Kezdőlap (Végbélrák)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Végbélrák


 

Végbélrák

Betegségek  Végbélgyulladás  Végbélrepedés

Végbélrák tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Vastagbélrák és végbélrák - Tünetek ...


A végbélrák (rectumcarcinoma; carcinoma recti) a végbél nyálkahártyáján kialakuló, hám eredetű, rosszindulatú daganat. Általában az ötvenedik életév után fordul elő. Szövettani képét tekintve rendkívül változatos lehet.

Végbélrák
a végbél nyálkahártyáján fejlődött rákos daganat. Leginkább az öntvenedik életévet meghaladt egyéneknél jön elő, de nem ritka fiatalabb korban is. A rákdaganatok mindenfélesége előfordulhat mint V.

Statisztikai adatok szerint napjainkban 20 emberből 1 szenved ebben a betegségben, az összes daganatos megbetegedéseknek pedig közel 15%-a vastag- és végbélrák. A betegség 5 éves túlélése stádiumtól függően különböző, 10 % és 80 % között mozog.

Végbélrákot okoz-e a székrekedés? Sugárkezelés után gyógyfürdő? C-vitamin, vagy kemoterápia?
További gyakori kérdések a témában
Kiemelt témák ...

Végbélrák_vastagbélrák
Az elkényelmesedett nyugati világban mára a vastagbélrák a második leggyakoribb daganatos halálozási ok.

Végbélrák esetén a műtét előtt el kell dönteni, hogy neoadjuváns kezeléssel lehet-e csökkenteni a betegség későbbi kiújulási kockázatát, illetve a daganat kisebbítésével esetleg lehet-e javítani a sebészi eltávolíthatóság lehetőségén.

Végbélrák örökölhető?
Vastagbéldaganat - Műtét utáni hashártyagyulladás
Keresés az MSD
kézikönyvben ...

A vastag- és végbélrák az említett bélterület nyálkahártyájából kiinduló rosszindulatú sejtburjánzás.

A vastag- és végbélrák diagnosztikája: hogyan fedezhető fel?
A klinikai vizsgálatok tanúsága szerint a vastag- és végbélrákok a jól szűrhető daganattípusok közé tartoznak.

Vastagbél- és végbélrák
Diagnózis: A második leggyakoribb ráktípus és daganatos halálozási ok. A vastagbélrák inkább nőknél, a végbélrák inkább férfiaknál gyakoribb.

A vastagbélrák és a végbélrák (összefoglaló néven kolorektális daganat) a fejlett országokban a tüdőrák után a második helyen áll a daganatos halálozások okainak statisztikájában.

> Vastag- és végbélrák
Vastag- és végbél rák
A vastagbél- és végbél daganatok az egyik legsúlyosabb népegészségügyi problémát jelentik ma, mivel az utóbbi 30 évben ezeknek a daganatos megbetegedéseknek a száma mintegy négyszeresére emelkedett, ...

Rátaláltak egy génre, amely szorosabb kapcsolatban áll a vastag- és végbélrák kialakulásával, mint azt eddig gondolták volna - derül ki egy tudományos cikkből.

A metaelemzés azt mutatta, hogy a rendszeres halfogyasztás 12 százalékkal csökkentette a vastagbélrák és 21 százalékkal a végbélrák kockázatát.

Végbélrák (CRC)
A vastagbélrák végbélre lokalizálódó fajtája.
Vékonybél ...

Végbélrák
Előfordul, hogy sem panaszt, sem tünetet nem okoz.
Vérzés, fájdalom, viszketés, váladékozás léphet fel a végbélben.
A végbél környékén vagy a lágyékban nyirokcsomó megnagyobbodás alakulhat ki.

Végbélrák neoadjuváns radiokemoterápiája Esetleírás képekben

A radiokemoterápiás kezelést követően a tumor lokálisan teljes regressziót mutatott, aminek pontos megítéléséhez több szövettani blokk vizsgálata szükséges.

végbélrák - carcinoma recti, rectal cancer
végbélrepedés - fissura ani, anal fissure
végbélsipoly - fistula ani, anal fistula ...

Végbélrák
Véres széklet (friss vér), széklet habitus változás (obstipatio/diarrhoea, tenesmus), fájdalom, tapintható inguinalis nycs. met.
Rectalis digitalis vizsgálat!!! Anoscopia, rectoscopia,rtg., UH, CT, PET ...

Végbélrák és vastagbélrák tünetei, stádiumai és a szűrés
Próbálom egy fejezetben összefoglalni a betegséggel kapcsolatos tudnivalókat.
Tekintse át az almenüket!
Helyzete ...

végbélrák , vastagbélrák , sebészet , daganat , rákbeteg ,
Tetszett a cikk? Ossza meg ismerőseivel!
A rovat legnépszerűbb hírei ...

A végbélrák műtéti módja attól függ, hogy a végbélnyílástól milyen távol helyezkedik el a daganat, valamint attól, hogy mennyire mélyen nőtt a bélfalba.

A vastag és végbélrák pusztító ereje világszerte súlyos egészségügyi problémát jelent. Az USA és Nyugat-Európa, valamint hazánk rák halálozási statisztikájában a második helyet foglalja el.

A vastag- és végbélrákokat gyakran együtt emlegetik colorectalis tumor néven.

Vastag- és végbélrák
Ritkább a vastagbélrák azoknál, akik napi 30 percél többet mozogtak, olvasható a British Medical Journal online kiadásában.

A vastag- és végbélrák megelőzése rezisztens...
Amint a nevéből is sejteni lehet, a rezisztens keményítőt nem tudjuk megemészteni, így szinte ugyanabban a formában kerül a bélrendszerbe, ahogyan lenyeltük.

A vastag- és végbélrák tipikus civilizációs betegség, amelynek kialakulásában a genetikai tényezők mellett jelentős szerepet játszanak a környezeti és táplálkozási hatások is.

Vastag- és végbélrák
A vastag- és végbélrák gyakorisága hazánkban az elmúlt időben jelentős mértékben emelkedett és a daganatos megbetegedések sorában az elsők közé került.

Vastagbél- és végbélrák: a tumorsejteket célozzák
Vastag- és végbélszűrés
Több időt kellene a wc-n tölteni ...

A vastag- és a végbélrák világszerte - így hazánkban is - a leggyakoribb daganatok egyike. Magyarországon évente több mint 8 ezer ember betegszik meg, és 5 ezer hal meg vastagbéldaganat következtében.

Vastagbélrák, végbélrák
Az utóbbi 30 évben a végbél- és vastagbélrákos megbetegedések (kolorektális rák) száma 3-4,5-szeresére (!) emelkedett, s mindkét nemben a második leggyakoribb rosszindulatú megbetegedéssé vált.

Állandó hipochondriás szorongásokkal küszködik, daganatoktól (ráktól) fél, agydaganattól, végbélráktól, szívbajtól satöbbi Orvosi könyveket bújja, s azokat a bajokat kapja meg, amiket ott éppen olvas.

Lásd még: Lásd még: Bélrák, Daganat, Daganatok, Fekély, Szindróma

Betegségek  Végbélgyulladás  Végbélrepedés

 
RSS Mobile