Kezdőlap (Javítás)

 Borok 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Javítás

Borok  Jánosáldás  Javító borkezelés

borjavítás
Ugy Franciaország legjelesebb borvidékein, mint a Rajna mentén is már évtizedek óta szokták a bort egyenlősíteni, illetőleg javítani azáltal, hogy a mustban levő felesleges savat, mely silánytermésü években kelleténél több szokott lenni, márványporral, ...


Színjavítás. Bortörvény nem engedi (szerencsére). Kisméretben lehet fehérborok esetében vadsáfrány virágszirmának kivonatával zöldessárga színt adni, míg a karamell a bornak aranysárga, borostyánkősárga színt ad.

Színjavítás
Fehérborok esetében karamellt, vörösboroknál pedig a szőlőből származó önocianin-készítményeket alkalmaznak. Míg az előbbi sárga színárnyalatot, addig az utóbbi mély sötétpiros színt kölcsönöz a bornak.
Szín-,íz és szaghibák kiküszöbölése ...

4. Színjavítás
Vörösborok színének mélyítése érdekében a bort festő borral házasítjuk.
Borhibák, borbetegségek ...

Támrendszer javítása: meghibásodott oszlopok cseréje, leszakadt huzalok felkötése, karók igazítása.

- Az együttműködés ~a - célja lehet, hogy több/sok turisztikai desztináció együtt vonzzon turistákat, hiszen külön-külön erre esélytelenek, illetve, hogy szinergia-hatások lépjenek fel, ezáltal növekedjen a hatékonyság - Oktatás és szórakozás ...

cukrozás = kedvezőtlen évjáratokban a must répacukorral való ~át jelenti a bortörvény rendelkezései szerint. Tilos a 3 mustfoknál nagyobb mértékű ~, továbbá nem emelhető a mustfok 19,5-nél magasabbra. Hamisításnak minősül a bor répacukorral való édesítése.

A mustot csak mustsűrítménnyel szabad javítani, cukorral a ~ tilos! 100 kg átlagos szőlőből 65-70 liter mustot nyerünk.
Az erjesztőhordót csak kétharmadáig töltsük meg musttal. Arra törekedjünk, hogy az erjedés minél előbb meginduljon, és gyorsan fejeződjék be.

Helyette a fenti kemény küzdelmet kiegészítve egy soproni korai piros veltelinit* dobtunk még be az este hangulatának ~ára Taschner Kurt kezei közül (2011. alk.12,5% cuvée: KPV 70%, ZV30%). A poharunkba töltött borban a legszembetűnőbb a szénsava.

karamelíz: A bor színének ~ához használt karamell gyakran mellékízt eredményez. Ez nem kellemetlen íz, de elnyomja a bor illatát és zamatanyagait. kesernyés: A borban az enyhe kesernyésség egyáltalán nem hiba, sőt kimondottan előnyös tulajdonság.

Hasonlóképpen megelőzi a szívbetegséget és a többi olyan bajt, ami a véráramlás ~ával gyógyítható. A szőlőmag kivonat segíteni tud azoknak is, akiknek valamilyen allergiájuk, izületi gyulladásuk, visszértágulatuk, aranyerük van.

Gipszpor hozzáadása a zúzott szőlőhöz a bor savasságának növelése és a vörösborok színének ~a végett.
gólyanyak
Kisebb hordókból a bor kiszivattyúzására használt - a gólya nyakára emlékeztető - fémcső.
gönci hordó
Tokaj-hegyaljai hordótípus. Elvben 136.6 liter.

A társaság azt is kiemeli: a Tokaji borvidék világörökségi kezelési terve támogatandónak tekinti az energiaellátás helyi, környezetbarát megoldását, a mezőgazdaság jövedelemtermelő képességének ~át, szerintük a szerencsi erőmű ennek egyik példája lesz.

Növekvő borszőlő van valami, hogy nem került sor több ezer éve minden évtizedben munka ~a még inkább. Tehát a szőlő, hogy van ma kapható is, hogy hoztak létre az évszázadok során, hogy csak tökéletes számunkra, hogy könnyen fejlődik, és fenn.

Színtelenítés illat- és ízhiba ~ára* Fehér szőlőmust és még erjedésben levő fehérborok és fehérbor kezelésére 100 g/hl határértékig
- polivinil-polipirrolidon (PVPP)
Legfeljebb 80 g/hl (8 mg/l) mennyiségben ...

Ez a szócikk szaklektorálásra, tartalmi ~okra szorul. A felmerült kifogásokat a szócikk vitalapja részletezi. Ha nincs indoklás a vitalapon, bátran távolítsd el a sablont!
Toscana ...

Fontos tudni: A borvidék borait 40 éven át más borvidékek borainak ~ára használták. Így az egykori nagy hírnév elfelejtődött. 5-6 éve indult újra az önálló bortermelés, nagyrészt kis és közepes méretű szőlőbirtokra alapozottan. Az eredetiséget ma már a bortörvény is nagyon szigorúan védi.

A bor összetételét megváltoztató, minőségjavító pinceműveletek, például a savtartalom szabályozása, a szín ~a.
Jégbor
Német és oszrák termőterületeken a tőkén megfagyott fürtökből készített borkülönlegesség.

Javító borkezelések: A bor összetételét, minőségét javító pinceműveletek. Javító borkezelés például a savtartalom szabályozása, a szín ~a stb.
Jánosáldás A búcsúzás előtti utolsó pohár bor elfogyasztása a jánosáldás.

Lilás árnyalatú rubinvörös, színe mély, savai élénkek. gazdag színanyaga (festő) miatt vörösborok színanyagainak ~ára használható
BOR.hu a facebookon ...

(3) Továbbfeldolgozás céljából mustot belföldön forgalomba hozni csak ~ nélkül és kizárólag sűrítménykészítés céljából lehet.

A marketing mix (4P modell) alkalmazása útján tettem javaslatokat a borászati marketing munka ~ára.

Az othello és direkttermő társainak a bora gyenge minőségű, savanykás, jellegzetesen kellemetlen, rókaízű, poloskaízű, de szép sötét vörös színű, s ezért csekély mennyiségben a vörös borok színének a ~ára használták fel. (Észak-Amerikában kitűnő borszőlőket nemesítettek!) ...

A bor összetételét, minőségét javító pinceműveletek. Javító borkezelés például a savtartalom szabályozása, a szín ~a stb.
jégdugó ...

A bor íze üres, illata tompa. A darabban lévő boroknál fordul elő, ha hosszabb ideig védelem nélkül marad. Megelőzhető töltögetéssel, illetve antiflor tabletta használatával. ~át kénezéssel, teletöltéssel megoldhatjuk.

A cefreáztatást követi a sajtolás, így keletkezik a must. A mustkezelés (cukortartalom és szín~) után jön az erjesztés. Az erjesztés történhet acéltartályban vagy fahordóban is. Bizonyos fehérborokat fahordóban (esetleg barrique hordóban) érlelnek tovább. (boraszat.hu) ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szőlő, Vörösbor, Fajta, Borvidék, Borászat?

◄ Jánosáldás   Javító borkezelés ►
 
RSS Mobile