Kezdőlap (Vénás betegség)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vénás betegség

Betegségek  Vénapunkció  Véraláfutás

Vénás betegség
Eleinte esztétikai jellegű gondokat jelent, de megfelelő kezelés nélkül komoly, az életminőséget is befolyásoló betegséggé nőheti ki magát. Hazánk lakosságának 15-20 százalékát, különösen a 30-40 éven felüli nőket érinti.


Nehéz láb tünet: avagy az alsó végtag vénás betegségei
Duzzad, feszül a boka és a lábszár, húzza a görcs; - mind megannyi tünete az alsó végtagi vénás betegségeknek.

A vénás betegségek kezelésében élesen el kell különíteni a mélyvénás és felszínes vénás rendszert.

Vénás betegségben - visszértágulatban, krónikus vénás keringési elégtelenségben - a beteg lába napközben elfárad, elnehezül, este jólesik kicsit felpolcolni, és gyakori, hogy éjszaka a beteg heves lábikragörcsre ébred.

Vénás betegségek
A szív-érrendszeri betegségek rizikófaktorai
Testünk motorja: a szív
A szemem figyeld, ne a szám!
Nem vicc: a humor az agresszió egyik formája ...

A vénás betegségek kialakulásának legfontosabb tünetei a gyakori lábfájás, az elnehezült lábak, a megduzzadt boka és lábszár, a fáradt láb, a látható visszértágulatok a lábszáron és a combon, a bőr vöröses-barna elszíneződése, a bőrgyulladás, a viszketés és az éjszakai lábgörcs.

A vénás betegségek a magyar lakosságnak csaknem 20%-át érintik. A nőket jobban sújtják a panaszok, különösen a már szült, 30-40-évesnél idősebb korosztályt.

A láb vénás betegségeinek stádiumait és kezelési lehetőségeit röviden leírom Önnek alább.

A leggyakoribb vénás betegségek közé tartozik az alsó végtag felületes és mély vénáinak trombózisa. A mélyvénás trombózis leggyakoribb szövődménye a tüdőembólia. A kórházi felvételre került betegek között a tüdőembólia kb.

A láb, a boka és a lábfej, valamint a has dagadása szívelégtelenséget vagy vénás betegséget, például mélyvénás trombózist jelezhet. Leggyakrabban azonban a mozdulatlanul töltött túl hosszú állás vagy ülés, illetve a láb vénáinak korral összefüggő változásai eredményezik.

A magas vérnyomás és koleszterinszint kihat a szem ideghártyájának vénás betegségeire
A magas vérnyomású vagy magas koleszterinszintű betegeknél nagyobb a szem ideghártyájához tartozó vénák elzáródásának kockázata, állítják a kutatók.

Kozmetikai rendellenességként könyvelik el sokan, ha combjukon, lábszárukon elszíneződött hajszálerek, úgynevezett seprűvénák jelennek meg, vagy duzzanatokat, megvastagodott ereket észlelnek. Pedig egészen másról van szó, vénás betegségről, ...

Máskor az emelkedett vénás nyomás következtében létrejön a talán legsúlyosabb elváltozás, és a láb kifekélyesedik. A bőr barnás elszíneződése, pigmentá-ciója, viszketése, ekcémás jellegű elváltozása is a vénás betegség kísérőjelensége lehet.

2 evőkanálnyi drogot főzzünk 1 liter vízben 2-3 percig, szűrjük le és öntsük már kezdetben a lábfürdőhöz.
Figyelem!
Vénás betegség, szívbetegség vagy egyéb keringési zavar esetén a forró lábfürdő általában tilos, kivéve ha az orvos kifejezetten engedélyezi.

eltávolítható, 2-3 diónyi kilógó (és szörnyen panaszos) valamit a hátsó fertájára, mintsem hogy a mondjuk gyűrűzés után hosszú évekkel (szinte mindig sohasem) esetleg újabb gyűrűt kell kapjon (a műtéthez képest nevetséges utóhatásokkal). Lehet választani.
+1) A Detralex minden vénás betegségnél ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Visszér, Trombózis, Visszértágulat, Lábszárfekély, Fekély?

◄ Vénapunkció   Véraláfutás ►
 
RSS Mobile