Kezdőlap (Szőke haj)

 Divat-Szépség 

  » »
 
   

Szőke haj

Divat-Szépség  Szoláriumozás  Szőrtelenítés

Szőke haj & világos bőr
Szőkék előnyben? De csak akkor, ha visszafogottan sminkelnek. Az inztenzívebb árnyalatok napközben túlzásnak tűnhetnek.


Szőke haj, fehér bőr-milyen legyen a smink?
Ha tanácstalan vagy, hogy hűvös bőrtónusod és szőke hajad milyen sminket kíván, adunk néhány tippet, mit...
Így használd a szemceruzád! ...

Szőke haj: hogyan tehetjük intenzívebbé, világosabbá hajszínünket természetes módszerekkel?

A szőke haj
A legtöbb férfi szőke barátnőről álmodik, teljesen hidegen hagyva őket a szőke nős viccek, amiken látszólag persze nagyon jókat nevetnek, de mélyen belül egyikük sincs a szőke haj ellen.

Szőke hajra:
A titok a kamillában rejlik. Érdemes beszerezni kamillás sampont, és öblítő szer gyanánt kamillavirág főzetet használni. Az eredmény: akár több árnyalattal világosabb, aranyszínű haj.

A szőke haj igényli a legtöbb ápolást...
Zsíros hajra például mélytisztító sampont, könnyű kondicionálóval, míg igénybe vett, festett hajra kifejezetten a haj rugalmasságát, fényét visszaadó termékeket válasszunk.

A szőke haj ragyogóan fényes lesz, ha rendszeresen citromos vízben öblítjük. Rögzítő helyett is használhatunk citromlevet. Csavarás, szárítás előtt kenjük be a hajat vele. Tartós és csillogó lesz a frizura.

Természetes szőke haj nagyon ritkán fordul elő, inkább a sötétszőke, szőkésbarna árnyalatok születnek velünk. Ha ezen árnyalatok valamelyikével rendelkezünk, könnyen elérhetjük a szőkeséget szőkítéssel.

Itt pedig szárnyalhat a fantáziánk, egyet azonban érdemes betartani, ez alatt azt értem, hogy egy kék szemű, világos bőrű szőke hajú lánynak előnytelen egy világoskék színű szemfesték, hisz még inkább sápaszthatja.

A szőke hajúak kerüljék a harsány, feltűnő színeket, mert ezek merevnek, közönségesnek hatnak. Bátran használhatják viszont a világos, pasztell színeket, és a pezsgőszín, ehhez pedig barna szempillaspirált.

Az ókori római mitológiában például a szerelem istennőjének, Vénusznak volt hatalmas, szőke hajzuhataga, amelyet ha egy férfi megpillantott, azonnal halásosan beleszeretett szépségébe.

» 00163 Színező sampon- kamilla, szőke hajra
» 00179 Hajbalzsam búzaproteinnel
» 00180 Hajregeneráló kúra jojobával
» 00181 Hajkondícionáló spray
» 00092 Kókuszolaj hajvégekre
» 00480 Selyempermet a hajra ...

A szőke haj népszerűsége sem áldozott le, hiszen évezredek óta ez a leghódítóbb szín a férfiak körében. Tanulmányok szerint a 'blondiknak' hamarabb kérik meg a kezüket, mint más hajszínű nőknek, viszont gyorsabban is válnak el.

A napágyon fekszik, tökéletes smink, tökéletesre festett szőke haj, tökéletes alak, a legmárkásabb fürdőruha, mellette fekszik kigyúrt, szintén napbarnított "csődöre".

A természettől kapott szőke hajhoz leginkább kék szemszín és világos bőr társul. Ne sminkelj erősen! A világosszőkéknek remekül állnak a cukorkaszínek egészen a ciklámenig. A szemek kiemelésére a szemceruzánál drámaibb hatás érhető el a szemhéjtussal.

Az igazi ártatlan, angyali külső a szőke hajú, kék szemű nőké, a kék szemű barnák pedig nagyon szokatlanok és lenyűgözőek - ráadásul a megfelelő barna árnyalat még kékebbé teszi a szemet. A szürke szem mindenhez illik.

