Kezdőlap (Szemfestés)

 Divat-Szépség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szemfestés

Divat-Szépség  Szemfesték  Szemhéjfesték

A tökéletes és hatásos szemsminkhez profi trükkökre van szükség. A szemfestés talán a leglátványosabb módja annak, hogy felhívd a figyelmet magadra. Néhány tippet adunk, hogy megtaláld a számodra tökéletes stílust.
Ossza meg!
Vissza: Frizura, smink ...


Szemfestés
Szemhéjad árnyékolásához különböző színű rúzsokat is használhatsz, amely majd tartósan és igen mutatósan keretezi a szemeidet.
Tipp: Rúzsok, különböző színes szájfények felvitele előtt, és után ajánlott porpúderrel átkenned a szemhéjadat. Így biztosan nem kenődik majd el a sminked.

A szemfestés fortélyai
A szem a nő legszebb ékszere. Ezért minden hölgy szívesen hangsúlyozza azt. Sminkelésnél például különböző fortélyokat alkalmazhatunk. Különleges színekkel, ecsetekkel, tusokkal, spirálokkal varázsoljuk még szebbé tekintetünket. (Részletek)
Hirdetés ...

Szemfestés:
A meleg időhöz jobban illenek a világosabb, lágyabb színek. Sokan állítják, hogy a fekete, szürke vagy sötétbarna szemfestékek erősen öregbítenek - ám vannak, akiknek épp ezek a színek állnak jól.

Szemfestés
Fesd szemhéjadat semleges árnyalattal. A porfesték rögzíti a kontúrceruza nyomát. Barna ceruzával húzz vékony vonalat a szempilla fölött, majd apró vonalkákkal rajzolj dupla körívet a szemhéj mélyedésébe. Ujjaddal vagy puha ecsettel kend szét a rajzolt kontúrt.

A füstös ~ idén is divat, sőt fénykorát éli. De mellette más sötét árnyalatokat is használhatsz, mint a mély mályvaszínt, vagy szürkét.

Második lépés: A ~hez már rutinosabb kezekre lesz szükséged. Elsőként húzz egy vékony vonalat folyékony tussal a felső szempillasor tövében. Ügyelj, hogy a vonalat mindig belülről kifelé vastagítva húzd meg, egészen a külső szemzugon túlra. Ettől lesz majd macskás a tekinteted.

Egy másik egyiptomi vívmány a ~: a por alapú szemfestékeket, és a mai értelemben vett szemceruzát is ők találták fel! ...

Ne feledd, a fekete ajak csak visszafogott ~sel kombinálható! Ha megfelelő intenzitást szeretnél elérni, és nem akarod, hogy kifusson a szájfény, fesd ki fekete ceruzával az ajkadat. A kontúr vonalát javítsd ki óvatosan vattás végű fülpiszkálóval, ha szükséges.

Régi barátunk a füstös ~, hiszen ha be akarjuk dobni magunkat, ezzel tuti nem szerepelünk le. Idén azonban kissé változott a trend a füstös szemeket illetően: már nemcsak sötét és fémes színekkel készíthetjük, hanem tulajdonképpen a szivárvány összes színében. Ehhez aztán kell kurázsi! ...

Alapszabály: a ~t mindig a legvilágosabb színnel kezd!! A szemöldök alá vigyél fel bézst, a mélyítő vonalba pedig barnás-barackos szín kerüljön.

A ~t sárgás fényű selyemporral kezd, ne csak a szemhéjadon, de a szemöldököd alatt, sőt, a belső szemzug felső részén is. Érett mangó színű matt szemhéjpúderrel kombináld a szemhéjad külső részén, és satírozd kifelé.

Az ősznek nagyon jól áll a kontúros, erős ~, ami a kontrasztokon alapul - így a zöld szemek szépek lilával hangsúlyozva, illetve a barna szemek zölddel. A kék szemfesték, ahogyan az ezüstös színek is, tabu az ebbe a csoportba tartozóknak.

Lehetőség szerint használjunk csak folyékony alapozót ~kor, vagy külön erre a területre kifejlesztett krémpúdert. Kerüljük a tartós sminket, még szempillánkon is.

Tükör előtt próbálgasd gondolataidat, érzéseidet és tekintetedet összehangolni. Találd meg a legmegfelelőbb ~i stílust, színkombinációt, mellyel kihangsúlyozhatod lelked tükrét.

Terry Barber, a MAC sminkmestere elárulja Neked, milyen színeket használj idén ősszel ~kor.
Milyen színeket válasszunk sminkeléskor?
A választott színek és árnyalatok nem elsősorban, vagy nem kizárólag a hajunk, szemünk, bőrünk színétől...

"Ha királykék a ruhánk, véletlenül se döntsünk hasonló ~ mellett. Nem csupán mert nem divat, azért se, mert a hangsúly a saját szépségünk, adottságaink kiemelésén van" - hívta fel a figyelmet a szakember.

Fültisztító pálcikát mártson alapozóba és azzal törölje a nem odavaló részeket, majd púderrel fixálja az egészet. Ha ez gyakran megesik, akkor érdemes ~ előtt világos porpúdert tenni a szem alá, és a végén csak lesöpörni az esetlegesen rászóródottal együtt.
Túl sok hajformázó ...

Kategória: Divat-szépség Címkék: alapozás, alkalmi, esküvői, party smink, smink, szájfény, ~
Minden vélemény számít!
Kattintás ide a válaszadás megszakításához ...

Tuti színkombinációk
* Kék szemre: türkiz-kék.
* Zöld szemre: rózsaszín-lila.
* Barna szemre: sötétzöld-mogyoró.
* Bármilyen színű szemre: arany, esetleg bronzos arany, amelyek különösen alkalmasak a füstös ~re.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Smink, Szépség, Kozmetika, Szempilla, Púder?

◄ Szemfesték   Szemhéjfesték ►
 
RSS Mobile