Kezdőlap (Zöldhályog)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Zöldhályog


 

Zöldhályog

Betegségek  Zoonózis  Zúzódás

Zöldhályog: Alattomosan támad!
Olvasva: 1176
A glaukóma -, melynek igen félrevezető, magyar neve zöldhályog - a látóideg megbetegedése. Egyik vezető tünete általában a szem belső nyomásának akut vagy krónikus megemelkedése.


Zöldhályog
Diagnózis: Megnő a szemgolyó belsejében a nyomás, és ez látóideg-károsodást, sőt végzetes esetben vakságot okozhat. A betegség kialakulásának oka nem ismert, de megfigyelhető a családi halmozódás.

ZÖLDHÁLYOG - LELKI OKAI
A zöldhályog a belső, lelki feszültség révén - melynek kialakulásá­ban maga az illető vagy mások hibáztathatók - a szem megnöveke­dett belső nyomásához vezet, ...

Zöldhályog (glaucoma)

Címkék: glaucoma, zöldhályog, csarnokvíz, látótér, vakság, cukorbetegség, magas vérnyomás, glaucomás roham ...

Zöldhályog
A zöldhályog az élet során visszatartott könnyeket szimbolizálja. Régi bosszúságokat jelezhet, a megbocsátás elutasítását.

A zöldhályog sokáig nem ad jelet
A zöldhályog vagy glaukóma a látóidegek krónikusan romló megbetegedése, ami látótér károsodáshoz vezet, és vakságot okozhat. Korábban a zöldhályog kialakulásáért a megemelkedett belső szemnyomást tették felelőssé.

A zöldhályog (glaucoma) és tünetei
A zöldhályog (glaucoma, glaukóma) nem gyógyítható, de kezelhető betegség, így ma már az általa okozott látásromlás, vakság is megelőzhető.

A zöldhályog hátterében lévő genetikai tényezőre bukkantak
Tweet
Share on Tumblr ...

Zöldhályog
Lásd Glaukóma
Vörös szemek, fokozott nyáktermelődés, összetapadt szempillák, idegentest-érzés; ezek a kötőhártya-gyulladás fő tünetei.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > G > Zöldhályog - Glaukóma
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Zöldhályog - Glaukóma ...

Kapcsolódó cikkek A súlytöbblet megakadályozza a... A zöldhályog genetikai okait fedezték fel A súlyfelesleggel élő nőknél kisebb a...

Zöldhályog (Glaukóma)
Az ember az öt érzékszervével, úgymint a látás, hallás, tapintás, szaglás és ízérzékelés áll szoros kapcsolatban a környezetével.

Zöldhályog:
Kérdés:
Glaukomával születtem és későn vették észre ezért a szükséges műtét is késett, így most bár egyik szememmel látok a másik tompalátó. Most 23 éves vagyok.

A zöldhályog kialakulásában, a szemben a belső nyomás megemelkedése játszik szerepet. A csarnokvíz termelődése és elfolyása közötti egyensúly, alakítja ki a természetes szemnyomást.

A kokain zöldhályogot okozhat?
A glaukómát ugyan az időskor jellemző betegségeként tartják számon, a fiatal drogfüggőknél sem ritka... Egy tanulmány szerint összefüggés lehet a kokain fogyasztása és a súlyos szemprobléma kialakulása között.

Glaucoma (Zöldhályog)
A glaukóma (zöldhályog) a látóideg rostjainak fokozatos pusztulásával járó betegség. A károsodás okozója az esetek többségében a megemelkedett szemnyomás, amely az idegrostok működését, anyagcseréjét hátrányosan befolyásolja.

VELESZÜLETETT ZÖLDHÁLYOG/GLAUKÓMA/
A veleszületett glaukóma egy relatív ritka betegség, 10-20 ezer újszülött közül egyben fordul elő..

Zöldhályog (glaucoma)
Sajnos fennállása esetén először a perifériás látóidegrostok károsodnak, így mire a beteg a látásában romlást érez, az állapot eléggé előrehaladott.

