Kezdőlap (Vírusfertőzés)

 Betegségek 

  » »
 
   

Vírusfertőzés

Betegségek  Virológia  Vírusos agyhártyagyulladás

Vírusfertőzések és az inzulinkezelés, cukorbetegség
Olvasva: 379
Az inzulinnal kezelt cukorbetegek hajlamosabbak a fertőzésekre, különösen akkor, ha nem ideális a vércukorértékük.


Vírusfertőzések
A vírusok a baktériumoknál sokkal kisebb méretű, egyszerű szerkezetű kórokozók ...

Fenyegető vírusok - A leggyakoribb vírusfertőzések
Friss hírek
A H1N1-vakcina kapcsolatban lehet egy ritka idegrendszeri zavar megjelenésével ...

Vírusfertőzések
AIDS/HIV
Nemi úton terjedő betegségek (HPV, Chlamydia, herpes, szifilisz, kankó, stb.) ...

- A vírusfertőzéseket a szúrások kivitelezésére használt eszközök (tűk);
- A festék-szuszpenziókba belekerült vírusok;
- A tetováló művész vérében, illetve nyálában megjelenő vírusok okozhatják.

Fokozza a vírusfertőzések kockázatát az újfajta vérhígító
Az Észak-Karolinai Egyetem munkatársai rámutattak, hogy az egyik, vérrögök kialakulását gátló gyógyszer növeli az influenza, a vírusos szívizomgyulladás, ...

Hepatitis C vírusfertőzés kimutatása nyálból - Új módszer
A WHO Becsült adatai szerint a világ összes országát beleértve kb 170 millió Hepatitis C (HCV) fertőzött él.

Címkék: COPD, vírusfertőzés, állapotrosszabbodás, exacerbáció, felső légúti tünetek, köhögésroham, oxigénhiány ...

Epstein-Barr vírusfertőzés
A herpesvírusok családjába tartozó, másnéven EBV vírus, 1. és 2. típusát különböztetjük meg. Nagyon elterjedt, Nyugat-Európában a lakosság több, mint 95%-a 30 éves korig EBV-vel fertőződik.

herpesvírusok és számos felső légúti vírusfertőzés kimutatására alkalmas
a kaparékból centrifugálással nyerik ki a sejteket, majd tárgylemezre fixálják
ezután direkt vagy indirekt IF-fel mutatják ki az antigéneket
immunperoxidáz módszer (IP) ...

Oltóhelyek Magyarországon, hol vehetem fel a hepatitisz a és b elleni védőoltást, vagy bármyel más utazási oltást, Budapest ÁNTSZ Nemzetközi oltóközpont, malária, tífusz, vírusfertőzés, sárgaláz
Utazási egészségvédelem
Útiterv ...

Vírusfertőzések
Az akut felső légúti betegségeknek majd 80-90%-a kezdetben vírusos eredetű, később csatlakozhatnak hozzá baktérium fertőzés okozta szövődmények.

Vírusfertőzések, megfázás, nátha, illetve influenza megelőzésére javasolt szerek
VINCETOXICUM (vadpaprika) ...

VÍRUSFERTŐZÉSEK
A hasmenések etiológiájában a virális eredetet 70% körülinek becsülik. Közöttük arotavírus jelentősége a legnagyobb.

Vírusfertőzések: az arra fogékony gyermekekben például az Epstein-Barr vírus vagy a HIV vírus (az AIDS kórokozója) okozhat rákos megbetegedést.

Vírusfertőzések:Bizonyos vírusokról tudott, míg másokról feltételezik, hogy rákot okozhatnak. A papillómavírus (amely a nemi szervek szemölcseit okozza) a méhnyak rák kialakulásának az egyik lehetséges oka.

Vírusfertőzés Az 1980-as években a humán papilloma vírus (HPV) került a gyanú árnyékába. Az elmúlt években hozzáférhetővé vált, igen érzékeny vizsgálómódszerekkel a vulvodyniás betegekben nem sikerült a HPV fertőzés magasabb arányát kimutatni.

Vírusfertőzés a terhesség alatt
Közismert egyes vírusok, baktériumok, paraziták magzatkárosító hatása. A legismertebb, a magzatot legsúlyosabban károsító vírus a rózsahimlő vírusa (rubeola) vírusa.

A vírusfertőzés vagy baktérium okozta bél- és gyomorhurutok fő okozójuk, a nyers tojással készült ételek, a félig nyers húsok, legfőképpen a szárnyasok, a nem megfelelően elkészített tengeri ételek, mint a rák vagy a kagyló, ...

