Kezdőlap (Vérszegénység)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vérszegénység

Betegségek  Vérsüllyedés  Vérszékelés

Vérszegénység- anaemia
A vérszegénység nem azt jelenti, hogy kevesebb vérünk van, hanem azt, hogy a vér oxigénellátó fehérje-molekulájának- a hemoglobinnak- a mennyisége, illetve a vörösvérsejtek száma jóval a normális érték alá süllyed. A vérszegény beteg szövetei nem kapnak elegendő oxigént.


Vérszegénység
TünetekÁltalános testi gyengeséggel járó állapot, amelyet vagy a vérben lévő vörös vérsejtek, vagy a hemoglobin számának csökkenése idéz elő. A gyermek gyakran szédül, szapora a pulzusa. Sápadtsága különösen szembeötlő az ujjhegyeken, ajkakon, füleken, szem körül.

Vérszegénység: Tünetek és kezelés
Sápadtság, fáradtság, csökkenő teljesítmény: a tünetek mögött vérszegénység is állhat. Vérszegénységről akkor beszélünk, ha a vörösvértestek vagy a vérfesték mennyisége kevesebb az optimális értéknél.

Vérszegénység az az állapot, amikor a perifériás vérben a keringő vörösvérsejt- és ezzel kapcsolatos hemoglobinszint csökkent.

VÉRSZEGÉNYSÉG - LELKI OKAI
A vérszegénység (anaemia) esetében elsősorban a vas, következés­képp az állóképesség hiányáról van szó. Az általunk belélegzett kozmikus energia képtelen testrokon energiává átalakulni.

Vérszegénység
Betegségleírások
A vérszegénység oka nemcsak vashiány! ...

Vérszegénység

A vérszegénység a vér alacsony hemoglobin szintjének eredménye. A hemoglobin a vörös vértestekben található anyag, amely az oxigénnek a szervezet szöveteihez szállításáért felelős.

Vérszegénység
A növényt magas vastartalma alkalmassá teszi a vérszegénység kezelésére.
Nemi vágy serkentő ...

A vérszegénység hátterében mindazonáltal leggyakrabban a vashiányos anémia áll. A gyermekek, amíg el nem érik a felnőttkort egyfolytában növekednek, nő a testsúlyuk, a testmagasságuk, egyszóval gyarapodnak. Ez a növekedés a csecsemő- illetve a serdülőkorban a legkifejezettebb.

Vérszegénység
A vörösvértestek számának illetve a bennük lévő hemoglobin mennyiségének csökkenése. Okozhatja például a csontvelő elégtelen működése, melyet fertőző betegség, mérgezés, idült szervi megbetegedés válthat ki.

A vérszegénység (orvosi nevén anémia) a vörösvérsejtek és az oxigén szállító hemoglobin mennyiségi csökkenését jelenti. A vörösvérsejtek képződése és vesztése közötti egyensúly következtében alakul ki. Tünetei: fáradékonyság, gyengeség.

vérszegénység, B12-vitamin
A korábban ismertetett vashiányos vérszegénységek mellett közismert kórkép a vészes vérszegénység, mely nevét súlyos tüneteiről és nehezen befolyásolható természetéről kapta.

Vérszegénység (anémia, anaemia)
Az oxigént szállító hemoglobin mennyiségének csökkenése a vérben. A vérszegénység az összes vérbetegség közül a leggyakoribb, és több formája is van.

Vérszegénység:
Kérdés:
Szeretném megtudni, hogy a vérszegénységnek milyen jelei vannak? Úgy tudom, hogy a vas cseppek hasfájást okozhatnak a piciknél. Mennyire fontos ezt kapniuk? A tápszerben és tejpépben is van vas és D vitamin, kell-e ezeket külön pótolni?

Vérszegénység ellen
A vörösvérsejtek fő alkotóeleme a hemoglobin, amit vasból alakít át a szervezet réz segítségével. Abban az esetben, ha ez a fontos alkotóelem hiányzik, a vérképzés lelassul, fáradtnak, gyengének érzed magad, arcod, nyelved sápadttá válik.

A vérszegénység egyéb gyakori okai

Az idült (hosszú ideig fennálló) betegségek vérszegénységet okozhatnak. A vörösvértestek az elsősorban a vesékben termelt eritropoietin nevű hormon hatására keletkeznek a csontvelőben.

