Kezdőlap (Vastagbélgyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Vastagbélgyulladás


 

Vastagbélgyulladás

Betegségek  Vastagbél rák  Vastagbél-gyulladás

VASTAGBÉLGYULLADÁS - LELKI OKAI
Vastagbélgyulladásra utaló, tünetek az emésztőtraktus fájdalmai, valamint a véres-nyálkás hasmenés. A vér és a nyálka ősi szubsztanciák, melyek magát az életet, annak eredetét jelképezik.


Vastagbélgyulladás: Ha a lélek nehezen 'emészt'
Olvasva: 1008
Az érintett betegek rengeteget hallanak arról, hogy a vastagbélgyulladás - colitis ulcerosa - és a morbus Crohn kialakulásában jelentős szerepet játszanak a pszichés okok.

Vastagbélgyulladás és a bélrenyheség étrendje
Vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) étrendje ...

Vastagbélgyulladás - lelki okai
A kolitisz a vastagbél - esetenként fekélyes - gyulladását jelenti. A vastagbél szerepe saját belső világom kezeléséhez, viselkedésmódomhoz kapcsolódik.

Toxikus vastagbélgyulladás esetén egy különösen súlyos szövődmény alakul ki, és a bélfal teljes vastagságában károsodik. Ez bélelzáródáshoz vezet, úgy, hogy a bél mozgása megszűnik, így a béltartalom nem képes továbbhaladni.

Fekélyes vastagbélgyulladás
A fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa) a bélrendszer gyulladásos megbetegedése, amely főként a vég- és vastagbél utolsó szakaszát (ún. szigmabél) érinti.

Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa)
A colitis ulcerosa (másképpen fekélyes vastagbélgyulladás, kolitisz) a vastagbél krónikus gyulladásos betegsége.

Az idült vastagbélgyulladás diétája (colitis ulcerosa)
A fekélyes vastagbélgyulladás idült, súlyos, jellemzően hasmenéses időszakokkal jelentkező, de székrekedéssel váltakozható, gyakran testi leromlással járó betegség.

Nem valószínű, hogy a vakbélműtét. Vastagbélgyulladás irányában (Colitis ulcerosa, Crohn betegség) kivizsgálás szükséges!
Kapcsolódó cikkek a Gyulladásos bélbetegségek (Crohn, colitis ulcerosa, IBS, TBC) rovatban olvashatók.
Értékelje a cikket: ...

Gyulladásos bélbetegségek
Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás
1 . oldal
Okok - Tünetek - Mikor gondol az orvos az IBD-re? - Személyre szabott kezelés ...

Vastagbélgyulladás esetén tilos:
Korpa, kemény héjú gyümölcsök, csemegekukorica és magvak fogyasztása.
Szóljon hozzá! ...

vastagbélgyulladás - colitis, colitis
vastagbéltükrözés - colonoscopy
vastus - nagy (főleg izmok leírására használt) ...

A vastagbélgyulladás típusai
Chron féle colitis: A vastagbél nyálkahártyáján foltokban kialakuló gyulladással, hasmenéssel és fájdalommal járó betegség.

Toxikus vastagbélgyulladás:Ez a nagyon súlyos szövődmény a bél falát teljes vastagságában érinti. A károsodás ileuszt (bélhűdést) okoz - a bél normális összehúzódásai átmenetileg szünetelnek - így a béltartalom nem halad tovább.

Vastagbélgyulladás
A fekélyes vastagbélgyulladás az egész vastagbélre kiterjedhet, de leginkább a vastagbél utolsó szakaszainál a nyálkahártya felszínét érintő elhalásokkal és szövethiányokkal jelentkezik.

A vastagbélgyulladás különleges formája. Előidéző oka - orvosi szempontból - ismeretlen.

Fertőző vastagbélgyulladás (széklettenyésztés, nyálkahártya biopsia).
Clostridium difficile okozta vastagbélgyulladás, illetve egyéb, antibiotikum okozta hasmenések (a betegség kialakulása előtt antibiotikus kezelés) (Lásd: ebm00173) .

