Kezdőlap (B-vitaminok)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » B-vitaminok


 

B-vitaminok

Egészség  Búzafű  Caldarium

B-vitaminok - Mentőöv a fáradt idegrendszernek
B-vitaminok nélkül nincs nyugalom, jó közérzet, szellemi frissesség. Ez tudományos tény.


B-vitaminokról általában
A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok.
Legfontosabb szerepük a következőkben van: egészséges idegek, bőr, szemek, haj, máj, száj, izomtónus, emésztés, depresszió kezelése, zsír- és szénhidrát anyagcsere, ...

B-vitaminok
B-vitaminból nagyon sokféle van, ezért is használjuk a többesszámú jelölést. Ebben a cikkben csak a legfontosabbakkal fogunk foglalkozni.
B1-vitamin (tiamin) ...

A B-vitaminok hiányai és tünetei
A B-vitaminok vízben oldódó vitaminok, kiegyensúlyozott, változatos táplálkozással könnyen bevihetők így hiányállapot nem alakul ki.

A B-vitaminok csoportjának tagjai ( B-vitamin komplex):
B1-vitamin (tiamin, aneurin) »
B2-vitamin (riboflavin, laktoflavin) »
B3-vitamin (niacin, nikotinsav, nikotinamid) »
B5-vitamin (pantoténsav, kalcium-pantotenát » ...

A B-vitaminokról általában
A B-vitaminokat komplexnek is nevezzük, hiszen ezek az anyagok sosem önmagukban, hanem mindig közösen fordulnak elő az egyes élelmiszerekben. Tehát nem egy B-vitaminról, hanem többről beszélhetünk.

Brit kutatási eredmények igazolják, hogy a B-vitaminok lassíthatják, akár meg is állíthatják az Alzheimer-kór agyban végzett pusztításait.

Vitamin 1x1 [1] - B-vitaminok
A vitaminok csuda dolgok. Megfelelő mennyiségben képesek arra, hogy a testünket teljesen egészségesen tartsák, és akár komoly betegségeket is lehet kezelni velük - persze hozzáértő segítséggel.

A B-vitamin komplexnek köztudomásúan stressz-csökkentő hatása van. A nem túl nagy adagokban rendszeresen bevitt B-vitaminok jól oldják az idegi feszültséget.

B-vitaminok
Vízben oldódó vitaminok.
Tiamin (B1-vitamin): jelentős szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, valamint az izmok és az idegrendszer zavartalan működéséhez elengedhetetlen.

B-vitaminok
B1-vitamin (tiamin):
Vízben oldódó vitamin. Az idegrendszer a B1-vitamin egyik legfontosabb célterülete.

B-vitaminok
A B vitaminok a bőr és a hajhagymák anyagcseréjében fontos szerepet játszanak, növelik bőrünk ellenállóképességét. Erőssé teszik a hajat, csökkentik a korpásodást, védenek a hajhullástól, és késleltetik az őszülés folyamatát.

B-vitaminok
szénhidrát-anyagcsere (B1, B6)
elektrontranszport (B2)
zsírsavszintézis (B3, B5)
aminosav-szintézis (B6)
vörösvérsejt-szintézis (B12) ...

B-vitaminok: B6, B12, folsav
Legjobb B6-vitamin-forrásaink a máj, a hús, a tejtermékek, a száraz hüvelyesek, az élesztő, a tojássárgája, a barnaliszt és az ebből készülő pékáruk, illetve a kukorica és a zöldségfélék.

B-vitaminok
Tiamin (B1 vitamin) , Riboflavin (B2 vitamin), Niacin (B3 vitamin), B6 vitamin 10 mg, Folsav (B9 vitamin), B12 vitamin, Pantoténsav (B5 vitamin) ...

B-vitaminok és az ízületi gyulladás
Évekkel ezelőtt az orvosok rájöttek, hogy csökkenthetik a reumás ízületi gyulladás tüneteit az egyik B-vitamin adásával, és még hatásosabb, ha egy másikat is adnak hozzá.

