Kezdőlap (Barna haj)

 Divat-Szépség 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Barna haj

Divat-Szépség  Balenciaga  Bársony

A barna haj
A legáltalánosabb színnek nevezném. A legtöbb ember természetes hajszíne és szerencsére egyre inkább a divat felé igyekező szín. És tényleg szép!
A vörös haj ...


Barna hajszínnel láttam meg a napvilágot 24 évvel ezelőtt. Több kísérletezésen is túl vagyok. 13 évesen festettem be először a hajamat, magamnak! a szobámban! Szőke akartam lenni. Nem sikerült. Sajnos másnap az egész iskola nevetett rajtam.

Barna hajhoz és zöld szemhez bézs alapozót, valamivel sötétebb púdert, korallpiros ajakrúzst használjunk.
Ha barna a hajunk, és sötét a szemünk, világos bézs alapozót és púdert, rozsdavörös a cseresznyepiros ajakrúzst használjunk.

Ha barna hajunk fakó színű, keverjünk samponunkba egy teáskanál cukormentes kakaót, és ezzel mossunk hajat. Teltebb, fénylőbb, szó szerint csokibarnább színűvé varázsolja a hajat! És az illata is finom.
Ha ez tetszett, olvasd el a következő cikket is e kategóriából: "Kényelmi papucs" a legjobb áron ...

Sminkek barna hajhoz "
Sminkek zöld szemhez "
6 tuti tipp New York-i sminkesektől "
Vastag tusvonal a szexi tekintetért "
Sok tip és videós trükk a Retikül.hu-n " ...

Ha eredetileg is ~jal rendelkezünk, de más árnyalatot szeretnénk, mindig tartsuk szem előtt, hogy a világosabb színből könnyű sötétebbet elérni, de sötétről világosabb színre váltani enyhe, vagy drasztikus színtelenítés segítségével lehet.

Telt tónust ad a ~nak és kellemesen csillogó lesz, ha kávédarálóval ledarálsz 2-3 csészényi dióhéjat, amit pár csepp növényi olajjal, gyümölcsecettel és némi forró vízzel kenhető masszává keversz ki.

Göndör, ~am van, de kb 1éve hullik és elkezdett kiegyenesedni. Úgy 5éve festem, de már kb 1,5 éve csak színező sampont használok, szeretném a természetes színt meghagyni. 2éve szedek fogamzásgátló tablettát, mert az arcom eléggé pattanásos volt, de amióta szedem, jobb a helyzet.

Közel 45% szerint a ~szín a legszebb, a korábban etalonnak kikiáltott szőke 25%, a vörös és a fekete kevésbé (kb. 12-12%-os arányban) népszerű. A melírozott hajnak leáldozott, mindössze 6% véli a legszebbnek.

Soha nem látott népszerűségnek örvend a ~. A legtermészetesebbnek ható szín a megfontoltság, a megbízhatóság szimbóluma.

A köznyelvben májfoltnak, az orvosi szaknyelvben chloasmának nevezett bőrfoltok jellegzetesen a terhesség időtartama alatt, általában a második trimeszterben jelentkeznek, és inkább a ~ú és bőrű nőknél válnak erőteljesebben láthatóvá.

A ~ú ember folyamatosabban és kitartóbban dolgozik, remekül terhelhető, fát lehet vágni a hátán, nehéz helyzetekben utolsóként válik idegessé.

Gyakorlatilag tombol a ~szín divatja. Nem világosbarna, nem feketébe hajlóan sötét, de e kettő véglet között most bátran viselheted a barna bármelyik árnyalatát.

Aki ~jal rendelkezik, a szemfesték kiválasztásánál elsősorban a szeme színét kell figyelembe vennie. Fontos ezenkívül, hogy a szemfestés a bőrszínnel is harmonizáljon: a világosabb bőrhöz inkább a pasztellszínek illenek, sötétebb árnyalatú bőrhöz választhatunk intenzívebb tónusokat.

A közepes bőrtípusba tartozó, sötétbarna vagy mogyoróbarna szemszínhez egyértelműen a rezes barna, és a sötétebb ~szín illik.

A két gida, a ~ú Dóri és a szőke Móni nagyon kedves lányok, bár Dóri nem túl beszédes. Ez azért lehet, mert ő még csak tizenhét éves, és egy éve van a csapatban. Kérdéseimre ezért helyette Móni válaszolt, aki már huszonegy, és már négy és fél éve dolgozik gidaként.

Tipp festetlen hajra: Színező sampon fekete-~ra >>
A gyakorta mosott vagy vegyszerekkel kezelt hajnak további védelemre és ápolásra van szüksége.

Az utolsó öblítővízbe keverve
- ecet (~úaknak) vagy
- citromlé (szőkéknek)
Púpozott evőkanálnyi rozmaringlevelet, vagy kakukkfüvet, vagy levendulát
szőkéknek kamillát, barnáknak zsályát le kell önteni 3 deciliter forrásban lévő vízzel!
15 perc után, leszűrve lehet használni! ...

Frizuratrend: A világ mozilázban égett, ezért értelemszerűen a hollywoodi dívák frizurája lett a hétköznapok irányadó trendje - így vált a gyönyörű, ~ú Ava Gardner a ’40-es évek stílusikonjává a második világháború közepette.

Zöld szemem, és vöröses-~am van. Milyen szinek állnak jól, hogy kiemeljék a szememet ??
Gyermekeink
Tükröm-tükröm ...

Köztudott, hogy a sötét hajszín öregít, de ne hidd, ha most épp fekete a hajad, csak a szőke segíthet, hogy fiatalabbnak tűnj! Az alapszínednél néhány tónussal világosabb vagy élénkebb melírtincsek elixírként működnek. ~ba világosabb barna vagy rézvörös, a világosbarnába mézszőke, ...

Sötét hajra:
A zsálya lefőzött leve fokozatosan barnít. Látványos eredményt hosszú távon, rendszeres használattal hoz. A bodzalé bársonyosan meleg árnyalattal üdíti fel az eredeti ~szint. Télire ajánlatos lefagyasztani, így az év bármely szakában használhatjuk.

Színésznők közül a két Jessica, Miss Biel és Miss Alba gondolta úgy, hogy ecset alá veti ~zuhatagát. A ,,contra' csapatot Ciara és Rihanna erősítik, akik kart-karba öltve versenyezhetnének ,,az év legrondább frizurája' címért. Ekkora sztároknak hogy lehet ilyen rossz fodrásza? Megdöbbentő! ...

Mielőtt kiválasztanád, hogy milyen hajszínt szeretnél, pontosan tudnod kell, milyen árnyalatú a hajad, mert a meleg tónusokon,tehát a vöröses, szőkés hajon teljesen másképp mutat majd egy fekete árnyalat, mint egy hidegeb tónusú, ~on.
A cikk folytatását ide kattintva olvashatod! ...

De ha valaki elbliccelné a reggeli hajmosást, és lássuk be, rohanós reggeleken ez gyakran előfordulhat, akkor is van ötlete Lee Staffordnak, a Felfrissítő szárazsampon spray, amely ráadásul szőke és ~úak számára külön-külön is fellelhető. Hát nem szuper jól hangzik mindez?

A szőke haj szálainak szerkezete is eltér a sötétebb változatokétól. Az egyes szálak vékonyabbak, sérülékenyebbek, ám sokkal több van belőlük, mint például a ~úak hajszálaiból. Ám ez a sérülékenyebb szerkezet nagyobb odafigyelést is igényel.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szépség, Smink, Hajszín, Szépségápolás, Vörös haj?

◄ Balenciaga   Bársony ►
 
RSS Mobile