Kezdőlap (Vesebetegség)

 Betegségek 

  » »
 
   

Vesebetegség

Betegségek  Vesebántalom  Vesebetegségek

Vesebetegségek
A vesebetegségek vagy hozzá kapcsolódó jelenségek oka, vagy fertőzés, vagy önálló fejlődés. A vesebajok többsége lappangva, észrevétlenül, tünetek nélkül fejlődik.


Vesebetegségek cikkek
Veseköves betegek étrendje
A vesekő kialakulhat minden olyan tényezőtől, amely befolyásolja a vizeletürítést, például a táplálék és ivóvíz összetétele, felszívódási zavarok, szomjazás, fokozott verejtékezés.

Vesebetegségek jelei
The signs of a kidney disease, The signs of a kidney disorder ...

Vesebetegségek
Új gyógyszer cukorbetegeknek
Azonnal felismeri a szívrohamot egy új...
Ne stresszeljünk a válság miatt
Lábszárfekély: további veszélyek
Mi van a stroke előtt?
Függőség és a hozzátartozók:...
Grapefruitlé és gyógyszerszedés:...

Vesebetegségben gyakori az alacsony pajzsmirigyfunkció
Több, krónikusan vesebeteg páciensnél észleltek csökkent pajzsmirigyfunkciót, vagy laborvizsgálatokkal kimutatható, de panaszokat nem okozó elégtelen pajzsmirigyműködést.

Vesebetegségek
Melyek ezek a betegségek?
A vizeletképző és -elvezető rendszer feladata, hogy a szervezetet megtisztítsa a salakanyagoktól, és eltávolítsa a felesleges vizet.

Vesebetegségek gyermekkorban
Bene Zsolt
Vese működése Vese betegségei Diagnosztika Terápiák Diéta Szolgáltatók Szakértők Civilek Hírek Gyereksarok ...

Vesebetegség és a húgyutak betegségeinek tünetei
Vesebetegen a Balaton körül - Együtt lehet vele élni!
ORVOSI ÚJDONSÁGOK ...

A vesebetegségben szenvedők 2-3 naponta dialíziskezelésre járnak, hogy egy speciális gép segítségével kiürítsék szervezetükből a salak- és méreganyagokat.

A vesebetegségnek több formája ismeretes, amelyeknek változik a diétás előírása is. Ezért a diétát az orvossal részletesen meg kell beszélni.
A vesegyulladás heveny formájában a beteg kórházban van, és ott írják elő számára a megfelelő étrendet.

a vesebetegség kezelésére használt szer mellékhatása is lehet hypertonia
EPO
szteroid
cyclosporin ...

Krónikus vesebetegségben a vesék nem képesek olyan mértékben megtisztítani a szervezetet a salakanyagtól és a felesleges víztől, amilyen mértékben kellene. Leggyakoribb kiváltója a cukorbetegség és a magas vérnyomás.

A krónikus vesebetegség incidenciája az új orális alvadásgátlók felírásakor ...

Policisztás vesebetegség
A mintegy 50%-os arányban öröklődő policisztás (poli = sok) vesebetegségben szenvedők veséjében több különböző méretű ciszta alakul ki.

Könnyen szűrhető a vesebetegség
A veseelégtelenség korai felismerésének fontosságára hívják fel a figyelmet szakemberek a Vese Világnapja alkalmából.
Találatok: 3040 ...

Főoldal > Magazin > Gyermekbetegségek - A bárányhimlő elleni vakcina bevált a krónikus gyermekkori vesebetegségekben
Gyermekbetegségek - A bárányhimlő elleni vakcina bevált a krónikus gyermekkori vesebetegségekben
Olvasva: 316 ...

Vesebetegség
A vesebetegség mivel általában sokáig nem okoz panaszt így már elég későn lehet diagnosztizálni. Persze, ez nem minden esetben igaz, mert a hirtelen, fellépőt azonnal érzékelik a betegek.

Vesebetegség:
Ha a vesék nem működnek szabályosan, és bizonyos mérgező anyagcsere termékek vérszintje a normális értéknél magasabb, gyakran az egész test felülete viszket. A viszketés tehát a vesebetegség első jele is lehet.
Csalánkiütés: ...

