Kezdőlap (Verejtékezés)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Verejtékezés

Betegségek  Vércukorszint  Vérellátási zavarok

verejtékezés, izzadás, hiperhidrózis
A fokozott verejtékezés (hiperhidrózis) az egész bőrfelületet érintheti, vagy csak a tenyérre, talpra, hónaljra vagy a lágyékra korlátozódik.


Izzadás, verejtékezés
Egy átlagember testsúlyának felét-kétharmadát víz teszi ki. A zsírszövetek víztartalma kisebb, a nőkben pedig több zsír található, ezért a nők víztartalma kisebb (52-55%), mint a férfiaké (60%). A víz aránya szintén kisebb idős vagy elhízott emberekben.

A verejtékezés az angina, illetve a szívinfarktus velejárója is lehet. A fertőzések, a diabétesz és a pajzsmirigy túlműködés is verejtékezést okozhat.
Egyes gyógyszerek mellékhatása ...

Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Bőrbetegségek » Fokozott verejtékezés »
ÚJDONSÁGOK
A túlzott izzadás okai ...

Verejtékezés
Testünk verejtékmirigyei a hőszabályozásban játszanak fontos szerepet: a verejték párolgásakor a testfelület lehűl.

verejtékezés - hidrosis, sweating
vérsejtsülyedés - Westergen (We), ESR, erythrocyte sedimentation rate, (lexikon)
vérértágulat - haemangiectasia, hemangiectasia ...

A verejtékezés és a bőrön lévő zsírsavképző baktériumok, gombák bomlástermékei jellegzetes szagot hoznak létre, ami ellen a rendszeres tisztálkodáson kívül védekezhetünk különböző kozmetikumokkal is, de fontos az is, hogy a ruhák, különösen a fehérneműk váltása, mosása időben megtörténjen.

Verejtékezés, verejték termelése és kiválasztása. (G. hidros, verejték, + -osis, állapot)
hidrosisos
Verejtékezéssel kapcsolatos, vagy azt eredményező.

A verejtékezés során só (elektrolitok) és víz vész el, de a nagy mennyiségben ivott víz felhígítja a sókat, ezáltal görcsöket okoz. Erős verejtékezés inkább meleg napokon fordul elő, főleg megerőltető testmozgás alkalmával.

A verejtékezés folyamata a központi hőszabályozásunk függvénye, amit befolyásol a mindenkori külső hőmérséklet, a keringő vér víztartalma, a vérkeringésünk rendszere, a hormonális állapot és a környezet keltette vagy kiváltotta válaszreakcióink is (a stresszállapotok).

- A verejtékezés fokozódik, az erek kitágulnak a hômérséklet emelkedésének kompenzálására.

A bő verejtékezésig végzett torna után (amely szívünknek és légzésünknek, de immunrendszerünknek is jót tesz) jól esik majd az alapos tisztálkodás; ezt váltó-zuhannyal érdemes zárni, mindig a hideggel fejezve be. Akinek kéznél van, az beülhet előtte egy kis méregtelenítésre az infra-szaunába is.

1.1.1 Verejtékezés
1.1.2 Bőrerek
1.1.3 Vázizmok
1.2 A hőtermelés mechanizmusai ...

A láz a verejtékezés miatt jelentős folyadékveszteséggel jár­hat, ami a kiszáradás veszélyével fenyeget. Igyunk naponta legalább 8-12 pohár folyadékot - amikor elegendő mennyi­séget fogyasztunk, a vizeletünk világossárga színű. A sportita­lok az elveszített ásványi anyagokat is pótolják.

Csökkent verejtékezési készség, sós verejték, hőtolerantia beszűkült, csökkent glucose tolerantia.
Szövődmények ...

Tünetei: verejtékezés, rossz közérzet, hányás vagy érrendszeri zavarok. Oka: a motorikus idegimpulzusok hibás működése. Gyakran már az is segít, ha valaki egy stabil pontra koncentrál. Ezzel a hányingert gyakran le lehet küzdeni...
Térdfájdalom akupresszúra kezelése ...

A fokozott verejtékezés lehet egyes betegségek tünete is, de társulhat bizonyos állapotokhoz is, így gyakran előfordul fokozott verejtékezés kövérség esetén, mert az állandó többletterhet jelent a szervezet számára.
Az izzadás fokozatai ...

