Kezdőlap (Vérszegénység)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Vérszegénység


 

Vérszegénység

Betegségek  Vérsüllyedés  Vérszékelés

Vérszegénység- anaemia
A vérszegénység nem azt jelenti, hogy kevesebb vérünk van, hanem azt, hogy a vér oxigénellátó fehérje-molekulájának- a hemoglobinnak- a mennyisége, illetve a vörösvérsejtek száma jóval a normális érték alá süllyed.


Vérszegénység
TünetekÁltalános testi gyengeséggel járó állapot, amelyet vagy a vérben lévő vörös vérsejtek, vagy a hemoglobin számának csökkenése idéz elő. A gyermek gyakran szédül, szapora a pulzusa.

Vérszegénység: Tünetek és kezelés
Sápadtság, fáradtság, csökkenő teljesítmény: a tünetek mögött vérszegénység is állhat. Vérszegénységről akkor beszélünk, ha a vörösvértestek vagy a vérfesték mennyisége kevesebb az optimális értéknél.

Vérszegénység az az állapot, amikor a perifériás vérben a keringő vörösvérsejt- és ezzel kapcsolatos hemoglobinszint csökkent.

VÉRSZEGÉNYSÉG - LELKI OKAI
A vérszegénység (anaemia) esetében elsősorban a vas, következés­képp az állóképesség hiányáról van szó. Az általunk belélegzett kozmikus energia képtelen testrokon energiává átalakulni.

Vérszegénység
Betegségleírások
A vérszegénység oka nemcsak vashiány! ...

Vérszegénység és depresszió ellen
Mire jó a B12-vitamin?
A B12-vitaminnal megelőzheted a szívbetegségeket, de más pozitív egészségügyi hatása is van.

Vérszegénység

A vérszegénység a vér alacsony hemoglobin szintjének eredménye. A hemoglobin a vörös vértestekben található anyag, amely az oxigénnek a szervezet szöveteihez szállításáért felelős.

Vérszegénység
A növényt magas vastartalma alkalmassá teszi a vérszegénység kezelésére.
Nemi vágy serkentő ...

Vérszegénység
Betegségek - tünetek és kezelések
Ha egy gyerek vérszegény azt jelenti, hogy a vérében lévő vörösvértestek száma túl alacsony. Ezekben a sejtekben található a hemoglobin, ami az oxigént szállítja a testbe ...

A vérszegénység hátterében mindazonáltal leggyakrabban a vashiányos anémia áll. A gyermekek, amíg el nem érik a felnőttkort egyfolytában növekednek, nő a testsúlyuk, a testmagasságuk, egyszóval gyarapodnak.

Vérszegénység
A vörösvértestek számának illetve a bennük lévő hemoglobin mennyiségének csökkenése. Okozhatja például a csontvelő elégtelen működése, melyet fertőző betegség, mérgezés, idült szervi megbetegedés válthat ki.

A vérszegénység (orvosi nevén anémia) a vörösvérsejtek és az oxigén szállító hemoglobin mennyiségi csökkenését jelenti. A vörösvérsejtek képződése és vesztése közötti egyensúly következtében alakul ki. Tünetei: fáradékonyság, gyengeség.

vérszegénység, B12-vitamin
A korábban ismertetett vashiányos vérszegénységek mellett közismert kórkép a vészes vérszegénység, mely nevét súlyos tüneteiről és nehezen befolyásolható természetéről kapta.

Vérszegénység (anémia, anaemia)
Az oxigént szállító hemoglobin mennyiségének csökkenése a vérben. A vérszegénység az összes vérbetegség közül a leggyakoribb, és több formája is van.

Vérszegénység:
Kérdés:
Szeretném megtudni, hogy a vérszegénységnek milyen jelei vannak? Úgy tudom, hogy a vas cseppek hasfájást okozhatnak a piciknél. Mennyire fontos ezt kapniuk?

A vérszegénység egyéb gyakori okai

Az idült (hosszú ideig fennálló) betegségek vérszegénységet okozhatnak. A vörösvértestek az elsősorban a vesékben termelt eritropoietin nevű hormon hatására keletkeznek a csontvelőben.

A vérszegénység kezelése
Tekintettel a vérszegénység számos lehetséges fajtájára és az előidéző okok sokszínűségére, a kezelés is ennek megfelelően változik.

A vérszegénység tünetei
A vérszegénység legjellemzőbb tünetei:
fáradékonyság
letargia, lehangoltság
gyengeség, szédülés
koncentrálóképesség hiánya, feledékenység
gyakori megfázás.

Vészes vérszegénység tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: anaemia perniciosa) ...

Vészes vérszegénység, Agranulócitózis, Aplasztikus vérszegénység, ...
Nemi betegségek
HIV (AIDS), Tripper, kankó (gonorrhea), Szifilisz, ...

Hasonló vérszegénységet a felszívódást akadályozó egyéb tényezők (pl. bizonyos bélparaziták, krónikus hasnyálmirigy-gyulladás, gyulladásos bélbetegségek, cukorbetegség bélrendszeri szövődményei, bizonyos gyógyszerek) is okozhatnak.

Az aplasztikus vérszegénység lényege a csontvelő elégtelen működése. Az aplasztikus vérszegénység lehet veleszületett vagy szerzett. Kialakulásának oka leggyakrabban (az esetek kb. 70%-ában) ismeretlen.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > V > Vészes vérszegénység
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Vészes vérszegénység ...

Vérszegénység:A legtöbb terhes nőben kifejlődik bizonyos fokú vérszegénység, mivel vashiányosak. Terhességben megduplázódik a vasszükséglet, mivel a magzati vörösvérsejt képződéshez is szükség van vasra.

vérszegénység ellen? Vegyünk három középnagyságú céklát, 10 dkg petrezselymet, 5 káposztalevelet, 2 zöldpaprikát, 1 almát.

Vérszegénység
a vörösvértestek hiánya a vérben, amelynek következtében nagyon fáradtnak, gyengének vagy kifulladtnak érezheti magát a beteg
Visszaesés ...

VÉRSZEGÉNYSÉG Vérszegénységen a vörösvértestek számának megfogyást értjük, de vérszegénység az is, ha a szám nem csökken, de az oxigén szállítását végző hemoglobin tartalom kevesebb.

Vérszegénység
A személy saját maga felé és mások felé irányuló szeretetéből hiányzik az erő. Elutasítja az életet, önmagát értéktelennek tartja.

vérszegénység - anémia, anemia
vertebra - csigolya, vertebra, (anatómia)
vertebralis - csigolyával kapcsolatos, vertebral, (anatómia) ...

A vérszegénység kialakulásának több oka is lehet, de a leggyakoribb tényező a vas hiány miatti kevés vérfesték- (hemoglobin-) képződés. A gyerekkori vashiányos vérszegénység sajnos nagyon gyakori.

- VÉRSZEGÉNYSÉG
A réz segíti a vas beépülését a hemoglobinba. Rézhiány esetén a betegek állapota a vas bevitel emelése mellett sem javul.
A réz hiánya az egyik tényező, amely felelős a szívkoszorúér betegségek és az agyvérzés kialakulásáért.

A vérszegénység kezelése
A renalis vérszegénység fő oka a vesékben történő erythropoetin-termelés csökkenése. Az anaemia exogén erythropoetin adásával kezelhető.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Szindróma, Fekély, Allergia, Vashiány

Betegségek  Vérsüllyedés  Vérszékelés

 
RSS Mobile