EBOLA VÍRUSFERTŐZÉS
Először 1976-ban, a Kongói Köztársaságban bukkant fel az ismeretlen betegség, mely azután az eddigi legpusztítóbb járványt okozta 1995-ben Zairében.

Vírusfertőzésre reakcióként képződő köpet.
Vitamin:
A köhögés valójában hasznos öngyógyító folyamat. Egy heves köhögési rohamnál a vírusok és baktériumok tömegesen lökődnek ki - akár 800 kilométeres óránkénti sebességgel is.

Vírusfertőzéshez társuló cochleovestibularis laesio
Belső hallójárat
Tumor, törés ...

Vírusfertőzésről lévén szó, elsősorban tüneti kezelésről beszélhetünk. Fontos a helyes lázcsillapítás, szükség esetén fájdalomcsillapítás és az ágynyugalom.

vírusfertőzés (mumpsz, Epstein-Barr, Hepatitis A és B)
hypertrigliceridaemia (emelkedett vérzsírszint)
cisztás fibrózis, Reye-szindróma ...

vírusfertőzések
embrió rendellenességek
anyai és hormonális megbetegedések
Pszichoszociális külvilág kedvezőtlen hatásai: ...

vírusfertőzés esetén, természetesen úton, vagy vakcináció útján megszerzett immunitás, a bakteriális immunitáshoz viszonyítva hosszabb távú.
bakteriofág immunitás ...

Vírusfertőzés utáni kifáradásos tünetegyüttes
G9340
Encephalopathia k.m.n.

Vírusfertőzés, bakteriális fertőzés, góc, csökkent védekezőképesség, Atopiás constitució, TTE, hörgőszükület, légúti idegentest, cystas fibrosis
Tünetek: ...

A vírusfertőzés következményeként nem mindenkinél fejlődik ki az AIDS, de a legtöbb fertőzöttnél igen.

A vírusfertőzés okozta nyálmirigyek fájdalmas megnagyobbodását járványos fültőmirigy-gyulladásnak nevezzük. Jellemzően gyerekbetegség, de felnőttek is megbetegedhetnek. Leggyakrabban a 3-15 éves korosztály betegsége.

A vírusfertőzéseken kívül a másik jelentős faktor az alkoholizmus. Magyarországon előfordulása legfőképpen az alkoholizmussal hozható összefüggésbe.

A vírusfertőzés tünetei a csípéstől számított egy hónapon belül jelentkeznek, de a Lyme kór lappangási ideje hetek-hónapok, sőt néha több év lehet. Fontos különbség, hogy az agyvelőgyulladás megelőzhető védőoltással.

A vírusfertőzés annak a jele, hogy tőlem idegen energia hatását hagyom magamban érvényesülni, hogy valami idegen dolog határoz meg.

A vírusfertőzések ellen, így a HPV-k ellen sem rendelkezünk gyógyszeres kezeléssel.

Egy vírusfertőzés "lerombolhatja" az újszülöttek immunrendszerének egy részét, ami növeli az asztma kifejlődésének kockázatát későbbi életükben - állapították meg amerikai kutatók.
Nem tilos a mogyoró és a dió a várandósoknak ...

Ha a vírusfertőzés néhány nap alatt lezajlik és a beteg közérzete javul, láza megszűnik, próbáljon meg mihamarabb visszatérni a korábbi életrendjéhez.

-a "B" vírusfertőzés esetén Lamivudin kezelés
-a "C" vírusfertőzés esetén Ribavirin+ alfa interferon
Az Endoszkópia.hu oldal főbb témái: ...

Diagnózis: Vírusfertőzés, amely a bőrön igen fájdalmas, folyadékkal telt hólyagok megjelenésével jár. Ugyanaz a vírus okozza, mint a bárányhimlőt. Az övsömör bármely életkorban kialakulhat, ötven év felett a leggyakoribb.

Legtöbbször vírusfertőzés korai tünete, amely a belázasodás periódusában, illetve a láz felszálló szárában jelentkezik.

felső légúti vírusfertőzések mintegy egynegyedében a hurutos betegséget követően szívizom-gyulladás (miokarditisz) is létrejön, ami általában maradéktalanul gyógyul, de néha idült szívizombetegség kialakulásához vezet ...

Az elterjedt vírusfertőzés közeli rokona az ajakherpesznek, jellemző tünetei a nemi szervek környékén megjelenő apró, viszkető hólyagocskák, melyek fertőző váladékot tartalmaznak.

Sédkender, a vírusfertőzések kezelésére
Hogyan hívjunk mentőt?
A petefészekrák korai szűrése ...

