Kezdőlap (Szoláriumozás)

 Divat-Szépség 

  » »
 
   

Szoláriumozás

Divat-Szépség  Szolárium  Szőke haj

A szoláriumozás szabályai:
♦ Mindig mértékletesen és átgondoltan szoláriumozzunk! ...


A szoláriumozás nem ajánlott annak, aki:
túlságosan fehér vagy érzékeny bőrű.
szőke vagy vörös hajú.

Szoláriumozás előtt tisztítsuk meg bőrünket a sminktől. A szolárium után körülbelül két óráig ne zuhanyozunk, így jobban érvényesül a barnító hatás.
Tanácsok ...

A szoláriumozás is gyorsítja a bőr öregedését
Az életkorral az arc bőrének feszessége csökken, majd megjelennek a szemzug körüli szarkaláb­ak, és egyre erőteljesebbé válnak a homlok vízszintes és a szemöldökívek közti függőleges ránc­ok.

A szoláriumozás felkészítheti a bőrt a napsugárzásra. Amikor már barna bőrrel érkezik valaki nyári vakációja helyszínére, nem érzi úgy, hogy kellemetlen számára fehéren mutatkozni a szépen lesült emberek között, ...

A tél a síelések és szoláriumozások ideje is, ha erős UV-sugárzásnak tesszük ki bőrünket, a nyári napozás szabályai érvényesek, tehát a fényvédelem kötelező.

Nyáron a napsütéstől, UV sugárzástól tudjuk védeni bőrünk, anyajegyeinket különböző krémekkel és vigyázni kell, hogy ne vigyük túlzásba a napozást, szoláriumozást. Főleg ha a szolárium nem az a fajta, mely az anyajegyekre nem káros.

Pedig kiderült, a szoláriumozás számos pozitív élettani hatással bír. A magas vérnyomást enyhíti, az UVB- és UVA-sugarak hatására D3-vitamin termelődik a szervezetbe, amely a csontritkulás megelőzésében játszik fontos szerepet.

Hogyan lehet biztonságos a szoláriumozás?
Minden alkalommal, amikor lebarnulunk, bőrünk károsodik is, ezért a bőr akaratlagos napoztatása nem bölcs dolog.

A legfontosabb szabályok 'Ha a lézeres szőrtelenítést vesszük alapul, akkor ott feltétlenül hangsúlyozandó, hogy sem barnító krémeket, se szoláriumozást nem ajánlunk már az eljárás megkezdése előtti időszakban, 3-4 héttel.

A napozás vagy a túlzásba vitt szoláriumozás ugyanis a leégés mellett az anyajegyek elváltozását is okozhatja. Akin sok anyajegy található, az kerülje az erős napsütést, és mindenképpen használjon a bőrtípusának megfelelő faktorszámú fényvédő krémet.

Meg kell jegyeznünk, hogy a túlzásba vitt napozás és szoláriumozás még fényvédelemmel, bőrápolással együtt is veszélyes! Hogy az Ön bőre mit tud elviselni, azt bőrgyógyászával kell megbeszélnie, hiszen mindannyiunk bőrtípusa más és más.

Fontos, hogy minden egyes szoláriumozásnál használj valamilyen bőrvédő krémet.
A karottás készítmények hosszan tartó barnaságot biztosítanak.
Minél többször használod a bőrtápláló, bőrvédő krémeket, annál hatásosabb eredményt érhetsz el.

Ilyen például a napozás és szoláriumozás 3-4 hetes tilalma a kezelések megkezdése előtt és annak teljes időszaka alatt, és ez még az önbarnító készítményekre is vonatkozik.

Vannak olyan európai országok (Pl.: Ausztria, Németország, Franciaország, Svédország stb.), ahol megtiltották a szoláriumozást 18 év alatt.

Szoláriumozás előtt célszerű testradírt használni, és ha lehet, akkor valamilyen hidratáló, kifejezetten szoláriumozáshoz javasolt krémet alkalmazni.

Napozás, szoláriumozás vagy erős igénybevétel esetén, illetve a változókor idején fontos e termékek alkalmazása, mert ilyenkor a bőr sérülékenyebb, gyorsabban öregszik.

Tudjuk, hogy bőrünk legnagyobb ellensége, ha túlzásba visszük a napozást, szoláriumozást. Érthető, hogy nem csupán a divat miatt szeretjük az egyenletesen barna bőrt, hanem azért, mert a kisebb-nagyobb bőrproblémákat, hibákat jótékonyan eltakarja.

Kerülni kell a túlzott napozást, szoláriumozást! A napfény és a szolárium nagyon kiszárítják a bőrt, így az ráncossá válik, megereszkedik, és pigmentfoltok is megjelenhetnek rajta. Nyáron ne feledkezzünk meg a fényvédő krémekről! ...

A szoláriumozáshoz ne használjunk fényvédőt, mert azzal csökkentjük hatását.

Okaként leggyakrabban az ózonréteg elvékonyodását említik, de közrejátszik ebben a napozási szokások megváltozása és a túlzásba vitt szoláriumozás is. Gondoljunk csak a 20.

Általában nyáron csökkennek az aknés panaszok, ez a napfény sugarainak hámlasztó és fertőtlenítő hatásának köszönhető. Mégis napozás, vagy szoláriumozás előtt érdemes kikérdezni a szakembert, hiszen lehet, ...

Másrészt - ez különösen az érzékeny, fehér bőrűeknek fontos - szoláriumozással. A szolárium a fényszegény időszakokban nemcsak testünk fizikai állapotát javítja, hanem jobb kedvre is derít.

Citrom:
Alkalmazása: emésztési problémák, bőrproblémák, magas vérnyomás, meghűlés esetén.
Az érzékeny bőrt irritálhatja, napozást, szoláriumozást használata esetén kerülni kell.

FIGYELEM!
A hőillesztéshez használt vegyi anyag a hő hatására olvad, ezáltal a tincsek könnyen. lepotyoghatnak! Kerülendő tehát a forró hajszárító, a hajtőre kent balzsam, a túlzott napozás, szoláriumozás, szaunázás.
Mikrocsomózás ...

nőgyógyászati panaszok, menopauza stb.) visszavezethető pigmentfoltok kialakulása, ahol a pigmentfoltok elterjedését, erősségét további külső tényezőkkel rontani lehet. Ilyenek a túlzott UV sugárzás (felelőtlen napozás, szoláriumozás), ...

százalékkal a nőknél és 38 százalékkal a férfiaknál - idézi a jelentést The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.
Az ONS szakemberei a riasztó növekedést az egyre nagyobb bőrfelületet szabadon hagyó divat és a túlzott napozás és szoláriumozás ...

A három fő bőrrák típus a melanoma, a basal sejtes karcinóma és a laphámrák. Ezek közül a legveszélyesebb a melanoma. Kialakulásáért a fiatal kori napozás, szoláriumozás nagymértékben felelős'- mondta Dr.

Azért ha lehet ne vigyük túlzásba a szoláriumozást, inkább használjunk arcbarnító készítményeket, púdereket.
Az összes kozmetikai márka már piacra dobta a 2009-es trend sminkjeinek termékeit.

Lásd még: Lásd még: Szolárium, Napozás, Szépség, Smink, Hidratál

Divat-Szépség  Szolárium  Szőke haj

 
RSS Mobile