A vérszegénység kezelése
Tekintettel a vérszegénység számos lehetséges fajtájára és az előidéző okok sokszínűségére, a kezelés is ennek megfelelően változik.

A vérszegénység tünetei
A vérszegénység legjellemzőbb tünetei:
fáradékonyság
letargia, lehangoltság
gyengeség, szédülés
koncentrálóképesség hiánya, feledékenység
gyakori megfázás.

Vészes vérszegénység tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: anaemia perniciosa) ...

Vészes vérszegénység, Agranulócitózis, Aplasztikus vérszegénység, ...
Nemi betegségek
HIV (AIDS), Tripper, kankó (gonorrhea), Szifilisz, ...

Hasonló vérszegénységet a felszívódást akadályozó egyéb tényezők (pl. bizonyos bélparaziták, krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, gyulladásos bélbetegségek, cukorbetegség bélrendszeri szövődményei, bizonyos gyógyszerek) is okozhatnak.

Vashiányos vérszegénység
A vashiányos vérszegénység (anémia) oka a hiányos vagy kiürült vasraktár, amely a vörösvértest képzéséhez kellene.

Az aplasztikus vérszegénység lényege a csontvelő elégtelen működése. Az aplasztikus vérszegénység lehet veleszületett vagy szerzett. Kialakulásának oka leggyakrabban (az esetek kb. 70%-ában) ismeretlen.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > V > Vészes vérszegénység
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Vészes vérszegénység ...

Vérszegénység kialakulása és kezelése
A vérszegénység jelentése, kevesebb a normál vörösvértestek száma, vagy nincs elegendő hemoglobin a vörösvértestekben. Ideális esetben négy hem molekula alkot egy vörösvértestet.

Vérszegénység:A legtöbb terhes nőben kifejlődik bizonyos fokú vérszegénység, mivel vashiányosak. Terhességben megduplázódik a vasszükséglet, mivel a magzati vörösvérsejt képződéshez is szükség van vasra. Folsavhiány miatt is kialakulhat terhességben vérszegénység.

vérszegénység ellen? Vegyünk három középnagyságú céklát, 10 dkg petrezselymet, 5 káposztalevelet, 2 zöldpaprikát, 1 almát.

Vérszegénység
a vörösvértestek hiánya a vérben, amelynek következtében nagyon fáradtnak, gyengének vagy kifulladtnak érezheti magát a beteg
Visszaesés ...

Vérszegénység
Ha egy gyerek vérszegény azt jelenti, hogy a vérében lévő vörösvértestek száma túl alacsony. Ezekben a sejtekben található a hemoglobin, ami az oxigént szállítja a testbe
Betegségek - tünetek és kezelések ...

vérszegénység - anémia, anemia
vertebra - csigolya, vertebra, (anatómia)
vertebralis - csigolyával kapcsolatos, vertebral, (anatómia) ...

A vérszegénység kialakulásának több oka is lehet, de a leggyakoribb tényező a vas hiány miatti kevés vérfesték- (hemoglobin-) képződés. A gyerekkori vashiányos vérszegénység sajnos nagyon gyakori.
Ennek okát legtöbbször a nem megfelelő táplálkozásban találjuk meg.

- VÉRSZEGÉNYSÉG
A réz segíti a vas beépülését a hemoglobinba. Rézhiány esetén a betegek állapota a vas bevitel emelése mellett sem javul.
A réz hiánya az egyik tényező, amely felelős a szívkoszorúér betegségek és az agyvérzés kialakulásáért.

A vérszegénység kezelése
A renalis vérszegénység fő oka a vesékben történő erythropoetin-termelés csökkenése. Az anaemia exogén erythropoetin adásával kezelhető. Az erythropoetint dializált vagy enyhébb fokú veseelégtelenségben szenvedő betegek kaphatják.

Mi vérszegénység?
A vérszegénység egy gyakori rendellenessége a gyermekkornak, amikor kevesebb a vérben a vörösvértest, vagy alacsonyabb a vörösvértestekben a hemoglobinkoncentráció.

A vérszegénység házi kezelése
Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)
» Részletek ...

Vérszegénység, amely a B12 vitamin hiányának tudható be, ami a gyomornyálkahártya sorvadása vagy histamin-ellenálló aklórhydria talaján lép fel.

