Kezdőlap (Zsibbadás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Zsibbadás


 

Zsibbadás

Betegségek  Zúzódás  Zsíranyagcsere-zavar
2014.04.24

Zsibbadás, bőrpír, vállfájdalom
A laptop-betegségek tünetei
A hordozható gépek használata elősegítheti a kéztőalagút-szindróma, illetve akár a rák kialakulását is.


Zsibbadás
Az ideggyök károsodása-nyomása esetén az érzészavar legenyhébb és leggyakibb formája a zsibbadás. Ez kisugárzó jellegel jelentkezik az ideggyök ellátási területén.

Zsibbadás
Zsibbadás: a személyt nagy fájdalom érte, amellyel szemben így kíván védekezni. Érzéketlenné teszi magát.
A test üzenete, hogy több spontaneitást kell az életbe vinni, ideje több lendületet, lelkesedést, örömet mutatnia.

A zsibbadás gyakori panasz, melynek korrekt leírása legtöbbször nagyon nehéz.

kéz zsibbadás, alagút szinróma, nyaki gerinc, ideggyulladás
Háromféle ember van: akinek már fájt a gerince, akinek fáj, és akinek fájni fog.

végtagzsibbadás
B12-vitamin (ciano-kobalamin)
A ciano-kobalamin a legismertebb a kobalaminok kőzött: vízben oldódó és hőálló anyagok csoportja, mely tagjainak közös vonása, hogy a szerkezetük egy esszenciális ásványi elemet, ...

Ujj zsibbadás, kéz zsibbadás
Az ujj- illetve kéz zsibbadás tünetek kiváltó okai az esetek jelentős részében nyaki csigolya eredetűek.

Kesztyűszerű kéz zsibbadás - T4-szindróma
A karok, kezek bizsergése, zsibbadása, fájdalma és izzadása, vagy akár különleges érzetek észlelése (például vízcsorgás a bőrön) jellemzi a T4-szindrómát.

Csuklófájdalom, megerőltetés, zsibbadás
29 éves férfi vagyok. Egy hete favágás után a bal kezem kisujja zsibbadni kezdett, enyhe csuklófájdalom kíséretében. Nappal alig észrevehetően, rendesen tudom mozgatni. Éjszaka, pedig zsibbadni kezd a kisujjam.

Lábak zsibbadása
Szakértő neve:
A kérdés szakterületi besorolása: Diabetológia ...

Zsibbadás fehérség mely lilába válik kíséri.
A roham végén újra lesz vérkeringés.
Az úgynevezett elsődleges Raynaud-kór, melynek okát nem ismerjük, a nőknél gyakoribb, mint a férfiaknál.

Zsibbadás, végtaggyengeség, izomgyengeség, légzészavar, izomsorvadás, járászavar, fáradékonyság
A betegség leírása:
Ritka betegség, előfordulása évente 1-2 új eset 100.000 lakosra számítva.

Zsibbadás a kéz- és lábujjakban: fagyási sérülés kockázata fokozott!
Sápadt arc és halvány bőr: a hideg hatás jelei: haladéktalanul kezdje melegíteni az adott testrészt (pl. dörzsöléssel).

Zsibbadás a bal kéz ujjain
Bal kezem gyűrűs és kisujján az ujjbegy kezdett el zsibbadni (3 hete). Most már a kisujjam teljesen, és a tenyér felé az ujj folytatásában is zsibbad, de csak, ha álló va...
További válaszok: ...

Zsibbadás és bizsergés érzése a lábakban
Túlsúly
Normoglykaemia, csökkent glükóztolerancia (IGT), emelkedett éhgyomri ...

Zsibbadás (B12-vitamin hiánya)
Farkasvakság (A-vitamin hiánya)
Beri-beri (B1-vitamin hiánya)
Vészes vérszegénység (B12-vitamin hiánya)
Skorbut (C-vitamin hiánya)
Angolkór (D-vitamin hiánya)
Véralvadási zavar (K-vitamin hiánya) ...

lábzsibbadás
Tisztelt Doktor/Doktornő! Szeretném a véleményét kikérni az alábbi betegség ügyében.

arczsibbadás oka
hasnyálmirigy alulműködés
glandula parathyroidea
fázás fáradtság
mellékpajzsmirigy
tobozmirigy alulmukodese
mit együnk pajzsmirigy alulműködés esetén
virusfertozes utan extrasystole
tobozmirigy alulműködés
mellekpajzsmirigy hormon ...

Érző: zsibbadás
Kisagyi: ataxia, intentiós tremor, dysdiadochokinesis, dysmetriás mozgás
Agytörzsi, agyideg: látászavar, neuritis retrobulbaris, szem-mozgászavarok, n.V-ös neuralgia, n.VII-s paresis, vertigo ...

kéz-láb zsibbadás,
szexuális problémák.
A 2-es típusú cukorbetegség lefolyása progresszív. Ez azt jelenti, hogy a vércukor-anyagcsere állapota folyamatosan romlik.

bizsergés, zsibbadás és/vagy égő érzés a végtagokban (B12-vitaminhiány esetén)
ízlelő érzék romlik
torok vörös és fájdalmas ...

