Kezdőlap (Visszér)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Visszér

Betegségek  Visszatérő láz  Visszérbetegség

Visszér, seprűvéna, rozácea
Visszér, seprűvéna
Világszerte sok millió embernek okoznak esztétikai problémát az arcon, dekoltázson, valamint az alsó végtagokon láthatóvá váló felületi erek.


Visszértágulat
A gyengült vénafalak miatt kialakuló, az ér strukturális változásával járó, először csak esztétikai, később komolyabb problémákat okozó megbetegedésben a vénák billentyűi nem tudnak jól záródni, megnő bennük a nyomás, az erek kitágulnak, és az érintett helyen átrendeződnek, ...

Visszér és női hormonok
A visszeresség megjelenését a női nemi hormonok jelentősen befolyásolják, ezért nők esetében sokkal gyakoribb a visszeresség.

Visszér betegség
forrás: Dr. Babai László, általános orvos
Ki ne ismerné, legalább látásból, hírből a lábszáron kitüremkedő, gyakran begyulladó, fájdalmas visszereket?

VISSZÉRTÁGULAT - LELKI OKAI
A visszerek kialakulása görcsös belső magatartásra, egy adott állás­pont megmerevedésére, valamint a rugalmasság és feszítőerő csökkenésére vezethető vissza.

~gyógyítás habbal
1 . oldal
A visszeresség a felnőtt népesség felét, tehát minden második embert érint.

~ ellen ~tágulat kezelése otthon
visszer elleni hazi módszerek
A ~gyulladás kezelése házilag ...

~tágulat
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
Kitágult, kígyózó, kötélszerűen megvastagodott, lilásvörös vénák, amelyek átütnek a bőrön; feszítés, duzzanatok a lábikrában.

~betegség tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: varix, variositas) ...

~tágulat

A ~tágulat (orvosi nevén varicositas) gyakori betegség. Leggyakrabban a lábakon jelentkezik, de előfordulhat a hüvelyben és a végbélben is (lásd aranyér). Egyes esetekben családi hajlam is megfigyelhető.

~betegség
Kategória: Szív- és érrendszeri betegségek
megosztás ...

~ betegség kialakulása
A ~ kialakulásában számos ok játszik szerepet a genetikától kezdve a terhességen át az életmódig. Általánosságban elmondható, hogy alapvetően két tényező játszik szerepet a ~ kialakulásában: a vénák falának összetétele és a vénákban lévő vér nyomása.

~tágulat
Általában a lábon jelenik meg. Jelentése: rossz helyen vagyok, nem szeretem azt, amit csinálok, nem lelek benne örömöt. Ez akár szerelmi kapcsolatra is vonatkozhat.

A ~tágulat tünetei
Kitágult, kanyargós vénák rendszerint a lábakon.
Fájdalmak, görcsök, elnehezültségérzet a lábakban, főleg állás közben.
A ~tágulatok melletti bőrfelszín sötétebbé válása.
A térdek, lábfejek duzzanata.
Éjszakai lábgörcsök.

A ~ és lábduzzadás rejtett lelki okai
A ~ és lábduzzadás rejtett lelki okai
Mekkora terhet cipelsz?

Láb~
Diagnózis: A láb felületi vénáinak kitágulását nevezzük ~nek. Hátterében a vénák falának gyengesége, rugalmasságának elvesztése áll. A szülés előtti időszakban is megjelenhetnek a tünetek. A betegség öröklődhet.

- A ~re hajlamosaknak kerülni kell a meleget, termálfürdőt, szaunát, mert melegben az erek kitágulnak, s így fokozódnak a ~betegség panaszai. Ezért a napozással is csak nagyon mértékkel szabad élni.
Hasznos tudnivalók ...

~gyulladás
A felszíni vénák gyulladása, amely vénát elzáró vérrög képződésével jár együtt. Kialakulásának okai változók. Kialakulhat műtét után, sérülések, abortusz, esetén. Kezdetben a ~gyulladás tünetei enyhék.