A fehér és a pasztellszínek a barna bőrhöz illenek, szőke hajhoz nem viselhetünk sárgát, és a zöld csak a vörös hajú, fehér bőrű, szeplős nőknek áll jól. A divatban szigorú szabályok élnek, amelyek azért vannak, hogy áthágjuk őket! ...

7) Még sosem láttam ennyire szőke hajat! - az irodába nemrég felvett gyakornok próbált így közelebb férkőzni hozzám, a liftben, így mások szerencsére nem hallották. Észrevettem, hogy fixíroz egy ideje, így nem ért váratlanul.

A fehér bőrűek, a kék szeműek, a vörös és a szőke hajú emberek különösen érzékenyek a napsugárral szemben. Már a napozás első napjaiban célszerű fényvédő faktort tartalmazó napozókészítményt használni.

A haj színe sokat elárul arról, milyen színtípusba tartozik valaki, tekintettel arra, hogy a haj természetes színe mindig összhangban van a bőr színével. Az aranyszőke haj meleg évszakra, a világos, fakószőke haj hideg évszakra utal.

Idén nyáron különösön nagy népszerűségnek örvendett, ez az üde szín, a szőke hajhoz pedig különösen jól passzol. Ha nem kék a szemünk, mint ahogy Reginának sem, akkor feldobhatjuk összeállításunkat ezekkel a fekete kiegészítőkkel.

Trikót és fejfedőt viselni, főleg vörös/szőke hajú, fehér bőrű, szeplős emberek és kisgyermekek esetében. Egy világos színű pamuting 10-es faktorú védelmet nyújt, ezért a gyerekeket érdemes a ruha alatt is bekenni.

Amikor például Julius Caesar germán rabszolgák százaival érkezett vissza városába, a nők nem győzték csodálni azok szőke haját és világos bőrét. A városban receptek kezdtek keringeni, hogyan lehet szert tenni világosabb hajra és bőrre.

Napozás, illetve nyaralás előtt nem ajánlott sem festetni, sem daueroltatni, mivel így a napsugarak még több kárt tehetnek benne. A szőke haj különösen érzékeny lehet.

Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően frissíti, élénkíti, hidratálja a hajat, segít megelőzni a töredezést, és gyönyörű fényt biztosít neki. Szőke hajúak figyelem: az erős színező hatása miatt vöröses színt kölcsönöz a hajnak! ...

A megújult külsejű sorozatban megjelenik a Syoss Szőke & Melírozott Haj termékcsalád (Sampon, Hajbalzsam,és Intenzív Tégelyes Hajpakolás) amely fokozza a haj ragyogó fényét és a festett vagy természetes szőke haj tükröződését.

A szőkítő gomba által elindított kémiai reakció folyamata egyelőre nem ismert pontosan, egy biztos a növénnyel a szőke haj sokkal puhább tapintású és szikrázóan fényes lesz.

a liláig minden árnyalatú,de már évek óta nem alkalmazom, úgy gondolom, ráérek még évtizedekig "mérgezni" a szervezetemet, amikor már őszülni fogok. Addig meg remekül megteszi a "gyári sötétbarna" szín. :) Egy időben szerettem volna sötét szőke hajat, ...

A szőke haj szálainak szerkezete is eltér a sötétebb változatokétól. Az egyes szálak vékonyabbak, sérülékenyebbek, ám sokkal több van belőlük, mint például a barna hajúak hajszálaiból. Ám ez a sérülékenyebb szerkezet nagyobb odafigyelést is igényel.

A stilizált koponyákkal díszített kiegészítők természetesen vadul hozzák azt az életérzést, amikor még Madonna is lenőtt szőke hajfestéket hordott fekete cicanadrággal és citromsárga aerobic lábszármelegítővel.

Lásd még: Lásd még: Szépség, Hajszín, Smink, Frizura, Szépségápolás

Divat-Szépség  Szoláriumozás  Szőrtelenítés

 
RSS Mobile