Kezdőlap (Trombózis)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Trombózis

Betegségek  Tripper  TTP

Trombózis: Veszély még bokarándulásnál is!
Olvasva: 297
Még az olyan kisebb alsó végtag sérülések, mint a bokarándulás vagy az izomhúzódás is elősegíthetik veszélyes vérrögök kialakulását, olvasható egy hollandiai vizsgálatról szóló közleményben.


Trombózis
Az érelmeszesedés veszélyét minimálisra csökkenti, a telített zsírsavakban szegény, de rostokban, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend.

Trombózis - az elkerülhető halál (Trombózis Világnap I.)
Magyarországon évente 15-20 ezerre tehető az akut mélyvénás trombózis, illetve a tüdőembólia gyakorisága. Az érintettek fele kap tüdőembóliát, így 3000 beteg hal meg évente ezen egészségkárosodás következtében.

Trombózis kialakulása utazás alatt
Elsősorban hosszú utazások során - amikor az utazó órákat tölt el ugyanazon testhelyzetben - alakulhat ki trombózis az arra hajlamos személyekben. Az alsó végtag visszereiben kialakuló trombózis a vérrögök leszakadása következtében tüdőembóliát okozhat.

Trombózis a légszennyezettségtől?
Új kutatások szerint összefüggés lehet a növekvő légszennyezettség és a mélyvénás trombózis kialakulása közt. Prof. dr.

TROMBÓZIS - LELKI OKAI

Trombózisnak nevezzük a véralvadék következtében fellépő vénás pangást. A vér a lélek ősi szimbóluma. Rendes körülmények között a vér, azaz a lelki energia, állandó áramlásban, szüntelen mozgásban van.

Trombózisközpont a Mammut Egészségközpontban
Végzetes vérrögök: mintegy két évtizedes lemaradásunk van trombózisos betegségek megelőzésében és korai felismerésében.

Trombózis
Olyan folyamat, amelyben a vér az érrendszeren belül megalvadva vérrögöt képez, és megakadályozza a keringést. Főként vénákban és a szív üregeiben fordul elő, s csak kisebb részben artériákban. Súlyossága attól függ, hogy a trombus (azaz vérrög) melyik érben keletkezett.

Trombózis, szívinfarktus megelőzése

A trombózis (vérrögösödés miatt bekövetkező érelzáródás) a fejlett országokban a leggyakoribb halálok. Hazánkban csaknem minden második ember halálát, közvetve vagy közvetlenül, trombózis okozza.

A trombózisról
Levelet kaptam, melyben fiatal, kétgyermekes anya a mélyvénás trombózisról érdeklődik. Mint írja, egy évvel ezelőtt szenvedte el e betegséget. Azóta a lába állandóan dagad, ellilul, fáj. Bár rendszeresen jár ellenőrző vizsgálatokra, gyógyszert is szed, javulást azonban nem észlel.

A trombózis kialakulása

A vérrögösödést a keringési rendszer három fő tényezőjének megváltozása idézheti elő.

trombózis
(gör.), a vérereknek véralvadék (thrombus) által való szűkülése vagy eldugaszolása. Ugy a szívben, mint a verő- és vivőerekben feltalálható s akkor képződik, ha az érfal megbetegszik, belfelülete simaságát veszti s érdessé lesz, vagy pedig ha a vérkeringésbeli viszonyok megváltoznak.

trombózis
Vérrög elakadása az érrendszerben: agytrombózis.
Latin orvosi szakszó (thrombosis), a görög thrombószisz (megalvadás) megfelelője a thrombosz (alvadt vérrög) szóból.

Trombózis
rögösödés a vérben
Napi gyógynövény-határozónkban a siitaket (Lentinula edodes) mutatjuk be.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > T > Trombózis
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Trombózis ...

Trombózis, embólia
Trombózisról akkor beszélünk, ha valahol az érrendszerben vérrög (trombus) képződik. A trombus növekszik, és előfordul, hogy egy kisebb-nagyobb darabka leszakad belőle. Ezt a leszakadt vérrögöt (embolust) azután a véráram továbbsodorja egészen addig, amíg átfér az ereken.

Trombózis kialakulására hajlamosító tényező lehet minden olyan állapot, mely tartós mozdulatlanságot követel, például műtétek, súlyos betegség, a terhesség és szülés körüli időszak, több órás repülő- vagy autóút.

Trombózishajlam - van nekem olyanom?
Hallottam a Leiden mutációról. Honnan tudhatom meg, hogy nekem van-e olyan?