FEJEZET - Vírusfertőzések
Központi idegrendszeri fertőzések ", Bárányhimlő ", Eritéma infekciózum ", Humán immundeficiencia vírus fertőzés ", Kanyaró ", Fültőmirigy-gyulladás (mumpsz) ", Járványos gyermekbénulás ", Légúti fertőzések ", ...

A hepatitisz-C vírusfertőzés leggyakoribb, súlyos szövődménye (májzsugor) ...

bakteriális és vírusfertőzések
Az allergiás légúti betegségek kivizsgálása, a diagnózis felállítása és a szükséges kezelés bevezetése ma legszervezettebben a tüdőgondozókban folyik, de egyes gégészeti, allergologiai szakrendeléseken is lehetséges.

A bakteriális fertőzések ritkábban okoznak non-Hodgkin limfómát, mint a vírusfertőzések.

A káros behatás típusa csak másodlagos jelentőségű, de meg kell említeni a vírusfertőzéseket, ezek közül is a rózsahimlőt (rubeola), mely az esetek 50%-ban okoz szívfejlődési rendellenességet.

Follicularis hyperplasiával járó nem specificus lymphadenitis jóval gyakoribb gyermekekben, mint felnőttekben, rheumatoid arthritis, toxoplasmosis, AIDS részjelensége lehet, de banális vírusfertőzésekben a leggyakoribb.

Az influenza olyan vírusfertőzés, amely többnyire az orra, a torokra, a hörgőkre, és alkalmanként a tüdőre hat.

A kruppot általában vírusfertőzés (többnyire parainfluenza, ritkábban RSV, rhinovírus és egyéb vírus) okozza, de esetenként baktériumok, allergia, légúti izgató anyagok is kiválthatják.

A hepatitis E vírusfertőzés a második leggyakoribb, amely nem csak emberről emberre terjedhet. Bizonyos törzseinek rezervoárja állatokban található, főleg sertésben és rágcsálókban.

A betegségek bakteriális illetve virális eredetének elkülönítése a kezelés szempontjából döntő jelentőségű, mivel a gyermekkori baktériumfertőzések esetén az antibiotikum hasznos, vírusfertőzés esetén hasztalan, sokszor veszélyes lehet.

A háziorvos diagnózisa csak annyi volt, hogy valamilyen vírusfertőzés lehet, a torka nagyon csúnya hólyagos. Semicillint írt fel. Következő nap estére kiütések jelentkeztek a törzsén, továbbra is láza volt, hányt.

Ugyanakkor az már bizonyítottnak látszik, hogy egy valamikori vírusfertőzés elleni védekezésben "állítódott el" a szervezet természetes önvédelmi képessége, ...

Használható fejfájás, láz, napszúrás, kötőhártya-gyulladás, bőrgyulladás, égő érzés a húgycsőben, női vérzéses rendellenességek, baktérium- és vírusfertőzések, nyirokmirigyrák, csontrák, Hodgkin-betegség esetén.

Vírusfertőzésekben adásuk értelmetlen, kivétel ha a vírusfertőzésekhez bakteriális fertőzés is társul. Az antibiotikumok nem lázcsillapítók! A láz önmagában ezért nem indokolja az antibiotikumok adását.

A leggyakoribb oka gyermekeknél vírusfertőzés, például bárányhimlő vagy mumpsz. Az agyvelőgyulladás főbb tünetei: láz, fejfájás, nyak megfeszítésekor jelentkező fájdalom, rángógörcs, tudatzavar, valamint fényérzékenység, fénykerülés.

Az elmúlt két évtized tapasztalatai azt bizonyítják, hogy a hepatitis vírusfertőzések megelőzését szolgáló vakcinák az A- és B-vírusok ellen hatékony védelmet nyújtanak.

Sclerosis multiplex - Bár bizonyított az öröklött hajlam és a gyermekkori környezeti tényezők szerepe, ma inkább a vírusfertőzéseket teszik felelőssé a kóros immunológiai folyamatok beindulásáért.

Általában vírusfertőzést követően jelentkezik, leggyakrabban felső légúti hurutot követően. Tünete, hogy a beteg mindkét pajzsmirigy lebenye tapintásra, de sokszor nyugalomban is fájdalmas. A fájdalom jellegzetesen mindkét fül irányába sugárzik.

A hepatitist több kórokozó is okozhatja, általában vírusfertőzés következtében alakul.

Kezdetben valamilyen vírusfertőzés, többnyire felső légúti hurut, zajlik (némelykor kiütéssel), majd később, általában a kezdettől számított hatodik nap táján, ismételt hányinger, hányás és hirtelen változó tudatzavar lép fel.

