Kezdőlap (Verejtékezés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Verejtékezés


 

Verejtékezés

Betegségek  Vércukorszint  Vérellátási zavarok
2014.04.19

verejtékezés, izzadás, hiperhidrózis
A fokozott verejtékezés (hiperhidrózis) az egész bőrfelületet érintheti, vagy csak a tenyérre, talpra, hónaljra vagy a lágyékra korlátozódik.


Izzadás, verejtékezés
Egy átlagember testsúlyának felét-kétharmadát víz teszi ki. A zsírszövetek víztartalma kisebb, a nőkben pedig több zsír található, ezért a nők víztartalma kisebb (52-55%), mint a férfiaké (60%).

A verejtékezés az angina, illetve a szívinfarktus velejárója is lehet. A fertőzések, a diabétesz és a pajzsmirigy túlműködés is verejtékezést okozhat.
Egyes gyógyszerek mellékhatása ...

Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Bőrbetegségek » Fokozott verejtékezés »
ÚJDONSÁGOK
A túlzott izzadás okai ...

Verejtékezés
Testünk verejtékmirigyei a hőszabályozásban játszanak fontos szerepet: a verejték párolgásakor a testfelület lehűl.

verejtékezés - hidrosis, sweating
vérsejtsülyedés - Westergen (We), ESR, erythrocyte sedimentation rate, (lexikon)
vérértágulat - haemangiectasia, hemangiectasia ...

A verejtékezés és a bőrön lévő zsírsavképző baktériumok, gombák bomlástermékei jellegzetes szagot hoznak létre, ami ellen a rendszeres tisztálkodáson kívül védekezhetünk különböző kozmetikumokkal is, de fontos az is, hogy a ruhák, ...

Túlzott verejtékezéstől szenvedsz, és ez nem csak a meleg miatt van? Szabadulj meg a kínos jelenségtől, járj utána, hogy mi okozza!
Forrás: Femina.hu
81 ...

Verejtékezés, verejték termelése és kiválasztása. (G. hidros, verejték, + -osis, állapot)
hidrosisos
Verejtékezéssel kapcsolatos, vagy azt eredményező.

A verejtékezés során só (elektrolitok) és víz vész el, de a nagy mennyiségben ivott víz felhígítja a sókat, ezáltal görcsöket okoz. Erős verejtékezés inkább meleg napokon fordul elő, főleg megerőltető testmozgás alkalmával.

A verejtékezés folyamata a központi hőszabályozásunk függvénye, amit befolyásol a mindenkori külső hőmérséklet, a keringő vér víztartalma, a vérkeringésünk rendszere, ...

- A verejtékezés fokozódik, az erek kitágulnak a hômérséklet emelkedésének kompenzálására.

A bő verejtékezésig végzett torna után (amely szívünknek és légzésünknek, de immunrendszerünknek is jót tesz) jól esik majd az alapos tisztálkodás; ezt váltó-zuhannyal érdemes zárni, mindig a hideggel fejezve be.

1.1.1 Verejtékezés
1.1.2 Bőrerek
1.1.3 Vázizmok
1.2 A hőtermelés mechanizmusai ...

A láz a verejtékezés miatt jelentős folyadékveszteséggel jár­hat, ami a kiszáradás veszélyével fenyeget. Igyunk naponta legalább 8-12 pohár folyadékot - amikor elegendő mennyi­séget fogyasztunk, a vizeletünk világossárga színű.

Fokozott verejtékezés
Nemibetegségek (HPV, Trichomonas, Chlamydia)
AIDS, HIV ...

Csökkent verejtékezési készség, sós verejték, hőtolerantia beszűkült, csökkent glucose tolerantia.
Szövődmények ...

Tünetei: verejtékezés, rossz közérzet, hányás vagy érrendszeri zavarok. Oka: a motorikus idegimpulzusok hibás működése. Gyakran már az is segít, ha valaki egy stabil pontra koncentrál. Ezzel a hányingert gyakran le lehet küzdeni...

A fokozott verejtékezés lehet egyes betegségek tünete is, de társulhat bizonyos állapotokhoz is, így gyakran előfordul fokozott verejtékezés kövérség esetén, mert az állandó többletterhet jelent a szervezet számára.
Az izzadás fokozatai ...

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben.

Hőhullámok, verejtékezés, bőrpír jelentkezik, melyek igen kellemetlenek lehetnek. Pszichés és érzelmi panaszok kísérhetik, ingerlékenység, fáradékonyság, ingerlékenység, fejfájás,szorongás, és depresszió.

A verejtékezés, az erős nyálfolyás, a sápadtság és a szédülés, a hányinger tünetei. Az émelygő érzések, a hányás bekövetkeztét, nem mindig garantálják.

Jellegzetesen maláriás tünet a magas láz (41 C körül) és a verejtékezés szabályos időközönkénti ismétlődése.