A vénás szelepek elégtelen működése miatt alakul ki a ~tágulat. A visszerek tágulata, duzzanata okozza a fájdalmas varicositásokat, melyekben a vérkeringés lassul, a vér pang.

~betegség
Visszeresség ( varikozitás ) alatt általában az alsóvégtagi vénás rendszer kóros tágulatát értjük. Ennek egyik típusos megjelenési formája a lábszárak, néha comb belső oldalán lévő felületes vénás hálózat tágulata.

~tágulatok (varikozitás)
A felnőtt lakosság több mint 20%-át érinti a visszerek abnormális tágulata, az ún. varikozitás, ami eleinte mint "kozmetikai" probléma merül fel, később azonban a tágult véna már komoly, figyelmet igénylő tüneteket is okozhat.

~sérv
48 éves vagyok, fiatalabb korom óta a herém, illetve inkább herevezetékem fáj. Csak néha jön elő, például ha ugrok alsónadrág nélkül, például kilépek a kádból, és azután elmúlik.

~ betegség
Ki ne ismerné, legalább látásból, hírből a lábszáron kitüremkedő, gyakran begyulladó, fájdalmas visszereket? Hány ember életét keseríti meg ez a betegség lehetetlenné téve a hosszan atrtó állást,, gyaloglást, kifekélyesedéseket, elhalásokat okozva. De mi az egész betegség oka?

~
A friss, oxigéndús vért az artériák szállítják a szövetekhez. A szövetek táplálkozása során keletkező méreganyagokat és hulladékokat a vér elkezdi összegyűjteni.

A ~-betegség oka a visszerekben megnövekedett nyomás, ami főként a gravitációból, a kevés mozgásból, az izompumpa 'lustaságából' ered, és tartós fennállása a vénabillentyűk elégtelenségéhez, pusztulásához, a visszerekben állandó pangáshoz, majd az erek kitágulásához vezet.

A ~-betegség oka a visszerekben megnövekedett nyomás, ami főként a gravitációból ered, és tartós fennállása a vénabillentyűk elégtelenségéhez, a vér pangásához, majd az erek kitágulásához vezet. Amennyiben a felmenők is szenvedtek ettől, az utódoknál is megvan a hajlam a kialakulásra.

Verőértágulat, ~
Mi is a verőértágulat?
A verőér helyi tágulata az érfal valamennyi rétegének tágulata, kiboltosodása. Az elváltozás neve: aneurizma, mely sokáig tünetmentes lehet, később szövődményeket okozva hívja fel magára a figyelmet.

Varicocele (here-~tágulat)
A betegségről
A here visszereinek kóros tágulata, melynek oka a vénás vér elfolyási zavara. A vénás pangást minden olyan tényező tovább ronthatja, amely hasűri nyomásemelkedéssel jár (pl. székrekedés, krónikus légúti betegségek, bizonyos ún.

~ kezelés
A ~ gyűjtőnév, amely a mélyvénákat és a felületesebb, apró hajszálereket is magába foglalja. Sokan aggódva veszik észre, hogy lábukon sötétebb erek látszanak, vagy kiduzzadt, néha ujjnyi vastag tágulatok jelennek meg.
1/6 ...

~tágulat
A gyógynövény értékes szere a felszíni ereknek, a visszereknek és az aranyérnek. Összehúzza a kitágult ereket, és visszaállítja a normális szerkezetüket.
Hasmenés ...

~ - lásd: véna
~gyulladás - phlebitis, phlebitis
visszhangot keltő - echogén, echogenic ...

~: Fókuszban a lábunk
Minden ötödik magyar küzd visszeres problémákkal, de sajnos ennél jóval kevesebben veszik komolyan ezt a súlyos szövődményekkel fenyegető...
~: Vénatréning ...

~kezelés
A ~ kialakulásában több tényező is szerepet játszhat, kezelése pedig elengedhetetlen. A leghatékonyabb módszer a Körúti OrvosEsztétikai Centrumban is elérhető szkleroterápia. Olvasson róla részletesen itt.
Bővebben ...

