Kezdőlap (Aszkorbinsav)

 Egészség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Aszkorbinsav

Egészség  Ásványvíz  Atheroma

Aszkorbinsav
Az aszkorbinsav a C-vitamin kémiai elnevezése, amelyet sok gyümölcs és zöldség, valamint a tej is bőségesen tartalmaz. Gátolja a levegő oxigénjének hatására létrejövő szabad gyökök képződését, ezért az aszkorbinsav a természetes antioxidánsok közé tartozik.


aszkorbinsav
A C vitamin vegyi neve.
Vegytani szakszó az ellentétre utaló görög a- előtagból és a skorbut latin nevének első szótagjából, a vegyületeknél szokásos -in végződéssel.

- L-aszkorbinsav -
A C-vitamin (L-aszkorbinsav) a vízben oldódó vitaminok közé tartozó cukorszármazék. Színtelen, kristályos vegyület vizes oldata erősen savas kémhatású.

C-vitamin (aszkorbinsav) hatásai a szervezetünkre:
Antioxidáns: segíti a szabadgyökök leküzdését
Fiatalító szer
Bőr rugalmasságát növeli, a ráncokat csökkenti
Daganatok kialakulásának kockázatát csökkenti
Immunrendszert erősíti, fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet ...

Aszkorbinsav
Aszkorbinsav: a hexuronsav laktonja. Vízben jól oldódó, erősen redukáló vegyület. Képlete: C6H8O6. Teljesen eloxidált formájában elveszti vitaminhatását. Az aszkorbinsav a sejtek biokémiai folyamataiban mint hidrogéndonor vesz részt, ez adja meg elsőrendű biológiai jelentőségét.

~ "alias" C-vitamin
Az ~ egy olyan szerves sav, amely antioxidáns tulajdonságokkal bír. Fehér, illetve világossárga kristályok formájában jelenik meg. Az ~ cukorszármazéknak tekinthető, vízben jól oldódik, optikailag aktív vegyület.

~
Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő! Az lenne a kérdésem, hogy a patikában kapható ~ból napi milyen mennyiséget lehet bevenni? És milyen időközönként? Köszönöm
Vitamin ...

~ (C-vitamin)
retinol (A-vitamin)
tokoferol (E-vitamin)
vitamin jellegű antioxidánsok a flavonoidok is, jelentős hatást tulajdonítanak a szőlő héjában (és ezáltal a minőségi vörösborokban) található rezveratrol nevű vegyületnek ...

~
aszkorbil palminát (zsíroldékony)
~ ásványokkal képzett sói (kálcium-aszkorbát, magnézium-aszkorbát)
Mihez szükséges a C-vitamin?

Az ~ megtalálható mind a növényi, mind az állati szervezetben. Egyes növények ~-tartalma különösen nagy.

Az ~ jelentősen képes csökkenteni a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek kockázatát.
A C-vitamin fogyasztásával elkerülhetőek a különböző rákos megbetegedések: főként a gyomor-, a gége- és a nyelőcsőrák.
Jelentős szerepe van a növekedésben és a fogak és csontok fejlődésében.

Az ~, más néven C-vitamin jótékony hatásának kiinduló pontjaként, az emberi szervezet mellékvese ágában termelődő C-vitamin adta az alapokat.

Az ~nak nagyon sok jótékony hatása van szervezetünkre, például a bőr kollagénjének képződéséhez nélkülözhetetlen anyag, hiányában a bőrünk töredezett és száraz lesz.

Az ~ vagy C-vitamin vízben oldódó vitamin, amely kedvező hatással van az immunrendszerre, erősíti azt, s nagyban növeli a szervezet ellenálló képességét a fertőző és megfázásos betegségekkel szemben.
bővebben
C-vitamin és a megfázás: mítosz és valóság ...

C (~)
Citrusfélék, csipkebogyó, fejes káposzta, brokkoli,
nyers petrezselyem, paradicsom, kelkáposzta, csalán
D (kalciferol) ...

Bár az ~ nagy dózisban sem toxikus, tartósan 1000 mg-ot meghaladó napi bevitel azonban mégsem ajánlható.

Mivel az ~at korábban az állatok mellékveséjéből választották ki, ezért Szent-Györgyi és munkatársai növényi források után kutattak. Szerteágazó kutatásaikból adódott, hogy a paprika ~-tartalmát is bevizsgálják.

E-300 (L-~): C-vitamin
E-301 (nátrium-L-aszkorbát) Az ~ (a mesterséges C-vitamin=E300) sója, de a természetes C-vitaminnal ellentétben a kísérleteknél hólyagrákot okozott. Az állatkísérletek a fiatal egyedeknél fejlődési rendellenességeket is jeleztek.

