Kezdőlap (Hosszú haj)

 Divat-Szépség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hosszú haj

Divat-Szépség  Hosszú frizura  Hosszúkás arc

Hosszú hajunkat sokféleképpen hordhatjuk: befonva, feltűzve, vagy kibontva. Tincseink élettel telibbek, egészségesen fénylőek lesznek, ha minden este alaposan kikeféljük. A hosszú azonban hajat soha ne fésüljük durva fésűvel, vagy kefével, illetve nagyon sűrű fogú, úgynevezett stilfésűvel sem.


A hosszú haj ápolása
Töredezett, elvékonyodott hajvégek, fénytelen, tartás nélküli tincsek - ezeket a problémákat bizonyára mindenki ismeri, akinek hosszú haja van. Amin korábban csak az olló segített, azon ma már szelídebb hajápolási programmal is változtathatunk.

Koszmó kezelése - Hosszú haj
Legfrissebb cikkek a témában
A fogfehérítés - orvosi kezelés és házi praktikák 5 tipp a szép és egészséges bőrért Mi okozhat hajhullást? Aloe vera - Mire jó? Hogyan válasszuk ki a megfelelő kozmetikumot?

6 rövid frizura, ami nőiesebbé tesz, mint a hosszú haj
Gondoltad volna, hogy vannak rövid fizurák, amelyek nőiesebbek a hosszúaknál?
Forrás: Femina.hu ...

Már több mint két hónapja, hogy Emma Watson előrukkolt rövid frizurjával, az újságírók azonban még most is erről faggatját. A Harry Potter filmek legújabb részének premierjén elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy levágatta hosszú haját.
Fotó: Europress ...

~, ovális arc: milyen frizurát válasszunk?
Minden arctípus számára létezik ideális frizura, ami az előnyös vonásokat emeli ki. Az ovális arc esetén ez meglehetősen egyszerű: ehhez a formához szinte minden ~ból készült frizura jól áll.

~: szexy-konty
Dús, kissé kócos frizura
1. A nedves hajat zselézzük be és szárítsuk meg hajszárítóval. Ahhoz, hogy a frizurának megfelelő tartása legyen az egyenes hajúaknak hajcsavarót ajánlott használni - öt centi széles tincseket csavarjunk fel félig.
2.

~
Foltos hajhullás esetén pedig körülírt kopasz foltok alakulnak ki a fejbőrön, míg a többi területen változatlan a hajsűrűség. Oka legtöbbször a belső kiegyensúlyozatlanság, hormonális hatások, belső góc ill. bizonyos gyógyszerek is kiválthatják.

A ~ ápolása
Válasszunk lehetőleg tápláló sampont és hajvégápolót. Balzsamot csak akkor javaslunk, ha kifejezetten vékony szálú, vagy a hajszálak végének alsó harmadánál hosszabb részen feltöredezett, "szálkásodott". (A balzsam használatára visszatérünk később.) ...

~
A ~ örökérvényűen divatos, mert mindig szép és rengeteg variációt kínál számunkra. A nyár legtrendibb viselete a lágy esésű, nagy volumenű, hullámos haj, ami természetességet sugall, és sokkal naturálisabb, mint tavalyi elődje, a göndör.

~ból rövidet varázsolni, csak egy nyisszantás. Rövidből hosszú frizurát növeszteni csak sok pénz vagy még több idő árán tudsz. Ezért nem árt meggondolni azt, hogy mennyit és hogy vágnak fürtjeidből.

~hoz körkefét...
- Kíméletesebben fésül a merev csontkefénél. Ráadásul szárítás közben úgy formázható vele a haj, ahogyan forgatjuk (befelé vagy kifelé).
Hagyjuk lehűlni.

~ú olvasóinknak válogattunk össze néhány izgalmas, elegáns, trendi frizurát.
Szépség
Hajápolás ...

A ~ örök divat. Vannak azonban, olyan helyzetek, amikor könnyelműen döntünk a fodrász mellett és később hiába bánjuk meg. A levágott tincseket nem lehet visszavarázsolni, a jó hírünk viszont az, hogy manapság már ez sem jelent komoly gondot.

A ~at mindig is a szépséggel, a nőiességgel párosítja a társadalom, mióta világ a világ. A frissen mosott, ápolt, ~ önmagában öltöztet. Ha esetleg mostanában azt tervezted, hogy lenyisszantod a hosszú tincseidet, cikkünk után lehet, hogy megváltozik a véleményed.
olvass tovább ...

A ~szálak végeire már nem jut el a fejbőr faggyúmirigyei által termelt védőanyag, így kiszárad, töredezetté válik. Hajvég ápoló balzsam használatával megelőzhető a hajvégek kiszáradása.

Ha ~adba most vágattál frufrut, készülj fel rá, hogy homlokodon egy vastag sávban pattanások és gyulladás léphet fel. Kicsit is zsíros haj esetében nagyon gondold meg a frufrut, és ha már van, próbálj az arcoddal érintkező tincseken a lehető legkevesebb balzsamot és más szert használni! ...

