Kezdőlap (Szőke haj)

 Divat-Szépség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szőke haj

Divat-Szépség  Szoláriumozás  Szőrtelenítés

Szőke haj, fehér bőr-milyen legyen a smink?
Ha tanácstalan vagy, hogy hűvös bőrtónusod és szőke hajad milyen sminket kíván, adunk néhány tippet, mit...
Így használd a szemceruzád! ...


Szőke haj: hogyan tehetjük intenzívebbé, világosabbá hajszínünket természetes módszerekkel?

A szőke haj ápolása
A szőke haj - akár festett, akár természetes - különleges ápolást igényel, hogy ragyogó, és egészséges maradjon.

A szőke haj
A legtöbb férfi szőke barátnőről álmodik, teljesen hidegen hagyva őket a szőke nős viccek, amiken látszólag persze nagyon jókat nevetnek, de mélyen belül egyikük sincs a szőke haj ellen.

Szőke hajra:
A titok a kamillában rejlik. Érdemes beszerezni kamillás sampont, és öblítő szer gyanánt kamillavirág főzetet használni. Az eredmény: akár több árnyalattal világosabb, aranyszínű haj. (Sötét hajúak tartózkodjanak tőle, ugyanis foltosíthatja a frizurát.) ...

A ~ ragyogóan fényes lesz, ha rendszeresen citromos vízben öblítjük. Rögzítő helyett is használhatunk citromlevet. Csavarás, szárítás előtt kenjük be a hajat vele. Tartós és csillogó lesz a frizura.

Természetes ~ nagyon ritkán fordul elő, inkább a sötétszőke, szőkésbarna árnyalatok születnek velünk. Ha ezen árnyalatok valamelyikével rendelkezünk, könnyen elérhetjük a szőkeséget szőkítéssel.

A feketéből ~at lehet csinálni 1 alkalom alatt
Ha a fodrászod belemegy ebbe a kísérletbe, ne hagyd magad. A világosítást csak akkor kezdd el, ha van türelmed akár több alkalmat kivárni a kívánt célig.

A ~úak kerüljék a harsány, feltűnő színeket, mert ezek merevnek, közönségesnek hatnak. Bátran használhatják viszont a világos, pasztell színeket, és a pezsgőszín, ehhez pedig barna szempillaspirált.
Az arcra rózsaszín krémes pirosítót való, amitől üdébb, "babásabb" lesz az arc.

» 00163 Színező sampon- kamilla, ~ra
» 00179 Hajbalzsam búzaproteinnel
» 00180 Hajregeneráló kúra jojobával
» 00181 Hajkondícionáló spray
» 00092 Kókuszolaj hajvégekre
» 00480 Selyempermet a hajra
» 01116 Növényi krémhajfesték-rézszőke ...

A ~ népszerűsége sem áldozott le, hiszen évezredek óta ez a leghódítóbb szín a férfiak körében. Tanulmányok szerint a 'blondiknak' hamarabb kérik meg a kezüket, mint más hajszínű nőknek, viszont gyorsabban is válnak el.

A napágyon fekszik, tökéletes smink, tökéletesre festett ~, tökéletes alak, a legmárkásabb fürdőruha, mellette fekszik kigyúrt, szintén napbarnított "csődöre".

A természettől kapott ~hoz leginkább kék szemszín és világos bőr társul. Ne sminkelj erősen! A világosszőkéknek remekül állnak a cukorkaszínek egészen a ciklámenig. A szemek kiemelésére a szemceruzánál drámaibb hatás érhető el a szemhéjtussal.

Az igazi ártatlan, angyali külső a ~ú, kék szemű nőké, a kék szemű barnák pedig nagyon szokatlanok és lenyűgözőek - ráadásul a megfelelő barna árnyalat még kékebbé teszi a szemet. A szürke szem mindenhez illik.

A fehér és a pasztellszínek a barna bőrhöz illenek, ~hoz nem viselhetünk sárgát, és a zöld csak a vörös hajú, fehér bőrű, szeplős nőknek áll jól. A divatban szigorú szabályok élnek, amelyek azért vannak, hogy áthágjuk őket! ...