Vesebetegségek
A vese is fontos szerepet tölt be az anyagcsere folyamatokban. A folyamat során keletkező vizet és méreganyagokat megszűri és a vizeleten keresztül távolítja el.

Vesebetegségek:Ha a terhesség előtt komoly vesebetegség állt fenn, a terhességi szövődmények kockázata nagyobb. A vesebetegség gyorsan romolhat terhességben.

Vesebetegség - növekvő nátriumszint
Egy felnőtt nőnél a testsúly 50%-át teszi ki a víz, férfiaknál még nagyobb az aránya: a testtömeg 60%-a víz. A csecsemők esetében pedig a test 75%-a víz.

Cystás vesebetegségek
Multicystás dysplasiás vesebetegség (MCDV). Nem működő vese, különböző nagyságú, egymással nem kommunikáló cysták. Az igen ritka, kétoldali elváltozás az élettel nem összeegyeztethető.

- Cystás vesebetegségek
Amióta a vesék ultrahangos vizsgálata a napi urológiai gyakorlat részévé vált, vált világossá, hogy milyen nagy számban fordulnak elő cysták a vesében.

Vesebetegségről beszélünk, ha a vesék eredeti funkciójukat nem képesek teljes mértékben ellátni. Ha ez az állapot tartósan fennáll, akkor beszélünk krónikus veseelégtelenségről.

vesebetegségben vagy kalciumanyagcsere-zavaroknál nem ajánlott, hiszen kalciumfelhalmozódáshoz vezethet.

vesebetegségek gyógyszeres kezelése
vesebetegségek panaszainak enyhítése gyógyfürdőkkel
vesedaganatok főbb tünetei és kezelési lehetőségei ...

Vesebetegségre kell gondolnunk emelkedett szérum kreatinin, proteinuria vagy haematuria mellett jelentkező hypertonia esetén (Lásd: ebm00066) . Normál eredmények nem zárják ki a renális eredetű hypertoniát; lehet, hogy csak egy vese érintett.

Vesebetegségek: krónikus vesebetegségben különösen fehérjevesztő esetekben (nefrózis szindróma) a lipid anyagcsere zavar gyakori. A patogenezis összetett.

Vesebetegségek: Főleg az úgynevezett nefrózis szindrómában a triglicerid szint emelkedik.
IV. Familiaris hypertriglyceridaemia.
Cukorbetegség: Mindkét típusban jelen van, de a II. típusúban a magas vércukorszintek miatt határozottan kezelést igényel.

Vesebetegség, mely a glomerulusok gyulladásos elváltozásaival jellemezhető és nem a vesék fertőződésének következménye. Syn glomerularis nephritis. (érgomoly + G. nephros, vese, + -itis, gyulladás) ...

A vesebetegségek szűrővizsgálatát különösen azoknál kell elvégezni, akiknél nagyobb a vesebetegség veszélye, ilyenek az idős emberek, a cukorbetegek, a hipertóniások vagy az autoimmun betegségben szenvedők.

- vesebetegségek,
- daganatos elváltozások.
Ilyen esetekben az alapbetegség megfelelő ellátása és kezelése eredményezheti a vérzészavar megszűntetését, ám ezen esetekben sem mellőzhető a szövettani azonosító vizsgálaton nyugvó biztos kórisme.

- a vesebetegségek
- a belső elválasztású mirigyek működési zavara
- a szív- és érrendszeri megbetegedések
- a központi idegrendszer betegségei, stb.
idézhetik elő. Ezekben az esetekben az alapbetegség gyógyulása után a vérnyomás normalizálódik.

Ritka vesebetegség, melyben a vese szűrőrendszere sérül, vagy a szűrőnyílások kitágulnak, emiatt a vizeletben nagy mennyiségű fehérje jelenik meg.

Minden a vesebetegség végső stádiumában lévő beteg esetében mérlegelni kell a transzplantáció lehetőségét. Kivételt csupán a más, egyidejűleg fennálló, életveszélyes állapot miatt okozott túlzott kockázat jelenthet.

