan működjön, ...

Nagy része rendkívül jó minőségű fehérje. Ezen kívül vitaminokat tartalmaz, például a B-vitaminok teljes sorozata megtalálhatod benne. Tartalmaz még növekedést serkentő anyagokat, ásványi sókat, és nyomelemeket.

Az aranygyökér gazdag cink, szelén, magnézium, mangán, foszfor és káliumforrás, tartalmaz még A, C és B-vitaminokat is.

A burgonyagumó keményítő- (vagyis szénhidrát-) tartalma 12-14 %. Remekül biztosítja az idegek és az agy tápanyagellátását, serkenti az agyműködést. A benne levő folsav és B-vitaminok is erősítik az idegeket. Kalóriatartalma alcsony.

sem nevezhető diétás ételnek, de sok élelmi rostot és nyomelemet tartalmaz, mely segíthet az őszi vitaminpótlásban. Vasat, cinket és mangánt is tartalmaz, valamint nagyobb mennyiségben megtalálható benne a C-vitamin, illetve E- és B-vitaminokat is ...

többféle bajra régóta eredményesen használják, mivel az almaecet a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, nyomelemeket (kalcium, magnézium, kén, réz, vas, mangán, foszfor, szilikon, klór, fluorin) aminosavakat, A, C, E és B-vitaminokat ...

A héj biztosítja a rostokat és a B-vitamincsoport egyes tagjait, valamint ásványi anyagokat tartalmaz. A csíra szintén gazdag ásványi anyagokban és B-vitaminokban, valamint értékes olajokat tartalmaz.

Más növényi rostoktól eltérően nem okoz puffadást, a szervezet számára jól hasznosítható szénhidrátokat, fehérjéket és B-vitaminokat tartalmaz. Székrekedésben, cukorbajban és magas koleszterinszinttel küszködőknek ajánljuk.

Szedjünk magnéziumot C- és B-vitaminokat, gamma linolinsavat!
--Ha szükséges, akkor rendezzük a bélflórát, miáltal helyreáll a normális emésztés.
--Nagyon sokat segíthet a biorezonancia-terápia és a pszichoterápia (a hidroterápia is)! ...

Közvetve csökkenti az érelmeszesedés és a szívinfarktus veszélyét
Bevitelével elkerülhetjük a vashiányos vérszegénység kialakulását
A B-vitaminokkal együtt erősíti azok hatását
Az inozittal (B9-vitamin) együtt immunerősítő hatású ...

Lásd még: Lásd még: Vitaminok, Vitamin, Életmód, Ásványi anyag, C-vitamin

Egészség  Búzafű  Caldarium

 
RSS Mobile