A vírusfertőzés ugyanis kóros sejtek növekedését idézheti elő a méhnyakon. Fontos azonban tudni, hogy a legtöbb HPV-fertőzött nőben nem alakul ki méhnyakrák.

Ritkán veleszületetten, gyakrabban valamilyen vírusfertőzés vagy toxikus anyag, gyógyszer mellékhatása következtében a csontvelő sejttermelése teljesen leáll.

A betegek által felsorolt panaszok hátterében túladagolás is lehet, vagy egyéb banális ok (gyógyszerek együttes hatása, vese vagy májbetegség figyelmen kívül hagyása, stb.) sőt előfordulhat, hogy a kiütések vírusfertőzés velejárói és ezt nézik ...

Néhány esetben az immunrendszer nem képes legyőzni a kórokozót, és a tartós vírusfertőzés méhnyakrák kialakulásához vezethet.

Ha például egy orvostól a beteg, akinek vírusfertőzése van, antibiotikumot kér, mi a teendő? Az orvos felírhat ugyan antibiotikumot, bár tudja jól, hogy a vírusok ellen nem használ.

Az orvosi tevékenység és a vírusfertőzések néhány jogi vonatkozása
...

Annak ellenére, hogy a vírusfertőzés lehetősége felmerült, gyakorlatban nem tekintik fertőző betegségnek, ugyanis együtt élő családtagokban is ritka, hogy egyszerre vagy egymás után forduljon elő.

A középfülnek, többnyire banális gennykeltők által okozott gyulladása, melyet gyakran vírusfertőzés előz meg.

Ha a rákkeletkezés szempontjából alacsony kockázatú vírusfertőzésről van szó, és nincs látható nyálkahártya elváltozás, elég a rendszeres citológiai vizsgálat.

Az eltávolítás után - tekintettel arra, hogy vírusfertőzésről van szó - újabb göbcsék keletkezhetnek még (már fertőzött sejtek lehetnek a bőrben, ahol látható elváltozás nincs még), ...

Téli időszakban gyakori kiváltó ok a vírusfertőzés is. Gégegyulladás esetén a hangszalagok megduzzadnak, fokozott igénybevétel esetén a rekedtség tovább erősödhet - figyelmeztet dr.

Gyermekkorban főleg kisgyermekeknél vírusfertőzések kapcsán észlelünk hörgőgyulladást, amely következményesen hörgőszűkületet okoz, kifejezett nehézlégzéssel.

Mivel a sertések mind a szárnyasok, mind az emlősállatok - köztük az ember - vírusfertőzései iránt fogékonyak, "keverőedénykét" szolgálhatnak az emberi és szárnyas-vírusok genetikai anyagának összeolvasztására, ...

A kruppot leggyakrabban vírusfertőzés okozza, de kialakulhat allergia következtében is. Kisgyermekkorban fordul elő a leggyakrabban, iskolás korra általában kinövik a gyermekek.

A heveny bronchitisz baktérium vagy vírusfertőzés következménye. Erős köhögéssel, fokozott váladék- és köpetképződéssel, gyakran lázzal jár együtt.

A gyermekkorban leginkább a sokszor indokolatlanul alkalmazott antibiotikumoknak lehet káros hatása, másodlagos fertőzések: gombás-, vírusfertőzések elősegítői lehetnek.

A hideg évszakban a hűléses megbetegedések és a vírusfertőzések szinte mindennaposak. A szelíd hatású Schüssler-sókkal nem csak immunrendszerünket vértezhetjük fel, hanem a gyulladás bármely stádiumát is kezelhetjük.

Szó lehet viszont vírusfertőzésről, bakteriális fertőzésről is. Téli időszakban az előbbi, nyáron az utóbbi jellemzőbb. A hányással és hasmenéssel járó vírusfertőzés általában magától is elmúlik pár nap alatt.

Pontos kiváltó oka egyelőre ismeretlen, azonban valószínűsíthető, hogy több tényező játszik közre kialakulásában, amelyek közt szerepel a vírusfertőzés (Epstein-Barr vírus vagy 6-os típusú humán herpeszvírus) illetve más traumatikus állapotok, ...

Az eredete tisztázatlan, nem csak az influenza, hanem a bárányhimlő és egyéb vírusfertőzések szövődményeként is megjelent.

Az influenza a leggyakoribb és legjelentősebb légúti vírusfertőzés, mely esetenként súlyos szövődményekkel járhat. A vírus jellegzetessége, hogy változtatja a szerkezetét, ezért minden évben új oltóanyaggal kell védekezni ellene.