Krónikus vesebetegség számos ok miatt kialakulhat, közülük kiemelkedő gyakoriságú a cukorbetegség, a magasvérnyomás-betegség, valamint a kettő társulása.

krónikus vesebetegség és magas vérnyomás.
A köszvény és a hyperurikaemia gyakran társul elhízással, túlzott alkoholfogyasztással, a zsíranyagcsere zavarával, csökkent cukortoleranciával, szívbetegséggel, magas vérnyomással.

A cisztás vesebetegségek közé azon kórképeket soroljuk, amelyeknél a vese állományában folyadékkal telt tömlők alakulnak ki. A ciszták lehetnek a vesék kéreg- és velőállományában is.

Krónikus vesebetegségek
A vesék felelősek a vizelet megfelelő koncentrációban történő ürítéséért. A jól funkcionáló vese kiüríti a felesleges vizet és hulladékanyagot, és visszatartja a sókat és más, a szervezet számára fontos anyagokat.

A diabéteszes vesebetegség során lassan fokozódó mértékű fehérjevizelés jelenik meg, melynek előrehaladottabb formában vizenyőképződés, magas vérnyomás és a veseműködés teljes megszűnése a további állomásai.

Epehólyag- és vesebetegségek is puffadással, "bélgörcs" érzésével járnak. Vesegörcsben szenvedő beteget néha bélelzáródás gyanújával utalnak kórházba.

"Az alacsony születési súly magában hordozhatja azokat a rizikókat, amelyekkel a koronária betegség, vagyis a magas vérnyomás, valamint bizonyos vesebetegségek és a cukorbetegség halmozott előfordulásával lehet számolni a későbbi ...

A kezeletlen diabetes szövődményei roppant súlyosak, eszméletvesztés is előfordulhat (a vércukor vagy nagyon magas, vagy nagyon alacsony), gyakori a vesebetegség, a megvakulás és a szívbetegség.

veseér-szűkület
vesebetegségek (vesegyulladás, vese-cysta, vesedaganat, vese tbc)
hormonális betegségek (mellékvesekéreg-daganat, agy-alapimirigy-daganat, mellékpajzsmirigy elváltozások stb.)
Mit nevezünk esszenciális hipertóniának?

Itt érdemes felsorolni azt a négy gyakori vesebetegséget, mely magasvérnyomást okoz: hypoplasiás vese (születéskori kis vese), polycisztás (sokcisztás) vesebetegség, zsugorvese, vese verőér szűkülete.

Fontos, hogy a beteg az új gyógyszer szedése előtt tájékoztassa orvosát az aktuálisan szedett gyógyszereiről, terhességéről, egyéb betegségéről, főleg máj és vesebetegségről, ...

A vér koleszterin tartalma a cukorbetegség, latin nevén diabetes mellitus, a pajzsmirigy csökkent működése, vesebetegségek és érelmeszesedés esetén fokozott lehet. Még a határértékekkel is elég jól tisztában szoktak lenni az emberek.

Az anyai okok közé tartoznak többek között az anya betegségei (érelmeszesedés, szív-, vesebetegségek, stb.), az alacsony anyai testsúly és testmagasság, alultápláltság, a méh különböző elváltozásai és az anya pszichés megterheltsége.

A világon végzett hasnyálmirigy átültetések nagy része kombináltan, vesetranszplantációval együtt történik, vagyis I-es típusú diabetes és végsátdiumú vesebetegséggel rendelkező betegeknél.

A tartós hyperurikémia oka leggyakrabban vesebetegségek, vérképzőszervi megbetegedések (pl. lymphoma, leukémia) vagy psoriasis.

Máj és vesebetegség, húgyúti fertőzések, hasnyálmirigy gyulladás esetére is ajánlott teáját fogyasztani. Glutamin tartalma jelentős (lásd Tápanyagoknál).

Az ínygyulladás megnöveli a vesebetegség kockázatát

Az ínygyulladás bizonyítottan több komoly betegség kialakulását is elősegítheti, így a szívbetegségek, bizonyos rákos megbetegedések, ...

Az idült vesebetegségben gyakran kialakuló anémia oka za, hogy a károsodott vese a szükségesnél kevesebb eritropoetint termel.