~sebészet - Modern terápiák
A visszeresség népbetegségnek számít a fejlett ipari országokban. A műtéti eljárásoktól sok érintett visszariad, mivel ezek a megoldások régebben sok fájdalommal jártak és körülményesek voltak.
» Részletek ...

A ~tágulat kialakulását, örökletes tényezők is meghatározzák. A rendszeres mozgás és a megfelelő táplálkozás, sokat segíthet a betegség elkerülésében. Gyakorlatilag ~tágulat bárhol kialakulhat, mégis 99%-ban a lábon jelentkezik.

Mi a ~?
A ~ egy olyan betegség, ami nálunk az ország teljes lakosságának körülbelül 20%-át érinti. Nők körében gyakrabban fordul elő, főleg 30-40 éves kor közelében. A kialakulás esélyét növeli, ha már szült.

~? - Lilás bemélyedések, 20 éves lány
~műtét, csúnya hegek
~műtét kérdése - 66 jeligére ...

~képződés. Varixok jelenléte vagy képződése.
varicella
Bárányhimlő.

~ : ld. véna.
Vitaminok : Gyümölcsökben, zöldségekben és egyéb élelmiszerekben található különböző vegyi anyagok, amelyek az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. Csekély mennyiségben is alapvető fontosságúak az egészség fenntartásához.

~
×
~re, seprűérre felváltva javasoljuk az erdei málnalevél és erdei szederlevél teákat. Naponta egy csészével lehet inni mind a kettőből, nem kell szünetet tartani, korlátlan ideig iható teák.
Nagyon jó összehúzó mind a kettő.

A ~ problémák igen sok embert, főként nőket érintenek, és alsó végtagi panaszokat okozhatnak. A ~tágulat kezdetben kevés panaszt okoz vagy tünetmentes, de idővel nehézségérzet, korai fáradékonyság, fájdalom és görcs kísérheti.

A ~ gyulladásánál tilos a mozgás, felpolcolt lábbal fekvés ajánlott, hogy a vénák kiürülését elősegítsük. A megelőzésben fontos szerepe van a mozgásnak, például a jóga vagy az úszás és a vizitorna jótékony.

- ~-betegségekre való hajlam.
Különösen veszélyeztetettek azok, akiknél a fentiek közül 3 feltétel adott.
Mit tegyünk a megelőzés érdekében?

A ~panaszos betegeknek csupán kis százalékában lépnek fel szövődmények, például bőrgyulladás (dermatitisz), vénagyulladás (flebitisz) vagy vérzés. A bőrgyulladás vörös, hámló, viszkető bőrpír, vagy barnás színű terület, általában a belboka fölött.

A ~gyulladás következtében a végtag nemcsak fájdalmassá válik, hanem vörös és meleg lesz, de nem duzzad! A bőrön kékes-zöldes színnel áttűnnek, a rögös tapintatú, tágult és elzáródott erek.

Here ~tágulat
A herecsavarodás
Véres vizelet - mire utalhat?
Kék here szindróma
Kijöhet a herém a zacskójából? - A szakértő válaszol
A férfi legjobb barátja - egy kis pénisz anatómia ...

- Vénás ~tágulat
A szívbetegség, amelyet a szív és a hozzátartozó erek betegségeként határoznak meg, valamint a szélütés (stroke) a fejlett országokban az élen áll a halálozási okok között.

aranyér
~tágulat a végbélben
A latin aurea vena orvosi megnevezés pontos fordítása.

Nyelőcső~ kezelés
Epeúti kövek eltávolítása
Epeúti elzáródás megoldása
Májbiopszia
Polyp eltávolítás ...

korábbi ~ betegség, trombózis
veleszületett trombofília
szívbetegség
elhízás
terhesség
az utazás előtt végzett műtét ( általában ortopédtraumatológiai beavatkozás )
alsó végtagi gipszrögzítés ...

Nyelőcső~ repedés, nyelőcsőgyulladás, gyomorszáj berepedés, gyomorhurut, gyomor- és nyombélfekély, a felsorolt területek daganata okozhatja.
Rossz lehelet (szájszag, foetor ex ore, halitosis) ...