A fokozott verejtékezés, vagy a túlzott izzadás gyakori betegség, amely gondot okozhat a mindennapi életben. A becslések szerint az emberek 2-3 százaléka szenved a hónalj túlzott izzadásától (hónalj hiperhidrózis), vagy a tenyér és a talp izzadásától (palmoplantar hiperhidrózis).
Mi az az ekcéma?

Hőhullámok, verejtékezés, bőrpír jelentkezik, melyek igen kellemetlenek lehetnek. Pszichés és érzelmi panaszok kísérhetik, ingerlékenység, fáradékonyság, ingerlékenység, fejfájás,szorongás, és depresszió. A szív és érrenszeri megbetegedések gyakoribbá válnak, a csontritkulás felgyorsul.

A verejtékezés, az erős nyálfolyás, a sápadtság és a szédülés, a hányinger tünetei. Az émelygő érzések, a hányás bekövetkeztét, nem mindig garantálják. Például egy kis friss levegő, vagy egy pohár víz hatására, a hányás ingerek elmúlnak.

Jellegzetesen maláriás tünet a magas láz (41 C körül) és a verejtékezés szabályos időközönkénti ismétlődése.

A betegség első fázisában a fertőzési kapuból a kórokozók a vérbe kerülnek, elárasztják a szervezetet, magas lázat, fejfájást, verejtékezést okoznak. A nyirokcsomók testszerte megnagyobbodnak.

- A lázas beteg verejtékezése rendszerint a hőmérséklet csökkenését jelzi. Az izzadás és ezáltal a hőleadás, langyos folyadék itatásával és a beteg meleg takaróba burkolásával fokozható. Izzasztani csak egészséges keringés illetve szoros keringésellenőrzés mellett szabad.

A reakció lehet verejtékezés, izzadás, álmosság, fáradtság, vagy túlzott frissesség. 3-4 kezelés után megszűnik.
Szegmentmasszázs ...

Hőség-kollapszus: verejtékezés, bőrerek tágulása, és kevés folyadékbevitel miatti ájulás. Hűvös szellős helyen fektessük a beteget, és itassuk meg.

Nehézlégzés.
Hideg verejtékezés.
Testmozgás hatására fokozódó fájdalom.
A mellkasban - szegycsont mögött - érzett szorító fájdalom.
A vállba, bal karba, hasba, állkapocsba, fogakba kisugárzó fájdalom.

kéz és láb fokozott verejtékezése
acrokeratosis
szaruréteg nodularis túlnövekedése kéz- és lábujjakon, ritkábban fülön és orron (gör: acro- + keras, szaru, -osis, állapot) ...

verejtékezés, orrfolyás.
FOTIL szemcsepp: Pilocarpin + timolol
Indikáció: glaukóma, aphazia, posztoperatív szembelnyomás (IOP)
csökkentés, ha a monoterápa nem vált be
Alkalmazás: Naponta 1-2x 1-1 csepp, a dózis emelése nem vezet az IOP
erősebb csökkenéséhez.

A szívinfarktus tünetei: szívtáji, mellkasi fájdalom, mellkasi szorítás, karba, hátba, nyakba, hasba kisugárzó fájdalom, hideg verejtékezés, halálfélelem. Az infarktus korai szakaszában gyakoriak a ritmuszavarok és a hírtelen szívmegállás.

A hányással, hasmenéssel, fokozott verejtékezéssel (láz esetén) nemcsak folyadék, hanem vízben oldott ásványi só (nátrium, kálium, magnézium) és néhány vízben oldódó vitamin is nagyobb mennyiségben távozik el a szervezetből.

A verejtékezés megszűnik, a szervezet nem képes a felesleges hőmennyiséget leadni, a testhőmérséklet emelkedéséhez vezet (sok esetben több mint 40 C fok).
A klasszikus hőgutát igen magas külső hőmérséklet és páratartalom, valamint a verejtékezés hiánya miatti csökkent hőleadás okozza.

A beteg hirtelen a hátában légzésre fokozódó fájdalmat érezhet, nehézlégzést, nyugtalanságot, köhögést, esetleg vérköpést és verejtékezést, szapora szívműködést. A betegek egy részének hőemelkedése van.
Elvégezhető vizsgálatok: ...