Mind a cukorbetegség mind a dohányzás önmagában is növeli az érelmeszesedés kockázatát, Ha a kettô egymással társul, a következmények még súlyosabbak: a cukorbetegek dohányosoknál jelentôsen növekedik a diabéteszes vesebetegség kockázata, ...

FEJEZET - Tubuláris és cisztás vesebetegségek
Renális tubuláris acidózis ", Renális glukozuria ", Vese eredetű diabétesz inzipidusz ", Cisztinuria ", Fanconi-szindróma ", Hipofoszfatemiás angolkór ", Hartnup-kór ", Bartter-szindróma ", ...

A vér koleszterin tartalma cukorbetegség (diabetes mellitus), sárgaság, a pajzsmirigy csökkent működése, vesebetegségek és érelmeszesedés esetén fokozott lehet.

Kiváltó okok lehetnek: idült vesebetegségek (renális hipertónia), veseartéria szűkület (renovaszkuláris hipertónia), endokrinológiai kórképek (pajzsmirigy, mellékvesekéreg-túlműködés, például fokozott aldoszteron termelés, ...

Nemi különbségek a vesebetegségek progressziójában

A nemi különbségek vizsgálata az utóbbi években mind nagyobb hangsúlyt kap a különböző megbetegedések incidenciájában, a betegség progressziójában és - újabban - a kezelésben.

Ha nincs a hátterében szervi eltérés, vesebetegség, hormonális rendellenesség, akkor maga a magas vérnyomás a betegség. Más esetben az alapbetegség kezelésétől várható, hogy a hipertónia normalizálódik.

Figyelembe veszi továbbá azt is, hogy bizonyos rizikót jelentő állapotokban - például cukor-, szív-, vagy vesebetegség megléte esetén - eleve alacsonyabb vérnyomásérték elérésére van szükség.

Ha az alsó- és felső légutak gyulladásos elváltozásainak klinikai tünetei, és a vesebetegség (vér- és fehérjevizelés utal erre, valamint a vese által kiválasztandó anyagok - kreatinin és karbamid - megemelkedett szintje), ...

A diéta nátriumtartalma mindig a vesebetegség jellegétől és tüneteitől függ.
Magas vérnyomással és vizenyőképződéssel járó formában nátriumszegény diétára van szükség, de ha nincsenek ilyen panaszok, az ésszerű sózás megengedhető.

Elmúltak az időskori betegségek, a cukorbetegség, az ízületi fájdalmak, a magas koleszterin, az érrendszeri betegségek, a vesebetegségek, javult a hallás, a látás, nőtt az izomtömeg, és a tesztoszteron szint, visszatért az életkedv, ...

A magas vérnyomás a szív- és érrendszeri, valamint a vesebetegségek, az agyvérzés legjelentősebb kockázati tényezője - egyúttal a fejlett ipari országokban az egyik leggyakoribb megbetegedés.

Az ismert okból, például vesebetegség következményeként kialakuló magas vérnyomást szekunder hipertóniának nevezzük. A vesebetegség mellett szekunder hipertóniát okozhatnak bizonyos gyógyszerek, hormonális zavarok.

A vesebetegségek szemkörüli ödémával járnak, de legtöbbször helyi gyulladásos folyamatok állnak az ilyen tünetek hátterében. Májbetegeken több okból is kialakulhat vizenyő. Fehérjehiány, illetve az ún.

Néha vesebetegség áll a háttérben. Ma már tudjuk, hogy a helytelen életmód hajlamosít: az elhízás, ülő foglalkozás, stressz, valamint az alkohol, sós ételek gyakori fogyasztása szerepet játszhatnak a magas vérnyomás kialakulásában.

testi betegségek (szív- és érrendszeri-, agyérbetegségek, vesebetegség, cukorbetegség, fájdalom, stb.)
érzékszervek csökkent funkciója, szenzoros depriváció
központi idegrendszer katekolamin és indolmain anyagcseréjének csökkenése ...

vesebetegségek: vesegyulladás, cukorbetegség
statikai okok, és más ortopédiai megbetegedések: lúdtalp
elhízás
terhesség
reumatológiai problémák: ízületi gyulladások
csonttörés, ficam, szalagszakadás
jó- és rosszindulatú daganatok ...