Aztán 5 napja Rota vírusfertőzést kaptam a nagyobbik fiamtól. A nagyon erős hasmenés következtében a dudor újból feltelt, sőt, most már nagyon keményre duzzadt, méretre mint egy mandaringerezd. Már nem nyomható vissza kézzel a záróizmon belülre.

A sejtek megváltozását kiválthatják bizonyos vegyi anyagok, vírusfertőzések, mechanikai behatások, radioaktív vagy erős ultraibolya sugárzás azaz környezeti tényezők -, valamint örökletes genetikai hibák is hajlamosíthatnak, ...

A gégegörcsöt okozhatja vírusfertőzés, de felléphet megfázás nélkül is. Előbbi esetben a leggyakoribb kórokozó a parainfluenzavírus, utóbbi idősebb gyermekeknél is előfordulhat és visszatérő lehet, ez kapcsolatban állhat az allergiával.

g) Fertőzések. A légúti vírusfertőzések gyakran váltanak ki asztmás rohamot.
h) Légszennyezés. A szennyezett levegő asztmás rohamot provokálhat. Ha lehet, ne lakjunk levegőt szennyező ipari létesítmény közelében! ...

E vírusfertőzés elő­idézésében szerepet játszhat a bűntudat is, ilyenkor a tünetek kis idő elteltével ugyanazon a helyen ismét jelentkeznek. Ez arra utal, hogy a probléma csupán 'átmenetileg" szűnt meg, végleges megoldást nem sikerült elérni.

Strukturális szívbetegségek: a pitvarfibrilláció leggyakoribb okai a szív strukturális elváltozásai
Vírusfertőzés: ritka esetekben egy vírusfertőzés legyengítheti a szívet és így vezethet pitvarfibillációhoz ...

- rejtőzködő vírusfertőzések, például Cítomegalo vírus vagy Herpes Simplex vírus
- sokak szerint ezek a tényezők jobban hozzájárulnak az arterioszklerózis kialakulásához, mint például a dohányzás, cukorbetegség, magas vérnyomás, stb.

A heveny májelégtelenséget sok minden, így vírusfertőzés, gombamérgezés (pl. gyilkos galóca), illetve bizonyos gyógyszerek túladagolása, mellékhatása okozhatja.

A májgyulladás vagy hepatitisz (hepatitis) a máj heveny vagy idült gyulladásos megbetegedése, melyet elsősorban különböző vírusfertőzések, de más károsító hatások is okozhatnak.

Az egyszerű szájüreggyulladás (stomatitis simplex) oka rendszerint a szájnyálkahártya fizikai vagy kémiai károsodása, de lokális gombás, bakteriális vírusfertőzés következtében és egyéb betegségek (tuberkulózis, AIDS stb.) talaján is létrejöhet.

Spinalis muscularis atrophia
Izomgyengeség 'rash'-el vagy anélkül
Vírusfertőzés
Enterovírus, influenza, Coxsackie, echovírus, parvovírus, poliovírus, hepatitis B vírus, HTLV-1 ...

A különféle vírusfertőzések és ételmérgezések gyakoriak a forró, nyári hónapok alatt, amelyet a gyerekek leginkább a vízparton vagy a családi kirándulások alkalmával kaphatnak el. Hogyan kerülheted el a nyári betegségeket?

Egy amerikai felmérés szerint a nőknek csak 40%-a hallott a HPV vírusfertőzésről, és csak 20% tudott annak a méhnyakrákkal való kapcsolatáról.

A Basedow-kór hátterében genetikai hajlam és környezeti tényezők állnak: ilyen a dohányzás, a stressz és a szülés utáni időszak, illetve bakteriális vagy vírusfertőzések.

A HPV-fertőzöttség legtöbbször tünetmentes, és napokig, hónapokig, akár évekig is elhúzódhat a vírusfertőzés lappangási ideje. Fontos, hogy a HPV-kórokozó tünetmentesen is megfertőzheti a partnert! ...

A hörgőszűkületet sokféle hatás válthatja ki, például allergiát kiváltó anyagok (allergének: pollen, állati szőrök, ételek, egyes nehézfémsók), irritáló gázok, erős fizikai megterhelés, hideg levegő belégzése, sűrű köd, légúti vírusfertőzések, ...

Lásd még: Lásd még: Fertőző betegség, Kiütés, Nyirokcsomó, Bőrbetegség, Nyálkahártya

Betegségek  Virológia  Vírusos agyhártyagyulladás

 
RSS Mobile