Vérszegénység, azaz a vörösvértest szám csökkenése, amely rontja a szövetek oxigénellátását. Az idült vesebetegségben gyakran kialakuló anémia oka za, hogy a károsodott vese a szükségesnél kevesebb eritropoetint termel.

Vérszegénység. Többféle lehet és általában azt az állapotot jelzi, amikor a vörösvértestek (VVT) száma alacsonyabb a normálisnál, illetve az oxigént szállító haemoglobin (HGB) mennyisége alacsonyabb a normálisnál. Gyakori tünete az általános gyengeség.

Vérszegénység, rendszertelen menzesz vagy véres vizelet? Milyen tünetek esetén kell daganatos elváltozásra gondolnod? A brit Keele University tanulmányában a kutatók 25 korábbi, daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos vizsgálat eredményeit dolgozták fel.
Következő oldal ...

Vérszegénység a vér hemoglobin-koncentrációjának nagyfokú csökkenését jelenti. A hemoglobin a test oxigént szállító molekulája, a csökkent hemoglobin mennyiség esetén az izmok és a belső szervek nem kapnak annyi oxigént, mint akkor, ha a hemoglobin-koncentráció normális.

Vérszegénység
Lépnagyobbodás
Romló egészségi állapot
Hol lehet megkapni a megbetegedést ...

vérszegénység, amelyben a vörösvérsejtek átlagos mérete a normálisnál nagyobb, az átlagos vörösvérsejt-térfogat 94 fl vagy több (normálisan 82 és 92 fl között), ide tartozik a vészes vérszegénység, sprue, coeliakia, terhességi macrocytás vérszegénység, Diphyllobothriasis Szin.:megalocytas anaemia ...

vérszegénység
vérzékenység
csontritkulás
csökkent kálcium felszívódás miatt fokozott görcshajlam
alacsony vérnyomás és testhőmérséklet
fertőzésekkel szembeni ellenállás csökken ...

vérszegénység, fogínyvérzés
testsúly csökkenése
általános elesettség, csökkent teljesítőképesség
izomgyengeség ájulási rohammal
legyengült immunrendszer, fokozott fertőzési hajlam
lassú sebgyógyulás, fokozott fekéselyesedési hajlam, gyulladáskészség ...

Vérszegénység
Anaemia (ejtsd: anémia); a vörösvértestek számának és a vér vastartalmú festékanyagának (a hemoglobinnak) a mennyiségi csökkenése.

Vérszegénységben a hematokrit érték alacsony lesz, éppen így vérzés esetén is. Magas a hematokrit érték, ha a folyadékbevitel nem megfelelő, vagy ha fokozott folyadékvesztés - hasmenés, égési sérülés, esetleg műtét - következtében áll fenn kiszáradás.

Vérszegénység, gyengeség, depresszió és emésztési zavarok.
Sötétzöld leveles zöldségek, máj, kelbimbó, brokkoli, zöldborsó, hüvelyesek búzacsíra.
200 µg ...

vérszegénység
Cink
tengeri hal, osztriga, tej, tojás, húsok, búzacsíra, élesztő, mustár, tökmag ...

vérszegénység, sápadtság
nagyobb mértékű fogyás
Vizsgálatokra (szűrésre) ajánlottak köre ...

Vérszegénység és a vérképző rendszer betegségei csak a vér laboratóriumi vizsgálata során állapíthatóak meg. Még a recept nélkül kapható gyógyszerek is csak az orvos által előírt adagolásban szedhetők.
2009-02-09 16:07:43
További cikkek:
JELES NAPOK ...

A vérszegénységnek ebben a formájában az erythroid elemek proliferatioja normális, a Hb képzés a vashiány következtében gátolt, így a vér Hb koncentráciojának csökkenése nagyobb mértékű, mint a vörösvérsejt számé. Az eredmény: a normálisnál kisebb térfogatú (MCV 80 fl alatt) vvs-ek (microvolumnia).

6. vérszegénység
7. frissen kialakult alsó végtagi visszér vagy visszér-trombózis
8. tisztázatlan okú fogyás ...

- A vérszegénységet - szintén erős szédüléssel, levertséggel és fejfájással járhat
- Lappangó betegségeket - a májfertőzés vagy egyes vesebetegségek első bevezető tünete a szédülés, gyengeség, levertség, erőtlenség ...

anémia
Vérszegénység.
Latinon (anaemia) át elterjedt görög orvosi szakszó, anaimia, tkp. vértelenség az ana- fosztó előtagból és a haima (vér) szóból. hematológia, urémia.

