Kezdőlap (Vörös haj)

 Divat-Szépség 

  » »
 
   

Vörös haj

Divat-Szépség  Vonzerő  Wilson

A vörös haj történelme
Neandervölgyi őseink már a történelem előtti korban is vörös hajjal és zöld szemmel születtek, ám az ezért felelős gén eltért a miénktől. A vörös és szőke hajszín a kevés napsütéses órával rendelkező vidékeken alakult ki.


Ha magad elé akarod képzelni a sápadt, vörös hajúak ünnepi sminkjét, akkor gondolj Nicole Kidmanre! A sminkelést ne siesd el, élvezd ki a tükör előtt töltött időt, miközben átalakítod magad. Ez a smink kicsit retró, de nem erőteljesen.

Vörös haj & porcelán bőr
A Marcia Crosshoz vagy Julianne Moore-hoz hasonló, természetes vörös hajú és majdnem áttetsző bőrű nők legszívesebben finom pasztell színekkel emelik ki az ajkukat.

A vörös haj
Egyre inkább megy ki a divatból a festett vörös, sokkal többen térnek vissza a lágyabb színekhez, pedig sok nő igazi bomba nőnek érezte vele magát. Bízzunk benne, akinek tetszett meg is tartja! ...

Csodás vörös haj
Gyerekként répafejnek csúfoltak? Ma már irigykedve nézik tincseid? Védd meg őket! ...

Vörös haj
A vörös hajat tudni kell viselni! Egy vörös nő sosem tud beleolvadni a tömegbe. Nagyon dögös tud lenni ez a hajszín - pláne, ha hosszú és göndör -, de sosem fognak cicababának tartani.

Vörös hajra:
Manapság már minden gyógynövényszaküzletben megtalálható a henna. Az összes hajszínre alkalmazható. Eredmény: csillogó vörös árnyalat. Hajmosás után alkalmazandó az öblítővízbe kevervén.

A vörös hajú nők különleges szexuális kisugárzással bírnak. Feltűnő hajszín, ám természetes előfordulása ritka, mint a fehér holló. Az Egyesült Államokban például mindössze a lakosság 2%-a természetes vörös.

A vörös hajúak hevesebbek, mint a szőkék, a barnák öntudatosabbak, mint a feketék. A genetikusok felfedezték, hogy a bőr és a haj színárnyalatától függ a vérmérséklet.

A vörös hajat csak sötétebb vörösre tudjuk festeni. Ha világosabbat szeretnénk, talán egy-két árnyalatnyival világosabbra sikerülhet. Nem ajánlott a vörös hajat szőkítővel kezelni! ...

A vörös hajról nagyon változatosak a vélemények. Az ókorban nagyon szerették, később üldözték a vöröseket, eretnekséggel, túlzott bujasággal vádolták ritkaságuk miatt. Később az előkelő népek viselték akár paróka formájában.

A vörös hajúak kevésbé bírják a fájdalmat
Megfejtették a férfiak kopaszodásának okát
Legfrissebb cikkek ...

Vörös hajjal biztosan észreveszik, a vörös ugyanis elevenné tesz. A világos rézvörös például könnyed és természetes. A világos tűzvörös a legszélsőségesebb szín, következetes sminket és frizurát kíván.

Előnytelen: Azt mondják, a vörös hajú nők nyugodt szívvel viselhetik a szürke, a zöld és a narancs árnyalatait. Nos, ez nyilvánvalóan nem így van.

Az öröklődő, apró pigment foltok elsősorban a halvány bőrű, szőke vagy vörös hajszínű egyéneken jelennek meg, már négy-ötéves kortól. Télen rendszerint eltűnnek, napozás után azonban jól láthatóak lesznek.

Ami a legfontosabb, hogy tilos vörös hajhoz rózsaszínt felvenni, hacsak nem akarunk úgy kinézni, mint aki egy bordélyház igazgatónője.

Nem próbáltam ki előtte csak simán felkentem az utasítások szerint, hagytam hatni úgy 30-40 percig, majd lemostam. Nagyon szép vörös hajam volt kb. 3 hónapig.

Bronzhajú, gesztenyeszín szépségek, finom, matt bőrrel és sötét szemekkel ennek a típusnak a jellegzetes képviselői. A meleg, barnás vörös haj is jó lehet, ha mogyorószín, vagy kakaószín szemmel párosul. Az ajkak legyenek aranyfényűek.

A MAC új sminkkollekciója ugyanis a három legkarakteresebb hajszín mellé született meg. A sminkmesterek és tervezők célja az volt, hogy a barna, a szőke és a vörös hajúak is egyaránt megtalálhassák a hozzájuk leginkább illő árnyalatokat! ...

Ha valaki nap mint nap egy vörös nőt lát a tükörben, önkéntelenül azonosul a vörös hajú nőkkel kapcsolatos sztereotípiákkal. De az is visszahathat ránk, ahogy mások viszonyulnak az 'új személyiségünkhöz'.

Jó példa erre a vörös hajfesték, hiszen sokaknak előnyösebb lenne, ha mondjuk eredeti hajszínük elérésére törekednének." Persze senkinek sem kell szám?

A környezetem azonban nem ezt a képet társította a vörös hajszínhez, és egyáltalán nem úgy bánt velem, ahogy én azt vártam - sőt, egyenesen a szemembe mondták, hogy azonnal változzak vissza, mert ez 'nem én vagyok'.

Vagy vörös haj, piros szájjal. Sose azt nézd, mi van a barátnődön!
A spirálozás teszi a szemen az i-re a pontot.

Lásd még: Lásd még: Szépség, Hajszín, Frizura, Hajviselet, Hosszú haj

Divat-Szépség  Vonzerő  Wilson

 
RSS Mobile