Ezek olyan mozgásra kialakuló szédüléssel, hányingerrel, hányással, verejtékezéssel, fejfájással járó állapotok, amelyek akkor keletkeznek, ha a mozgás, amely a belsőfülben lévő egyensúlyi szervre ható inger, szokatlan erejű, vagy irányú.

Már az ok elképzelésekor vagy nevének említésekor is szívdobogás, verejtékezés, szájszárazság, elsápadás jelentkezhet. Több mint 60 fajtája van.

Hidegrázás, fogyás, verejtékezés lehet jelen. A bal szívfélben lévő fertőzött növedékből (vegetáció) a vérárammal elsodródó darabok az agyban változatos neurológiai eltéréseket (például végtag-gyengeséget, bénulást, beszéd-, illetve látászavart) tudnak okozni.

A lázas beteg a verejtékezéssel sok folyadékot veszít, a diéta egyik célja tehát: pótolni a veszteségeket. A folyadékbevitel a szokásosnál egy-másfél literrel legyen több. A verítékkel sók is kiválasztódnak, ezért a lázas beteg étrendjében valamivel több sót kell használni.

Az agorafóbia jelei a nyugtalanság a verejtékezés és a szapora pulzus. Az agorafóbiások félelmeiket nagyon valóságosan élik át, pedig tudják, hogy valójában nincs mitől tartaniuk. Sok agorafóbiában szenvedő beteg otthonülővé válik és mindent megtesz azért, hogy ne kelljen elmennie hazulról.

Reflux súlyosabb esetében, a már kialakult Reflux betegségben anginás jellegű (szegycsont mögötti szorító, görcsös fájdalom) a fájdalom, csak nagyon ritkán lép fel verejtékezés, de már tartósan fennálló gyomortáji fájdalom jelentkezik, mely egyes mozgás, ill.

Noha tudjuk, hogy az izzadás hasznos dolog, mégis számos módon, praktikával igyekszünk megakadályozni a túlzott verejtékezést, illetve megelőzni a kellemetlen testszag terjedését. A legkézenfekvőbb megoldás a gyakori zuhanyozás és dezodorok, hintőporok alkalmazása.

Enyhébb esetekben a járóbeteg-rendelésen elvégezhetők a vizsgálatok, azonban, ha nagy hasi-gyomortáji fájdalom, vérnyomásesés, sápadtság, verejtékezés jelentkezik, mindig kórházi felvétel indokolt az esetleges gyomor-, illetve nyombélvérzés vagy bélátfúródás gyanúja miatt.

Erős verejtékezéssel túl sok folyadékot veszít, túlhevülés áll be. Tünetei: elsápad a gyerek, szédülni kezd, hányingere van, felszökik a láza, fáj a feje, szapora a pulzusa. Ha a túlhevülés elhúzódik, rángógörcs és tudatzavar is felléphet! ...

Ez heves, egyre erősödő, esetenként rohamokban jelentkező fájdalomként éli át a beteg, melyet jellegzetes tünetek: például verejtékezés, hányinger, felpuffadás, sápadtság kísér.

Fejfájás, szédülés, sápadtság, hideg verejtékezés, hányinger, hányás és kimerültség jellemzik, ritkán hasmenés is elfordulhat. Pszichés tünete a depresszió, a megsemmisülés érzése kíséri.

Vénás vagy artériás laktát koncentrációk meghatározását akkor kérik, ha a betegnél hipoxia jeleit észlelik, például légszomj, szapora légzés, sápadtság, verejtékezés, émelygés, izomgyengeség, hasi fájdalom, vagy kóma.

Vigyáznunk kell arra, hogy nagy hőségben az erős verejtékezés miatt rendkívül nagy- óránként akár több liternyi! - vízvesztés következhet be, amit ugyanolyan mennyiségű víz (és só) bevitellel kell kiegyenlíteni.

Megjegyzés: Ha alkalmanként heves fejfájás, verejtékezés vagy szívpanaszok lépnek fel, a pheochromocytoma iránydiagnózisának kizárása vagy megerősítése szempontjából fontos, hogy a magas vérnyomás fázisában vizeletgyűjtés történjék.

A típusos tünetek között a kezdetben terhelésre, majd már nyugalomban is jelentkező, 2-20 percig tartó nyomó, szúró, bal vállba, nyakba, állkapocsba vagy gyomorszájba sugárzó fájdalom, a verejtékezés és a halálfélelem szerepelnek. A szívizom infarktus típusos tünetei ennél már súlyosabbak.