Trombózis-életmód program
Az életmódprogramban való részvétellel jelentősen csökkentheti a trombózis kaialkulásának veszélyét, megelőzheti a súlyos szövődmények kialakulását! ...

A trombózis okai
Ha a vér egyes érszakaszokon lassabban kering, akkor az érrendszeren belül is megalvadhat, azaz vérrög (thrombus) keletkezik, ami elzárja az eret. Ilyenkor beszélünk trombózisról.

Aterotrombózis tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Számos szív- és érrendszeri betegség egységes alapfolyamatra vezethető vissza. Ahogy az aterotrombózis (atherothrombosis) elnevezése is utal rá, a betegség az atherosclerosis, azaz az érelmeszesedés talaján alakul ki.

Vénás trombózis
A vénás tromboembólia (ide tartozik a mélyvénás trombózis és a tüdőembólia) a kardiovaszkuláris okból bekövetkező halálozás harmadik leggyakoribb oka, a szívinfarktus és a stroke után.

Trombózis bárkinél kialakulhat. Ezért, ha arra utaló tüneteket tapasztal, feküdjön le, lábát polcolja fel, és értesítse az ügyeletes orvost. Saját lábán ne közlekedjen mindaddig, amíg a betegséget ki nem zárták, illetve meg nem gyógyult.

migrén
trombózis
Ez is érdekelheti
Éljen 140/90 alatt!...
A kissé magas vércukorszint is nagyon veszélyes...
A diabéteszt, a szív- és érrendszeri betegségeket együtt érdemes kezelni...
A délutáni szieszta véd a koszorúér-betegség ellen...
A passzív dohányzás is veszélyezteti a szívet...

Az aterotrombózis az érrendszeri elváltozások kóros formája, amely érelmeszesedéssel kezdődik, azaz a nagy és közepes érfalakon zsírból, rost- és ásványi anyagokból álló lerakódások jönnek létre.

Mélyvénás trombózisban a lábak mélyben futó, nagy visszerei, vénái zárodnak el egy vérrög által.

Mélyvénás trombózist követően legalább két éven át ajánlott a kompressziós harisnya viselése, mert segít a fájdalom és a duzzanat megelőzésében, továbbá csökkenti a poszttrombotikus szindróma kialakulásának kockázatát.

Mélyvénás trombózisról akkor beszélünk, hogy ha vérrög (trombus) alakul ki a szervezet valamelyik mélyen (nem közvetlenül bőr vagy nyálkahártya alatt) futó vénájában.

Az utazási trombózis nem váratlan sorscsapás. Megelőző rendszabályokkal elhárítható.

A mélyvénás trombózis kialakulásának okait három csoportba sorolhatjuk.
1. Az érfal sérülése (trauma, gyulladás).
2. A véráramlás megváltozása, lassulása (visszér betegség, helyi pangás, szívelégtelenség, tartós ágyhoz kötöttség).
3.

A koszorúér-trombózis gyanúját megerősíti a jellegzetes EKG, a laboratóriumi vizsgálatok (szívenzimek, a troponin teszt, a CK-MB izoenzim vizsgálata), de kissé emelkedhet a fehérvérsejt szám és a megemelkedett vércukor is.

A mélyvénás trombózis tünetei és kezelése
Alekszandr Baranov: a hasmenésjárványt okozó baktérium természetes úton nem fejlődhetett ki
Az orbánc (Erysipelas) jellemzői
Epilepszia I. - Okok és tünetek
Terhességi idő Kalkulátor ...

Agyi vénás trombózis
Normális esetben az érpályán belül áramló vér folyékony halmazállapotú. Kóros körülmények közt a vér az érpályán belül, rendszerint valamelyik vénában megalvadhat. Az érpályán belüli véralvadás esetén a keringő vérben vérrög alakul ki. A vérrög elzárja a vérkeringést.

Légszennyezés és trombózis
Mennyi kipufogógázt lélegzel be? Ennyire kell tartanod a trombózistól!
A HDL-koleszterinre gyakorolt hatása miatt a kipufogógáz keringési problémákat okoz.

16 évesen csináltak először érfestést, ebből jött a trombózis, /1968-ban még nem volt közel sem ilyen fejlett az érsebészet mint ma. ill nem is volt./ 23 évesen a körzeti által felírt és szedett fogamzásgátló váltotta ki 2.szor. A harmadik egy hoszú keringési betegség, ami sok fekvéssel járt .

