Kezdőlap (Vérszegénység)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vérszegénység

Betegségek  Vérsüllyedés  Vérszékelés

Vérszegénység
TünetekÁltalános testi gyengeséggel járó állapot, amelyet vagy a vérben lévő vörös vérsejtek, vagy a hemoglobin számának csökkenése idéz elő. A gyermek gyakran szédül, szapora a pulzusa. Sápadtsága különösen szembeötlő az ujjhegyeken, ajkakon, füleken, szem körül.


Vérszegénység: Tünetek és kezelés
Sápadtság, fáradtság, csökkenő teljesítmény: a tünetek mögött vérszegénység is állhat. Vérszegénységről akkor beszélünk, ha a vörösvértestek vagy a vérfesték mennyisége kevesebb az optimális értéknél.

VÉRSZEGÉNYSÉG - LELKI OKAI
A vérszegénység (anaemia) esetében elsősorban a vas, következés­képp az állóképesség hiányáról van szó. Az általunk belélegzett kozmikus energia képtelen testrokon energiává átalakulni.

Vérszegénység
Betegségleírás
A vérszegénység oka nemcsak vashiány! ...

Vérszegénység

A vérszegénység a vér alacsony hemoglobin szintjének eredménye. A hemoglobin a vörös vértestekben található anyag, amely az oxigénnek a szervezet szöveteihez szállításáért felelős.

~
A növényt magas vastartalma alkalmassá teszi a ~ kezelésére.
Nemi vágy serkentő ...

A ~ hátterében mindazonáltal leggyakrabban a vashiányos anémia áll. A gyermekek, amíg el nem érik a felnőttkort egyfolytában növekednek, nő a testsúlyuk, a testmagasságuk, egyszóval gyarapodnak. Ez a növekedés a csecsemő- illetve a serdülőkorban a legkifejezettebb.

A ~ kezelése
Tekintettel a ~ számos lehetséges fajtájára és az előidéző okok sokszínűségére, a kezelés is ennek megfelelően változik.

~ az az állapot, amikor a perifériás vérben a keringő vörösvérsejt- és ezzel kapcsolatos hemoglobinszint csökkent.

~
A vörösvértestek számának illetve a bennük lévő hemoglobin mennyiségének csökkenése. Okozhatja például a csontvelő elégtelen működése, melyet fertőző betegség, mérgezés, idült szervi megbetegedés válthat ki.

A ~ (orvosi nevén anémia) a vörösvérsejtek és az oxigén szállító hemoglobin mennyiségi csökkenését jelenti. A vörösvérsejtek képződése és vesztése közötti egyensúly következtében alakul ki. Tünetei: fáradékonyság, gyengeség.

~, B12-vitamin
A korábban ismertetett vashiányos ~ek mellett közismert kórkép a vészes ~, mely nevét súlyos tüneteiről és nehezen befolyásolható természetéről kapta.

~ (anémia, anaemia)
Az oxigént szállító hemoglobin mennyiségének csökkenése a vérben. A ~ az összes vérbetegség közül a leggyakoribb, és több formája is van.

~:
Kérdés:
Szeretném megtudni, hogy a ~nek milyen jelei vannak? Úgy tudom, hogy a vas cseppek hasfájást okozhatnak a piciknél. Mennyire fontos ezt kapniuk? A tápszerben és tejpépben is van vas és D vitamin, kell-e ezeket külön pótolni?

~ ellen
A vörösvérsejtek fő alkotóeleme a hemoglobin, amit vasból alakít át a szervezet réz segítségével. Abban az esetben, ha ez a fontos alkotóelem hiányzik, a vérképzés lelassul, fáradtnak, gyengének érzed magad, arcod, nyelved sápadttá válik.

A ~ egyéb gyakori okai

Az idült (hosszú ideig fennálló) betegségek ~et okozhatnak. A vörösvértestek az elsősorban a vesékben termelt eritropoietin nevű hormon hatására keletkeznek a csontvelőben.

Vészes ~ tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: anaemia perniciosa) ...

Vészes ~, Agranulócitózis, Aplasztikus ~, ...
Nemi betegségek
HIV (AIDS), Tripper, kankó (gonorrhea), Szifilisz, ...

