Kezdőlap (Hosszú haj)

 Divat-Szépség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hosszú haj

Divat-Szépség  Hosszú frizura  Hosszúkás arc

Hosszú hajunkat sokféleképpen hordhatjuk: befonva, feltűzve, vagy kibontva. Tincseink élettel telibbek, egészségesen fénylőek lesznek, ha minden este alaposan kikeféljük. A hosszú azonban hajat soha ne fésüljük durva fésűvel, vagy kefével, illetve nagyon sűrű fogú, úgynevezett stilfésűvel sem.


A hosszú haj ápolása
Töredezett, elvékonyodott hajvégek, fénytelen, tartás nélküli tincsek - ezeket a problémákat bizonyára mindenki ismeri, akinek hosszú haja van. Amin korábban csak az olló segített, azon ma már szelídebb hajápolási programmal is változtathatunk.

Koszmó kezelése - Hosszú haj
Legfrissebb cikkek a témában
A fogfehérítés - orvosi kezelés és házi praktikák 5 tipp a szép és egészséges bőrért Mi okozhat hajhullást? Aloe vera - Mire jó? Hogyan válasszuk ki a megfelelő kozmetikumot?

6 rövid frizura, ami nőiesebbé tesz, mint a hosszú haj
Gondoltad volna, hogy vannak rövid fizurák, amelyek nőiesebbek a hosszúaknál?
Forrás: Femina.hu ...

Már több mint két hónapja, hogy Emma Watson előrukkolt rövid frizurjával, az újságírók azonban még most is erről faggatját. A Harry Potter filmek legújabb részének premierjén elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy levágatta hosszú haját.
Fotó: Europress ...

Hosszú haj, ovális arc: milyen frizurát válasszunk?
Minden arctípus számára létezik ideális frizura, ami az előnyös vonásokat emeli ki. Az ovális arc esetén ez meglehetősen egyszerű: ehhez a formához szinte minden hosszú hajból készült frizura jól áll.

Hosszú haj: szexy-konty
Dús, kissé kócos frizura
1. A nedves hajat zselézzük be és szárítsuk meg hajszárítóval. Ahhoz, hogy a frizurának megfelelő tartása legyen az egyenes hajúaknak hajcsavarót ajánlott használni - öt centi széles tincseket csavarjunk fel félig.
2.

Hosszú haj
Foltos hajhullás esetén pedig körülírt kopasz foltok alakulnak ki a fejbőrön, míg a többi területen változatlan a hajsűrűség. Oka legtöbbször a belső kiegyensúlyozatlanság, hormonális hatások, belső góc ill. bizonyos gyógyszerek is kiválthatják.

A hosszú haj ápolása
Válasszunk lehetőleg tápláló sampont és hajvégápolót. Balzsamot csak akkor javaslunk, ha kifejezetten vékony szálú, vagy a hajszálak végének alsó harmadánál hosszabb részen feltöredezett, "szálkásodott". (A balzsam használatára visszatérünk később.) ...

Hosszú haj
A hosszú haj örökérvényűen divatos, mert mindig szép és rengeteg variációt kínál számunkra. A nyár legtrendibb viselete a lágy esésű, nagy volumenű, hullámos haj, ami természetességet sugall, és sokkal naturálisabb, mint tavalyi elődje, a göndör.

Hosszú hajból rövidet varázsolni, csak egy nyisszantás. Rövidből hosszú frizurát növeszteni csak sok pénz vagy még több idő árán tudsz. Ezért nem árt meggondolni azt, hogy mennyit és hogy vágnak fürtjeidből.

Hosszú hajhoz körkefét...
- Kíméletesebben fésül a merev csontkefénél. Ráadásul szárítás közben úgy formázható vele a haj, ahogyan forgatjuk (befelé vagy kifelé).
Hagyjuk lehűlni.

Hosszú hajú olvasóinknak válogattunk össze néhány izgalmas, elegáns, trendi frizurát.
Szépség
Hajápolás ...

A hosszú haj örök divat. Vannak azonban, olyan helyzetek, amikor könnyelműen döntünk a fodrász mellett és később hiába bánjuk meg. A levágott tincseket nem lehet visszavarázsolni, a jó hírünk viszont az, hogy manapság már ez sem jelent komoly gondot.

A hosszú hajszálak végeire már nem jut el a fejbőr faggyúmirigyei által termelt védőanyag, így kiszárad, töredezetté válik. Hajvég ápoló balzsam használatával megelőzhető a hajvégek kiszáradása.

Ha hosszú hajadba most vágattál frufrut, készülj fel rá, hogy homlokodon egy vastag sávban pattanások és gyulladás léphet fel. Kicsit is zsíros haj esetében nagyon gondold meg a frufrut, és ha már van, próbálj az arcoddal érintkező tincseken a lehető legkevesebb balzsamot és más szert használni! ...