Felületes ~gyulladás (thrombophlebitis), mélyvénás trombózis (phlebothrombosis), embólia fennállása vagy a múltban történt bekövetkezése ("kórelőzménye").

3. Varixok : ~ tágulatok ( nyelőcső / gyomorfundus)
10
4. Mallory-Weiss-szindróma (= heves hányáskor kialakuló nyálkahártya-berepedések a nyelőcső-gyomor átmenetben, ...

Terhesség és ~
Normális esetben a lábon viszerek a bőr alatt alakulnak ki, de a test más pontjain is előfordulhat, észrevehetően megduzzadt, lilás vagy kékses szinű erek formájában.
Betegségek - tünetek és kezelések ...

.............~ - Izületek

Könnyű mozgással az izületi porckopás ellen ...

Nagyobb fiúgyermekeknél a here~ is szóba jöhet, ez főleg bal oldalon jellemző. Az okozza, hogy a herén kívül lévő visszerekből nem ürül ki rendesen a vér.

Ennek folytán a vér felgyülemlik és kitágítja a vénákat; a ~tágulat csomóját hozza létre. Ilyen varicocele általában csak a herezacskó baloldalán található. Ez az állapot elég gyakorik, különösen a fiatal férfiaknál (a férfiak kb. 10%-a érintett).

A betegség oka, hogy a máj vénájában, a hasi ~ beáramlásánál (tehát a máj "kapujában") trombózis alakul ki. Ez helyileg jön létre véralvadási zavar vagy a vénás rendszer gyulladása miatt. A kockázatot a meglévő a véralvadási zavar növelheti.
A Budd-Chiari-szindróma diagnózisa ...

~tágulat, gyomor- és bélhurut, valamint prosztatabántalmak ellen is ajánlják. Gyakori összetevője hólyaghurut teáknak. Főzete külsőleg fogíny-, szem- és általában gyulladásokra öblögető és borogatószer.

Nagyon jó lenne a ~ kezeléséről is olvasni itt :-)
A homeopátiás kezelésen kivül nem sok használható tanácsot találtam ebben a témában. Pl. mikor kell orvoshoz fordulni vele? És itthon mit tudok csinálni vele? Nagyon köszi.

Szkleroterápia - ~tágulat kezelésére
Lepje meg szeretteit vizsgálatra, vagy kezelésekre szóló ajándékutalvánnyal!
tovább ...

Vénás betegségben - ~tágulatban, krónikus vénás keringési elégtelenségben - a beteg lába napközben elfárad, elnehezül, este jólesik kicsit felpolcolni, és gyakori, hogy éjszaka a beteg heves lábikragörcsre ébred.

Általában a jelentős panaszokat okozó, keringészavarral társuló ~tágulatok kezelésében a kompressziós terápia (gumiharisnya, rugalmas pólya) mellett a műtéti beavatkozásoké a vezető szerep.

Használható epe-, májbajok, érgyulladások, ~tágulatok, tüdő és hörgőtágulatok hurutos gyulladásai, cukorbetegség, vese- és hólyagbántalmak, köszvény, minden gyulladásos és fertőző megbetegedés esetén. Igazi, keserű gyógynövény. Többszörös hígításban is kifejti hatását.

A herevisszeresség kialakulásában szerepet játszhat a vénafalak gyengesége, illetve a vénabillentyűk elégtelen működése veleszületett okok miatt; tartós székrekedéses epizódok, illetve az az anatómiai tény, hogy a bal oldali here~ majdnem merőlegesen ömlik bele egy nagyobb ~be, ...

Az egyik fele a májkapu vénához (vena portae) vezetődve a máj állományába kerül, és ezen átszűrődve közvetve, a másik fele egy elkerülő vezetéken (ductus venosus; Arrantius-féle vezeték) közvetlenül az alsó fő ~be (vena cava inferior) ömlik.

Ezért először is leszögezném, hogy aranyér az, amiben működő ~, keringés van.

~ kezelése
Gyógymasszőr
Cimkék
izületi fájdalom elasztikus taping masszőz masszőr idegmobilizáció sérv fájdalom Schroth gerinctorna nyakfájdalom gerinc Schroth féle torna masszírozás Gerincgyógyítás gerinc stabilizálás gerinc gyógyítás gerinc műtét hátfájás derékfájás kondíció fejlesztés ...