Hiánya vérszegénységet, meddőséget, izomsorvadást okoz. Túladagolása nem ismert; bár zsírban oldódó vitamin, hipervitaminózist mégsem okoz akár napi 1,2 g bevitele sem.

Anaemia: vérszegénység
Angiográfia (angiographia)
Az erek röntgenvizsgálata, miután a vérpályába előzetesen festékanyagot fecskendeznek, mely a röntgenfilmeken árnyékot ad.
Angioma: érdaganat, nyirokérdaganat ...

Jelentése vérszegénység. Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült, szapora légzés és szívverés tüneteivel, valamint sápadtsággal jár.
Legfrissebb
Legolvasottabb ...

vashiányos vérszegénység
fehérjehiány
a kalcium és a D-vitamin zavart felszívódása miatt a csontok mészszegények
gyermekkorban jellemző a növekedésben való visszamaradás, a nem megfelelő súlygyarapodás, fogyás
kedélyzavar, ingerlékenység, fáradékonyság, erőtlenség ...

anémia - vérszegénység. A vér alakos elemeinek csökkenése.
[reklám kicsi]"
anémia
angina - torokgyulladás, torojfájás ...

172. FEJEZET - Vérszegénység
Erős vérzés okozta anémia ", Vashiányos vérszegénység ", Vitaminhiányos anémiák ", Anémia idült betegségekben ", Autoimmun hemolítikus anémia ", Sarlósejtes anémia ", Hemoglobin C, S-C és E betegség ", Talasszémiák "
173. FEJEZET - Vérzési és véralvadási rendellenességek ...

Az okok lehetnek pszichések is, de legtöbbször, vérszegénység, a túlzott fizikai vagy szellemi igénybevétel, az állandó stressz, az alváshiány vagy valamilyen betegség miatt jelentkezik. Gyakran idült betegség vagy nem kielégítő táplálkozás okozza.

fájdalmas végbél záróizom görcs
vérszegénység, fáradtság (vérzések miatt)
nyomásra érzékeny alhas
előfordulhat láz, vagy hőemelkedés
ízületi fájdalom
gyulladásos bőrbetegség, bőrallergia
szem begyulladása
étvágytalanság
fogyás ...

Azonban a petefészek jelentős megnagyobbodása, valamint a következményesen képződő hasi vizenyő nyomási tüneteket okoz, haspuffadás és kismedencei fájdalom, valamint vizelési panasz, székrekedés alakul ki. A vérszegénység és a lefogyás már nagyon előrehaladott, áttétes betegséget jelent.

Fáradékonyság és vérszegénység a daganatos betegségekben
Fulladok, köhögök - COPD-s vagyok?
Urológiai betegségek ...

- A betegség kóros vérszegénységgel jár(hat) együtt, ezért fontos a szervezet számára a rendszeres vasbevitel.

Hiánya: vészes vérszegénység, idegrendszeri zavarok formájában jelentkezik.
Fő forrásai: növények nem tartalmazzák, a szükségletet kizárólag állati eredetű élelmiszerekkel lehet fedezni, melyeknek csaknem mindegyikében megtalálható a B12.
Vízben oldódó vitamin
Napi szükséglet ...

Például: vashiányos vérszegénység fennállását jelezheti a bőr és a látható nyálkahártyák sápadtsága, az íny és a nyelv gyulladása, a szájzug berepedése satöbbi A bőrelváltozások mellett a körmök alakja is megváltozhat, s a hajhullás sem szokatlan tünet.

Egyéb szervek tünetei: légzőszervi (szénanátha jellegű tünetek, asztmás panaszok, tüdőgyulladás) gyomor-bél rendszeri (májgyulladás, epepangás, sárgaság), vérképzőszervi eltérések (vérzékenység, nagyobb nyirokcsomók, vérszegénység) veseérintettség (vérvizelés), ízületi panaszok (duzzanat, fájdalom).

Legfontosabb okok közül az ideges terheltség, kimerítő betegségek, vérszegénység, fertőző betegségek (tifusz, influenza stb.), mérgezések (alkohol, arzén, ólom stb.), külerőszakos sérülések s főleg meghülés említendők.