Fekélyes vastagbélgyulladása vagy Crohn-betegség esetén a betegség előrehaladottságától és tüneteinek a mindennapi életére gyakorolt hatásától függ, hogy milyen típusú kezelést fog kapni.

Vérzéses vastagbélgyulladás ", Sztafilokokkusz ételmérgezés ", Clostridium perfringens ételmérgezés ", Utazók hasmenése ", Kémiai ételmérgezés "
123. FEJEZET - Hiátusz hernia, bezoárok és idegen testek
Rekeszsérv ", Bezoárok és idegen testek " ...

Például a vastagbélgyulladás a kapcsolati vagy egzisztenciális bizonytalansággal függhet össze, a vastagbélpolip pedig elsősorban azokra jellemző, akik nem állnak ki magukért, hagyják, hogy élősködjenek rajtuk.

A fekélyes vastagbélgyulladás leggyakrabban a 15-30 és az 50-70 éves korosztálynál jelenik meg. Véres-nyákos hasmenéssel kezdődhet, melyet alhasi görcsök kísérhetnek. De megjelenhet hirtelen magas lázzal, hashártyagyulladás tüneteivel is.

A fekélyes vastagbélgyulladás főként a vastagbél utolsó szakaszai felé súlyosbodó gyulladás, mely akár az egész vastagbélre kiterjedhet. A nyálkahártya gyulladását felszínes elhalások és szövethiányok (fekélyek, azaz ulkuszok) jellemzik.

Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa): meglehetősen súlyos, makacs, nehezen gyógyítható betegség. Kezdetben a végbél, később a vastagbél felsőbb szakaszain is krónikus gyulladás, vérző fekélyek alakulnak ki.

A fekélyes vastagbélgyulladás jellemzője a jó és rossz periódusok váltakozása. Az akut szak testileg, lelkileg megviseli a beteget. A diéta célja az érzékeny bélszakasz megnyugtatása, a tápanyaghiány pótlása és a beteg kondíciójának javítása.

A fekélyes vastagbélgyulladás és a többi idült vastagbélhurut is járhat hasmenéssel ill. székrekedéses szakaszokkal.
Az egyes periódusokban más és más a diétás kezelés is.
A hasmenéses formák diétája ...

Idült fekélyes vastagbélgyulladás diétás kezelése
Étrendek
Fórum
Tünetek, kezelés
Colitis ulcerosa étrendje
Táplálkozási szokások ...

eredetű krónikus vastagbélgyulladások))
Diagnózis: ellenőrzött anamnézis (ugyanazt kell érteni a jeleken orvosnak és
betegnek), gondos fizikális vizsgálat, széklet megtekintése (?!) ...

fél éve volt egy vastagbélgyulladásom, amit a Honvéd kórházban (ki) kezeltek antibiotikumokkal. Majd végeztek colonoscopiát is, melynek eredményét kielégítőnek találták, és némi diétázásra vonatkozó tanáccsal utamra bocsájtottak.

A legfontosabb hosszú távú szövődmények a vastagbélgyulladás és -fekély, bélelzáródás, a végbélnyílás betegségei, például aranyér, sérv, polip és tumoros megbetegedések.

A colitis ulcerosa (másképpen fekélyes vastagbélgyulladás, kolitisz) kórokát tekintve számos elmélettel rendelkezünk, de a pontos hátteret még nem tudjuk.

Használható az emésztőrendszer mérgezettsége, vastagbélgyulladás, testüregi pangások, láz, váltóláz, fertőző betegségek esetén.

Ilyenkor alaposabb kivizsgálás során 1-1 esetben kiderül, hogy a gyermeknek eddig fel nem ismert vastagbélgyulladása lisztérzékenysége, cukorfelszívódási zavara (tejcukor érzékenység) van.

A végbél gyulladása sok esetben valamilyen alapbetegség, például pikkelysömör (psoriasis), vastagbélgyulladás miatt alakul ki, mely gyakran felülfertőződik.
A nyálkahártya-fertőzést általában túlszaporodott gomba ...

Lásd még: Lásd még: Bélgyulladás, Hasmenés, Fekély, Colitis, Crohn-betegség

Betegségek  Vastagbél rák  Vastagbél-gyulladás

 
RSS Mobile