Károsíthatja az ereket a vénafal gyulladása, ~betegség és bizonyos gyógyszerek, például a daganatos betegségek kezelésében alkalmazott kemoterápiás szerek is.

Ha az ülőfelület túl hosszú, a vénás visszaáramlás zavara jöhet létre, nem ritka következmény pedig a ~képződés.
2. Állítsa be úgy az ülőmagasságot, hogy a comb és a lábszár közti szög merőleges legyen.
3. Állítsa be a háttámlát a saját hátának megfelelően. Az állítható magasságú háttámla ill.

A kibírhatatlan fájdalom vérrögre és ~gyulladásra utal. Ha nem akarja magát feleslegesen kínozni, a legjobb, ha felkeresi a szakorvost (szakzsargonban proktológust), aki a vérrögöt kisebb műtéttel negyedóra alatt eltávolítja.

varikokelétől (here~), ekkor a here körül kanyargós, megvastagodott vénakötegek tapinthatók, leginkább csak álló helyzetben és hasprés hatására ...

ritkább esetben (pl. májcirrózis során kialakuló) a nyelőcső ~. A záróizom - cardia elégtelensége során kialakuló gyakori tartós regurgitáció (gastro-oesophagealis visszaáramlás-gyomorsav, epe, pepszin folyamatos visszaáramlása) a nyelőcső hámjának kémiai gyulladását / Reflux oesophagitis- ...

Az sem mindegy, hogy milyen típusú az elhízás: a hasra terjedő "alma" típus az, amely a szövődményekre, azaz a halálos négyes többi tagjára hajlamosít, a "körte" tipusú elhízás legfeljebb ~betegséget okoz.

sal járó májkapu-~ magas vérnyomása miatt megnő a lép visszereinek a nyomása.

Nadálytőgyökérből készült alkoholos kivonatból reuma, ~, sebek és sömörök gyógyítására lehet készíteni tinktúrát. Az alkoholos nadálytő-kivonatba való hatóanyagok kivonása:
Egy liter alkoholos nadálytő-kivonatban 10 db citrom héját 10 napig áztatom, 10 deka tormagyökérrel.

általános vagy helyi keringési zavarok: ~gyulladás, szívelégtelenség
vesebetegségek: vesegyulladás, cukorbetegség
statikai okok, és más ortopédiai megbetegedések: lúdtalp
elhízás
terhesség
reumatológiai problémák: ízületi gyulladások
csonttörés, ficam, szalagszakadás ...

Rossz ~keringés mellett szokott fellépni, ezért vénás eredetű ekcémának is nevezik. Egyéb elnevezés: Stasis dermatitis. Hozzájárul kialakulásához a bőr szárazsága (főleg idős korban) és - egyes esetekben - a kezelésre használt szerekkel szemben kialakuló allergia is ...

A fertőzés terjedését mely bármely irányt vehet, elősegíti a kiterjedt szem körüli ~ hálózat, mivel ezek a venák átszelik a szemhéjat és az ethmoidealis sinusokat. A helyi gyulladás ~- vagy nyirokér-elzáródást is eredményezhet, a fertőzés helyétől távol eső területek duzzanatával.

Ezzel a módszerrel a ~ problémák igen korai szakaszban kimutathatók, fájdalommentesen és mellékhatások nélkül.
Kapcsolodó cikkek
Csontritkulással is aktív élet (x) ...

Mélyvénás trombózis ", Felszínes ~gyulladás ", Várixok ", Arteriovenózus sipoly "
37. FEJEZET - Nyirokkeringési zavarok
Limfödéma ", Nyirokcsomó-gyulladás ", Heveny nyirokérgyulladás " ...

Ez súlyosabb változatban a mély véna vagy vénák egy szakaszának tartós elzáródását jelenti, máskor 'csupán' 1-2 billentyű megy tönkre és ezáltal válik rendellenessé a ~ben lévő vér továbbítása.