Ebben az ~ként is emlegetett anyagban valóban hatalmas gyógyerő rejlik: feltalálója, Szent-Györgyi Albert, aki a paprikából vonta ki, 74 éves korában tüdőrákos lett, mire C-vitamin kúrába kezdett és meggyógyult, ezután pedig majdnem száz évig élt egészségben.

Más néven ~. Vízben oldódó vitaminok családjába tartozik. Nélkülözhetetlen alkotóeleme szervezetünknek. Elősegíti a vas felszívódását, fontos antioxidáns, így az öregedési folyamatok lassításában is szerepet játszik.

C-vitamin (~) mikroszkóp alatt.
Oszlassuk el a régi tévhiteket!
Még most is vannak olyan emberek, akik szerint a nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztása teljesen felesleges, mivel úgysem tudja a szervezetünk hasznosítani, felszívni.

C-vitamin (~)
A C-vitamin nélkülözhetetlen a szervezet számos anyagcsere-folyamatában, többek között a kötőszövetek felépítésében, valamint a sebgyógyulásban fontos szerepet játszó kollagén termelésében. Fontos szerepet tölt be a bőr és a csontok egészségének megőrzésében.

A Flavocel ~ (C-vitamin) és szudáni hibiszkusz kivonat kombinációja. A hibiszkuszkivonat gazdag forrása a bioflavonoidoknak, amelyek a C vitaminnal együtt harmonikus biológiai egységet alkotnak, és növelik a C-vitamin hatékonyságát, valamint felhasználhatóságát a testben.

C-vitamin (~)
Napi ajánlás 90 mg. Fő forrása a zöldpaprika, brokkoli, káposzta, karalábé, kelbimbó, karfiol, narancs, mandarin, grapefruit, citrom, kivi, csipkebogyó, feketeribizli, málna, eper, zöldpetrezselyem. Hő (pl. főzés) hatására könnyen lebomlik.

C-vitamin (~)
Mi a szerepe a szervezetben?
Az egyik legismertebb vitamin. Nélkülözhetetlen a kötőszövetek, a csontszövet, a fogak képződéséhez, a sebgyógyuláshoz, és számos más anyagcsere-folyamathoz, például a vas felszívódásához.

Összetevők: ~, feketenadálytő por, mentol, vanillin, bórsav, telített zsírsav, citromsav, laktóz, lecitin, kálium nitrát, malic sav, (ebből tartalmaz a legtöbbet, ez az a sav amitől az alma savanyú) ...

E 300 = ~ (= C-Vitamin) (C6 H8 O6):
vitamin és antioxidáns, mely sok gyümölcs- és zöldségben előfordul ...

C-vitamin (~):
Vízben oldódó vitamin. A C-vitamin szervezetünk oxigén- és hidrogén transzportőre.
Képes megkötni és hatástalanítani az agresszív, oxigéntartalmú szabad gyököket.

A C-vitamin (~) és az E-vitamin (tocopherol) kiemelt szerepet játszik a központi idegrendszer működésében. Ha ezekből a vitaminokból nem juttatunk eleget a szervezetünkbe, súlyos, visszafordíthatatlan neurológiai funkcionális zavarokkal kell számolnunk.

A C-vitamin (~) vízben oldódó vitamin, biokémiai folyamatok működését szabályozza a szervezetben, továbbá szükséges a vas és a réz felszívódásához. Hatékony antioxidáns, melynek felszívódását segíti, ha bioflavonoidokkal társítjuk.

C-vitamin - ~
A C-vitamin vízben oldódó vitamin, és ez az egyetlen, magyar tudós által, és Magyarországon véghezvitt felfedezés, amelyet Nobel-díjjal jutalmaztak.

C-vitamin (~)
A javasolt napi bevitel 60mg a C-vitamin - más néven ~ - tekintetében Teljes cikk megtekintés
Melyek a növényi eredetű zsírsavak? ...

Vitamin - C (~)
A C- vitamin a szervezeten belül a mellékvesekéregben és fehérvérsejtekben mutatható ki a legnagyobb mennyiségben. A C- vitamin részt vesz az intermedier (köztes, közbenső) anyagcserében, jelenléte a bélcsatornában a vas stabilizálásához és felszívódásához szükséges.

Az ~ néven is ismert anyag előállítására szervezetünk nem képes, ezért nagyon fontos, hogy azt a mindennapi táplálkozás során vigyük be - akár táplálék kiegészítők formájában.

A fenilalanin ~ segítségével (amit C vitaminnal juttatunk a szervezetbe) adrenalinná alakul. Az adrenalin termelése pedig izgalom vagy valamilyen megterhelés esetén növekszik.

C - vitamin vagy ~
Szükséglete: Kb. 60mg/nap felnőtt embereknek. Forrása: Zöldpaprika, saláta- és zöldségfélék, friss gyümölcsök, déli gyümölcsök, télen a savanyú káposzta, mirelit zöldségek, gyümölcsök.