B-vitaminok (B1, B2, B3, B5, B6, B12, niacin): a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, bab, borsó, szója, tej, máj, hal, káposzta, tojás tartalmazza.
H-vitamin (biotin) tojássárgában, csokoládéban, mogyoróban található.

B-vitaminok
Egy külön vitamincsoport melyek a testsejtek energiáját biztosítják, és ők szabályozzák a zsírok és fehérjék anyagcsere folyamatát. B-vitamint ne szedjünk csak komplex formában, egyébként csak pénzt dobunk ki.

B-vitaminok (B6, Folsav, B12): Szervezetünk több fontos működési funkciójában szinergistaként vesznek részt. Szükségesek például a vörösvértest képzéshez, ill. a DNS szintézishez is.

A B-vitaminok szervezetünk energia-felszabadító folyamataira hatnak. Minden sejtünk légzési láncában zajló folyamat életfontosságú eleme a B2-vitamin. Fontos a vörösvérsejtek képzésében és lebontásában, segít a máj méregtelenítő működésében.

A B-vitaminok lassítják az időskori szellemi hanyatlást
Szóljon
hozzá! ...

A B-vitaminokat együtt "B-komplex" - nek hívjuk. A B-vitaminoknak nevezett 11 anyagnak, fontos az egymáshoz viszonyított aránya. Ezeket a vitaminokat egyszerre, együtt kell bevinni a szervezetbe.

B-vitaminok

A teljes gabonaszemek, búzacsíra, húsok és más, az egészséges táplálkozásban rendszeresen fogyasztott élelmiszerek jó B-vitamin és magnézium források, amelyekre szükség van az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez.

A B-vitaminok riasztják a rovarokat
A vitaminok valóban ellenállóbbá teszik a szervezetet a betegségekkel szemben, de a vérszívókra egyáltalán nem hatnak.

B-vitaminok, homocisztein
A 90-es évek során egyre több bizonyíték gyűlt össze arra vonatkozólag, hogy magasabb plazmahomocisztein-szint mellett az atherosclerosis folyamata gyorsabb, és így a következményes kardio-, ...

B-vitaminok
Erősítik és táplálják a hajat, csökkentik a korpásodást, szabályozzák a faggyútermelést, aktiválják a hajhagyma anyagcsere-folyamatait. Védik a hajat a hajhullástól, és az őszüléstől.

B-vitaminok:A B6-vitamin amellett,hogy szintén hozzájárul a bőr épségéhez,fokozza az immunsejtek védekező tevékenységét és segíti a fehérje-anyagcserét,ezért segítségével kivédhetjük a fertőző betegségeket.

B-vitaminok: serkentik a haj növekedését.
Gingko biloba: javítja a hajhagymák környezetének vérellátását.
Köles: többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag, és hozzájárul a hajgyökerek sejtfelépítéséhez.

B-vitaminokkal a Homocisztein ellen
A folsav, a B6 és a B12 vitamin együttesen jelentős mértékben csökkenti a vér homocisztein szintjét.

A B-vitaminok közül soknak létfontosságú szerepe van abban, hogy a sejtek képesek energiát felszabadítani, de stressz hatására gyorsan kiürülnek a szervezetből.

A B-vitaminokban (B12-vitaminban), vasban és cinkben gazdag állati belsőségek mindegyike tápláló eledel.

A B-vitaminok szolgáltatják testsejtjeinknek az energiát, ők indítják be a zsír és a fehérjék anyagcseréjét ...

A B-vitaminok kiegészítő szedése bizonyítottan csökkenti a fejfájás kialakulásának esélyét. Ezek közül a B3-vitaminnak, a niacinnak van kitüntetett szerepe, különösen magnéziummal kiegészítve.

Lásd még: Lásd még: Vitaminok, Vitamin, Életmód, Ásványi anyag, C-vitamin

Egészség  Búzafű  Caldarium

 
RSS Mobile