Hasonló ~et a felszívódást akadályozó egyéb tényezők (pl. bizonyos bélparaziták, krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, gyulladásos bélbetegségek, cukorbetegség bélrendszeri szövődményei, bizonyos gyógyszerek) is okozhatnak.

Vashiányos ~
A vashiányos ~ (anémia) oka a hiányos vagy kiürült vasraktár, amely a vörösvértest képzéséhez kellene.

Az aplasztikus ~ lényege a csontvelő elégtelen működése. Az aplasztikus ~ lehet veleszületett vagy szerzett. Kialakulásának oka leggyakrabban (az esetek kb. 70%-ában) ismeretlen.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > V > Vészes ~
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Vészes ~ ...

~ kialakulása és kezelése
A ~ jelentése, kevesebb a normál vörösvértestek száma, vagy nincs elegendő hemoglobin a vörösvértestekben. Ideális esetben négy hem molekula alkot egy vörösvértestet.

~:A legtöbb terhes nőben kifejlődik bizonyos fokú ~, mivel vashiányosak. Terhességben megduplázódik a vasszükséglet, mivel a magzati vörösvérsejt képződéshez is szükség van vasra. Folsavhiány miatt is kialakulhat terhességben ~.

~ ellen? Vegyünk három középnagyságú céklát, 10 dkg petrezselymet, 5 káposztalevelet, 2 zöldpaprikát, 1 almát.

~
a vörösvértestek hiánya a vérben, amelynek következtében nagyon fáradtnak, gyengének vagy kifulladtnak érezheti magát a beteg
Visszaesés ...

~
Ha egy gyerek vérszegény azt jelenti, hogy a vérében lévő vörösvértestek száma túl alacsony. Ezekben a sejtekben található a hemoglobin, ami az oxigént szállítja a testbe
Betegségek - tünetek és kezelések ...

~
~et egyik oka, mely elsősorban a vegetáriánus táplálkozást folytató embereket érinti a szervezet vashiánya. Általános tünetei a fáradékonyság, gyengeség, nehéz légzés.

~: Miért okoz ~et a daganatellenes kezelés?
A daganatos betegeknél gyakran kialakuló ~nek többféle oka is lehet. Kialakulhat a betegség következményeként vagy a kemoterápiás...
Az ínhüvelygyulladás gyógyítása ...

~ - anémia, anemia
vertebra - csigolya, vertebra, (anatómia)
vertebralis - csigolyával kapcsolatos, vertebral, (anatómia) ...

A ~ kialakulásának több oka is lehet, de a leggyakoribb tényező a vas hiány miatti kevés vérfesték- (hemoglobin-) képződés. A gyerekkori vashiányos ~ sajnos nagyon gyakori.
Ennek okát legtöbbször a nem megfelelő táplálkozásban találjuk meg.

- VÉRSZEGÉNYSÉG
A réz segíti a vas beépülését a hemoglobinba. Rézhiány esetén a betegek állapota a vas bevitel emelése mellett sem javul.
A réz hiánya az egyik tényező, amely felelős a szívkoszorúér betegségek és az agyvérzés kialakulásáért.

A ~ kezelése
A renalis ~ fő oka a vesékben történő erythropoetin-termelés csökkenése. Az anaemia exogén erythropoetin adásával kezelhető. Az erythropoetint dializált vagy enyhébb fokú veseelégtelenségben szenvedő betegek kaphatják.

Mi ~?
A ~ egy gyakori rendellenessége a gyermekkornak, amikor kevesebb a vérben a vörösvértest, vagy alacsonyabb a vörösvértestekben a hemoglobinkoncentráció.

A ~ házi kezelése
Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)
» Részletek ...

~, amely a B12 vitamin hiányának tudható be, ami a gyomornyálkahártya sorvadása vagy histamin-ellenálló aklórhydria talaján lép fel.

~, azaz a vörösvértest szám csökkenése, amely rontja a szövetek oxigénellátását. Az idült vesebetegségben gyakran kialakuló anémia oka za, hogy a károsodott vese a szükségesnél kevesebb eritropoetint termel.

~. Többféle lehet és általában azt az állapotot jelzi, amikor a vörösvértestek (VVT) száma alacsonyabb a normálisnál, illetve az oxigént szállító haemoglobin (HGB) mennyisége alacsonyabb a normálisnál. Gyakori tünete az általános gyengeség.

