Kezdőlap (Vérszegénység)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Vérszegénység


 

Vérszegénység

Betegségek  Vérsüllyedés  Vérszékelés
2014.04.16

Vérszegénység- anaemia
A vérszegénység nem azt jelenti, hogy kevesebb vérünk van, hanem azt, hogy a vér oxigénellátó fehérje-molekulájának- a hemoglobinnak- a mennyisége, illetve a vörösvérsejtek száma jóval a normális érték alá süllyed.


Vérszegénység
TünetekÁltalános testi gyengeséggel járó állapot, amelyet vagy a vérben lévő vörös vérsejtek, vagy a hemoglobin számának csökkenése idéz elő. A gyermek gyakran szédül, szapora a pulzusa.

Vérszegénység: Tünetek és kezelés
Sápadtság, fáradtság, csökkenő teljesítmény: a tünetek mögött vérszegénység is állhat. Vérszegénységről akkor beszélünk, ha a vörösvértestek vagy a vérfesték mennyisége kevesebb az optimális értéknél.

Vérszegénység az az állapot, amikor a perifériás vérben a keringő vörösvérsejt- és ezzel kapcsolatos hemoglobinszint csökkent.

VÉRSZEGÉNYSÉG - LELKI OKAI
A vérszegénység (anaemia) esetében elsősorban a vas, következés­képp az állóképesség hiányáról van szó. Az általunk belélegzett kozmikus energia képtelen testrokon energiává átalakulni.

Vérszegénység
Betegségleírások
A vérszegénység oka nemcsak vashiány! ...

Vérszegénység és depresszió ellen
Mire jó a B12-vitamin?
A B12-vitaminnal megelőzheted a szívbetegségeket, de más pozitív egészségügyi hatása is van.

Vérszegénység

A vérszegénység a vér alacsony hemoglobin szintjének eredménye. A hemoglobin a vörös vértestekben található anyag, amely az oxigénnek a szervezet szöveteihez szállításáért felelős.

Vérszegénység
A növényt magas vastartalma alkalmassá teszi a vérszegénység kezelésére.
Nemi vágy serkentő ...

Vérszegénység
Betegségek - tünetek és kezelések
Ha egy gyerek vérszegény azt jelenti, hogy a vérében lévő vörösvértestek száma túl alacsony. Ezekben a sejtekben található a hemoglobin, ami az oxigént szállítja a testbe ...

A vérszegénység hátterében mindazonáltal leggyakrabban a vashiányos anémia áll. A gyermekek, amíg el nem érik a felnőttkort egyfolytában növekednek, nő a testsúlyuk, a testmagasságuk, egyszóval gyarapodnak.

Vérszegénység
A vörösvértestek számának illetve a bennük lévő hemoglobin mennyiségének csökkenése. Okozhatja például a csontvelő elégtelen működése, melyet fertőző betegség, mérgezés, idült szervi megbetegedés válthat ki.

A vérszegénység (orvosi nevén anémia) a vörösvérsejtek és az oxigén szállító hemoglobin mennyiségi csökkenését jelenti. A vörösvérsejtek képződése és vesztése közötti egyensúly következtében alakul ki. Tünetei: fáradékonyság, gyengeség.

vérszegénység, B12-vitamin
A korábban ismertetett vashiányos vérszegénységek mellett közismert kórkép a vészes vérszegénység, mely nevét súlyos tüneteiről és nehezen befolyásolható természetéről kapta.

Vérszegénység (anémia, anaemia)
Az oxigént szállító hemoglobin mennyiségének csökkenése a vérben. A vérszegénység az összes vérbetegség közül a leggyakoribb, és több formája is van.

Vérszegénység:
Kérdés:
Szeretném megtudni, hogy a vérszegénységnek milyen jelei vannak? Úgy tudom, hogy a vas cseppek hasfájást okozhatnak a piciknél. Mennyire fontos ezt kapniuk?

A vérszegénység egyéb gyakori okai

Az idült (hosszú ideig fennálló) betegségek vérszegénységet okozhatnak. A vörösvértestek az elsősorban a vesékben termelt eritropoietin nevű hormon hatására keletkeznek a csontvelőben.

A vérszegénység kezelése
Tekintettel a vérszegénység számos lehetséges fajtájára és az előidéző okok sokszínűségére, a kezelés is ennek megfelelően változik.

A vérszegénység tünetei
A vérszegénység legjellemzőbb tünetei:
fáradékonyság
letargia, lehangoltság
gyengeség, szédülés
koncentrálóképesség hiánya, feledékenység
gyakori megfázás.

