Kezdőlap (Verejtékezés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Verejtékezés


 

Verejtékezés

Betegségek  Vércukorszint  Vérellátási zavarok

verejtékezés, izzadás, hiperhidrózis
A fokozott verejtékezés (hiperhidrózis) az egész bőrfelületet érintheti, vagy csak a tenyérre, talpra, hónaljra vagy a lágyékra korlátozódik.


Izzadás, verejtékezés
Egy átlagember testsúlyának felét-kétharmadát víz teszi ki. A zsírszövetek víztartalma kisebb, a nőkben pedig több zsír található, ezért a nők víztartalma kisebb (52-55%), mint a férfiaké (60%).

A verejtékezés az angina, illetve a szívinfarktus velejárója is lehet. A fertőzések, a diabétesz és a pajzsmirigy túlműködés is verejtékezést okozhat.
Egyes gyógyszerek mellékhatása ...

Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Bőrbetegségek » Fokozott verejtékezés »
ÚJDONSÁGOK
A túlzott izzadás okai ...

Verejtékezés
Testünk verejtékmirigyei a hőszabályozásban játszanak fontos szerepet: a verejték párolgásakor a testfelület lehűl.

verejtékezés - hidrosis, sweating
vérsejtsülyedés - Westergen (We), ESR, erythrocyte sedimentation rate, (lexikon)
vérértágulat - haemangiectasia, hemangiectasia ...

A verejtékezés és a bőrön lévő zsírsavképző baktériumok, gombák bomlástermékei jellegzetes szagot hoznak létre, ami ellen a rendszeres tisztálkodáson kívül védekezhetünk különböző kozmetikumokkal is, de fontos az is, hogy a ruhák, ...

Túlzott verejtékezéstől szenvedsz, és ez nem csak a meleg miatt van? Szabadulj meg a kínos jelenségtől, járj utána, hogy mi okozza!
Forrás: Femina.hu
81 ...

Verejtékezés, verejték termelése és kiválasztása. (G. hidros, verejték, + -osis, állapot)
hidrosisos
Verejtékezéssel kapcsolatos, vagy azt eredményező.

A verejtékezés során só (elektrolitok) és víz vész el, de a nagy mennyiségben ivott víz felhígítja a sókat, ezáltal görcsöket okoz. Erős verejtékezés inkább meleg napokon fordul elő, főleg megerőltető testmozgás alkalmával.

A verejtékezés folyamata a központi hőszabályozásunk függvénye, amit befolyásol a mindenkori külső hőmérséklet, a keringő vér víztartalma, a vérkeringésünk rendszere, ...

- A verejtékezés fokozódik, az erek kitágulnak a hômérséklet emelkedésének kompenzálására.

A bő verejtékezésig végzett torna után (amely szívünknek és légzésünknek, de immunrendszerünknek is jót tesz) jól esik majd az alapos tisztálkodás; ezt váltó-zuhannyal érdemes zárni, mindig a hideggel fejezve be.

1.1.1 Verejtékezés
1.1.2 Bőrerek
1.1.3 Vázizmok
1.2 A hőtermelés mechanizmusai ...

A láz a verejtékezés miatt jelentős folyadékveszteséggel jár­hat, ami a kiszáradás veszélyével fenyeget. Igyunk naponta legalább 8-12 pohár folyadékot - amikor elegendő mennyi­séget fogyasztunk, a vizeletünk világossárga színű.

Fokozott verejtékezés
Nemibetegségek (HPV, Trichomonas, Chlamydia)
AIDS, HIV ...

Csökkent verejtékezési készség, sós verejték, hőtolerantia beszűkült, csökkent glucose tolerantia.
Szövődmények ...

Tünetei: verejtékezés, rossz közérzet, hányás vagy érrendszeri zavarok. Oka: a motorikus idegimpulzusok hibás működése. Gyakran már az is segít, ha valaki egy stabil pontra koncentrál. Ezzel a hányingert gyakran le lehet küzdeni...

A fokozott verejtékezés lehet egyes betegségek tünete is, de társulhat bizonyos állapotokhoz is, így gyakran előfordul fokozott verejtékezés kövérség esetén, mert az állandó többletterhet jelent a szervezet számára.
Az izzadás fokozatai ...

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben.

Hőhullámok, verejtékezés, bőrpír jelentkezik, melyek igen kellemetlenek lehetnek. Pszichés és érzelmi panaszok kísérhetik, ingerlékenység, fáradékonyság, ingerlékenység, fejfájás,szorongás, és depresszió.

A verejtékezés, az erős nyálfolyás, a sápadtság és a szédülés, a hányinger tünetei. Az émelygő érzések, a hányás bekövetkeztét, nem mindig garantálják.

Jellegzetesen maláriás tünet a magas láz (41 C körül) és a verejtékezés szabályos időközönkénti ismétlődése.

A betegség első fázisában a fertőzési kapuból a kórokozók a vérbe kerülnek, elárasztják a szervezetet, magas lázat, fejfájást, verejtékezést okoznak. A nyirokcsomók testszerte megnagyobbodnak.

- A lázas beteg verejtékezése rendszerint a hőmérséklet csökkenését jelzi. Az izzadás és ezáltal a hőleadás, langyos folyadék itatásával és a beteg meleg takaróba burkolásával fokozható.

A reakció lehet verejtékezés, izzadás, álmosság, fáradtság, vagy túlzott frissesség. 3-4 kezelés után megszűnik.
Szegmentmasszázs ...

Hőség-kollapszus: verejtékezés, bőrerek tágulása, és kevés folyadékbevitel miatti ájulás. Hűvös szellős helyen fektessük a beteget, és itassuk meg.

Általános panaszok: verejtékezés, kipirulás, elsápadás, nyugtalanság, félelemérzés, fülzúgás, orrvérzés
Szívtünetek: mellkasi fájdalom, nyomásérzés, szívdobogásérzés
Agyi keringési zavarra utaló jelek: fejfájás, szédülés, kábultság, hányinger ...

kéz és láb fokozott verejtékezése
acrokeratosis
szaruréteg nodularis túlnövekedése kéz- és lábujjakon, ritkábban fülön és orron (gör: acro- + keras, szaru, -osis, állapot) ...

verejtékezés, orrfolyás.
FOTIL szemcsepp: Pilocarpin + timolol
Indikáció: glaukóma, aphazia, posztoperatív szembelnyomás (IOP)
csökkentés, ha a monoterápa nem vált be
Alkalmazás: Naponta 1-2x 1-1 csepp, a dózis emelése nem vezet az IOP ...

A szívinfarktus tünetei: szívtáji, mellkasi fájdalom, mellkasi szorítás, karba, hátba, nyakba, hasba kisugárzó fájdalom, hideg verejtékezés, halálfélelem. Az infarktus korai szakaszában gyakoriak a ritmuszavarok és a hírtelen szívmegállás.

A hányással, hasmenéssel, fokozott verejtékezéssel (láz esetén) nemcsak folyadék, hanem vízben oldott ásványi só (nátrium, kálium, magnézium) és néhány vízben oldódó vitamin is nagyobb mennyiségben távozik el a szervezetből.

A verejtékezés megszűnik, a szervezet nem képes a felesleges hőmennyiséget leadni, a testhőmérséklet emelkedéséhez vezet (sok esetben több mint 40 C fok).

Lásd még: Lásd még: Hányinger, Hányás, Daganat, Szédülés, Hasmenés

Betegségek  Vércukorszint  Vérellátási zavarok

 
RSS Mobile