Fájdalom és zsibbadás
Az idegrendszeri károsodás három típusát különböztetjük meg: a motoros (mozgatóidegeket érintő) neuropathiát, az autonóm neuropathiát, amely a vegetatív (akaratunktól független) idegrendszert károsítja, ...

zsibbadás
szédülés, émelygés vagy hányinger
szurkáló vagy viszkető érzés az arcon, a szájban, a kézen vagy lábon (paresztézia)
gyomortájról kiinduló gyengeségérzet
hirtelen hasfájás, hasmenés, gyomorgörcs ...

Ritkán a karba is kisugározhat, és enyhe zsibbadás, bizsergés kísérheti a kézujjakban; néha a kéz megpüffed, időnként pedig a fej hirtelen elfordítása szédülést, fejfájást, hányingert, látászavart, fülzúgást okoz.

Mindenekelőtt a zsibbadás, de a kúszó, kisugárzó fájdalom is lehet érbetegség tünete. A fenti példák inkább a panaszok jellege alapján körvonalazzák az elkülönítés lehetőségét.

Kezek és a lábak zsibbadása, "hangyamászás" érzése (paresztézia)
Izomgyengeség, járási nehézségek: A gerincvelőben lévő kötegek közül azok sérülnek, melyek a járás, mély ízületi érzés, ...

A macskák is rosszul bírják Az idősebb nők is vágynak a szexre Aggasztó zsibbadás Álmatlanság Ismétlődő tályog Anya ne hagyj itt! ...

a bőr egyéb elváltozásai, a bőr érzéstelensége, érzészavarai, zsibbadás, hangyamászás-érzés, a bőr hámlása, a bőr kiszáradása, a köröm fényének elvesztése, barnás elszíneződés a boka körül, bőr viszketés, bőrhámlás, bőrpír, ...

zsibbadás egyre kifejezettebbé válik, és gyakran fájdalom is megjelenik. E jellegzetességek magyarázzák, hogy a betegek típusos esetben éjjel a takaró, vagy a hálóruha érintését nem tudják elviselni.

A kötőszöveteket és az idegeket felszabadítva, hat a fejfájásra, a kar zsibbadására, vagy a csípőre, keresztcsontra téve, megszünteti a láb zsibbadását.

A beteg ilyenkor attól függően érez a különféle testtájain (nyak, hát, derék, végtagok) fájdalmat, illetve izomgyengeséget, zsibbadást, esetleg attól függően válik érzéketlenné valamely végtagja, hogy hol történt a porckorongszakadás.

Izzadás, hirtelen kínzó éhségérzet, száj körüli zsibbadás és émelygés is gyakran jelentkezik.

Vállba, karba sugárzó fájdalom, karzsibbadás esetén további ún. foramen felvétel is készülhet a forament szűkítő degeneratív folyamat, esetleges nyaki borda vizsgálatára.

A beteg az alsó végtagjában furcsaságérzést, zsibbadást vagy nyomásérzékenységet észlel. Azonban a folyamat előrehaladtával izomgörcsökkel kísért, esetenként kifejezetten égető, húzó, szúró fájdalomérzéssel járó alsó végtagi fájdalmak jelentkeznek.

Egyes területeken vérszegénység alakul ki, ez felelős az esetleges idegrendszeri tünetek kialakulásáért (például zsibbadás, izomgyengeség, beszédzavar).

A felső hátfájás kisugározhat a karba és a kézbe, a derékfájdalom pedig kiterjedhet a lábra, és magába foglalhat más tüneteket is, például gyengeség, zsibbadás vagy bizsergés.

Általában a lábujjak - lábfej, ritkán kezek többé-kevésbé szimmetrikus zsibbadása ill. gyengesége (enyhébb vagy súlyosabb bénulása) az első tünet.

zokniszerűen fellépő fájdalmát, zsibbadását jelenti. Ritkábban sikerül felfedezni a "motoros" neuropátiát, amely az izmok sorvadását okozza.

A rohamot közvetlenül az aura előzi meg, mely lehet szikralátás, homályos látás, növekvő karikák, zsibbadás. Maga a fejfájás többnyire féloldali, rohamszerű, görcsös és lüktető jellegű.

Ha radikuláris tüneteket is észlelünk (a fájdalom lesugárzik az alsó végtagba, a Laségue-tünet pozitív, zsibbadás, érzészavar, reflexeltérés jelentkezik, izommüködési zavarok lépnek fel) a fenti kezeléseken túl, megfelelő képzettség esetén, ...

Falilebeny károsodás:a fali lebeny elülső részének bántalma ellenkező oldali zsibbadással, érzéskieséssel jár. Az érintett személy nehezen tudja lokalizálni az érzés pontos helyét és fajtáját (fájdalom, hideg, meleg vagy vibráció).

zsibbadás. A "motoros" neuropátia az izmok sorvadását okozza. A neuropátia kifejlődésével párhuzamosan csökken a fájdalomérzet. Erre először a lábán figyelhet föl a beteg, sajnos azonban emiatt későn veszi észre a lábon jelentkező sérüléseket.