Egy hosszú hajból készült frizura (színezés vagy festés, vágás, igazítás) 15-20 ezer forint is lehet. Míg vidéken akár 5 ezer forintért is elkészítenek egy alkalmi kontyot, egy mesterfodrász esetében nem ritka, hogy 30-40 ezer forintot is ott kell hagyni érte, de ez az ár tartalmazza a festést is.

Akik hosszú hajat növesztenek, egy idő után azzal szembesülhetnek, hogy hajvégük töredezni kezd. Ez nem csak esztétikailag zavarhat bennünket, de a töredezett haj könnyebben gubancolódik, nehezebben kezelhető, s ezen sokszor már csak az olló segít.

A túl hosszú hajjal óvatosan kell bánni, mert szintén megnyújtja az arcot. Ajánljuk, hogy a fokozatosan vágott részek érjék el az orr vonalát, majd az állét végül a kulcscsontét.

Ha ismered a hosszú haj ápolásának titkait, nem csak a hajad és fejbőröd lesz egészséges, de hajad is...
Ragyogj a hajaddal!
Az egészséges és könnyen kezelhető haj minden nő álma. Ez az álom pedig nem is olyan nagyon...

Érdekesség: hosszú haj esetén ha a mosást illetve az öblítést utolsó lépésként a haj végein hideg vízzel fejezzük be, hajunk észrevehetően kevésbé fog kócolódni könnyebben kibonthatóvá válik.

Franciaországban a hosszú haj sokáig státuszszimbólumnak számított, és a hatalom kifejezésére szolgált: királyok, hercegek viseltek ilyen frizurát. A 20. század hatvanas éveiben a hosszú haj a hippik nonkonformizmusának, lázadásának külső megnyilvánulása volt. A 19.

Az ókori római nők hajdivatja a császárság korában a hosszú haj volt, a görögöktől átvett fonatos, kontyos formát viselték, melyet a tarkón rögzítettek. Divat volt a hajkorona megemelése, melyhez drótvázat alkalmaztak. Ők is festették a hajukat, mint az egyiptomiak.

- A nők 71 százaléka a rövid hajú férfiakat kedveli, míg a hosszú haj csupán 4 százalék szerint vonzó.

Hát mi a legolcsóbb fajtával kezdtünk, amiből hosszú hajra kapásból kettőt kell venni. Büdös is, mar is, és nem hat semmit. Gondoltuk, majd kúraszerűen folytatjuk, de a 4. alkalom után rá kellett jönnünk, hogy nem használ semmit!
Egy idő után nekem is egyre többet kezdett vakarózni a fejem.

A leggyakoribb az egyenes félhosszú haj - Kép: wikipedia
A válaszadók többségének vékony szálú a haja, csak 31 százaléknak adatott vastag szálú és erős tartású hajkorona. A leggyakoribb az egyenes (57 százalék) és a hullámos (37) haj, göndör fürtjei mindössze a válaszadók 6 százalékának vannak.

Az volna a tökéletes, ha hosszú hajadat szabadon hagyhatnád, mikor táncolsz, főleg akkor, ha az elég dús és irigylésre méltó. Ha belemelegedsz a táncba, és lázadó külsőt akarsz mutatni, akkor hajadat tűzd fel kontynak a fejed búbjára.

Újra hódít a klasszikus egyenes vonalú, sima hosszú haj, ami főleg hétköznapra az irodába lehet praktikus. Hétvégén viszont be lehet dobni az 1940-es évekre hajazó, oldalt elválasztott hableány-frizurát.

Hosszú hajam van és nagy szemem, egyedül az orrommal nem békülök ki. Őszintén szólva nem látom magamat szépnek,de mindenki más szépnek lát. Már nagyon várom a versenyt.

Cimkék:
dauer tartóshullám frizura hosszú haj hajápolás
Felhasználónév: Jelszó: Belépés
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.

Mikrocsomózás:
Azoknak a hölgyeknek ajánlom, akik rövid hajból (4-10 cm) szeretnének hosszú hajat készíttetni. Az előre kiválasztott hajat tincsenként illesszük a saját hajhoz egy gumis cérna segítségével.
Kétféleképp is felépíthető: ...

A hajhullást a nők sokkal nehezebben dolgozzák fel, mint a férfiak, hiszen a szép, hosszú haj korunk szépségideáljának 'tartozéka', a hódítás eszköze.
Tovább...
Továbbá... ...

- Nem kopik le hamar ,- nem viszket a fejem bőre ,- nem törik a hajam , ellenkezőleg ,megerősödött.-Egészséges lett és gyorsabban is nő.Arról nem is beszélve ,hogy sokkal olcsóbb is ezzel a festés ,hiszen egy tasak ,hosszú hajra is 2 alkalommal elég.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szépség, Frizura, Hajviselet, Hajszín, Hajfestés?

◄ Hosszú frizura   Hosszúkás arc ►
 
RSS Mobile