Vashiányos vérszegénység A króm szerepe Az édes finomság előnyei Az érzelmeid uralják az életed? 2. rész - idegesség Babahíradó A vércukorszint a kezdődő diabéteszt is jelezheti Mire jó a fokhagyma? Beteg vagyok? Égő száj szindróma Az érzelmeid uralják az életed? 1.

Használható asztma, arc- és homloküregfájdalmak és gyulladások, vérszegénység, angolkór, epilepszia, görcsös vitustánc, sokkos állapotok, kóma, emlékezetvesztés, süketség, hisztéria, hipochondria, sclerosis multiplex, idegzsába esetén.

A magas dózisú, szájon keresztül, vagy intravénásan adott glukokortikoszteroid kezelést általában a súlyos haemolitikus anémiánál (vérszegénység), ...

B12 vitaminhiány okozta vészes vérszegénység
Diagnózis
A diagnózis felállítása sok esetben késik. Oka a fentebb már említett lappangó kezdet, lassan kialakuló tünetek.

A daganatos sejtek számuknál fogva és jelenlétükkel zavarják az egészséges csontvelő működését, ami vérlemezkeszám csökkenéshez vezethet, ennek következtében vérszegénység, gyengeség és vérzékenység alakulhat ki.

A csecsemőknél súlyos hiányállapot alakul ki, amelynek tünetei a súlyfejlődésben való elmaradás, vérszegénység, ismétlődő hányások, bágyadtság, megnőtt alvásigény, nyelési nehezítettség, székrekedés, remegés. Súlyosabb esetben figyelemzavar, idegrendszeri károsodások is fellépnek.

Ennek következtében a vörös ideális szín a vashiány és a vérszegénység kezelésére. Mivel a vörös serkenti a keringést, alkalmas a vírusos vagy bakteriális fertőzések gyógyítására is.

Megtépázhatja a hajkoronát a vérszegénység, a daganatos betegségek, gyulladásos gócok, gombásodás, vas- vagy más ásványhiány, bőrbetegség, ekcéma, pajzsmirigy működésének zavara, vagy akár az átlagosnál erősebb stressz is.

vérszegénység, vashiány kialakulása, egyéb tápanyag felszívódási zavarok gyanúja
savasság érzése a nyelőcsőben, garatban
nyeldeklés, más okkal nem magyarázható mellkasi fájdalom,
gyomortáji fájdalom, has területére lokalizálható görcsök, stresszre kialakuló hasmenés ...

Fáradtság, amit gyakran vérszegénység (alacsony vörösvérsejtszám) okoz. Az émelyégés illetve a hányás is okozhat fáradtságérzetet, és fontos, hogy a beteg (ha lehet) sokat aludjon és tápláló ételeket egyen a kemoterápiás kezelés ideje alatt.

Az őssejt transzplantációt elsősorban a leukémiában szenvedő betegek gyógyítására, továbbá egyes rosszindulatú daganatos betegségek, különböző típusú súlyos vérszegénység, immunhiányos állapotok és anyagcserezavarok kezelésére alkalmazzák.

G6PD enzim hiány okozta vérszegénység
Ganglion
Garat mögötti vagy melletti tályog
Garat mögötti vagy melletti tályog
Garat rosszindulatú daganatai
Garat rosszindulatú daganatai
Garat rosszindulatú daganatai
Garat rosszindulatú daganatai
Garat rosszindulatú daganatai ...

Előfordul-e veseszövődményben vérszegénység (anaemia)?
Cukorbetegek veseszövődményének gyanúja, vagy tényleges fennállása esetén az ellenőrzéshez hozzátartozik az időszakos, rendszeres vérképellenőrzés is.

Ha a vételt megelőzően nem volt vérszegénység és a szervezet vasraktára sem volt üres, a levett vér relatíve gyorsan újratermelődik.

A vérszegénység rontja a betegek életminőségét, nehezíti a kemoterápia megfelelő időközönként és adagokban történő alkalmazását.

Súlyos esetben láz, só- és vízvesztés, vérszegénység jellemzi a betegséget. A vérszegénységet általában a bélen keresztül történő vérvesztés okozza. A krónikus betegség lefolyása hullámzó, jó és rossz periódusok váltakoznak. A jó periódust (remisszió) panaszmentesség, jó közérzet jellemzi.

