Kezdőlap (Vénás betegség)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Vénás betegség


 

Vénás betegség

Betegségek  Vénapunkció  Véraláfutás

Vénás betegség
Eleinte esztétikai jellegű gondokat jelent, de megfelelő kezelés nélkül komoly, az életminőséget is befolyásoló betegséggé nőheti ki magát. Hazánk lakosságának 15-20 százalékát, különösen a 30-40 éven felüli nőket érinti.


Nehéz láb tünet: avagy az alsó végtag ei
Duzzad, feszül a boka és a lábszár, húzza a görcs; - mind megannyi tünete az alsó végtagi eknek.

A vénás betegségek kezelésében élesen el kell különíteni a mélyvénás és felszínes vénás rendszert.

ben - visszértágulatban, krónikus vénás keringési elégtelenségben - a beteg lába napközben elfárad, elnehezül, este jólesik kicsit felpolcolni, és gyakori, hogy éjszaka a beteg heves lábikragörcsre ébred.

Vénás betegségek
A szív-érrendszeri betegségek rizikófaktorai
Testünk motorja: a szív
A szemem figyeld, ne a szám!
Nem vicc: a humor az agresszió egyik formája ...

A ek kialakulásának legfontosabb tünetei a gyakori lábfájás, az elnehezült lábak, a megduzzadt boka és lábszár, a fáradt láb, a látható visszértágulatok a lábszáron és a combon, a bőr vöröses-barna elszíneződése, a bőrgyulladás, ...

A vénás betegségek a magyar lakosságnak csaknem 20%-át érintik. A nőket jobban sújtják a panaszok, különösen a már szült, 30-40-évesnél idősebb korosztályt.

A láb einek stádiumait és kezelési lehetőségeit röviden leírom Önnek alább.

A leggyakoribb vénás betegségek közé tartozik az alsó végtag felületes és mély vénáinak trombózisa. A mélyvénás trombózis leggyakoribb szövődménye a tüdőembólia. A kórházi felvételre került betegek között a tüdőembólia kb.

A láb, a boka és a lábfej, valamint a has dagadása szívelégtelenséget vagy et, például mélyvénás trombózist jelezhet.

A felmérések szerint a lakosság 20 százalékát érintik a hasonló vénás betegségek. Kialakulásában a genetikai hajlam, a mozgás hiánya, a túlsúly, a rostszegény étkezés mind-mind hozzájárul.

A magas vérnyomás és koleszterinszint kihat a szem ideghártyájának eire
A magas vérnyomású vagy magas koleszterinszintű betegeknél nagyobb a szem ideghártyájához tartozó vénák elzáródásának kockázata, állítják a kutatók.

Kozmetikai rendellenességként könyvelik el sokan, ha combjukon, lábszárukon elszíneződött hajszálerek, úgynevezett seprűvénák jelennek meg, vagy duzzanatokat, megvastagodott ereket észlelnek. Pedig egészen másról van szó, vénás betegségről, ...

Máskor az emelkedett vénás nyomás következtében létrejön a talán legsúlyosabb elváltozás, és a láb kifekélyesedik. A bőr barnás elszíneződése, pigmentá-ciója, viszketése, ekcémás jellegű elváltozása is a kísérőjelensége lehet.

2 evőkanálnyi drogot főzzünk 1 liter vízben 2-3 percig, szűrjük le és öntsük már kezdetben a lábfürdőhöz.
Figyelem!
Vénás betegség, szívbetegség vagy egyéb keringési zavar esetén a forró lábfürdő általában tilos, ...

panaszos) valamit a hátsó fertájára, mintsem hogy a mondjuk gyűrűzés után hosszú évekkel (szinte mindig sohasem) esetleg újabb gyűrűt kell kapjon (a műtéthez képest nevetséges utóhatásokkal). Lehet választani.
+1) A Detralex minden nél ...

Lásd még: Lásd még: Visszér, Lábszárfekély, Trombózis, Fekély, Visszértágulat

Betegségek  Vénapunkció  Véraláfutás

 
RSS Mobile