Kezdőlap (Vörös haj)

 Divat-Szépség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vörös haj

Divat-Szépség  Vonzerő  Wilson

A vörös haj történelme
Neandervölgyi őseink már a történelem előtti korban is vörös hajjal és zöld szemmel születtek, ám az ezért felelős gén eltért a miénktől. A vörös és szőke hajszín a kevés napsütéses órával rendelkező vidékeken alakult ki.


Ha magad elé akarod képzelni a sápadt, vörös hajúak ünnepi sminkjét, akkor gondolj Nicole Kidmanre! A sminkelést ne siesd el, élvezd ki a tükör előtt töltött időt, miközben átalakítod magad. Ez a smink kicsit retró, de nem erőteljesen.

Vörös haj & porcelán bőr
A Marcia Crosshoz vagy Julianne Moore-hoz hasonló, természetes vörös hajú és majdnem áttetsző bőrű nők legszívesebben finom pasztell színekkel emelik ki az ajkukat. Jól áll nekik, ha a szájuk természetes színét hangsúlyozzák.

A vörös haj
Egyre inkább megy ki a divatból a festett vörös, sokkal többen térnek vissza a lágyabb színekhez, pedig sok nő igazi bomba nőnek érezte vele magát. Bízzunk benne, akinek tetszett meg is tartja! ...

Csodás vörös haj
Gyerekként répafejnek csúfoltak? Ma már irigykedve nézik tincseid? Védd meg őket!
Természetes vörös a hajad? Kiskorodban csúfoltak érte eleget? Most meg nehezen bánsz vele, mert erős szálú? Sebaj, inkább tudj meg róla néhány fontos dolgot....

~
A ~at tudni kell viselni! Egy vörös nő sosem tud beleolvadni a tömegbe. Nagyon dögös tud lenni ez a hajszín - pláne, ha hosszú és göndör -, de sosem fognak cicababának tartani.

~ra:
Manapság már minden gyógynövényszaküzletben megtalálható a henna. Az összes hajszínre alkalmazható. Eredmény: csillogó vörös árnyalat. Hajmosás után alkalmazandó az öblítővízbe kevervén.

A ~ú nők különleges szexuális kisugárzással bírnak. Feltűnő hajszín, ám természetes előfordulása ritka, mint a fehér holló. Az Egyesült Államokban például mindössze a lakosság 2%-a természetes vörös. Valószínű épp ritka előfordulása miatt tulajdonítottak neki természetfeletti erőt az ókorban.

A ~úak hevesebbek, mint a szőkék, a barnák öntudatosabbak, mint a feketék. A genetikusok felfedezték, hogy a bőr és a haj színárnyalatától függ a vérmérséklet.

A ~at csak sötétebb vörösre tudjuk festeni. Ha világosabbat szeretnénk, talán egy-két árnyalatnyival világosabbra sikerülhet. Nem ajánlott a ~at szőkítővel kezelni! Ha festett sötét vörösből világosabb vöröset szeretnénk, a szőkítő eljárás segít.

A ~ról nagyon változatosak a vélemények. Az ókorban nagyon szerették, később üldözték a vöröseket, eretnekséggel, túlzott bujasággal vádolták ritkaságuk miatt. Később az előkelő népek viselték akár paróka formájában.

A ~úak kevésbé bírják a fájdalmat
Megfejtették a férfiak kopaszodásának okát
Legfrissebb cikkek ...

~jal biztosan észreveszik, a vörös ugyanis elevenné tesz. A világos rézvörös például könnyed és természetes. A világos tűzvörös a legszélsőségesebb szín, következetes sminket és frizurát kíván.

Sajnos szőke vagy ~on nem működik a dolog, kivéve, ha valami csoda folytán találsz olyan árnyalatú szempillaspirált, mint a hajad.
Hajmosás-stop
Van, aki nemhogy hajat nem fest, de inkább a hajmosásról is lemond. Nézd meg, hogy néz ki a frizura hat év után.

Előnytelen: Azt mondják, a ~ú nők nyugodt szívvel viselhetik a szürke, a zöld és a narancs árnyalatait. Nos, ez nyilvánvalóan nem így van.

Az öröklődő, apró pigment foltok elsősorban a halvány bőrű, szőke vagy ~színű egyéneken jelennek meg, már négy-ötéves kortól. Télen rendszerint eltűnnek, napozás után azonban jól láthatóak lesznek.
Az anyajegyek általában velünk születnek, de később is kialakulhatnak.

Ami a legfontosabb, hogy tilos ~hoz rózsaszínt felvenni, hacsak nem akarunk úgy kinézni, mint aki egy bordélyház igazgatónője.

Nem próbáltam ki előtte csak simán felkentem az utasítások szerint, hagytam hatni úgy 30-40 percig, majd lemostam. Nagyon szép ~am volt kb. 3 hónapig.

Bronzhajú, gesztenyeszín szépségek, finom, matt bőrrel és sötét szemekkel ennek a típusnak a jellegzetes képviselői. A meleg, barnás ~ is jó lehet, ha mogyorószín, vagy kakaószín szemmel párosul. Az ajkak legyenek aranyfényűek.

A MAC új sminkkollekciója ugyanis a három legkarakteresebb hajszín mellé született meg. A sminkmesterek és tervezők célja az volt, hogy a barna, a szőke és a ~úak is egyaránt megtalálhassák a hozzájuk leginkább illő árnyalatokat! ...

Ha valaki nap mint nap egy vörös nőt lát a tükörben, önkéntelenül azonosul a ~ú nőkkel kapcsolatos sztereotípiákkal. De az is visszahathat ránk, ahogy mások viszonyulnak az 'új személyiségünkhöz'.

Jó példa erre a ~festék, hiszen sokaknak előnyösebb lenne, ha mondjuk eredeti hajszínük elérésére törekednének." Persze senkinek sem kell szám?

A környezetem azonban nem ezt a képet társította a ~színhez, és egyáltalán nem úgy bánt velem, ahogy én azt vártam - sőt, egyenesen a szemembe mondták, hogy azonnal változzak vissza, mert ez 'nem én vagyok'. Ennek köszönhetően két napig volt vörös a hajam.

Vagy ~, piros szájjal. Sose azt nézd, mi van a barátnődön!
A spirálozás teszi a szemen az i-re a pontot. Itt az olcsó spirállal azt érjük el, hogy pilláink összetapadnak, a smink rövid idő alatt a szemünk alatt landol, amitől gonosz boszorkánynak fogunk kinézni.
Jöhet a száj festése.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szépség, Hajszín, Frizura, Hajviselet, Hosszú haj?

◄ Vonzerő   Wilson ►
 
RSS Mobile