C-VitaminC-VITAMIN (~) vízben oldódó, nagyhatású antioxidáns. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak
ebben a kiszerelésben:
egységár ...

Kulcsszavak: , , , 1 g ~ ? g c vitaminn, 1 gramm ~, 10 gramm c vitamin előállítása, 1kg ~ ára, 2011-12, a c vitamin elöálítása, a c vitamin előállítása mesterségesen, a természet, a vitamin honnan, a vitamint mibol allitjak elo, afrikában hol termeszik a citrom, ...

C-vitamin (~) - Vízben oldódó vitamin, és ez az egyetlen, magyar tudós által, és Magyarországon véghezvitt felfedezés, amelyet Nobel-díjjal jutalmaztak.

albert (1) aloe (1) angolkor (1) antioxidáns (1) anyag (4) anyagok (2) ásványi (6) ~ (3) a b c d e (1) a vitamin (2) b (1) b1 vitamin (1) b3 vitaminb5 vitamin (1) b6 vitamin (1) bór (1) bőrfiatalítás (1) b 12 vitamin (1) b 17 vitamin (2) b vitamin (1) C-vitamin (1) cickafark (1) cink (2) ...

A C-vitamin, más néven ~ felfedezése Szent-Györgyi Albert nevéhez kötődik. Számos pozitív hatása ismert, többek között erősítheti az immunműködést, fokozhatja a szervezet ellenálló képességét a fertőző és a meghűléses betegségekkel szemben.

Számos esetben tartósan és relatíve nagy mennyiségben adtak betegeknek c-vitamint ~ formájában nátha kezelésére (Hemilä H. 1992), cukorbetegség gyógyítása céljából (Davie SJ, Gould BJ, Yudkin JS 1992), allergia enyhítésére (Johnston CS, Martin LJ, Cai X. 1992), ...

~, dimetoxi-, benzokinon és hidrokinon tartalmuknak köszönhetően rendkívül intenzív regeneráló hatást fejtenek ki a legyengült, beteg szervezetre. Salaktalanítják a helytelen életmód miatt káros hatásoknak kitett, méreganyagokkal teli szerveket.

Példaképen emlékeztetek Szentgyörgyi professzor azon mondására, hogy az ~at az élelmiszerüzletekben kiló számra kellene tartani, hogy a lakosság nagy mennyiségben korlátlanul hozzá juthasson. Ezzel szemben a megengedett dózis nálunk 60 mg/nap és csak receptre kapható.

Szintetikus szer alatt a mesterségesen előállított ~ból készült C-vitaminokat értjük, természetes forrás alatt pedig azt, amikor gyümölcsből, zöldségből próbáljuk meg a vitaminszükségletet fedezni, és ilyenkor az ~ mellett számos egyéb értékes tápanyagot (enzimet, koenzimet, ...

Ha ráz a hideg, áthűltünk, "bujkál bennünk valami" forró fürdő, kalmopyrin, meleg ital, csípős étel, cink-tabletta és ~, azaz a C-vitamin, ami tökmindegy hogy természetes vagy gyári, mert mindkettőnek ugyanaz a vegyi összetétele.

');" onmouseout="return nd();"~
A sejtek anyagcseréje során szervezetünkben szabadgyökök jönnek létre.
Ezek a fő okozói az öregedéssel együtt járó testi hanyatlásnak, és a legtöbb betegség gyökerei is egyben.

A C vitamin masneven ~ szervezetunk nelkulozhetetlen vitaminja. Napjainkban nincs olyan ember, aki ne ismerne ezt a fajta vitamint, es ne ismerne ennek jotekony hatasat. Az emberi szervezetnek nap, mint nap szuksege van a C vitaminra az egeszseges szervezet megorzese
Olvasd tovabb...

Bizonyíték van arra is, hogy az ~ védelmet nyújthat az Alzheimer-kór ellen is. A kutatók azt találták, hogy az Alzheimer-kór súlyossága összefügg az ~ koncentrációjával a szervezetben.
Természetes immunerősítők, Powered by Joomla! ...

A szintetikus C-vitamin egyszerűen csak ~ és semmi más. A csipkebogyóból származó C-vitamin-készítmény az egész C-vitamin-komplexet, a bioflavonoidokat is tartalmazza, amik a C-vitamint hatásosabbá teszik.
Legújabb cikkek: ...

Az ember számára nélkülözhetetlen ~ kitűnő antioxidáns. A citrusfélék flavonoidjai általános gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatással bírnak. Régóta ismert, hogy a flavonoidok és a rutin csökkenti a vérfalak törékenységét, erősíti a hajszálereket.