~, rendszertelen menzesz vagy véres vizelet? Milyen tünetek esetén kell daganatos elváltozásra gondolnod? A brit Keele University tanulmányában a kutatók 25 korábbi, daganatos megbetegedésekkel kapcsolatos vizsgálat eredményeit dolgozták fel.
Következő oldal ...

~ a vér hemoglobin-koncentrációjának nagyfokú csökkenését jelenti. A hemoglobin a test oxigént szállító molekulája, a csökkent hemoglobin mennyiség esetén az izmok és a belső szervek nem kapnak annyi oxigént, mint akkor, ha a hemoglobin-koncentráció normális.

~
Lépnagyobbodás
Romló egészségi állapot
Hol lehet megkapni a megbetegedést ...

~, amelyben a vörösvérsejtek átlagos mérete a normálisnál nagyobb, az átlagos vörösvérsejt-térfogat 94 fl vagy több (normálisan 82 és 92 fl között), ide tartozik a vészes ~, sprue, coeliakia, terhességi macrocytás ~, Diphyllobothriasis Szin.:megalocytas anaemia ...

~
vérzékenység
csontritkulás
csökkent kálcium felszívódás miatt fokozott görcshajlam
alacsony vérnyomás és testhőmérséklet
fertőzésekkel szembeni ellenállás csökken ...

~, fogínyvérzés
testsúly csökkenése
általános elesettség, csökkent teljesítőképesség
izomgyengeség ájulási rohammal
legyengült immunrendszer, fokozott fertőzési hajlam
lassú sebgyógyulás, fokozott fekéselyesedési hajlam, gyulladáskészség ...

~ (anémia) - az artériás oxigén nyomása normális, de a vér teljes oxigéntartalma alacsony. Ennek a csökkent szállítási kapacitás az oka, például az alacsony hemoglobin tartalom.[5]
Hypoxia, amikor a vér nem szállít oxigént célszövetekhez.

~ben a hematokrit érték alacsony lesz, éppen így vérzés esetén is. Magas a hematokrit érték, ha a folyadékbevitel nem megfelelő, vagy ha fokozott folyadékvesztés - hasmenés, égési sérülés, esetleg műtét - következtében áll fenn kiszáradás.

~, gyengeség, depresszió és emésztési zavarok.
Sötétzöld leveles zöldségek, máj, kelbimbó, brokkoli, zöldborsó, hüvelyesek búzacsíra.
200 µg ...

~
Cink
tengeri hal, osztriga, tej, tojás, húsok, búzacsíra, élesztő, mustár, tökmag ...

~, sápadtság
nagyobb mértékű fogyás
Vizsgálatokra (szűrésre) ajánlottak köre ...

~ és a vérképző rendszer betegségei csak a vér laboratóriumi vizsgálata során állapíthatóak meg. Még a recept nélkül kapható gyógyszerek is csak az orvos által előírt adagolásban szedhetők.
2009-02-09 16:07:43
További cikkek:
JELES NAPOK ...

A ~nek ebben a formájában az erythroid elemek proliferatioja normális, a Hb képzés a vashiány következtében gátolt, így a vér Hb koncentráciojának csökkenése nagyobb mértékű, mint a vörösvérsejt számé. Az eredmény: a normálisnál kisebb térfogatú (MCV 80 fl alatt) vvs-ek (microvolumnia).

6. ~
7. frissen kialakult alsó végtagi visszér vagy visszér-trombózis
8. tisztázatlan okú fogyás ...

anémia
~.
Latinon (anaemia) át elterjedt görög orvosi szakszó, anaimia, tkp. vértelenség az ana- fosztó előtagból és a haima (vér) szóból. hematológia, urémia.

Anaemia: ~
Angiográfia (angiographia)
Az erek röntgenvizsgálata, miután a vérpályába előzetesen festékanyagot fecskendeznek, mely a röntgenfilmeken árnyékot ad.
Angioma: érdaganat, nyirokérdaganat ...