Megölhet akár egy falatka csokoládé is egy ötéves brit lánykát rendkívül ritka máj- és vesebetegsége miatt. A birminghami Lola Raine szervezetében csoki hatására végzetesen megemelkedhet a káliumszint, ezért szigorúan tilos ennie az édességből.

A másodlagos ("rárakódásos") terhességi toxémia előzetes már fennálló vesebetegség, magas vérnyomás és/vagy cukorbetegség talaján alakul ki.

vizsgálatok szerint a hiperurikémia szorosan összefügg számos kardiovaszkuláris kórképpel, így a hipertóniával, a metabolikus szindrómával, a koszorúér- és a cerebrovaszkuláris betegséggel, a szívelégtelenséggel, a krónikus vesebetegséggel és a ...

szívbelhártya gyulladás
vesebetegségek
bőrbetegségek (pl pikkelysömör, csalánkiütések, ekcéma…)
autoimmun betegségek
stb… ...

praeeclampsia, essentialis hypertonia, vesebetegség vagy régóta fennálló diabetes), a placenta túlhordással kapcsolatos involutiója és különböző fertőző ágensek, mint a cytomegalovirus, rubeola-virus vagy a Toxoplasma gondii.

Féloldali vesebetegség esetében soha nem alakul ki veseelégtelenség, ami művesekezelést vagy veseátültetést tenne szükségessé, úgyhogy gyermeküknél ilyentől egyáltalán nem kell tartani.

kaphatunk prosztata-, húgyhólyag, illetve vesebetegség jelentéről.
- A kórokozók meghatározása segít a betegség felismerésében.
Menete: ...

Jelenleg minden tíz felnőttből egy érintett valamilyen veseműködési zavarban, betegségben. A vesebetegségek lehetnek gyulladásos eredetűek. Egyik formája az autoimmun-betegség, amely a működő veseszövetet károsítja.

A számos szervben megtalálható enzim aktivitása növekszik hepatitisz, bizonyos szív-, tüdő- és vesebetegségek, agykárosodás valamint az izmok betegsége esetén. Kb. 7 órával a szívinfarktus után koncentrációja a vérben megemelkedik.

A mellékhatás kialakulásának lehetőségét tovább fokozza a dohányzás, alkoholfogyasztás, máj és vesebetegségek,valamint véralvadásgátlók, citosztatikumok ( daganat ellenes szer ) alkalmazása.

A tartósan fennálló, nem megfelelően beállított diabétesz a szemfenék kisereinek károsodásával, beszűkülésével látásvesztéshez vezet, a veséket ellátó erek elváltozásai pedig vesefunkció romlást, végső soron súlyos vesebetegséget okoznak.

A kórelôzménybôl ismert szív- és vesebetegségek esetén vízhajtó néhány napos adásával a megfelelô kiválasztást, méregtelenítést elô tudjuk segíteni. Jelentôsebb problémák alakultak ki a rejtve maradt, beszukült vesefunkciós betegeknél.

Ne tegyük a keserű aloét közvetlenül a bőrre! Ne szedjük terhesség alatt! Ne szedjük aranyér vagy vesebetegség esetén!
Első Előző 1 2 Következő Utolsó
Facebook Like Button ...

A veseelégtelenséggel együtt járó magas vérnyomás kezelése sokszor nem egyszerű feladat, kombinált gyógyszeres kezelést igényel. Sok esetben az immunrendszer túlzott, illetve kóros működése a vesebetegség kiváltó oka, ...

SzövődményekValamilyen betegség kezelésekor, gyógyulásakor kialakuló egyéb elváltozás, ami kialakulhat a kezelés kapcsán, de akkor is, ha a betegséget nem kezeljük. Például cukorbetegségben előbb-utóbb vesebetegség alakulhat ki.