A csalán sokféle hatóanyagot tartalmaz, szterolokat, flavonoidokat, fahéjsavakat, ásványi anyagokat, ~at és egyéb más vegyületeket is. Gyógyteaként rendkívül sokrétű a felhasználási köre, általános erősítő, vértisztító, és vizelethajtó hatással bír.

Antioxidáns például a citromsav (E330) és az ~ (E300), de vannak kevésbé ártalmatlan elegyek is: az E311 és az E312 okozhat idegérzékenységet, gyomor- és bélirritációkat, így például Angliában gyermek- és csecsemőélelmiszerekben nem engedélyezett a használatuk.

A vas hasznosulását segíti a C-vitamin (~) a folsav, a fruktóz, valamint a savas közeg is, ezért a vaskészítményeket érdemes például narancslé kíséretében, a zöldsalátákat pedig citromlével meglocsolva fogyasztani.

A 300-as E-k az antioxidánsok, melyeknek, mint például az ~nak, ismertebb nevén C-vitaminnak semmiféle mellékhatásuk nincs.
A 400-asok az állományjavítók, melyek leggyakrabban növényi eredetűek, és nem allergének.

Összetevők:
Kendermag őrlemény, C-vitamin (~).
A kapszula borítása: színezék (titán-dioxid), zselatin.
A kapszula széthúzható és a benne lévő tartalom anélkül is elfogyasztható.

A megtisztított homoktövist mosás, szárítás után gyümölcscentrifugán átengedjük. Keverünk bele egy ezrelék ~at. Tiszta üvegbe töltjük és lezárjuk. Ha termés vagy virág napon szüreteltük és palackoztuk, akkor nem erjed meg.

Ilyen anyag az L-~, de mellette még egyéb íz és aromaadalékokat is tartalmaz az ital. Az aromák akkor nevezhetők természetesnek, ha növényi vagy állati eredetűek, de ez nem mindig van így, hiszen egyre több a mesterséges anyag ezekben a termékekben.

Ezt üdítőkben igen nagy gyakorisággal (94%-ban) együtt alkalmazzák az ~val (E300) és a nátrium-benzonáttal (E211). Ezek elegye pedig már sokszorosan bizonyítottan rákot okoz! ...

A brokkoli számos értékes tápanyagot hordoz: leginkább béta-karotint (pro-A), folsavat (B9) és ~at (C), de jelentős a tiamin (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), kalcium, a kálium (300 mg fölött), magnézium, nátrium, cink és a foszfor és vastartalma is.

Megfontolandó az is, hogy a vizelet savanyítása C-vitamin (~) adásával és vörösáfonyalé fogyasztásával, a szokásos adagolásban alig van hatással a vizelet kémhatására (pH-értékére).

Ezen tulajdonsága miatt számít antioxidánsnak a C-vitamin is. A C-vitamin (vagy ~) nagyon jól oldódik vízben, s így a szervezet legtávolabbi részeibe is képes eljutni, ahol semlegesíti a szabadgyököket. Az. Tovább: Az antioxidáns C-vitamin jótékony hatásai » ...

Valószínűleg a legismertebb és a legtöbbet használt vitamin. Bár eredetileg a skorbut ellen védő szerepéről kapta tudományos nevét (~), napjainkban jelentőségét már nem a súlyos vitaminhiányos állapotok megelőzésének, mint inkább antioxidáns, sejtvédő hatásának köszönheti.

Minden gyanús, ami mesterséges, aminek a csomagolásán E-szám van, legyen az ártalmatlan citromsav (E330), ~ vagyis C-vitamin (E304), ecetsav (E260) vagy egyszerű pektin (440). A margarin amolyan pótszernek, mesterséges dolognak tűnhet sokak szemében.

tanszékének vezetője írja munkacsoportjuk tanulmányában, hogy "ha Alzheimer-kórban szenvedő egerek agyszövetét C-vitaminnal kezeljük, jól látható, hogy a kóros fehérjelerakódások feloldódnak. Állatkísérleteink azt mutatták, hogy a C-vitamin nagyobb mennyiségben szívódott fel dehidro~ ...

C-vitamin (~): fontos antioxidáns, számos betegségnél segíti a gyógyulást.
E-vitamin (tokoferol): fontos antioxidáns, védi a sejthártyákat, fokozza a sejtregenerálódást.
Kolin: segíti az anyagcserét, a zsírsavak felhasználását, a szervezet méregtelenítését.

Mindemellett ez a vitamin birtokolja a legnagyobb mennyiségben szükséges vitamin címét, mert a napi
szükséglete akkora, hogy bármely más vitaminé sem éri el.
Gyakran használjuk az "~" megnevezést is rá. Vízben igen jól oldódik, de oxigén, fény, hő vagy fémionok
hatására könnyen bomlik.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Vitamin, C-vitamin, Ásványi anyag, Antioxidáns, Koleszterin?

◄ Ásványvíz   Atheroma ►
 
RSS Mobile