Ha éles fájdalom után dagad a lába, még inkább, ha hormonális fogamzásgátlót szed, mindenképpen célszerű orvoshoz fordulni, mélyvénás trombózis kizárására.

Trombózist okozhat klimax idején a hormonpótlás
A klimax tünetek enyhítésének részeként gyakran kap a hőhullámoktól szenvedő nő hormonpótlást, mely normalizálja a felborult hormonháztartást. Bár sok esetben valóban lényegesen segít a...
Kalcium és D-vitamin a nyári balesetek ellen ...

Trombózis: egy pontosan lokalizálható probléma elzárja a dolgok szabad folyását; elakadt nézetek, megmerevedett álláspontok ...

A trombózishajlam olyan megbetegedés, amelyben a vér könnyen, vagy fokozott mértékben alvad meg.
Legtöbb trombózishajlamot okozó betegség következtében megnő a vérrög-kialakulás veszélye a vénákban; néhány esetben nemcsak a vénák, hanem az artériák is érintettek lehetnek.
Okok ...

Agytrombózis (agyi infarktus): egy nagyobb ütőeret vérrög zár el. Az a terület, amely így kiesik a vérellátásból, elhal, ezt "agylágyulásnak is nevezik". A tünetek súlyosak és legtöbbször azonnaliak. A tünetek jellege azon múlik, hogy milyen agyterületet válik működésképtelenné.

vénás trombózis
agyhártyagyulladás
belső fül gyulladás (labyrinthitis)
A fülgyulladás tünetei belső fül esetén ...

trombózis-, embólia-, alvadási zavar profilaxis:
LACHESIS C - 7 (esténként lo napig) varicositas, toxaemia (hypertonia)
CROTALUS C - 3o (3 - 4 adag) ...

Trombózis, az alsó végtagi visszerek gyulladása
Tüdőembólia - vérrög beékelődése a tüdő ereibe
Hólyag-, és végbél-izomzat funkcionális zavarai
A szomszédos szint elöregedésének (degeneráció) felgyorsulása
A behelyezett implantátum elmozdulása, fémanyag esetén (csavar, lemez) törése.

A trombózisban szenvedők 5% -a, a közelmúltban történt hosszú, 6 órát meghaladó utazásról számolt be. Ne felejtse, a repülés után akár hetekkel is jelentkezhetnek a trombózis tünetei!
Keresés ...

A trombózis okainak alapvetően három csoportját tartják nyilván: a lelassult véráramlás, az érfalsérülés és a véralvadékonyság fokozódása egyaránt kedvez a vérrögképződésnek, és így a gyorsan kialakuló érelzáródásnak.

a trombózis megelőzése
ritmuszavar kontrollálása (akár pacemaker beültetése)
Végső esetben a szívátültetés lehetősége merül fel.

A trombózis kialakulásának veszélyei - A hosszú utazás is vezethet trombózis kialakulásához. / Dr. Kósa Éva
Miért fáj a sarkam?
..............Szépség - Egészség
...

Ha a trombózist phlebitisz kíséri (trombophlebitisz, varicophlebitisz), leukocytozist, emelkedett We-t észlelünk.

Megnő a trombózis kockázata
Trombocita/vérlemezke neutralizációs eljárás (PNP)
Időt mérőteszt, a vérlemezkéket használja foszfolipid forrásként ...

Mélyvénás trombózis ", Felszínes visszérgyulladás ", Várixok ", Arteriovenózus sipoly "
37. FEJEZET - Nyirokkeringési zavarok
Limfödéma ", Nyirokcsomó-gyulladás ", Heveny nyirokérgyulladás " ...

A sima agytrombózis, - az agyban bekövetkezett érelzáródás, - akár bevérzés nélkül is előfordulhat, és hasonló tüneteket okoz, mint az agyvérzés. A vért nem kapó agyterületek, sejtek elhalnak, és nagy kiterjedés esetén bomlásnak indulnak.

Mélyvénás trombózis esetén egy vérrög - trombus - zárja el egy végtagi visszérben az áramlást. Rendszerint az alsó végtagon fordul elő.
Kialakulásához vezethet: ...

használják trombózisokban a véralvadékok feloldására
szívinfarktusban életmentő lehet
sztreptodornáz ...

Mélyvénás trombózis
A mélyvénás trombózis, egy veszélyes, sokszor halálos kimenetelű betegség! Előfordulhat, hogy orbánccal keverik az első tünetek alapján össze. A mélyvénás trombózis akkor halálos, ha egy vérrög leszakad és az útnak indul az erekben, ekkor tüdőembóliát okozhat.

