Kezdőlap (Töredezett haj)

 Divat-Szépség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Töredezett haj

Divat-Szépség  Topmodell  Törékeny haj

Töredezett haj
Akik hosszú hajat növesztenek, egy idő után azzal szembesülhetnek, hogy hajvégük töredezni kezd. Ez nem csak esztétikailag zavarhat bennünket, de a töredezett haj könnyebben gubancolódik, nehezebben kezelhető, s ezen sokszor már csak az olló segít.


Száraz, töredezett haj ellen
A haj és a fejbőr is nagyban tükrözi a test és lélek egészségi állapotát, de minőségére hatással van sok egyéb tényező, így például a rossz táplálkozás és az egészségtelen életvitelünk.

Töredezett hajvégek, tartás és fény nélküli tincsek. Derítsd ki, vajon az ápolással van-e gond!
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

A töredezett haj ápolása
A hajfestés a mindennapos sampon- és balzsamhasználatnál drasztikusabb beavatkozást. A mára már minden boltban vásárolható szer tartalmaz kémiai anyagokat, melyek nem megfelelő használat esetén erősen roncsolják a haj szerkezetét.

A töredezett haj megelőzése
Eleged van a töredezett hajvégekből? Mit kell tenned ahhoz, hogy ne kelljen szembenézned ilyen problémával?...
Így kezeld a hosszú hajat! ...

Pakolás ~ra

A száraz, tartás nélküli hajra tökéletes gyógyír a jojoba olaj és sör keverékével történő ápolás. A jojoba ragyogó fényt biztosít, a sör a magas B2, B6 vitamin, biotin és folsav tartalmánál fogva pedig tápláló hatású, emellett tartást is ad a hajnak.

~végek
Kiváltó oka lehet a huzamosabb ideig alkalmazott, nem megfelelő minőségű hajfesték, a gyakori dauerolás, a napfény vagy az uszoda klóros víze.

A ~végeken sajnos nem segíthet más, csak az olló. Még a legkiválóbb hajápoló szerek sem alkalmasak arra, hogy a szétvált hajvégeket összetapasszák.

Száraz, ~végek
Rendszeresen iktass be hajvágást! Látogasd a fodrászt legalább 4-6 hetente, a töredezés ugyanis csak rosszabbá válik, ha elhanyagolod.
Pakolások és balzsamok segíthetnek...

Arckrém a ~végekre
Töredezett a haja, és már semmilyen kúra nem használ? Mielőtt még nekiesik ollóval, mindenképpen dörzsöljön a végekbe egy kis arckrémet, az majd stabilizálja őket!
Fogkefe helyett alma ...

Viszlát, ~végek!
A ~vég a legszélsőségesebb hajkárosodás. A hajvég a hajszál leggyengébb, legkiszolgáltatottabb és legsérülékenyebb része.

Zsíros, korpás, ~ - mit...
Melyik nő ne álmodna gyönyörű hajkoronáról? Sajnos azonban csak keveseknek adatik meg. Miért? tovább
A korpa 6 természetes ellenszere ...

Kókuszolaj: A ~végeket tudjuk vele ápolni. 1 dl kókuszolajat langyosítsunk meg, majd masszírozzuk bele a hajunkba. Kössünk törölközőt a fejünkre és 20-30 perc után mossuk meg a hajunkat.

5. Arcápoló krém a ~ra
Töredezettek a hajvégek és nincs kéznél speciális ápolóbalzsam? Mielőtt a hajvégek elkezdenének szétválni, feltétlenül masszírozzunk egy kis arcápoló krémet a hajvégekbe.

» 00175 Méz-sör dúsító sampon, vékonyszálú, ~ra
» 00176 Körömvirág sampon- tartás nélküli hajra
» 00182 Bambusz sampon, merev- tartás nélküli hajra
» 00177 Csalán sampon normál hajra, mindennapos használatra ...

A gyermek étvágytalan, később anorexiássá válhat; bőre sápadt; jellemző a ritkás, vékony, ~, de hosszú szempillákkal! Súly és hossznövekedése lelassult. Az ellapuló fejlődési görbe -ha a glutén bevezetésével kapcsolatba hozható-, mindenképpen gyanút kelt.

~
Ügyelj rá, hogy a sampon nagy részét a fejbőrre vidd fel. A lefolyó hab bőven elegendő a hajvégek tisztításához. A túl meleg levegő méreg az ilyen hajnak, ezért legalább tizenöt centiméterre tartsd a hajszárítót, és inkább alacsonyabb fokozaton használd! ...

Hogyan kezeleljük a száraz, ~at?
Száraz
A haj szárazságát elsősorban az okozza, hogy a különböző fizikai és kémiai hatások miatt a haj elveszíti természetes nedvességtartalmát. A nedvesség hiányának következtében a hajszálrostok megtöredeznek, a haj elveszíti feszességét, fényét.

Száraz, ~unk visszanyeri természetes fényét, és hajszálaink egészségesebbek lesznek. Ajánlott még kamillavirág- vagy csalánfőzettel öblíteni a hajat. Ha pedig hajunk öblítővizébe egy kevés ecetet csepegtetünk, hajunk egészségesen fénylővé válik.

Segít regenerálni a formázás, a kémiai kezelések és a fésülés által okozott hajkárosodásokat. Mélyen táplál, miközben selymesebbé és egészségesebbé teszi a hajat. Öblítést nem igénylő regeneráló hajpakolás száraz, ~ra, simább hajfelület, erős hajszálak, ...

Vágasson a hajvégekből úgy egy - másfél havonta a nyári hónapok alatt. A haj ugyan úgy leéghet mint a fejbőr, és a ~vég pedig a károsodás biztos jele. Ez ellen az egyetlen megoldás a sérült részek eltávolítása.
9. Hajblokk ...

- BC Oil Miracle Barbary Fig Oil Restorative Treatment - Mikro-Keratinos hajerősítő olaj: kaktuszfüge olaj kivonattal, mely puhítja, ápolja és helyreállítja a száraz, sérült, vagy ~at. Erőssé, fényessé és puhává teszi a hajat, anélkül, hogy elnehezítené.

Az extra szűz olaj rendkívül magas E vitamin tartalma, továbbá az A, D és K vitaminok a bőr szépségének megőrzésében is segítenek. Az első szépségápoló szerek alapanyaga az olajfák terméséből nyert értékes olívaolaj volt. A nagyon száraz, ~, visszanyeri élénk színét, csillogását, ...

Erősen száraz haj esetén 15-20 percre fenn is hagyhatjuk, miközben betekerjük, hogy melegen maradjon. Végül mossuk le, és kicsi samponnal újra átmoshatjuk hajunkat, hogy ne maradjon zsíros érzés utána. Kitűnően kondicionálja a száraz, ~at.

A Hennában található tannin molekulák összekapcsolódnak a hajszálak keratin molekuláival, így egy igen erős szerkezetet alkotva. Ennek eredményeképpen hajunk valóban erősebb lesz, és a ~végek problémájával sem kell többé törődnünk.

Előbb-utóbb az ember úgy érzi: a korábban észre sem vett ~vég vagy perem alatt megbújó baktérium immár nem bocsánatos bűn. A mechanizmus azonos, a termék változó: hol a higiénia, hol a konyhaművészet, hol az egészség, hol pedig a szépség kerül a középpontba.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szépség, Hajápolás, Kozmetika, Szépségápolás, Smink?

◄ Topmodell   Törékeny haj ►
 
RSS Mobile