Kezdőlap (Szőlőbetegségek)

 Borok 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szőlőbetegségek

Borok  Szőlő  Szőlőfajta

Szőlőbetegségek
Lisztharmat
Ez a típusú gomba a szőlő leveleinek, hajtásszárának, termésének bőrszöveti sejtjein telepedik meg. A fogékony fajtákon a betegség megjelenését követően nem ritkán 80-100 %-os ...


Ennek a szőlőterületnek körülbelül kétharmada esett áldozatául a hamarosan végigsöprő filoxéravésznek és az egyidejűleg jelentkező egyéb szőlőbetegségeknek. 1891-től mintegy 15 éven át jól haladt a hegyi szőlők rekonstrukciója és az új szőlők telepítése immunis homoktalajokon.

A száraz, szeles klíma gátolja bizonyos szőlőbetegségek kialakulását (pl.: peronoszpóra). Mivel a nappali és éjszakai hőmérséklet ingadozása akár 40°C is lehet, a szőlő lassan érik, megmarad a cukor-sav arány. Patagónia két borvidékre osztható: Neuquén és Río Negro.

A szőlőbetegségektől való félelem és az erőteljes központi propaganda miatt szervezettebbé vált a gazdálkodás. Rendszeresség váltak a trágyázások, permetezések, új ültetési, oltási és művelési szokások, megjelentek a friss telepítések.

Ezt követően sok minden megváltozott, de természeti csapások (filoxéravész és egyéb szőlőbetegségek), konjunktúrák és dekonjunktúrák után, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Borvidék, Szőlő, Borászat, Illat, Hordó?

◄ Szőlő   Szőlőfajta ►
 
RSS Mobile