Mélyvénás trombózis, felszínes vénák gyulladása
Nem a térdízületet érinti, de a fájdalom a térd táján jelenhet meg, a belső oldalon és a térdhajlatban. Fontos, hogy az egyéb térdízületi eltérésektől elkülönítsük. Térdműtéteket követően megfelelő megelőzés hiányában nem ritka.

A trombózis leggyakrabban a tartós inaktivitás eredménye, ezért megelőzése különös jelentőséget kap az alsó végtagi és a medencetöréseknél. Előfordulását csökkenti a műtétet követő korai mobilizálás, illetve a véralvadásgátló kezelés.

trombofília - trombózisra való hajlam, szintén lásd: trombózis
tromboflebitisz - thrombophlebitis, trombophlebitis, Akkor keletkezik, amikor egy vérrög gyulladást okoz egy, vagy több érben. A tromboflebitisz általában az alsó végtagokban keletkezik, ritkábban a felső végtagokban.

A szívinfarktus és trombózis kialakulásának kockázata a vér koleszterinszintjének emelkedésével hatványozottan fokozódik. Amennyiben a szérum-koleszterinszint 6,5 mmol/l fölé emelkedik, a szívinfarktus bekövetkezésének esélye a kétszeresére nő. A LDL-koleszterin határértéke a vérben 3,4-4,1 mmol/l.

: A vénás trombózis profilaxisa traumatológiai betegeken. Érbetegségek, 2000, 7, 83-90. - 13. Eldöf, B., Kistner, R., Masuda, E. M. és mtsai: Venous tromboembolism in association with prologated air travel. Dermatol. Surg., 1996, 22, 637-641. 14. Eklöf, B., Arfvidsson, B.

Ezek az antitestek fokozzák a véralvadás lehetőségét az erekben, és jelenlétüket sok olyan betegséggel hozták már összefüggésbe, mint az artériás és/vagy vénás trombózis, az rendellenesen alacsony vérlemezke szint(trombocitopenia), migrénes fejfájás, ...

Trombózisra hajlamosítanak: tartós ágynyugalom, műtét, szülés, fogamzásgátló tabletta szedése, idős kor, agyi történés (agyvérzés, agylágyulás), szívinfarktus, szívelégtelenség, elhízás, combnyak-, combcsonttörés, rosszindulatú daganatok, örökletes véralvadási zavar.
A betegség tünetei: ...

Az aszpirin elsősorban a vér alvadékonyságát csökkenti és megelőzi a koszorúerekben a trombózis (véralvadás) kialakulását. A beta-blokkolók és az ACE gátlók a nem kívánatos ritmuszavarok és a szívelégtelenség kialakulása/rosszabbodása ellen védenek.

A véralvadásgátló gyógyszer késlelteti a koszorúér elzáródását okozó trombózist, de hasonló mechanizmussal hatásos a veseartérián vagy a medencei verőereken is. A vérzsírcsökkentő szerek mindenütt gátolják az érfalon kialakuló zsíros lerakódást, a hegesedést és lassítják a meszesedést.

Hallottam, hogy a rögösödés, azaz a trombózis innen továbbterjed a lábakba, a kismedencébe, az agyba, a szomszéd kertjébe, mit tudon én, hova... Ehhez azért nagy fantázia kell, a tapasztalat ennek ellentmond.

Trombózis diagnosztizáltak nála a sinus sagitalis superiorban, amely szimmetrikus sérülést eredményezett a vizuális kéreg hátulsó részének mindkét oldalán[8], azonban elég kicsi volt ahhoz, hogy a mozgás látásán kívül más vizuális funkciót ne zavarjon.

A rendszeres testmozgás csökkenti a trombózis kialakulásának veszélyét, a terhességi csíkok kialakulásának valószínűségét és növeli az ellenálló képességet a megfázásokkal és fertőzésekkel szemben. A testmozgás pozitív hatása magára a szülésre is kimutatott.

A fokozott trombózishajlam és a lepénykeringés csökkenése miatt lepényelégtelenség alakul ki. A vérlemezkék összecsapzódása miatt testszerte mikroszkópos vérrögök alakulnak ki (DIC = disszeminált intravazális coagulatio = szétszórt, érpályán belüli véralvadás).

A fokhagyma fontos hatóanyaga a kálium-rodanid (tiocianát), amely az allicinnel együtt értágító hatású, csökkentik a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, 'hígítják" a sűrű vért, aminek köszönhetően csökken a trombózisveszély, valamint tágítják a szív ereit, gátolják az erek meszesedését, ...