A betegség első fázisában a fertőzési kapuból a kórokozók a vérbe kerülnek, elárasztják a szervezetet, magas lázat, fejfájást, verejtékezést okoznak. A nyirokcsomók testszerte megnagyobbodnak.

- A lázas beteg verejtékezése rendszerint a hőmérséklet csökkenését jelzi. Az izzadás és ezáltal a hőleadás, langyos folyadék itatásával és a beteg meleg takaróba burkolásával fokozható.

A reakció lehet verejtékezés, izzadás, álmosság, fáradtság, vagy túlzott frissesség. 3-4 kezelés után megszűnik.
Szegmentmasszázs ...

Hőség-kollapszus: verejtékezés, bőrerek tágulása, és kevés folyadékbevitel miatti ájulás. Hűvös szellős helyen fektessük a beteget, és itassuk meg.

Általános panaszok: verejtékezés, kipirulás, elsápadás, nyugtalanság, félelemérzés, fülzúgás, orrvérzés
Szívtünetek: mellkasi fájdalom, nyomásérzés, szívdobogásérzés
Agyi keringési zavarra utaló jelek: fejfájás, szédülés, kábultság, hányinger ...

kéz és láb fokozott verejtékezése
acrokeratosis
szaruréteg nodularis túlnövekedése kéz- és lábujjakon, ritkábban fülön és orron (gör: acro- + keras, szaru, -osis, állapot) ...

verejtékezés, orrfolyás.
FOTIL szemcsepp: Pilocarpin + timolol
Indikáció: glaukóma, aphazia, posztoperatív szembelnyomás (IOP)
csökkentés, ha a monoterápa nem vált be
Alkalmazás: Naponta 1-2x 1-1 csepp, a dózis emelése nem vezet az IOP ...

A szívinfarktus tünetei: szívtáji, mellkasi fájdalom, mellkasi szorítás, karba, hátba, nyakba, hasba kisugárzó fájdalom, hideg verejtékezés, halálfélelem. Az infarktus korai szakaszában gyakoriak a ritmuszavarok és a hírtelen szívmegállás.

A hányással, hasmenéssel, fokozott verejtékezéssel (láz esetén) nemcsak folyadék, hanem vízben oldott ásványi só (nátrium, kálium, magnézium) és néhány vízben oldódó vitamin is nagyobb mennyiségben távozik el a szervezetből.

A verejtékezés megszűnik, a szervezet nem képes a felesleges hőmennyiséget leadni, a testhőmérséklet emelkedéséhez vezet (sok esetben több mint 40 C fok).

A beteg hirtelen a hátában légzésre fokozódó fájdalmat érezhet, nehézlégzést, nyugtalanságot, köhögést, esetleg vérköpést és verejtékezést, szapora szívműködést. A betegek egy részének hőemelkedése van.
Elvégezhető vizsgálatok: ...

Ezek olyan mozgásra kialakuló szédüléssel, hányingerrel, hányással, verejtékezéssel, fejfájással járó állapotok, amelyek akkor keletkeznek, ha a mozgás, amely a belsőfülben lévő egyensúlyi szervre ható inger, szokatlan erejű, vagy irányú.

Már az ok elképzelésekor vagy nevének említésekor is szívdobogás, verejtékezés, szájszárazság, elsápadás jelentkezhet. Több mint 60 fajtája van.

Hidegrázás, fogyás, verejtékezés lehet jelen. A bal szívfélben lévő fertőzött növedékből (vegetáció) a vérárammal elsodródó darabok az agyban változatos neurológiai eltéréseket (például végtag-gyengeséget, bénulást, beszéd-, illetve látászavart) ...

A lázas beteg a verejtékezéssel sok folyadékot veszít, a diéta egyik célja tehát: pótolni a veszteségeket. A folyadékbevitel a szokásosnál egy-másfél literrel legyen több.

Az agorafóbia jelei a nyugtalanság a verejtékezés és a szapora pulzus. Az agorafóbiások félelmeiket nagyon valóságosan élik át, pedig tudják, hogy valójában nincs mitől tartaniuk.

Reflux súlyosabb esetében, a már kialakult Reflux betegségben anginás jellegű (szegycsont mögötti szorító, görcsös fájdalom) a fájdalom, csak nagyon ritkán lép fel verejtékezés, de már tartósan fennálló gyomortáji fájdalom jelentkezik, ...

Noha tudjuk, hogy az izzadás hasznos dolog, mégis számos módon, praktikával igyekszünk megakadályozni a túlzott verejtékezést, illetve megelőzni a kellemetlen testszag terjedését.

Az infarktus fellépése idején a nők gyakrabban panaszkodnak hányingerről, hányásról és légszomjról, mint a férfiak, akik többször említik a verejtékezést.

Enyhébb esetekben a járóbeteg-rendelésen elvégezhetők a vizsgálatok, azonban, ha nagy hasi-gyomortáji fájdalom, vérnyomásesés, sápadtság, verejtékezés jelentkezik, mindig kórházi felvétel indokolt az esetleges gyomor-, ...

