Kezdőlap (Visszérgyulladás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Visszérgyulladás

Betegségek  Visszeresség  Visszérsérv

Visszérgyulladás trombózissal
A thrombophlebitis akkor alakul ki, amikor egy véna valamilyen okból kifolyólag begyullad, és ezt követően a gyulladt érben egy vérrög alakul ki.


Visszérgyulladás
A felszíni vénák gyulladása, amely vénát elzáró vérrög képződésével jár együtt. Kialakulásának okai változók. Kialakulhat műtét után, sérülések, abortusz, esetén. Kezdetben a visszérgyulladás tünetei enyhék.

Vándorló visszérgyulladás tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása ...

Visszérgyulladás
Flebitisz esetén kompresszió alkalmazása mellett gyulladás- és fájdalomcsillapító kenőcsöt alkalmazunk, majd a flebitiszes csomó felszúrásával és a benne lévő alvadt vér kinyomásával gyorsíthatjuk meg a gyógyulási folyamatot.
Lábszárfekély ...

visszérgyulladás - phlebitis, phlebitis
visszhangot keltő - echogén, echogenic
vita - élet, life ...

A ~ kezelése házilag
A visszér a vénák betegsége. Egyrészt a gravitáció, másrészt az elégtelen keringés miatt a vér nem tud vissza pumpálódni a szív irányába, így a vér a vénákban torlódik.

~
A kórfolyamat a vénabillentyű elégtelen működésével kezdődik, aminek következtében a vénafal károsodik, kitágul. A pangó vér kitágítja a kis ereket, amik így képtelenek lesznek a megfelelő sebességű szállításra. A kis és nagyobb vénák fala meggyengül.

~, 71 éves nagymamám
Lábszárfekély, nem gyógyuló seb
Visszérkezelés ultrahangos, habos eljárással ...

A ~ jól látható, körülírt piros elszíneződéssel jár, és kemény, meleg, fájdalmas kötegként tapintható. Ezt észlelve feltétlenül orvoshoz kell fordulni.

A ~ következtében a végtag nemcsak fájdalmassá válik, hanem vörös és meleg lesz, de nem duzzad! A bőrön kékes-zöldes színnel áttűnnek, a rögös tapintatú, tágult és elzáródott erek.

Felületes ~ (thrombophlebitis), mélyvénás trombózis (phlebothrombosis), embólia fennállása vagy a múltban történt bekövetkezése ("kórelőzménye").

Felszínes ~
A felszínes ~ (szuperficiális tromboflebitisz vagy flebitisz) a felszíni vénákban kialakult gyulladást és vérrögképződést jelenti.

A felületes ~ - ellentétben a mélyvénással - nem fenyeget trombózis veszélyével, mivel azonban a gyulladás átterjedhet a mélyvénákra, kezelése rendkívül fontos.

Flebitisz : ~.
Fluoreszcein angiográfia : FLAG, érfestési eljárás az ideghártya ereinek vizsgálatára.
Fókuszpont : ld. gyújtópont.

A kibírhatatlan fájdalom vérrögre és ~ra utal. Ha nem akarja magát feleslegesen kínozni, a legjobb, ha felkeresi a szakorvost (szakzsargonban proktológust), aki a vérrögöt kisebb műtéttel negyedóra alatt eltávolítja.

A friss vagy megszárított virágos-levelesrészéből fözünk teát fekélyekre, kelésekre és ~ra. 1 liter vízben 5-7 csipetnyit főzünk fel a megszárított anyagból és naponta legalább háromszor rakunk fel borogatást belőle. Többször mosogassuk vele a kifakadt sebet.

általános vagy helyi keringési zavarok: ~, szívelégtelenség
vesebetegségek: vesegyulladás, cukorbetegség
statikai okok, és más ortopédiai megbetegedések: lúdtalp
elhízás
terhesség
reumatológiai problémák: ízületi gyulladások
csonttörés, ficam, szalagszakadás ...

Mélyvénás trombózis ", Felszínes ~ ", Várixok ", Arteriovenózus sipoly "
37. FEJEZET - Nyirokkeringési zavarok
Limfödéma ", Nyirokcsomó-gyulladás ", Heveny nyirokérgyulladás " ...

A látszólag ártalmatlannak tűnő fertőzés olyan súlyos betegségeket okozhat, mint az ekcéma, az orbánc, a nyirok- és ~. A nyári meleg, az utazások, az idegenforgalom különösen kedveznek a fertőző, járványos betegségek terjedésének.

Vakbélgyulladás - lelki okai
Burzitisz (nyálkatömlő-gyulladás) - lelki okai
~ - lelki okai
Csontvelőgyulladás - lelki okai
Hasnyálmirigy gyulladás - lelki okai ...

Próbáljuk ki a ~ra is használt fekete nadálytövet, körömvirágot vagy aloe verát tartalmazó kenőcsöket, amelyek szintén elősegítik a gyógyulást.

Vándorló ~
Vastagbél angiodysplasiája
Vastagbél ismeretlen eredetű gyulladásos megbetegedése
Vastagbél rosszindulatú daganata
Végbél- és végbélnyílás tályog
Végbélnyílás- és végbélfekély
Végbélnyílás- és végbélfekély
Végbélnyílás- és végbélvérzés
Végbélsérv
Végbélszűkület ...

Az orvosi somkóró kivonata véralvadásgátló hatású, fokozza a nyirokkeringést: vénatágulatok, a láb elnehezülésével járó vénabetegségek és duzzanatok esetén használatos. Borogatóként jótékony hatású ~, lábszárfekély esetén.

visszértágulat, varikozitás, visszértrombózis, mélyvénás trombózis, alvadésgátló, embólia, tüdőembólia, ~, lábszárfekély, ulcus cruris ...

Vérrögök mind a mély vénákban, mind a felszínes vénákban képződhetnek. Az előbbi esetben mélyvénás trombózis, az utóbbiban felszínes tromboflebitisz (~) az eredmény.

Véralvadást késleltető vegyület (pl. valamilyen kumarinféleség, heparin). Antikoagulánsokat használnak a vérátömlesztéseknél vagy a szervezet ereiben a véralvadás megakadályozására, a vérrögök kialakulásának megelőzésére (pl. ~kor).

A vénás pangás ennek gyakori szövődménye a helyi ~ és trombózis, melynek ismétlődése a bőr tartós károsodásához, súlyos esetben kifekélyesedéshez vezethet, mely a betegség végső és legnehezebben gyógyítható stádiuma.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Visszér, Trombózis, Fekély, Vérrög, Daganat?

◄ Visszeresség   Visszérsérv ►
 
RSS Mobile