7) Még sosem láttam ennyire ~at! - az irodába nemrég felvett gyakornok próbált így közelebb férkőzni hozzám, a liftben, így mások szerencsére nem hallották. Észrevettem, hogy fixíroz egy ideje, így nem ért váratlanul. Meg is kérdeztem, hogy nagykorú-e már... Kinga (34) ...

Trikót és fejfedőt viselni, főleg vörös/~ú, fehér bőrű, szeplős emberek és kisgyermekek esetében. Egy világos színű pamuting 10-es faktorú védelmet nyújt, ezért a gyerekeket érdemes a ruha alatt is bekenni.
Jó minőségű, UV szűrős napszemüveg nélkül útra kelni.

A haj színe sokat elárul arról, milyen színtípusba tartozik valaki, tekintettel arra, hogy a haj természetes színe mindig összhangban van a bőr színével. Az arany~ meleg évszakra, a világos, fakó~ hideg évszakra utal.

Idén nyáron különösön nagy népszerűségnek örvendett, ez az üde szín, a ~hoz pedig különösen jól passzol. Ha nem kék a szemünk, mint ahogy Reginának sem, akkor feldobhatjuk összeállításunkat ezekkel a fekete kiegészítőkkel.

A 2008-as decemberi címlapon alig lehet felismerni az arcát keretező, Claudia Schiffer-~tól, és John Galliano kreációtól.
Forrás: Vogue
Forrás: Vogue ...

Napozás, illetve nyaralás előtt nem ajánlott sem festetni, sem daueroltatni, mivel így a napsugarak még több kárt tehetnek benne. A ~ különösen érzékeny lehet.

Illetve jó tisztában lenni azzal, hogy minél sötétebb az árnyalat, annál nehezebb megválni tőle, a tökéletesen ~ pedig a rendkívül káros szőkítőpor eredménye. Egyébként a dauer is ugyanolyan káros hatással bír, mint a festékek.

Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően frissíti, élénkíti, hidratálja a hajat, segít megelőzni a töredezést, és gyönyörű fényt biztosít neki. ~úak figyelem: az erős színező hatása miatt vöröses színt kölcsönöz a hajnak! ...

A megújult külsejű sorozatban megjelenik a Syoss Szőke & Melírozott Haj termékcsalád (Sampon, Hajbalzsam,és Intenzív Tégelyes Hajpakolás) amely fokozza a haj ragyogó fényét és a festett vagy természetes ~ tükröződését.

Ha az arcvonások erősek, akkor azt a szemöldöknek is követnie kell, bár általában amúgy is vékonyabb, világos szálakkal társulnak. Csak nagyon kevés embernek áll jól, ha a hajszíne és a szemöldök színe nem harmonizál, illetve nem egyezik meg. Ez főleg akkor szembetűnő, ha ~hoz társul fekete ...

A szőkítő gomba által elindított kémiai reakció folyamata egyelőre nem ismert pontosan, egy biztos a növénnyel a ~ sokkal puhább tapintású és szikrázóan fényes lesz.

kipróbáltam a hajfestést is, voltam vöröstől a liláig minden árnyalatú,de már évek óta nem alkalmazom, úgy gondolom, ráérek még évtizedekig "mérgezni" a szervezetemet, amikor már őszülni fogok. Addig meg remekül megteszi a "gyári sötétbarna" szín. :) Egy időben szerettem volna sötét ~at, ...

A ~ szálainak szerkezete is eltér a sötétebb változatokétól. Az egyes szálak vékonyabbak, sérülékenyebbek, ám sokkal több van belőlük, mint például a barna hajúak hajszálaiból. Ám ez a sérülékenyebb szerkezet nagyobb odafigyelést is igényel.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szépség, Hajszín, Smink, Frizura, Szépségápolás?

◄ Szoláriumozás   Szőrtelenítés ►
 
RSS Mobile