Jelentése ~. Olyan állapot, amikor a vérben található vörösvértestek száma jelentősen a normál érték alá csökken. Ez gyengeség, energiahiány, rövidült, szapora légzés és szívverés tüneteivel, valamint sápadtsággal jár.
Legfrissebb
Legolvasottabb ...

vashiányos ~
fehérjehiány
a kalcium és a D-vitamin zavart felszívódása miatt a csontok mészszegények
gyermekkorban jellemző a növekedésben való visszamaradás, a nem megfelelő súlygyarapodás, fogyás
kedélyzavar, ingerlékenység, fáradékonyság, erőtlenség ...

anémia - ~. A vér alakos elemeinek csökkenése.
[reklám kicsi]"
anémia
angina - torokgyulladás, torojfájás ...

172. FEJEZET - ~
Erős vérzés okozta anémia ", Vashiányos ~ ", Vitaminhiányos anémiák ", Anémia idült betegségekben ", Autoimmun hemolítikus anémia ", Sarlósejtes anémia ", Hemoglobin C, S-C és E betegség ", Talasszémiák "
173. FEJEZET - Vérzési és véralvadási rendellenességek ...

Az okok lehetnek pszichések is, de legtöbbször, ~, a túlzott fizikai vagy szellemi igénybevétel, az állandó stressz, az alváshiány vagy valamilyen betegség miatt jelentkezik. Gyakran idült betegség vagy nem kielégítő táplálkozás okozza.

fájdalmas végbél záróizom görcs
~, fáradtság (vérzések miatt)
nyomásra érzékeny alhas
előfordulhat láz, vagy hőemelkedés
ízületi fájdalom
gyulladásos bőrbetegség, bőrallergia
szem begyulladása
étvágytalanság
fogyás ...

Azonban a petefészek jelentős megnagyobbodása, valamint a következményesen képződő hasi vizenyő nyomási tüneteket okoz, haspuffadás és kismedencei fájdalom, valamint vizelési panasz, székrekedés alakul ki. A ~ és a lefogyás már nagyon előrehaladott, áttétes betegséget jelent.

Fáradékonyság és ~ a daganatos betegségekben
Fulladok, köhögök - COPD-s vagyok?
Urológiai betegségek ...

- A betegség kóros ~gel jár(hat) együtt, ezért fontos a szervezet számára a rendszeres vasbevitel.

Hiánya: vészes ~, idegrendszeri zavarok formájában jelentkezik.
Fő forrásai: növények nem tartalmazzák, a szükségletet kizárólag állati eredetű élelmiszerekkel lehet fedezni, melyeknek csaknem mindegyikében megtalálható a B12.
Vízben oldódó vitamin
Napi szükséglet ...

Például: vashiányos ~ fennállását jelezheti a bőr és a látható nyálkahártyák sápadtsága, az íny és a nyelv gyulladása, a szájzug berepedése satöbbi A bőrelváltozások mellett a körmök alakja is megváltozhat, s a hajhullás sem szokatlan tünet.

Egyéb szervek tünetei: légzőszervi (szénanátha jellegű tünetek, asztmás panaszok, tüdőgyulladás) gyomor-bél rendszeri (májgyulladás, epepangás, sárgaság), vérképzőszervi eltérések (vérzékenység, nagyobb nyirokcsomók, ~) veseérintettség (vérvizelés), ízületi panaszok (duzzanat, fájdalom).

Legfontosabb okok közül az ideges terheltség, kimerítő betegségek, ~, fertőző betegségek (tifusz, influenza stb.), mérgezések (alkohol, arzén, ólom stb.), külerőszakos sérülések s főleg meghülés említendők.

Vashiányos ~ A króm szerepe Az édes finomság előnyei Az érzelmeid uralják az életed? 2. rész - idegesség Babahíradó A vércukorszint a kezdődő diabéteszt is jelezheti Mire jó a fokhagyma? Beteg vagyok? Égő száj szindróma Az érzelmeid uralják az életed? 1.

Használható asztma, arc- és homloküregfájdalmak és gyulladások, ~, angolkór, epilepszia, görcsös vitustánc, sokkos állapotok, kóma, emlékezetvesztés, süketség, hisztéria, hipochondria, sclerosis multiplex, idegzsába esetén.

A magas dózisú, szájon keresztül, vagy intravénásan adott glukokortikoszteroid kezelést általában a súlyos haemolitikus anémiánál (~), ...