Szövődményei (anyagcsere zavarok: inzulin rezisztencia, 2. típusú diabétesz) szív- és érrend-szeri betegségek: magasvérnyomás, koronária betegségek, stroke, ~, légzőszervi panaszok: horkolás, alvászavar, alvási apnoe, Pickwick szindróma, emésztőrendszer zavar: epekő, ...

A látszólag ártalmatlannak tűnő fertőzés olyan súlyos betegségeket okozhat, mint az ekcéma, az orbánc, a nyirok- és ~gyulladás. A nyári meleg, az utazások, az idegenforgalom különösen kedveznek a fertőző, járványos betegségek terjedésének.

Pigmentfolt, bőrpír és ~
Pigmentoceutical biotechnológiai emulzió 30ml
Rosaceutical biotechnológiai emulzió 50ml ...

hirtelen jelentkező here ~tágulat, illetve here vízsérv a jobb oldalon
tágult erek a hasfalon ...

Kialakulásukban több tényezőnek is szerepe van, úgymint veleszületett hajlam (magasvérnyomás, ~tágulat), helytelen táplálkozás, dohányzás, túlzott alkohol fogyasztás, mozgásszegény életmód, gyakori stresszhatás.

Vándorló ~gyulladás
Vastagbél angiodysplasiája
Vastagbél ismeretlen eredetű gyulladásos megbetegedése
Vastagbél rosszindulatú daganata
Végbél- és végbélnyílás tályog
Végbélnyílás- és végbélfekély
Végbélnyílás- és végbélfekély
Végbélnyílás- és végbélvérzés
Végbélsérv
Végbélszűkület ...

A koszorúér-áthidalásokhoz szükséges vénadarabokat a láb felületes vénájának eltávolításával nyerik. A vena saphenának nevezett ~ bizonyult erre a célra a legalkalmasabbnak, amely a láb belső oldalán fut.

Az itt található erek szükségesek a széklet megtartásához, ürítéséhez és a szabályos bélműködés fenntartásához. Ha ezek az erek ~szerűen kitágulnak, az őket tartó kötőszövet pedig meglazul és előesik a végbélcsatornából, akkor beszélhetünk aranyér betegségről.

Mint kezelési lehetőség szóba jön:
- A nemi szervek gyulladásának kezelése.
- Hormonális és nem hormonális kezelések.
- Műtéti kezelés (here~-sérv műtéti kezelése stb).

- sebészeti kezelés, ~műtét. (A legmodernebb a lézeres műtét, de sajnos, műtét után kiújulhat a betegség.)
- "injekciós technika" (a vénákba érelzáró anyagot juttatnak, ez az ún. szklero-terápia, amit főleg kisebb vénákon alkalmaznak.) ...

A köszvényes roham megjelenését az öregujj-lábközépcsont túlzott igénybevétele, a sok járás, a cipő nyomása is kiválthatja, és a kiterjedt ~tágulat is az okok között szerepelhet. Ez a helyi anyagcsere és vérkeringés megváltozására utal, ami szintén a roham kialakulásához vezethet.

a vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és gyógynövények felszívódását és beépülését olyannyira, hogy a tényleges bevitel csökkentheto, de a jótékony hatásai így is érezhetok. Például megnövekedett energia, jobb eronlét, jobb koncentráló képesség, gyorsabb gyógyulás, jobb keringés, a ~ ...

Szóba jöhet a keringésbe való elvezetés, valamelyik ~en keresztül vagy a bélrendszerbe való elvezetés az epehólyagon keresztül. Az adott esetben legmegfelelőbb módszer kiválasztása a beavatkozást végző idegsebész feladata.
Dr. Kálmán Attila ...

A műtét előtt fontos felvilágosítani a beteget, hogy idővel a ~tágulat kiújulhat, mert az anatómiai ok nem szüntethető meg és az apró erek átvehetik a lekötött erek szerepét és később ezek is kitágulhatnak.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cukorbetegség, Trombózis, Daganat, Bőrbetegség, Fertőző betegség?

◄ Visszatérő láz   Visszérbetegség ►
 
RSS Mobile