A krónikus pyelonephritis a veseparenchyma hegesedésével, zsugorodásával járó tubulointerstitialis vesebetegség, amelyet általában bakteriális infekció tart fenn. Legtöbbször tünetszegény, és lassú progresszió jellemzi.

kritérium például fokozott izommunka, vesebetegség, cukorbetegség, légzési panaszok, magas vérnyomás, gyulladásos és pangásos folyamat, satöbbi esetén) 30 ml/testsúly kg.

vesebetegségek, veseelégtelenség), akkor csökken a vér bikarbonátkoncentrációja, és ezt kompenzálhatja a fokozott légzés, miáltal a pCO2 (széndioxid p. nyomása a vérben) csökken.

és érrendszeri betegségek, az érbetegségek a szívben (koszorúér-betegség, szívinfarktus, szívelégtelenség), az agyban (átmeneti agyi keringési zavar, szélütés, stroke), a perifériás érrendszerben (érszűkületek) és a vesében (krónikus vesebetegség, ...

alvászavart okoz, vagy aka­dályoz bennünket a min­dennapi életvitelünkben, az otthoni kezelés pedig nem segít, beszéljünk orvosunk­kal, aki görcs elleni gyógy­szert írhat fel. A lábremegés súlyosabb probléma, például cukorbetegség, vesebetegség ...

A magas vérnyomás népbetegség, jelentős kockázati tényező az érrendszeri-, szív- és vesebetegségek kialakulásában. Már a vérnyomás-emelkedés is károsodást okozhat a szervezetben, főleg ha egyéb érrendszeri kockázati tényezőkkel párosul ...

Polycystás ovárium szindróma
Krónikus vesebetegség
Hypernephroma (vesetumor)
Májbetegségek
Brochus carcinoma (tüdőtumor)
Mellkasi tumor
Mellkasfal megnyitásával járó műtét (korábban)
Övsömör (mellkasfal) ...

Farmakokinetikai szempontok
megfelelő hatásspektrum
megfelelő koncentráció a helyszínen
a szer ne legyen toxikus
mellékhatás tolerálható
egyéb betegség, állapot befolyásolja (terhesség, diabetes, immunállapot, máj-, vesebetegség stb.) ...

hogy a betegség kialakulásában rendkívül nagy szerepe van a rizikófaktoroknak. Ilyen hajlamosító tényező a magas vérzsírszint (koleszterin- és trigliceridszint), a dohányzás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a túlsúly, a krónikus vesebetegség, ...

a nátrium-szenzitivitás, az alkoholfogyasztás, a D-vitamin hiány és az időskor, a betegség családi halmozódást mutat. Szekunder hipertónia felléphet Cushing-szindróma, pajzsmirigy működési zavar, növekedési hormont termelő daganat, vesebetegség, ...

A túlzott fehérjebevitel máj- vagy vesekárosító hatása ma nem kellően alátámasztott, de dehidrációt, fáradékonyságot, ingerlékenységet és más kedvezőtlen jelenségeket valóban előidézhet, látens vagy tekintetbe nem vett ismert vesebetegségek esetén ...

Alkalmazás: applikátor van, napi 2-3x.
Javallat: gyulladás, allergia, ekcéma, duzzanat (vizenyő), vérzés, panaszként viszketés, égő, szúró, feszítő érzés, fájdalom, akár műtét után is.
Ellenjavallat: Túlérzékenység, vesebetegség.

fogamzásgátló eszköz, a méhnyálkahártya- és petevezeték-gyulladás, a méh rosszindulatú daganata (endometrium-karcinóma), a túlzott mértékű ösztrogéntermelés (például az ösztrogént termelő petefészekrák), valamilyen véralvadási zavar, vesebetegség, ...

A koleszterin-szint meghatározásából következtetni lehet a máj működési állapotára.
A vér koleszterin tartalma cukorbetegség (diabetes mellitus), sárgaság, a pajzsmirigy csökkent működése, vesebetegségek és érelmeszesedés esetén fokozott lehet.

sugárzás, mérgező füstök és vegyszerek okozta ártalom
bizonyos betegségek, például idült vesebetegség, májbetegség, idült fertőző betegségek a HIV / AIDS, B és C vírus hepatitist és TBC-t is beleértve ...

Lásd még: Lásd még: Vesebetegségek, Stroke, Szívbetegség, Meszesedés, Prosztata

Betegségek  Vesebántalom  Vesebetegségek

 
RSS Mobile