A daganatos sejtek számuknál fogva és jelenlétükkel zavarják az egészséges csontvelő működését, ami vérlemezkeszám csökkenéshez vezethet, ennek következtében ~, gyengeség és vérzékenység alakulhat ki.

A csecsemőknél súlyos hiányállapot alakul ki, amelynek tünetei a súlyfejlődésben való elmaradás, ~, ismétlődő hányások, bágyadtság, megnőtt alvásigény, nyelési nehezítettség, székrekedés, remegés. Súlyosabb esetben figyelemzavar, idegrendszeri károsodások is fellépnek.

Ennek következtében a vörös ideális szín a vashiány és a ~ kezelésére. Mivel a vörös serkenti a keringést, alkalmas a vírusos vagy bakteriális fertőzések gyógyítására is.

Megtépázhatja a hajkoronát a ~, a daganatos betegségek, gyulladásos gócok, gombásodás, vas- vagy más ásványhiány, bőrbetegség, ekcéma, pajzsmirigy működésének zavara, vagy akár az átlagosnál erősebb stressz is.

szerint belsőleg általános élénkítő, nemi vágyat serkentő, étvágygerjesztő, gyomorerősítő, köptető, tüdő-, bél-, nemiszervi- és húgyúti fertőtlenítő, fehérvérsejt-képződés serkentő, vizelethajtó, izzasztó, havi vérzést serkentő, szélhajtó, féregűző, enyhe altató hatású; gyermekkori ~, ...

Fáradtság, amit gyakran ~ (alacsony vörösvérsejtszám) okoz. Az émelyégés illetve a hányás is okozhat fáradtságérzetet, és fontos, hogy a beteg (ha lehet) sokat aludjon és tápláló ételeket egyen a kemoterápiás kezelés ideje alatt.

Az őssejt transzplantációt elsősorban a leukémiában szenvedő betegek gyógyítására, továbbá egyes rosszindulatú daganatos betegségek, különböző típusú súlyos ~, immunhiányos állapotok és anyagcserezavarok kezelésére alkalmazzák.

G6PD enzim hiány okozta ~
Ganglion
Garat mögötti vagy melletti tályog
Garat mögötti vagy melletti tályog
Garat rosszindulatú daganatai
Garat rosszindulatú daganatai
Garat rosszindulatú daganatai
Garat rosszindulatú daganatai
Garat rosszindulatú daganatai ...

Előfordul-e veseszövődményben ~ (anaemia)?
Cukorbetegek veseszövődményének gyanúja, vagy tényleges fennállása esetén az ellenőrzéshez hozzátartozik az időszakos, rendszeres vérképellenőrzés is.

Ha a vételt megelőzően nem volt ~ és a szervezet vasraktára sem volt üres, a levett vér relatíve gyorsan újratermelődik.

A ~ rontja a betegek életminőségét, nehezíti a kemoterápia megfelelő időközönként és adagokban történő alkalmazását.

Súlyos esetben láz, só- és vízvesztés, ~ jellemzi a betegséget. A ~et általában a bélen keresztül történő vérvesztés okozza. A krónikus betegség lefolyása hullámzó, jó és rossz periódusok váltakoznak. A jó periódust (remisszió) panaszmentesség, jó közérzet jellemzi.

Ilyen társuló autoimmun betegség a vészes ~, (anaemia perniciosa) a vitiligo, mellékvesekéreg sorvadás (Addison-kór), I típusú juvenilis diabetes, rheumatoid arthritis, bélgyulladások (colitis ulcerosa, ileitis terminalis, coeliakia).

Vérvétel kapcsán a májfunkciós próbák kórosak, a vérkép ~et mutat. A hasi ultrahang-vizsgálat a máj szerkezeti átépülését, keringési zavarát, esetleg folyadékgyülem megjelenését jelzi.

Egyes betegségek - például a sarlósejtes ~, a cisztás fibrózis, a Tay-Sachs-kór - akkor bukkannak fel, amikor valaki két hibás gént örököl a két szülőtől, mindegyiktől egyet-egyet. A hibás gének nemzedékeken keresztül adódhatnak tovább anélkül, hogy betegséget okoznának a családban.