Vészes vérszegénység tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: anaemia perniciosa) ...

Vészes vérszegénység, Agranulócitózis, Aplasztikus vérszegénység, ...
Nemi betegségek
HIV (AIDS), Tripper, kankó (gonorrhea), Szifilisz, ...

Hasonló vérszegénységet a felszívódást akadályozó egyéb tényezők (pl. bizonyos bélparaziták, krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, gyulladásos bélbetegségek, cukorbetegség bélrendszeri szövődményei, bizonyos gyógyszerek) is okozhatnak.

Az aplasztikus vérszegénység lényege a csontvelő elégtelen működése. Az aplasztikus vérszegénység lehet veleszületett vagy szerzett. Kialakulásának oka leggyakrabban (az esetek kb. 70%-ában) ismeretlen.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > V > Vészes vérszegénység
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Vészes vérszegénység ...

Vérszegénység:A legtöbb terhes nőben kifejlődik bizonyos fokú vérszegénység, mivel vashiányosak. Terhességben megduplázódik a vasszükséglet, mivel a magzati vörösvérsejt képződéshez is szükség van vasra.

vérszegénység ellen? Vegyünk három középnagyságú céklát, 10 dkg petrezselymet, 5 káposztalevelet, 2 zöldpaprikát, 1 almát.

Vérszegénység
a vörösvértestek hiánya a vérben, amelynek következtében nagyon fáradtnak, gyengének vagy kifulladtnak érezheti magát a beteg
Visszaesés ...

VÉRSZEGÉNYSÉG Vérszegénységen a vörösvértestek számának megfogyást értjük, de vérszegénység az is, ha a szám nem csökken, de az oxigén szállítását végző hemoglobin tartalom kevesebb.

Vérszegénység
A személy saját maga felé és mások felé irányuló szeretetéből hiányzik az erő. Elutasítja az életet, önmagát értéktelennek tartja.

vérszegénység - anémia, anemia
vertebra - csigolya, vertebra, (anatómia)
vertebralis - csigolyával kapcsolatos, vertebral, (anatómia) ...

A vérszegénység kialakulásának több oka is lehet, de a leggyakoribb tényező a vas hiány miatti kevés vérfesték- (hemoglobin-) képződés. A gyerekkori vashiányos vérszegénység sajnos nagyon gyakori.

- VÉRSZEGÉNYSÉG
A réz segíti a vas beépülését a hemoglobinba. Rézhiány esetén a betegek állapota a vas bevitel emelése mellett sem javul.
A réz hiánya az egyik tényező, amely felelős a szívkoszorúér betegségek és az agyvérzés kialakulásáért.

A vérszegénység kezelése
A renalis vérszegénység fő oka a vesékben történő erythropoetin-termelés csökkenése. Az anaemia exogén erythropoetin adásával kezelhető.

Mi vérszegénység?
A vérszegénység egy gyakori rendellenessége a gyermekkornak, amikor kevesebb a vérben a vörösvértest, vagy alacsonyabb a vörösvértestekben a hemoglobinkoncentráció.

A vérszegénység házi kezelése
Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)
» Részletek ...

Vérszegénység, amely a B12 vitamin hiányának tudható be, ami a gyomornyálkahártya sorvadása vagy histamin-ellenálló aklórhydria talaján lép fel.

Vérszegénység, azaz a vörösvértest szám csökkenése, amely rontja a szövetek oxigénellátását. Az idült vesebetegségben gyakran kialakuló anémia oka za, hogy a károsodott vese a szükségesnél kevesebb eritropoetint termel.

Vérszegénység. Többféle lehet és általában azt az állapotot jelzi, amikor a vörösvértestek (VVT) száma alacsonyabb a normálisnál, illetve az oxigént szállító haemoglobin (HGB) mennyisége alacsonyabb a normálisnál.

Vérszegénység a vér hemoglobin-koncentrációjának nagyfokú csökkenését jelenti.

Vérszegénység
Vitaminok, ásványi anyagok, multivitaminkészítmények
Allergia ...