Ellenőrzi, hogy jól működnek-e a reflexeink, előfordul-e zsibbadás, izomgyengeség.
Az idegrendszer vizsgálata és különösen a szemfenék ellenőrzése szemtükrözéssel felfedhet tumorra utaló jeleket.
Koponya- és mellkasröntgen-vizsgálatot rendel el.

kimondásához az alábbiak közül legalább négynek meg kell jelennie: heves szívdobogás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a mellkasban, izzadás, remegés, fulladás és/vagy fuldoklás érzete ( gombóc a torokban"), hányinger, szédülés, hidegrázás, zsibbadás, ...

Vitaminhiány tünetei jelentkeznek: végtagzsibbadás, nyelvégés, bőrgyulladás, vérszegénység. Megkevesbedhet a szőrzet, hullhat a haj és sorvadnak az izmok.

A 2,7-3,0 mmol/l alatti vércukorszintek, amelyekhez többnyire kellemetlen tünetek (szapora pulzus, szájkörüli zsibbadás, verejtékezés, éhségérzet, majd az agyi tevékenység zavarai: a koncentrálóképesség csökkenése, a reflexidő megnyúlása, ...

Cukorbetegség szövődményeként jelentkező ideggyulladás esetén például nagyon jellegzetes a kéz és láb zsibbadása, bizsergése, fájdalma. Ott zsibbad a végtag, ahol a zokni vagy a kesztyű fedi.

A fájdalom helyett a páciensek zsibbadást, "tűszúrásokat", szédülést és egyéb különös érzéseket tapasztalhatnak.

A tünetek: fájdalom, valamelyik végtag zsibbadása, illetve izomgyengeség, bénulás. A fájdalom a gerinc vonalában jelentkezik vagy lesugárzik a végtagokba, és köhögésre, tüsszentésre fokozódik.

Ritkábban érzészavar, zsibbadás vagy átmeneti izomgyengeség is előfordul. Ezt követi a féloldali (néha kétoldali), szinte elviselhetetlen lüktető fejfájás. A beteget minden zavarja, a fény, a legkisebb zajok is fokozzák panaszait.

a zsibbadás ideje alatt ne egyen, mert beharaphatja a nyelvét, nyálkahártyáját
műtét után ne öblögessen → véralvadékot eltávolítja , ami elhúzódó sebgyógyuláshoz vezethet ...

A hólyagok megjelenése előtt prodromális tünetek is gyakran jelentkeznek, zsibbadás, bizsergés vagy fájdalom, ezek a tünetek néhány órával esetleg nappal előzhetik meg a hólyagok kialakulását ...

A nem megfelelő helyeken kialakult izomtónus-fokozódások, akár a végtagok zsibbadását, fájdalmát is kiválthatják. Rossz testtartás alakul ki: a vállak előreesnek, a gerinc fiziológiás görbületeinek egyensúlya megbomlik.

Ájulásérzés velejárója lehet látászavar, fülzúgás, zsibbadásérzés is. Ezek általában ártalmatlan jelenségek, amelyek a teljes gyógyulás után elmúlnak. Kislányuknál is lábadozási szakban figyelték ezt meg, mind a kétszer.

Rendellenes érzékelés, például fájdalom, égő érzés, szúrás, zsibbadás a kézben, a lábfejben.
ACS
Acut coronaria syndroma. Heveny koszorúér-elégtelenség. Sürgős kórházi felvételt igénylő állapot. Szívinfarktus is kialakulhat belőle.

Fejfájás, szédülés, öntudatzavar, zsibbadás, lassú pulzus, alacsony vérnyomás
Boldogság vagy félelem, felszabadultság, tér és időzavar, depresszió, dühroham
6-10 óra múlva elmúlik
Hatóanyagok: ...

- TÉVÉRZETEK. Érzéskiesések, túl érzékenység, zsibbadás a karokban, a kéz ujjaiban.
- A SZORÍTÓERŐ (az izom erő) csökkenése a karokban, kezekben, a kéz ujjaiban.
- REFLEXCSÖKKENÉS a felső végtagokban.

Feszülés, bizsergés, hidegérzet és zsibbadás az ujjakban, csuklóban
ügyetlenség, erőtlenség, a mozgáskoordináció zavara
Nyak, váll, hát és deréktáji fájdalmas feszülés ...

Az érszűkület súlyosságát mutató jel lehet a láb zsibbadása, ha hűvösebb tapintású az egyik láb, fehérebb, vagy éppen lilásabb, mint a másik.

Akár vizsgálat közben is fellépő érzékelési rendellenesség, mely zsibbadással, szúró érzéssel és bőrbeidegzési zavar tüneteivel jár együtt. Gyakran gerincvelői vagy idegi károsodáshoz köthető.
Parkinson-kór ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Cukorbetegség, Szindróma, Stroke, Diabétesz

Betegségek  Zúzódás  Zsíranyagcsere-zavar
2014.04.24

 
RSS Mobile