Erős verejtékezéssel túl sok folyadékot veszít, túlhevülés áll be. Tünetei: elsápad a gyerek, szédülni kezd, hányingere van, felszökik a láza, fáj a feje, szapora a pulzusa. Ha a túlhevülés elhúzódik, rángógörcs és tudatzavar is felléphet! ...

Ez heves, egyre erősödő, esetenként rohamokban jelentkező fájdalomként éli át a beteg, melyet jellegzetes tünetek: például verejtékezés, hányinger, felpuffadás, sápadtság kísér.
Ha a hasi szervek területén gyulladás jelentkezik (pl.

Fejfájás, szédülés, sápadtság, hideg verejtékezés, hányinger, hányás és kimerültség jellemzik, ritkán hasmenés is elfordulhat. Pszichés tünete a depresszió, a megsemmisülés érzése kíséri.

Vénás vagy artériás laktát koncentrációk meghatározását akkor kérik, ha a betegnél hipoxia jeleit észlelik, például légszomj, szapora légzés, sápadtság, verejtékezés, émelygés, izomgyengeség, hasi fájdalom, vagy kóma.

Vigyáznunk kell arra, hogy nagy hőségben az erős verejtékezés miatt rendkívül nagy- óránként akár több liternyi! - vízvesztés következhet be, amit ugyanolyan mennyiségű víz (és só) bevitellel kell kiegyenlíteni.

A típusos tünetek között a kezdetben terhelésre, majd már nyugalomban is jelentkező, 2-20 percig tartó nyomó, szúró, bal vállba, nyakba, állkapocsba vagy gyomorszájba sugárzó fájdalom, a verejtékezés és a halálfélelem szerepelnek.

A fájdalmat haspuffadás, hányinger, hányás, verejtékezés, a vesevezeték alsó szakaszán elhelyezkedő kő esetén gyakori vizelési ingerek kísérhetik.
A kólika addig tart, míg a vese üregrendszeri nyomás nem csökken .

A 2,7-3,0 mmol/l alatti vércukorszintek, amelyekhez többnyire kellemetlen tünetek (szapora pulzus, szájkörüli zsibbadás, verejtékezés, éhségérzet, majd az agyi tevékenység zavarai: a koncentrálóképesség csökkenése, a reflexidő megnyúlása, ...

A betegség korai tünetei közé tartozik a láz, az étvágytalanság, fogyás, izom- és ízületi fájdalmak és az éjszakai verejtékezés. A gyulladás laboratóriumi tünetei fokozottak. Ahogy az artériák gyulladása előrehalad, csökken a vérellátás.

Én és a párom sétáltunk az utcán,és a semmiből rám tört egy iszonyatos sötétség, verejtékezés, szédülés, hányinger, fejgörcs.Nagyon megijedtem hogy ennyi volt.Igaz akkoriban nem ismertem az alvást csak a szórakozást és a robot melót.

"savürítő" szerveket használ, mint a bőr (verejtékezéssel), vesék (vizelet) és tüdő (kilégzéssel, azaz széndioxid kibocsátással: a széndioxid kémhatása enyhén savas, az oxigén anyagcsere végtermékeként jön létre).

Az első pár napban normálisnak számítanak a megvonási tünetek: nyugtalanság, ingerlékenység, feszültség, fáradtság érzése, fokozott verejtékezés.

Ha a vadon termő gomba fogyasztása után hányás, hasmenés, idegrendszeri, keringési zavarok (izzadás, verejtékezés, test kipirulása, szapora pulzus, stb.) jelentkeznek, haladéktalanul orvoshoz kell fordulni! ...

rendszertelen, heves szívverés amit palpitációnak hívunk
gyengeség
mellkasi fájdalom
fáradtság/levertség
megmagyarázhatatlan verejtékezés
fulladás ...

- Az öltözködésre is érdemes figyelni. Részesítsük előnyben a kényelmes, pamutból készült darabokat, a műszálak ugyanis irritálnak, a melegben a fokozott verejtékezés pedig tovább rontja a tüneteket.

A tenyéren és a talpon jelentkező, mélyen ülő, apró hólyagokkal járó ekcéma. Egyéb elnevezés: Dysidrosis, Dyshidrosis (az elnevezés onnan származik, hogy régebben azt hitték, a verejtékezéssel függnek össze a tünetek).
Asteatoticus ekcéma ...

A pajzsmirigy fokozott működésével járó állapot, más néven Basedow-kór. Tünetei: pajzsmirigy megnagyobbodás, szemdülledés, szapora és szabálytalan szívműködés, kipirulás, melegérzés, verejtékezés, lesoványodás, hasmenés.

Lásd még: Lásd még: Hányinger, Hányás, Daganat, Szédülés, Hasmenés

Betegségek  Vércukorszint  Vérellátási zavarok
2014.04.19

 
RSS Mobile