Vérszegénység
Lépnagyobbodás
Romló egészségi állapot
Hol lehet megkapni a megbetegedést ...

vérszegénység, amelyben a vörösvérsejtek átlagos mérete a normálisnál nagyobb, az átlagos vörösvérsejt-térfogat 94 fl vagy több (normálisan 82 és 92 fl között), ide tartozik a vészes vérszegénység, sprue, coeliakia, ...

vérszegénység
vérzékenység
csontritkulás
csökkent kálcium felszívódás miatt fokozott görcshajlam
alacsony vérnyomás és testhőmérséklet
fertőzésekkel szembeni ellenállás csökken ...

vérszegénység, fogínyvérzés
testsúly csökkenése
általános elesettség, csökkent teljesítőképesség
izomgyengeség ájulási rohammal
legyengült immunrendszer, fokozott fertőzési hajlam ...

Vérszegénység
Anaemia (ejtsd: anémia); a vörösvértestek számának és a vér vastartalmú festékanyagának (a hemoglobinnak) a mennyiségi csökkenése.

Vérszegénységben a hematokrit érték alacsony lesz, éppen így vérzés esetén is. Magas a hematokrit érték, ha a folyadékbevitel nem megfelelő, vagy ha fokozott folyadékvesztés - hasmenés, égési sérülés, esetleg műtét - következtében áll fenn kiszáradás.

Vérszegénység, gyengeség, depresszió és emésztési zavarok.
Sötétzöld leveles zöldségek, máj, kelbimbó, brokkoli, zöldborsó, hüvelyesek búzacsíra.
200 µg ...

vérszegénység
Cink
tengeri hal, osztriga, tej, tojás, húsok, búzacsíra, élesztő, mustár, tökmag ...

vérszegénység, sápadtság
nagyobb mértékű fogyás
Vizsgálatokra (szűrésre) ajánlottak köre ...

Vérszegénység és a vérképző rendszer betegségei csak a vér laboratóriumi vizsgálata során állapíthatóak meg. Még a recept nélkül kapható gyógyszerek is csak az orvos által előírt adagolásban szedhetők.
2009-02-09 16:07:43
További cikkek:
JELES NAPOK ...

(vérszegénység): Olyan állapot, amelyben a vörösvértestek száma vagy a bennük található hemoglobin mennyisége a normális érték alá csökken. A hemoglobin (oxigénszállító fehérje) feladata az oxigén eljuttatása a tüdőtől a sejtekig.

A vérszegénység szinte mindig jelen van a rákban szenvedő betegekben, részint az alapbetegség, részint a kemo-, vagy sugárterápia következtében.
A Kombucha gomba kiváló immun stimuláns.

A vérszegénységnek ebben a formájában az erythroid elemek proliferatioja normális, a Hb képzés a vashiány következtében gátolt, így a vér Hb koncentráciojának csökkenése nagyobb mértékű, mint a vörösvérsejt számé.

6. vérszegénység
7. frissen kialakult alsó végtagi visszér vagy visszér-trombózis
8. tisztázatlan okú fogyás ...

anémia
Vérszegénység.
Latinon (anaemia) át elterjedt görög orvosi szakszó, anaimia, tkp. vértelenség az ana- fosztó előtagból és a haima (vér) szóból. hematológia, urémia.

Hiánya vérszegénységet, meddőséget, izomsorvadást okoz. Túladagolása nem ismert; bár zsírban oldódó vitamin, hipervitaminózist mégsem okoz akár napi 1,2 g bevitele sem.

Megtépázhatja a hajkoronát a vérszegénység, a daganatos betegségek, gyulladásos gócok, gombásodás, vas- vagy más ásványhiány, bőrbetegség, ekcéma, pajzsmirigy működésének zavara, vagy akár az átlagosnál erősebb stressz is.

vérszegénység, vashiány kialakulása, egyéb tápanyag felszívódási zavarok gyanúja
savasság érzése a nyelőcsőben, garatban
nyeldeklés, más okkal nem magyarázható mellkasi fájdalom, ...

Fáradtság, amit gyakran vérszegénység (alacsony vörösvérsejtszám) okoz. Az émelyégés illetve a hányás is okozhat fáradtságérzetet, és fontos, hogy a beteg (ha lehet) sokat aludjon és tápláló ételeket egyen a kemoterápiás kezelés ideje alatt.

Az őssejt transzplantációt elsősorban a leukémiában szenvedő betegek gyógyítására, továbbá egyes rosszindulatú daganatos betegségek, különböző típusú súlyos vérszegénység, immunhiányos állapotok és anyagcserezavarok kezelésére alkalmazzák.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Szindróma, Fekély, Allergia, Vashiány

Betegségek  Vérsüllyedés  Vérszékelés
2014.04.16

 
RSS Mobile