Szorongás, halálfélelem, hidegverejtékezés, hányinger, hányás és fáradtságérzés kísérheti. A szívinfarktus jelentkezhet a felsoroltaktól eltérő, ún.

A fájdalmat haspuffadás, hányinger, hányás, verejtékezés, a vesevezeték alsó szakaszán elhelyezkedő kő esetén gyakori vizelési ingerek kísérhetik.
A kólika addig tart, míg a vese üregrendszeri nyomás nem csökken .

A 2,7-3,0 mmol/l alatti vércukorszintek, amelyekhez többnyire kellemetlen tünetek (szapora pulzus, szájkörüli zsibbadás, verejtékezés, éhségérzet, majd az agyi tevékenység zavarai: a koncentrálóképesség csökkenése, a reflexidő megnyúlása, a memória romlása, az elgyengülés stb.) társulnak.

A betegség korai tünetei közé tartozik a láz, az étvágytalanság, fogyás, izom- és ízületi fájdalmak és az éjszakai verejtékezés. A gyulladás laboratóriumi tünetei fokozottak. Ahogy az artériák gyulladása előrehalad, csökken a vérellátás.

Nagyobb mennyiségű nikotin felvétele szédüléssel , fejfájással , verejtékezéssel, nyálfolyással , látászavarokkal, a szív felgyorsulásával , görcsökkel járó tipikus mérgezési jelenséghez vezet.

A Botox kezelés azonban ideális megoldás mindazok számára, akik szeretnék megszüntetni a verejtékezést gyorsan és biztonságosan, tartósan, fájdalommentes és egyszerű módszerrel, és mindezt nem műtéti úton. A Botox-al történő izzadáskezelés minimálisan 4-6, max.

Én és a párom sétáltunk az utcán,és a semmiből rám tört egy iszonyatos sötétség, verejtékezés, szédülés, hányinger, fejgörcs.Nagyon megijedtem hogy ennyi volt.Igaz akkoriban nem ismertem az alvást csak a szórakozást és a robot melót.Bejártam szinte az összes orvosi tudományt,de a diagnózis negatív.

"savürítő" szerveket használ, mint a bőr (verejtékezéssel), vesék (vizelet) és tüdő (kilégzéssel, azaz széndioxid kibocsátással: a széndioxid kémhatása enyhén savas, az oxigén anyagcsere végtermékeként jön létre).

Az első pár napban normálisnak számítanak a megvonási tünetek: nyugtalanság, ingerlékenység, feszültség, fáradtság érzése, fokozott verejtékezés. A leszokó nagyon vágyik a cigarettára, de ezek a jelenségek a függőségből való gyógyulás jelei: szervezete így tér vissza egészséges állapotába.

Ezzel együtt járnak egyéb reakciók is, mint szapora szívműködés és lélegzés, vérnyomás-emelkedés, verejtékezés, a pupillák kitágulása, összefoglalva szimpatikus tónusfokozódásnak lehetne nevezni.

Fokozatos vagy gyors elerőtlenedés. Láz, éjszakai verejtékezés.
Étvágytalanság, súlyveszteség. Sápadtság és nőknél erős havivérzések.
Fájdalom a has felső részén, általában bal oldalon.
Elszíneződések a karon és a lábon.
Gyakori fogínyvérzés. Megnagyobbodott nyirokcsomók.
Időtartam ...

Ha a fejfájás hidegrázással, reszketéssel, verejtékezéssel, fáradtsággal, izomfájdalommal és izomlázzal jár, és a szomjúság hiányzik, a Gelsemium D12 vagy D30 -as hígítása alkalmazható. Enyhíti a látászavarral járó fejfájást és a félig csukott szemhéjak gyengeségét.

Tünetei: verejtékezés, kólika, émelygés, nagyfokú herefájdalom, megemelése fájdalmas (Prehn -jel). Gyakori a téves diagnózis! Alapelv: a gyermekkori féloldali fájdalmas szkrótumduzzanat esetén először torzióra kell gondolni. Kezelése gyermeksebészeti (műtét 4-6 órán belül) ...

