Kezdőlap (Hajfesték)

 Divat-Szépség 

  » »
 
   

Hajfesték

Divat-Szépség  Hajcsavaró  Hajfestés

Hajfesték-allergia? Rémes, de előfordulhat!
Viszkető, égő érzés, vörös kiütések és hajhullás - a hajfesték összetevőire bármikor kialakulhat allergia.


Henna hajfesték ...
Amióta a forgalomba jött ,én csak ezt használom ....

Megfelelő hajfestéket keresek (pajzsmirigyproblémával és alopéciával)
Legfrissebb cikkek a témában ...

Új szabály hajfestékekre - Van mitől tartanunk?
Jelentős figyelmet kapott a kozmetikai termékekre vonatkozó uniós rendelet módosítása, amelynek keretében változott a hajfestékek összetételét meghatározó előírás.

Allergiakeltő anyag a hajfestékekben
A jelenlegi uniós szabályozás a hajfesték tömegének 6 %-áig engedélyezi a PPD használatát, abból a megfontolásból, hogy nehezen helyettesíthető más anyaggal.

Hajfesték házilag? Lehetséges!
Ha nem szeretnénk drasztikus változást, mindössze üdébb, ragyogóbb hajszínt, akkor nem érdemes hajfestéket vásárolni.

Hogy a hajfesték tartós legyen
Hajszínünket gyakran változtatjuk, van, aki fodrászra bízza, mások otthon, házilag festik be hajukat.

Hajfestékekből, ha tehetjük, ammóniamentes változatot vásároljunk, mert a nem kívánt viszketést, allergiát és hajhullást is megakadályozza a kemikáliák nélküli festék. Érdekes és mindenekelőtt egészséges hajfestési technika a hennafesték alkalmazása.

Hajfestékkel az ősz hajszálak eltüntethetőek, de a hajszálak gyengülése, elvékonyodása, no és a hajhullás ellen a festék nem segít. Jobb, ha ilyenkor mihamarabb elkezdjük használni a hajfiatalító és hajnövekedést serkentő szérumokat.

A hajfestékek új generációjának már nemcsak színezni kell a hajat, de ápolni is - mondta a rendezvényt szervező Stella Zrt. vezérigazgatója, Simó Gabriella az MTI munkatársának.

Egy hajfesték, amely festés közben is ápol? Igen, ez ma már elvárás. Most egy olyat mutatunk be Neked, amely a narancs erejével táplálja hajad.

A szintetikus hajfestékek beavatkoznak a haj természetes struktúrájába, így gyengébbé, érzékenyebbé teszik a hajszálakat. A hajszínünket természetes anyagokkal is hangsúlyozhatjuk, illetve néhány tónussal megváltoztathatjuk.

Hogyan válasszunk hajfestéket?
A festett hajúak száma folyamatosan nő, ma már férfiak is szép számmal megtalálhatóak közöttük. De...
Mire figyeljünk illóolaj vásárláskor?

- Milyen sampont és hajfestéket használjunk?
- Mindenképpen olyat, amely gyógynövényekből áll, és a lehető legkevesebb kémiai anyagot tartalmazza. Ne használjunk dupla pigmentes hajfestéket! ...

A probléma orvoslására használjon hagyományos hajfestéket, és tegye a hajára az útmutatásnak megfelelően. Ha csak rövid ideig szeretné viselni az új hajszínt, elegendő egy színező hab is (ez 6-8 hajmosás után "kikopik").

A dauerolás erősen igénybe veszi a hajat, ezért soha nem szabad hajfestékkel egy időben alkalmazni. A dauerolás és festés között legalább két-három hét szünetet kell tartani.

Az üzletek polcain számtalan hajfesték található, melyek használata egyszerű és biztonságos, így az otthoni, saját kezűleg véghezvitt hajszínváltoztatás mára már elterjedt szokás.

SAM: Annak ellenére, hogy a hajfestékek esetében is fellelhető számtalan kedvező újítás - mint például az új készítmények, melyek kíméletesebben bánnak a hajaddal, - nem kristályosodott ki egy olyan üzenet, mely azt mondaná, ...

A drogériákban található hajfesték-dömpingben nem könnyű kiigazodnod. Elbátortalanodnod azért nem kell, de nem árt, ha megfogadod tanácsainkat:
- Mindig nézd meg, hogy te melyik hajszíncsaládba tartozol, és így mi lesz majd a tényleges eredmény.