Egy ~ból készült frizura (színezés vagy festés, vágás, igazítás) 15-20 ezer forint is lehet. Míg vidéken akár 5 ezer forintért is elkészítenek egy alkalmi kontyot, egy mesterfodrász esetében nem ritka, hogy 30-40 ezer forintot is ott kell hagyni érte, de ez az ár tartalmazza a festést is.

Akik ~at növesztenek, egy idő után azzal szembesülhetnek, hogy hajvégük töredezni kezd. Ez nem csak esztétikailag zavarhat bennünket, de a töredezett haj könnyebben gubancolódik, nehezebben kezelhető, s ezen sokszor már csak az olló segít.

A túl ~jal óvatosan kell bánni, mert szintén megnyújtja az arcot. Ajánljuk, hogy a fokozatosan vágott részek érjék el az orr vonalát, majd az állét végül a kulcscsontét.

Ha ismered a ~ ápolásának titkait, nem csak a hajad és fejbőröd lesz egészséges, de hajad is...
Ragyogj a hajaddal!
Az egészséges és könnyen kezelhető haj minden nő álma. Ez az álom pedig nem is olyan nagyon...

Érdekesség: ~ esetén ha a mosást illetve az öblítést utolsó lépésként a haj végein hideg vízzel fejezzük be, hajunk észrevehetően kevésbé fog kócolódni könnyebben kibonthatóvá válik.

Franciaországban a ~ sokáig státuszszimbólumnak számított, és a hatalom kifejezésére szolgált: királyok, hercegek viseltek ilyen frizurát. A 20. század hatvanas éveiben a ~ a hippik nonkonformizmusának, lázadásának külső megnyilvánulása volt. A 19.

Az ókori római nők hajdivatja a császárság korában a ~ volt, a görögöktől átvett fonatos, kontyos formát viselték, melyet a tarkón rögzítettek. Divat volt a hajkorona megemelése, melyhez drótvázat alkalmaztak. Ők is festették a hajukat, mint az egyiptomiak.

- A nők 71 százaléka a rövid hajú férfiakat kedveli, míg a ~ csupán 4 százalék szerint vonzó.

Hát mi a legolcsóbb fajtával kezdtünk, amiből ~ra kapásból kettőt kell venni. Büdös is, mar is, és nem hat semmit. Gondoltuk, majd kúraszerűen folytatjuk, de a 4. alkalom után rá kellett jönnünk, hogy nem használ semmit!
Egy idő után nekem is egyre többet kezdett vakarózni a fejem.

A leggyakoribb az egyenes fél~ - Kép: wikipedia
A válaszadók többségének vékony szálú a haja, csak 31 százaléknak adatott vastag szálú és erős tartású hajkorona. A leggyakoribb az egyenes (57 százalék) és a hullámos (37) haj, göndör fürtjei mindössze a válaszadók 6 százalékának vannak.

Az volna a tökéletes, ha ~adat szabadon hagyhatnád, mikor táncolsz, főleg akkor, ha az elég dús és irigylésre méltó. Ha belemelegedsz a táncba, és lázadó külsőt akarsz mutatni, akkor hajadat tűzd fel kontynak a fejed búbjára.

Újra hódít a klasszikus egyenes vonalú, sima ~, ami főleg hétköznapra az irodába lehet praktikus. Hétvégén viszont be lehet dobni az 1940-es évekre hajazó, oldalt elválasztott hableány-frizurát.

~am van és nagy szemem, egyedül az orrommal nem békülök ki. Őszintén szólva nem látom magamat szépnek,de mindenki más szépnek lát. Már nagyon várom a versenyt.

Cimkék:
dauer tartóshullám frizura ~ hajápolás
Felhasználónév: Jelszó: Belépés
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.

Mikrocsomózás:
Azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik rövid hajból (4-10 cm) szeretnének ~at készíttetni. Az előre kiválasztott hajat tincsenként illesszük a saját hajhoz egy gumis cérna segítségével.
Kétféleképp is felépíthető: ...

A hajhullást a nők sokkal nehezebben dolgozzák fel, mint a férfiak, hiszen a szép, ~ korunk szépségideáljának 'tartozéka', a hódítás eszköze.
Tovább...
Továbbá... ...

- Nem kopik le hamar ,- nem viszket a fejem bőre ,- nem törik a hajam , ellenkezőleg ,megerősödött.-Egészséges lett és gyorsabban is nő.Arról nem is beszélve ,hogy sokkal olcsóbb is ezzel a festés ,hiszen egy tasak ,~ra is 2 alkalommal elég.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szépség, Frizura, Hajviselet, Hajszín, Hajfestés?

◄ Hosszú frizura   Hosszúkás arc ►
 
RSS Mobile