A menstruáció végét jelentő időszakban hőhullámok, indokolatlan verejtékezés, rossz közérzet és más tünetek okozhatnak kellemetlenséget. Forduljon szakorvosunkhoz a megfelelő vizsgálatokért és a tünetek enyhítése érdekében!
Read more...
Prenatal care for expectant mothers ...

éjszaka előforduló verejtékezés
folyamatos éhségérzet
diéta mellett, nem csökkenő súly értékek
krónikus hasmenés, vagy szorulás
állandó fáradtságérzet
gyakori felfázás, sűrűn előforduló hólyaghurut
gyakori megfázás, fejfájás, kezelhetetlen migrén
stb.

A vízhajtók szedése, a nem megfelelő táplálkozás, a hasmenés vagy a verejtékezés miatt bekövetkező sóhiány ezért vezet izomgörcshöz.

Kezdeti tünetek: * Éhségérzet, száj körüli és nyelvzsibbadás * Verejtékezés, szapora pulzus, izgatottság, remegés Súlyosabb tünetek: ezek az agy cukorral való elégtelen ellátottságára vezethetőek vissza * Koncentrációzavarok * Gyengeség, ...

Izzadságkiütés ", Fokozott verejtékezés "
207. FEJEZET - A haj- és a szőrzet rendellenességei
Fokozott szőrnövekedés ", Kopaszság ", Benőtt szakállszőrök " ...

Az eszméletvesztés jelentkezhet bevezető tünetek nélkül, de megelőzheti szédülés, gyengeség, látászavar, verejtékezés, fülzúgás is. A vérellátás helyreállása után, (melyet a beteg lefektetése elősegít), a beteg visszanyeri eszméletét. A rosszullét alatt a beteg sápadt, verejtékezik.
Teendő ...

A sérült először csak fájdalmat érez, néhány óra elteltével azonban sokkos tüneteket mutat, ami szapora és gyenge pulzusban, sápadtságban, verejtékezésben, néha bágyadtságban, majd eszméletvesztésben nyilvánul meg. A vérnyomás fokozatosan vagy hirtelen csökken.

Mivel az egyensúlyozó szervek és az autonóm idegrendszer szoros kapcsolatban állnak egymással, ezért gyakran egyéb tünetek, mint hányinger, hányás, sápadtság, verejtékezés kísérik a szédülést.

Súlyos állapotra enged következtetni :
- ha a normális aktivitást korlátozzák a tünetek;
- ha a tüneteket hideg verejtékezés, hányinger, hányás, szédülés, megmagyarázhatatlan félelem kíséri.
Tennivaló !
- Azonnal kérjen orvosi tanácsot!
- Ne várjon a tünetek megszűnésére! ...

Szívroham esetén szorító mellkasi fájdalom, halálfélelem, légszomj, hányinger, verejtékezés, bal karba sugárzó fájdalom lép fel.
További lehetséges tünetek ...

A változás kora némely nőnél szinte teljesen tünetmentesen zajlik, míg másokat a legkülönfélébb panaszok kínoznak. A hőhullámok és az erős verejtékezés mellett gyakori gond az álmatlanság.
» Részletek
Anti-aging: semlegesítsük a rákkeltő szabad gyököket! ...

A betegség következménye: fokozott alapanyagcsere, szapora pulzus, jó étvágy mellett testsúlycsökkenés, verejtékezés, gyors hangulatváltozások. Ha a betegség golyvával és szemkidülledéssel párosul akkor Basedow-kórról beszélünk. Lásd: Basedow-kór.

Jelentkezhet még: szívdobogás érzés, tachycardia.( C4-es gyök izgalma esetén)szédülés, émelygés, verejtékezés.
Discusporckorong (diszkusz) herniaa porckorong sérvesedése ...

Az elhízás orthopaediai eltérésekhez vezethet a súlyt tartó és súlyt nem tartó ízületekben. Bőrbetegségek különösen gyakoriak; a megnövekedett verejtékezés és a bőrsecretio a bőr vastag redőiben jó táptalaj a gombás és bacterialis fertőzésekhez.

Csalánt okozhat a hideg, a meleg, sőt a bőr tartós vagy erőteljes nyomása, és jelentkezhet "kifáradásos"alapon, amikor a beteg verejtékezéssel járó fizikai terhelésnek van kitéve.