A skorbut néven ismert betegség jellemzően (~gel), foghullással és bőr alatti bevérzésekkel jár és súlyos C vitamin hiányban jön létre.

Jellemző ilyen esetben a sárgaság és ~ mellett a széklet sötétebb volta. Ez azért van, mert a máj igyekszik a megnövekedett bilirubint eltávolítani a vérből, nagyobb kapacitással dolgozik, így több epefesték képződik, következményesen a székletben is több festékanyag lesz.

Az egyéb okból végzett laborvizsgálatból figyelemfelkeltő lehet, és további vizsgálatokat sürget a vashiányos jellegű ~, és emelkedett vérsülyedés jelenléte.

Hozzájárulhat krónikus vitamin- és vashiány, amelynek további következményei a fogyás, gyengeség, ~, fehérjehiány. A hiánybetegségek egyéb tünete lehet a végtagzsibbadás és fájdalom, valamint szívritmuszavarok.

A kezelés célja: vashiányos ~ben szenvedőknél a szervezetből hiányzó vas pótlása. Szívműtétek utáni ~ben gyakran kerülnek alkalmazásra.
Az ezen csoportba tartozó gyógyszereket lásd a táblázatban.
A kezeléssel kapcsolatos tanácsok: ...

EBV esetén ~ (autoimmun haemolyticus anaemia), gyermekkori neutropenia, léprepedés (lépruptura), agyvelőgyulladás (encephalitis), Guillain-Barré-szindróma, Bell-féle arcidegbénulás (Bell paresis), myelitis transversa, heregyulladás (orchitis), akut veseelégtelenség, májelégtelenség.

Az anyai és magzati vércsoport összeférhetetlensége okozza a csecsemő gyógyítható hemolitikus anémiáját (a csecsemő vörösvértesteinek károsodása miatti ~). Ha az anya Rh-negatív vércsoportú, akkor Rh-antitest tesztet végeznek.

A beteg étvágytalanságot, gyengeséget érez, a laboratóriumi vizsgálatok pedig ~et, továbbá a vizeletben baktériumot és fehérjét igazolnak. Néhány betegnél előfordulhat, hogy a hasizmok erősen megfeszülnek, mások fájdalmas rohamokat élhetnek meg, amit a húgyvezeték görcse okozhat.

komolyabb szövődményei: ~, szívelégtelenség, kóma, görcsök
Diagnózis
A betegség egy vérvizsgálattal megállapítható. Több orvos állítja, hogy az 55 év feletti embereknél kétévente el kellene végezni ezt a vizsgálatot.

A myómák egyik igen kellemetlen hatása az elhúzódó, nagy mennyiségű menstruációs vérzés, ami nagyon legyengíti a szervezetet és általában ~hez (aneamiához) vezet. Ezt elkerülendő fontos szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel erősíteni.

Fő tünetei: fokozatos vérvesztés, ~, véres vagy szurokfekete széklet, jelentős fogyás. A korai diagnózis életmentő lehet. A vérzés helyét SPECT-CT vizsgálattal határozhatjuk meg.
DIAGNOSZTIKAI ELJÁRÁSOK:
SPECT-CT ...

Már bizonyított nyombélfekély esetén újabb endoscopos vizsgálat csak az ugynevezett alarmirozó tünetek például fogyás, ~, gyomorürülési zavar, ill. vérzéses szövődmény esetén indokolt. A felső tápcsatornából (nyelőcső, gyomor, nyombél) eredő vérzések mortalitása ( halálozása ) 5-10%.

Vashiányos ~
A székelési szokás (habitus) megváltozása (45 év felett): elhúzódó hasmenés, székrekedés, vagy hasmenés-székrekedés váltakozása
Indokolatlanul elhúzódó hasi fájdalom vagy bármely hasi panasz esetén 45 év felett ...

Tartós fáradság ~re utalhat
Leiden mutációról minden
Erős menstuációs vérzés mögött: vérzékenység
Szélütés - stroke: nem csak az időseket érinti
Visszeresek figyelem: jön a melegedés, és vele a lábfájdalom
Trombózisképzők: mozgáshiány, daganat, terhesség, fogamzásgátló ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Szindróma, Fekély, Cukorbetegség, Allergia?

◄ Vérsüllyedés   Vérszékelés ►
 
RSS Mobile