Kezdőlap (A-vitamin)

 Egészség 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Egészség » A-vitamin


 

A-vitamin

Egészség  Autogén tréning  Ayurveda

A-vitamin a tökéletes látásért
Az elsőként felfedezett vitamin a látásban betöltött szerepe miatt a szem vitaminjaként ismert. Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, és mint ilyen a májban raktározódhat.Tények:
Az zsírban oldódó vitamin. Ahhoz, hogy az emésztőcsatornából tökéletesen felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség.
Raktározható a szervezetben és nem kell naponta gondoskodni a felvételéről.

A-vitamin
Zsírban oldódó vitamin. Raktározható a szervezetben és nem kell naponta gondoskodni a felvételéről. Ez a vitamin nélkülözhetetlen a látáshoz, a növekedéshez és a bőr működéséhez.

jó a szemnek

Az nélkülözhetetlen a látáshoz. Segítségével a fényt jelekké alakítjuk át az agyunk számára. Ezzel lehetővé válik számunkra, hogy lássuk a részleteket és felismerjük a színeket.

A-vitamin
A táplálékkal bevitt retinol gyakorlatilag teljesen felszívódik. A legfontosabb A-vitamin hatású vegyületek: a retinol, retinal, és provitaminok: alfa-, béta- és gamma-karotin, egyéb karotinoidok.

a légúti fertőzések esetén
Egészen 1928-ig visszatekintve a British Medical Journal vezető tápanyagkutatói úgy nevezik az t, hogy 'fertőzés elleni' vitamin.

A-vitamin (retinol) hiány
Az a-vitamin hiánya szemszárazságot, szaruhártya-lágyulást, és gennyesedéseket okoz és egyébb panaszokat okoz.


Az a névsor szerinti első zsíroldékony vitamin, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is.

A-vitamin (retinol) hatásai a szervezetünkre
Sejtosztódás és sejtnövekedésben van szerepe ...

túladagolás. Az túladagolása nagyon ritka, elsősorban a vitaminkészítmények nem előírás szerinti szedésénél fordulhat elő.

A-vitamin: csodaszer a melanoma ellen?
A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető- állítja egy, a napokban megjelent kutatás.


Érdekességek
"Az ról kimutatták, hogy számos immunfolyamatban jelentős szerepet vállal, így többek között a tumorellenes aktivitás kiváltásában.

A-vitamin
A-vitamin-retinol
Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, mely a szervezet emésztőcsatornájában szívódik fel, ehhez kellő mennyiségű ásványi anyagra is szükség van.

t a máj, vese, szív, tojássárgája, tengeri halak, narancsfélék, sötétzöld leveles zöldségek, paradicsom tartalmaznak, A-provitaminokat: a répában, parajban, kajszibarackban, kelkáposztában, sárgadinnyében, sütőtökben, paradicsomban, ...

A-vitamin
Az A-vitaminról általában
Az ókori egyiptomiak és a görögök számára is világos volt, hogy bizonyos anyagoknak köszönhetően javul az éjszaka jelentkező látászavar.

Az
A szem ideghártyájának megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen az vagy retinol.

Az A-vitamin: előnyök és hátrányok
Az A-vitamin vagy hétköznapi nevén retinol a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik, és az egyik legfontosabb funkciója, hogy a szürkületben való látást biztosítsa.


Története:
Az t 1931-ben fedezték fel, 1947 óta pedig már szintetikus úton is előállítható.

Mi az A-vitamin?
megosztás
Fontos antioxidáns, hozzájárul a szem, a bőr, a haj, a fogak és fogíny egészségének megőrzéséhez.

hiányában szenvedünk, ha a következő tüneteket tapasztaljuk: szempanaszok, száraz bőr, törékeny körmök és hajszálak.

Nagy mennyiségű A-vitamin
Küldje tovább ismerősének!
Az amerikai R. Adams és F. Murray hívta fel a figyelmet a nagy mennyiségű A-vitamin szükségességére. De rákos betegeknél nem javasolható.

A rosszmájú jegesmedve //
1 . oldal
A válogatósnak éppen nem mondható eszkimók minden porcikáját megeszik a jegesmedvének, kivéve a máját. Sokáig úgy gondolták, hogy ennek a máig élő hagyománynak egy ősi hiedelem az oka.

A-vitamin
A-vitamin található a májban, és kisebb mennyiséget hozzáadhatnak a tejhez, a müzliszeletekhez, az energiaitalokhoz és a gabonapelyhekhez.

t például a máj, a halmájolajok, a tojássárgája, a vaj tartalmazza. A karotinoidokból pedig a szervezetünk elő tudja állítani azt, így a sárgarépa, tök, spenót is természetes forrás.

A-vitamin
A karotinoid származék retinol
Retinol. (régi nevén: axeroftol) A táplálékkal bevitt retinol gyakorlatilag teljesen felszívódik. A provitaminok vitaminná történő átalakítása során a béta-karotin kb.


Köznapi nevén a retinol a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik. Elővitaminja a karotin. A karotin és rokona a karotinoidok jellemzően antioxidánsként viselkednek.
Az funkciói ...

A-vitamin
Szerepe főleg a látásban van, fontos a látás terén és a hámszövet épsége érdekében is szükséges. Béta karotinból a szervezet önmaga is képes A-vitamint előállítani. A Béta karotin forrása a sárgarépa, sütőtök és a kelkáposzta.

(retinol)
Kétféle formában juthatunk hozzá. Állati eredetű táplálékaink tartalmazzák a retinolt, a növényekben elővitaminja, a karotin található, mely szervezetünkben alakul át ná.

A-vitamin (nélkülözhetetlen a növekedéshez, csontépítéshez!) hiánya:
Farkasvagság; öregségi foltok megjelenése; bőr, haj, fogíny állagának romlása.
B1-vitamin hiánya:
Beri-beri; szénhidrát-anyagcsere romlása (fokozott elhízás); övsömör ...


csak állati termékekben, mint máj, csukamájolaj, zsíros sajtok, vaj
20 g borjúmáj ...

A-vitamin
3 C-vitamin
Antioxidáns, tehát védi a szervezetet a környezet károsító hatásaival szemben. Immunerősítő szerepe közismert, ám emellett támogatja a kollagéntermelést, feszesebbé varázsolva a hámszöveteket.


a szervezet védekező-mechanizmusában vesz részt,
csontnövekedés, növekedés
látás, szaruhártya épsége
hámszövet-differenciálódás ...

A-vitamin
Szükséges a növekedéshez, a csont, a fogak és a bőr épségéhez, növeli a fertőzésekkel szembeni ellenállást
Májfélék, tojássárgája, vaj, tej és tejtermékek, vitaminozott margarinok, sötétzöld és mélysárga zöldségek ...

Lásd még: Lásd még: Vitamin, Vitaminok, Karotin, Ásványi anyag, Antioxidáns

Egészség  Autogén tréning  Ayurveda

 
RSS Mobile