Lehet, hogy hallottad a fogamzásgátló tablettát és a trombózist együtt említeni. A trombózis a vér rögösödése, a keletkező vérrögök eltömeszelhetik az ereket. Többek között az alsó végtagok visszereiben alakul ki (mélyvénás) trombózis.

Magyarországon még mindig a harmadik haláloki tényező a stroke, - a kifejezés az agyérrendszeri betegségek (gutaütés, szélütés, agytrombózis, agyvérzés) összefoglaló neve.

A fogamzásgátlók szedése következtében fokozódhat a vér alvadási és trombóziskészsége. Ezt a változást is ki lehet védeni zsírban, különösen állati eredetű zsírban szegény táplálkozással, helyettük növényi zsiradékokat kell fogyasztani. Lehetőleg többször kell étkezni, de egyszerre mindig keveset.

Ha valaki dohányzik, akkor nagyobb eséllyel alakul ki nála trombózis (vérrög). Ha ugyanez az ember hordoz magában egy erre hajlamosító génmutációt, és emellett dohányzik, szinte biztosra vehető, hogy 40 éves korára átesik egy trombózison.

APC rezisztencia vizsgálat - Aktivált Protein-rezisztencia vizsgálatnak nevezik a Leiden faktor vizsgálatát, amely a trombózis leggyakoribb genetikai hajlamosító tényezőjének kimutatására szolgál, melyre a családi halmozódás jellemző.

Ez alkalommal a felvétele és EEG vizsgálata után epilepsziás roham gyanúja merült fel nála, de nem volt kizárható a koponyaűri, agyi trombózis sem. Az osztályvezető főorvos a délutáni ügyeletes orvosnak azzal adta át, hogy ha ismételt rohama lenne, sort kell keríteni a sürgősségi CT-vizsgálatára.

Az előbbi fokozza, az utóbbi pedig gátolja a zsírok lerakódását az ér­fal­ban, s ezzel csökkenti az érelmeszesedés, trombózis kialakulását, a szív­in­farktus és az agyi érbetegségek kockázatát.

Kóroki szerepe önmagában egyértelműen nem bizonyított, de kismedencei trombózis kialakulásának kedvezhet ez az alkati sajátosság, trombózis esetén éles fájdalomról számolnak be az elhelyezkedéstől függő helyen a betegek. Műszeres igazolása rendkívül nehéz.

A lábon kanyargó nagy vénatörzsek nem csak esztétikai problémát jelenthetnek, de a trombózis és a lábszárfekély kialakulásának veszélyét is jelentősen növelik.

Első helyen a trombózisveszély és a gennyedés. A baktérium felülfertőződés esetén sajnos el kell távoltaní a frissen beültetett protézist. Hosszabb távon a legnagyobb veszély a kilazulás, mely miatt szükségessé vállnak további műtétek.

Kevés nő tudja, hogy a hormonális fogamzásgátlókkal tilos együtt dohányozni, mert jelentősen megnöveli trombózis (vérrög képződés) veszélyt, mely elzárhatja az ereket.
A dohányzás jelentősen csökkenti a fogamzóképességet azzal, hogy gátolja a petesejtek érését.

A metabolikus szindróma és a mélyvénák trombózisának kockázata
Összefüggések keresése egy tanulmány alapján

Az ismeretlenbe vezető hosszú úton a haladást útjelzők könnyítik.

cukorbetegség, szemfenéki trombózis) u.n. pánretinális, vagyis az éleslátás helyén kívül a látóhártya teljes területét érintő lézerkezelést végzünk. A látóhártyára 2-3 alkalommal összesen kb. 3000 lézergócot helyezünk el.

A nyirokdrenázs alkalmazása azonban nem javasolt, ha hajlamos vagy a trombózisra, ha szívbetegség okozta ödémásodásban szenvedsz, illetve rákos betegségen estél át. Akkor se kísérletezz ezzel a módszerrel, ha szervezetedben valamilyen gyulladásos folyamat zajlik.
Stimuláld a vesék reflexzónáit! ...

Együttműködő partnereink: Endokrinközpont Trombózisközpont Gyógymasszázsközpont Ayurmed Indiai Gyógyközpont Dermatica...
Képgaléria
Budai Allergiaközpont magánklinika A Budai Allergiaközpontban komplex, mindenre kiterjedő járóbeteg...