Ilyen társuló autoimmun betegség a vészes vérszegénység, (anaemia perniciosa) a vitiligo, mellékvesekéreg sorvadás (Addison-kór), I típusú juvenilis diabetes, rheumatoid arthritis, bélgyulladások (colitis ulcerosa, ileitis terminalis, coeliakia).

Vérvétel kapcsán a májfunkciós próbák kórosak, a vérkép vérszegénységet mutat. A hasi ultrahang-vizsgálat a máj szerkezeti átépülését, keringési zavarát, esetleg folyadékgyülem megjelenését jelzi.

Egyes betegségek - például a sarlósejtes vérszegénység, a cisztás fibrózis, a Tay-Sachs-kór - akkor bukkannak fel, amikor valaki két hibás gént örököl a két szülőtől, mindegyiktől egyet-egyet. A hibás gének nemzedékeken keresztül adódhatnak tovább anélkül, hogy betegséget okoznának a családban.

- Ilyen lehet például a vérszegénység, a húgyúti fertőzés, elhúzódó más fertőzéses betegségek, de a csecsemőkori látens középfülgyulladás, más gyulladásos megbetegedések is.

A skorbut néven ismert betegség jellemzően (vérszegénységgel), foghullással és bőr alatti bevérzésekkel jár és súlyos C vitamin hiányban jön létre.

Jellemző ilyen esetben a sárgaság és vérszegénység mellett a széklet sötétebb volta. Ez azért van, mert a máj igyekszik a megnövekedett bilirubint eltávolítani a vérből, nagyobb kapacitással dolgozik, így több epefesték képződik, következményesen a székletben is több festékanyag lesz.

Az egyéb okból végzett laborvizsgálatból figyelemfelkeltő lehet, és további vizsgálatokat sürget a vashiányos jellegű vérszegénység, és emelkedett vérsülyedés jelenléte.

A kezelés célja: vashiányos vérszegénységben szenvedőknél a szervezetből hiányzó vas pótlása. Szívműtétek utáni vérszegénységben gyakran kerülnek alkalmazásra.
Az ezen csoportba tartozó gyógyszereket lásd a táblázatban.
A kezeléssel kapcsolatos tanácsok: ...

EBV esetén vérszegénység (autoimmun haemolyticus anaemia), gyermekkori neutropenia, léprepedés (lépruptura), agyvelőgyulladás (encephalitis), Guillain-Barré-szindróma, Bell-féle arcidegbénulás (Bell paresis), myelitis transversa, heregyulladás (orchitis), akut veseelégtelenség, májelégtelenség.

Az anyai és magzati vércsoport összeférhetetlensége okozza a csecsemő gyógyítható hemolitikus anémiáját (a csecsemő vörösvértesteinek károsodása miatti vérszegénység). Ha az anya Rh-negatív vércsoportú, akkor Rh-antitest tesztet végeznek.

A beteg étvágytalanságot, gyengeséget érez, a laboratóriumi vizsgálatok pedig vérszegénységet, továbbá a vizeletben baktériumot és fehérjét igazolnak. Néhány betegnél előfordulhat, hogy a hasizmok erősen megfeszülnek, mások fájdalmas rohamokat élhetnek meg, amit a húgyvezeték görcse okozhat.

komolyabb szövődményei: vérszegénység, szívelégtelenség, kóma, görcsök
Diagnózis
A betegség egy vérvizsgálattal megállapítható. Több orvos állítja, hogy az 55 év feletti embereknél kétévente el kellene végezni ezt a vizsgálatot.

A myómák egyik igen kellemetlen hatása az elhúzódó, nagy mennyiségű menstruációs vérzés, ami nagyon legyengíti a szervezetet és általában vérszegénységhez (aneamiához) vezet. Ezt elkerülendő fontos szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel erősíteni.

Fő tünetei: fokozatos vérvesztés, vérszegénység, véres vagy szurokfekete széklet, jelentős fogyás. A korai diagnózis életmentő lehet. A vérzés helyét SPECT-CT vizsgálattal határozhatjuk meg.
DIAGNOSZTIKAI ELJÁRÁSOK:
SPECT-CT ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Szindróma, Fekély, Cukorbetegség, Allergia?

◄ Vérsüllyedés   Vérszékelés ►
 
RSS Mobile