A fájdalmat gyakran verejtékezés és halálfélelem is kíséri. Az esetek kisebb részében a fájdalom egyéb területre, például a gyomortájékra is lokalizálódhat és ilyenkor a beteg, vagy hozzátartozója nem gondol szívbetegségre, hanem hasi megbetegedésre gyanakszanak.

rendszertelen, heves szívverés amit palpitációnak hívunk
gyengeség
mellkasi fájdalom
fáradtság/levertség
megmagyarázhatatlan verejtékezés
fulladás ...

- Az öltözködésre is érdemes figyelni. Részesítsük előnyben a kényelmes, pamutból készült darabokat, a műszálak ugyanis irritálnak, a melegben a fokozott verejtékezés pedig tovább rontja a tüneteket.

A tenyéren és a talpon jelentkező, mélyen ülő, apró hólyagokkal járó ekcéma. Egyéb elnevezés: Dysidrosis, Dyshidrosis (az elnevezés onnan származik, hogy régebben azt hitték, a verejtékezéssel függnek össze a tünetek).
Asteatoticus ekcéma ...

A penicillin beadása után a betegek közel felénél egy napon belül jellegzetes válaszreakció alakul ki, amelynek oka a szervezetben tömegesen pusztuló kórokozók felszaporodás. Ennek tünetei: láz, verejtékezés és hidegrázás, fejfájás. A jelenség múlandó állapot.

A tünetek változhatnak attól függően, hogy milyen keresztmetszetű ér záródik el: erős mellkasi fájdalom, köhögés (esetenként véres köpettel), nehézlégzés, szapora légzés, szapora szívverés, verejtékezés, hidegrázás, eszméletvesztés.

A tünetek adott gombafajra jellemzőek, mégis a leggyakrabban heves hányás, hasi fájdalom, hasmenés észlelhető, amely a só-, és folyadékveszteség miatt gyorsan kiszáradáshoz vezet, emellett gyakori az izzadás, verejtékezés, kipirulás, szapora pulzus, szédülés, fejfájás is, ...

Szívinfarktus: egy nagyobb koszorúér hirtelen elzáródása okozza. Az angina pectorishoz hasonló jellegű, de ijesztő mértékű tünetekkel jár: mellkasi fájdalom, halálfélelem, vérnyomásesés, nehézlégzés, verejtékezés, sápadtság.

Szünteti a lázat, a szomjúságot, égő érzéseket, leállítja a verejtékezést. Keverékekben alkalmazva, jó mindenféle lázra, gyulladásos állapotra, és vértisztításra. Külsőleg olajával vagy masszájával a legtöbb fertőzött seb vagy fekély kezelhető.

Ilyenkor a petefészek ciklusos működése megszűnik, hormonhiányos állapot jön létre. A hormonszint csökkenése sok nőnél kellemetlen tüneteket okoz, mint például: hőhullámok, verejtékezés, vérnyomás-ingadozás, álmatlanság, hangulatingadozások, bőrkipirulás, hüvelyfal szárazsága, vizelési panaszok.

Az ideális fényvédővel szemben támasztott egyéb kívánalmak közül kötelezően tesztelik vízálló képességüket is a természetes verejtékezéssel szemben, illetve sportoláskor.

Ekkor alakul ki az úgynevezett "vesecolica", ami egy általános tünetektől (hányinger, hányás, borzongás, hidegrázás, puffadás, csuklás, a belek leállása, verejtékezés stb.) kísért igen erős, akár az elviselhetetlenségig fokozódó görcsös fájdalom, mely a vesetájról indulva a hólyag irányába húzódik.

A pollenek a hajban megtapadva egész nap, de a párnára jutva éjszaka is irritálhatják a bőrt.
Az öltözködésre is érdemes figyelni. Részesítsük előnyben a kényelmes, pamutból készült darabokat, a műszálak ugyanis irritálnak, a melegben a fokozott verejtékezés pedig tovább rontja a tüneteket.

Az infarktusnál a tünetek hasonlóak, csak sokkal intenzívebbek lehetnek, a szorító-nyomó jellegű mellkasi fájdalomhoz hányinger, hányás, verejtékezés, nyugtalanság, szorongás, halálfélelem, eszméletvesztés társulhat.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Izzadás, Hasmenés, Hányás, Hányinger?

◄ Vércukorszint   Vérellátási zavarok ►
 
RSS Mobile