A tüdőembólia hátterében leggyakrabban mélyvénás trombózis áll. A vénás rendszerben elszabadult trombus (alvadt vér vagy ritkábban zsír, levegő, idegen szövet) a vérárammal a tüdő ereibe jutva azok hirtelen elzáródását okozza.

továbbá méretükből és sűrűségükből adódóan nehezebben ágyazódnak be az érfalakba csökkentve a trombózis, a szívinfarktus és a hirtelen szívhalál esélyét is
visszajelzések alapján már 3 hónapos kúra után csökken a rossz koleszterin és a triglicerid szint is!

-
...

A kezelés célja:a vér alvadékonyságának csökkentése. A véralvadás gátlása csökkenti a műbillentyű-trombózis kialakulásának, a graftok elzáródásának valószínűségét, elősegíti a szívben lévő vérrögök felszívódását.
Egyéb gyógyszerek, amelyeket hasonló célból alkalmazhatunk: Marcumar.

A beteg vénaszakaszok kifejezettebb sérülékenysége és az ebből fakadó vérzések.
Vérrögképződés, trombózis, trombophlebitis (a vénák falának gyulladásával kísért vérrögképződés).
Ekcéma, komoly mértékű viszketéssel.
A térdek, bokák ödémásodása.
Lábszárfekély.

Sokféle szembetegség létezik, amely vakságot okozhat. Ilyen az időskori makuladegeneráció, a zöld hályog, a szemtrombózis, a veleszületett retinitis pigmentosa. Ha a klasszikus szemészet nem boldogul, a természetgyógyászat gyakran még szolgálhat segítséggel.
» Részletek ...

Jellemzi az elvékonyodott, ráncos bőr, ami leggyakrabban időskorban tapasztalható. De okozója lehet visszér, trombózis, egyes gyógyszerek (pl. szteroidok) hosszantartó szedésének, vagy rendszeres helyi alkalmazás mellékhatásaként is felléphet.
Szponzorált linkek ...

A statinokat gyakran kombináljuk vérnyomás csökkentő és trombózis gátló gyógyszerekkel is. Ezek a gyógyszerek szintén komoly változtatást igényelnének.

A panaszok közül kiemelhető a székelési szokások megváltozása (ez járhat akár hasmenéssel, akár székrekedéssel), a véres széklet, a hasi fájdalmak (puffadás, görcsök, teltségérzés), testsúlyvesztés, visszér a lábakon, visszértrombózis, fáradékonyság.

Máskor az agy állományának elhalását közvetlenül trombózis, embólia vagy roncsoló agyvérzés okozhatja. Az agyi érkatasztrófák gyűjtő neve a STROKE, vagy köznapi nevén szélütés.

A tágult visszerekben trombózis, gyulladás keletkezhet, későbbiekben a bőr rossz vérellátása miatt a végtagon fekély is kialakulhat. A diagnózis felállításában hasznos a végtag Doppler ultrahangvizsgálata.

[A Maharishi Amrit Kalas, a rák, és a trombózis gyógyítása]
[Maharishi Ajur-Véda terápiák]
[Maharishi Ajurvédikus testgyakorlatok]
[Maharishi Ajur-Véda termékek] ...

Következményként a vénás öblök gyulladása és trombózisa (sinus
thrombosis - vérrög képződése az érpályában ...

A legmodernebb, harmadik generációs gesztagének alkalmazásával kapcsolatban az utóbbi 2 évben felmerült, hogy alkalmazásuk mellett esetleg gyakoribb a mélyvénás trombózis előfordulása.

A halak fogyasztása szintén kívánatos mivel a halzsír kedvező összetételű, csökkenti a trigliceridszintet és a trombózis hajlamot.
3. Főzéskor, sütéskor az állait eredetű sertészsír és vaj helyett inkább növényi eredetű margarin ill. olajat használjunk. Utóbbiaknak magas az ún.

A mechanikus védekező eszközök és a kémiai szerek használata akkor fontos és ajánlatos, ha valamilyen egészségügyi oknál fogva (pl. fokozott trombóziskészség, szoptatás időszaka alatt, akut vesebetegség esetén stb.) a nőnél nem alkalmazható a hormonális fogamzásgátlás.

A fogamzásgátlót szedô nôk különösen veszélyeztetettek: a gyógyszer és a nikotin együtt fokozza a trombózishajlamot.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Cukorbetegség, Infarktus, Stroke, Érrendszeri betegség?

◄ Tripper   TTP ►
 
RSS Mobile