Kezdőlap (Vesegyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Vesegyulladás


 

Vesegyulladás

Betegségek  Vesegyógyászat  Vesekő

Vesegyulladás
Tünetek A Streptococcus baktérium okozta fertőzés - például egy tüszős mandulagyulladás - után egy-két héttel alakulhat ki.


A
A baktériumok leggyakrabban alulról felfelé terjedve fertőzik meg húgyutakat, ritkábban fordul elő, hogy a vérben keringő baktérium a vesébe kerülve okozzon gyulladást.
...

Vesegyulladás
Általában valamely bakteriális fertőző betegség például skarlát, mandulagyulladás szövődményeként alakul ki. A vesegyulladás jele lehet a vizeletben megjelenő vér és fehérje.

(glomerulonephritis)
A vese érgomolyának, vagyis szűrőjének a heveny vagy idült gyulladása. Emiatt a vér alkotórészei is átjutnak a károsodott szűrőn keresztül.

A vesegyulladás következményeként létrejövő állapotok, és azok kezelése, illetve megelőzése a következő: ...

Heveny (akut glomerulonefritisz) étrendje
Az első 2-3 napon át a beteget éheztetjük és szomjaztatjuk, legfeljebb 1-2 kekszet ehet. Az első nap után 1-2 almát fogyaszthat vagy 2-3 dl cukrozott limonádét kap.

Vesegyulladások
Vese érbetegségei
Vese veleszületett és anyagcsere-betegségei ...


Az élettel kapcsolatos szorongásokra utal.
Ezek frusztrációk, amelyeket nem terelt a személy helyes mederbe. Túlzott reakció a bosszantó tényezőkre, a tanulság levonása helyett.

vesegyulladás - nephritis, nephritis
vesekehely - calix renalis
vesekő - calculus renis, renal calculum, kidney stone, nephrolit, (szintén lásd: Vesekő és vesegörcs) ...

A alattomos betegség, ami akár súlyos következményekkel is járhat.
Forrás: Femina.hu
115 ...

Idült vesegyulladásban szenvedő beteg diétája
Sószegénység
Az idült vesegyulladásban szenvedő betegnek különösen akkor van szüksége diétás kezelésre, ha vérnyomása tartósan magas.

, veseelégtelenség,
valamilyen húgyúti szűkületet okozó kórkép,
vesedaganat,
fejlődési rendellenesség, ...

Vesegyulladásnál (kezdődő) nem adható. Borral főzve (20 gr 200 gr borral) vizelethajtó, a húgycsőben lerakódott homokot eltávolítja, de kiválasztja a szervezetben erjedésnek indult nyálkás anyagokat is.

A egyes típusaiban a vese szöveteit fehérvérsejtek vagy antitestek árasztják el. Más típusú betegségekben a gyulladás szövetvizenyővel vagy -hegesedéssel jár, fehérvérsejtek vagy antitestek megjelenése nélkül.

A vesegyulladások többsége hosszú évek alatt tünetmentesen vagy tünetszegényen alakul ki lappangó kezdettel. Kezelés nélkül a lassú progresszió jellemző rá és évek során a vesefunkciók elvesztése. A folyamat kezdete ritkán állapítható meg.

A ra vonatkozó, illetve abban szenvedő.
nephritis, például nephritides
A vese-, vesék gyulladása. (vese- + G. -itis, gyulladás) ...

Heveny vesegyulladás kezelése általában kórházban történik. Mindenképpen fekvés szükséges, kezdetben koplalás, és szomjazás, később só- és fehérjementes, majd só- és fehérjeszegény étrend.

nefritisz
.
Görög orvosi szakszó a nephrosz (vese) nyomán, a gyulladásra utaló -itisz végződéssel (mint appendicitis, hepatitisz). nefrit.

Javasolt: vesegyulladás, reumatizmus, szívbetegségek, diabetes, emésztési zavarok, ekcéma esetén.
5.12.7 Shelton - Diamond-féle étrend ...

A heveny legtöbbször súlyos fertőzés, megfázás következménye, de okozói lehetnek az orbánc, a vörheny, a tüdőgyulladás vagy éppen a mandulagyulladás is.

A betegek több mint felénél kell számolni vesegyulladással (nephrosis), amire a dagadt lábak és a magas vérnyomás hívhatja föl a figyelmet, sokszor ugyanis alattomosan, egyéb panasz nélkül kezdődik.

Vesebetegség: idült , cisztás vese, veseartéria-szűkület...
Szív- és érrendszeri betegség: aortaszűkület, szívbillentyű-betegségek...
Hormonális betegségek: pajzsmirigy-túlműködés, mellékvese-daganat, -túlműködés...

Általában légúti illetve bőrfertőzéseket okoz, illetve a másodlagos módon kiváltója egyéb, az egész szervezetet érintő betegségeknek, mint a vesegyulladás, a régóta ismert - és adott esetben súlyos szövődményekkel, ...

A Bojtorján használható gyulladásos bőrbetegségek, kiütések, lázzal és torokgyulladással járó megfázások, vér mérgezettsége (vértoxicitás), nyirokpangás, esetén.

Gyakori ok még a különféle immunológiai okból kialakuló vesegyulladások - glomerulonephritisek - által kiváltott veseállomány-károsodás.

Gyakran okoz ízületi gyulladást, szívburok-, szívizomgyulladást, t, foltos hajhullást és bőrgyulladást.

Tünetei: A hepatitis C vírus nemcsak a májat támadja meg; ízületi- és bőrpanaszokat, izom- és vesegyulladást is okozhat. A fertőzöttek 25%-a 3-4 hónapon belül magától meggyógyul, vírusmentes lesz.

Krónikus ok, amelyek érinthetik a vizeletkiválasztó szervecskéket, a vese szövetközti állományát (krónikus interstitialis nephritis), és a vesemedencét egyaránt. Kialakulásához a húgyutakban lévő különböző szűkületek vezetnek.

Nem megfelelő diagnózis, illetve kezelés esetén immunológiai hátterű, késői megbetegedések megjelenésével kell számolni: reumás láz, vesegyulladás (glomerulonephritis).

144. FEJEZET - Nefritisz ()
Nefritisz szindróma ", Nefrózis szindróma ", Tünetmentes proteinuria-hematuria szindróma ", Tubulointersticiális "
145. FEJEZET - A vese ereinek rendellenességei ...

A tünetek nélkül kialakuló vesegyulladás veszélye miatt folyamatos orvosi ellenőrzés szükséges!
A kiegyensúlyozott táplálkozás a legmegfelelőbb, a vegetáriánus étrendek közül csak a tejet és tojást is tartalmazók fogadhatók el.

Alkalmanként előforduló súlyosabb szövődményei miatt (orrmelléküreg-gyulladás, középfülgyulladás, nyaki nyirokcsomók gennyesedése, olykor reumás láz, illetve ízületi és ) fontos megemlítenünk a toxinokat termelő streptococcus ...

veseér-szűkület
vesebetegségek (vesegyulladás, vese-cysta, vesedaganat, vese tbc)
hormonális betegségek (mellékvesekéreg-daganat, agy-alapimirigy-daganat, mellékpajzsmirigy elváltozások stb.)
Mit nevezünk esszenciális hipertóniának?

Lásd még: Lásd még: Veseelégtelenség, Légtelenség, Vesebetegség, Gyulladások, Hurut

Betegségek  Vesegyógyászat  Vesekő

 
RSS Mobile