Ha be tudunk szerezni skandinávszőke hajfestéket (pl. faberlicből), akkor az komplexen tartalmazza a keverőszíneket, amik ellensúlyozzák a vörösséget vagy sárgaságot.

Miután megszületett bennünk az elhatározás, hogy új hajszínt választunk, érdemes átgondolni, milyen árnyalatú színeket kedvelünk, mi áll jól nekünk, és milyen színeredményt várunk a hajfestéktől.

A fejbőrön sampon vagy hajfesték, különböző kozmetikai szerek válthatják ki. Többnyire viszketés, gyulladás, hámlás vagy hólyagocskák kísérik.

5) Hetente egyszer szappanos vízzel mosd le a hajkefédet, fésüdet és hajformázó eszközeidet!
6) Ha új hajszínre vágysz, mindenképp kérd ki fodrász tanácsát, hogy milyen árnyalatot válassz, és igyekezz ammónia-mentes hajfestéket választani, ...

Jártomban-keltemben találkoztam már az üzletek polcain férfiaknak szánt hajfestékkel is. És van olyan ismerősöm, aki ki nem hagyna egy szolizást sem. Persze van, akinek muszáj, hiszen a szolárium például az övsömör gyógyulását gyorsítja.

Ma már sokféle árnyalatban vásárolhatunk Henna hajfestéket, kezdve a rézvöröstől, a padlizsánon és egyéb vörösökön át, egészen a barnákig és a burgundiig. Mindegyik szín tökéletes mély és gazdag színt eredményez, és hajunknak tartást, erőt ad.

Hiába használunk tartós hajfestéket, rövid időn belül fénytelenek és fakók lesznek tincseink? Mindezt megelőzhetjük, ha a két festés között természetes színezőket vetünk be.

2. Rossz színt választottunk: bárkivel megtörténhet az, hogy a hajfesték dobozon ragyogó, gyönyörű szín borzalmasan áll nekünk.Ilyenkor ne otthon próbáljuk meg kijavítani az elrontott színt, inkább mennyünk fodrászhoz.

2. Rossz színt választottunk: Bárkivel megeshet, hogy a hajfesték dobozán csodálatosan festő szín borzalmasan áll neki. Ne álljunk neki otthon kiküszöbölni a csorbát! Menjünk inkább szakemberhez! ...

Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy mint minden hajfestéket, ezt is ki kell próbálni, és ismerni kell a hajunkat annyira, hogy hogy reagál különböző anyagokra.

Különösen ajánlott festett hajra, mert a hajfestékektől megváltozik hajunk szerkezete. A tejsav az eredeti, természetes állapot visszaállításában segíthet. Hajfestés során roncsolódik hajszálainkon a Hydrolipid -film réteg.

- a faggyúmirigyek elégtelen működése,
- hormonális, idegi, vagy egyéb belső rendellenesség,
- lázas betegség,
- külső hatások: hajfesték, szőkítés, dauer, tűző napfény, sós tengervíz, szárító hatású hajmosószer.

Egyre többen vagyunk, akik festetik a hajukat. Ez pedig nem tesz jót a hajunknak. Ha most gondolkozol rajta, hogy festetni szeretnéd, akkor mindenképpen természetes hajszíneket válassz és olyan hajfestékeket, ami nem tartalmaz ammóniát.

A hajfestékben levő anyagok tönkreteszik a hajunkat. Ne riadjunk el a hajbalzsamokól, hajmaszkoktól. Egy megfelelő hajmaszk csodákat művelhet. A hajlakk, zsele, hab használatát se vigyük túlzásba.

A normál haj ki van téve a rendszeres fésülésnek, szárításnak, vasalásnak, esetleg hajfestéknek, melyek roncsolhatják a hajat. Ezzel ellentétben a fonott haj pihen, nincs szüksége beszárításra, sem festésre, ráaádsul mindig esztétikus.

Jó példa erre a vörös hajfesték, hiszen sokaknak előnyösebb lenne, ha mondjuk eredeti hajszínük elérésére törekednének." Persze senkinek sem kell szám?

A stilizált koponyákkal díszített kiegészítők természetesen vadul hozzák azt az életérzést, amikor még Madonna is lenőtt szőke hajfestéket hordott fekete cicanadrággal és citromsárga aerobic lábszármelegítővel.

Lásd még: Lásd még: Szépség, Hajszín, Hajfestés, Hosszú haj, Frizura

Divat-Szépség  Hajcsavaró  Hajfestés

 
RSS Mobile