Zöldhályognak (glaukómának) a látóideg károsodását nevezzük, mely gyakran társul a szem belnyomásának emelkedésével, és amely a látás fokozatos, végleges elvesztéséhez vezet.

Zöldhályog
Más néven glaukóma, ami nem gyógyítható, de kezelhető betegség. Lényege a szem belnyomásának fokozódása. A "hályog" megnevezés tehát nem adekvát, mert nem a szemlencse elhomályosodása okozza.
Tünetek ...

A zöldhályogos roham megoldása a megnövekedett szembelnyomás csökkentése helyileg alkalmazott szemnyomáscsökkentő szerekkel és általánosan alkalmazott dehidrálással.

A zöldhályog nem más, mint a szem hátsó részében elhelyezkedő látóideg károsodása, amely növeli a szem belső nyomását. Ez roncsolhatja a szemidegeket, ezáltal pedig látásromláshoz vezethet.
Előzze meg a bajt! ...

van - e zöldhályog betegsége?
van - e beültetett szívritmus szabályzója?
fennáll - e terhesség?

Zöldhályog (glaukóma)
A zöldhályog egy betegségcsoport, amelyben közös, hogy - amennyiben kezelés nélkül marad - a látóideg fokozatos sorvadásához, a látóidegrostok pusztulásához és ezeken keresztül visszafordíthatatlan vaksághoz vezet.
ÚJDONSÁGOK ...

Zöldhályog-műtét
48 éves koromban fedezték fel a zöldhályogot szememen. Mindent rendesen, orvosi utasításra végeztem, mégis 3-szor került sor műtétre. A jobb szememen kb. egy meggymagnyi csőlátásom van. Nagy...

Zöldhályog, melynek kiváltó oka a szem benyomásának fokozódása. Kezelés nélkül a látás elvesztéséhez vezethet.
Ossza meg másokkal is!
Vissza a főoldalra Vissza a szótárhoz ...

Zöldhályog endocrin, táplálkozási és anyagcsere betegségekben
H4280
Zöldhályog máshova osztályozott betegségekben ...

Zöldhályog a betegség neve a köznyelvben, bár a hályoghoz semmi köze sincs. Túlzott mennyiségű csarnokvíz keletkezése, vagy az elvezető csatornák elzáródása miatt megemelkedik a szem belső nyomása. Ennek következtében sérül a retina és a látóideg.

Zöldhályog. A szem betegsége, mely megnövekedett szemnyomással és a nervus opticus atrophiajaval jellemezhető; látótérkiesést okoz, végül vaksághoz vezethet. (G. glaukoma, szemlencsehomály, fr. glaukos, kékeszöld) ...

Zöldhályog : Glaukóma; összefoglaló elnevezés, mely a látóideget és emiatt a látóteret károsító folyamatokat jelöli. Legtöbbször az emelkedett szembelnyomás hozza létre; létezik idült formája, de néha rohamként is jelentkezhet.

A zöldhályog (glaukóma) a látóideg fokozatosan rosszabbodó károsodása. A vakság egyik leggyakoribb oka. Négy típusa ismert: zárt és nyílt zugú, veleszületett, és szekunder. A szembelnyomás fokozódása mind a négy típusra jellemző.

A zöldhályog (glaukóma) alattomosan, tünetmentesen alakul ki. Ilyenkor a szem elülső részében keringő csarnokvíz termelése és elfolyása közötti egyensúly felborul, megnövekszik a szem belnyomása, ami hosszú távon a látóideg károsodásához vezet.

Kedves zöldhályogos beteg!
A glaukóma - gyakoribb, mint gondolnánk
A szem a szerkezet és a funkció csodája
A Schlemm csatorna előtti szűrő vázlatos rajza
Nem minden glaukóma egyforma
Milyen következményei lehetnek a glaukómának?

Lásd még: Lásd még: Hályog, Glaukóma, Cukorbetegség, Vakság, Szürkehályog

Betegségek  Zoonózis  Zúzódás

 
RSS Mobile