Kezdőlap (Trombózis)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Trombózis


 

Trombózis

Betegségek  Tripper  TTP
2014.04.19

Trombózis: Veszély még bokarándulásnál is!
Olvasva: 297
Még az olyan kisebb alsó végtag sérülések, mint a bokarándulás vagy az izomhúzódás is elősegíthetik veszélyes vérrögök kialakulását, ...


Trombózis
Az érelmeszesedés veszélyét minimálisra csökkenti, a telített zsírsavakban szegény, de rostokban, gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend.

Trombózis kialakulása utazás alatt
Elsősorban hosszú utazások során - amikor az utazó órákat tölt el ugyanazon testhelyzetben - alakulhat ki trombózis az arra hajlamos személyekben.

Trombózis a légszennyezettségtől?
Új kutatások szerint összefüggés lehet a növekvő légszennyezettség és a mélyvénás trombózis kialakulása közt. Prof. dr.

TROMBÓZIS - LELKI OKAI

Trombózisnak nevezzük a véralvadék következtében fellépő vénás pangást. A vér a lélek ősi szimbóluma. Rendes körülmények között a vér, azaz a lelki energia, állandó áramlásban, szüntelen mozgásban van.

Trombózisközpont a Mammut Egészségközpontban
Végzetes vérrögök: mintegy két évtizedes lemaradásunk van trombózisos betegségek megelőzésében és korai felismerésében.

Trombózis
Olyan folyamat, amelyben a vér az érrendszeren belül megalvadva vérrögöt képez, és megakadályozza a keringést. Főként vénákban és a szív üregeiben fordul elő, s csak kisebb részben artériákban.

Trombózis, szívinfarktus megelőzése

A trombózis (vérrögösödés miatt bekövetkező érelzáródás) a fejlett országokban a leggyakoribb halálok. Hazánkban csaknem minden második ember halálát, közvetve vagy közvetlenül, trombózis okozza.

Trombózis
Az életöröm keringése akadályozott, a szeretet nem áramlik megfelelően és szabadon. A személy egyedül érzi magát és szomorú.

A trombózisról
Levelet kaptam, melyben fiatal, kétgyermekes anya a mélyvénás trombózisról érdeklődik. Mint írja, egy évvel ezelőtt szenvedte el e betegséget. Azóta a lába állandóan dagad, ellilul, fáj.

A trombózis kialakulása

A vérrögösödést a keringési rendszer három fő tényezőjének megváltozása idézheti elő.

trombózis
(gör.), a vérereknek véralvadék (thrombus) által való szűkülése vagy eldugaszolása.

trombózis
Vérrög elakadása az érrendszerben: agytrombózis.
Latin orvosi szakszó (thrombosis), a görög thrombószisz (megalvadás) megfelelője a thrombosz (alvadt vérrög) szóból.

Trombózis
rögösödés a vérben
Napi gyógynövény-határozónkban a siitaket (Lentinula edodes) mutatjuk be.

Tudomány, hírek, Semmelweis Egyetem > Fogalomtár > T > Trombózis
A Á B C CS D E É F G GY H I Í J K L M N NY O Ó Ö Ő P Q R S SZ T TY U Ú Ü Ű V W X Y Z ZS 0-9
Trombózis ...

Trombózis, embólia
Trombózisról akkor beszélünk, ha valahol az érrendszerben vérrög (trombus) képződik. A trombus növekszik, és előfordul, hogy egy kisebb-nagyobb darabka leszakad belőle.

Trombózis kialakulására hajlamosító tényező lehet minden olyan állapot, mely tartós mozdulatlanságot követel, például műtétek, súlyos betegség, a terhesség és szülés körüli időszak, több órás repülő- vagy autóút.

Trombózishajlam - van nekem olyanom?
Hallottam a Leiden mutációról. Honnan tudhatom meg, hogy nekem van-e olyan?

Trombózis-életmód program
Az életmódprogramban való részvétellel jelentősen csökkentheti a trombózis kaialkulásának veszélyét, megelőzheti a súlyos szövődmények kialakulását! ...

A trombózis okai
Ha a vér egyes érszakaszokon lassabban kering, akkor az érrendszeren belül is megalvadhat, azaz vérrög (thrombus) keletkezik, ami elzárja az eret. Ilyenkor beszélünk trombózisról.

Aterotrombózis tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása ...

Trombózis bárkinél kialakulhat. Ezért, ha arra utaló tüneteket tapasztal, feküdjön le, lábát polcolja fel, és értesítse az ügyeletes orvost. Saját lábán ne közlekedjen mindaddig, amíg a betegséget ki nem zárták, illetve meg nem gyógyult.

A trombózisos beteg kezelése véralvadásgátló gyógyszerrel (orvosi nevén antikoaguláns) történik.

trombózis
Ez is érdekelheti
Éljen 140/90 alatt!...
A kissé magas vércukorszint is nagyon veszélyes...
A diabéteszt, a szív- és érrendszeri betegségeket együtt érdemes kezelni...
A délutáni szieszta véd a koszorúér-betegség ellen...

Az aterotrombózis az érrendszeri elváltozások kóros formája, amely érelmeszesedéssel kezdődik, azaz a nagy és közepes érfalakon zsírból, rost- és ásványi anyagokból álló lerakódások jönnek létre.

Mélyvénás trombózisban a lábak mélyben futó, nagy visszerei, vénái zárodnak el egy vérrög által. A mélyvénás trombózis egyrészt az érintett végtag fájdalmas duzzanatát okozza, mely szerencsétlen esetben tartósan megmaradhat (ún.

Mélyvénás trombózisról akkor beszélünk, hogy ha vérrög (trombus) alakul ki a szervezet valamelyik mélyen (nem közvetlenül bőr vagy nyálkahártya alatt) futó vénájában.

A mélyvénás trombózis kialakulásának okait három csoportba sorolhatjuk.
1. Az érfal sérülése (trauma, gyulladás).
2. A véráramlás megváltozása, lassulása (visszér betegség, helyi pangás, szívelégtelenség, tartós ágyhoz kötöttség).
3.

A koszorúér-trombózis gyanúját megerősíti a jellegzetes EKG, a laboratóriumi vizsgálatok (szívenzimek, a troponin teszt, a CK-MB izoenzim vizsgálata), de kissé emelkedhet a fehérvérsejt szám és a megemelkedett vércukor is.

A mélyvénás trombózis tünetei és kezelése
Mélyvénás trombózis diagnosztikája és kezelése
Minden oldal
1. oldal / 2 ...

Agyi vénás trombózis
Normális esetben az érpályán belül áramló vér folyékony halmazállapotú. Kóros körülmények közt a vér az érpályán belül, rendszerint valamelyik vénában megalvadhat.

16 évesen csináltak először érfestést, ebből jött a trombózis, /1968-ban még nem volt közel sem ilyen fejlett az érsebészet mint ma. ill nem is volt./ 23 évesen a körzeti által felírt és szedett fogamzásgátló váltotta ki 2.szor.

Ha éles fájdalom után dagad a lába, még inkább, ha hormonális fogamzásgátlót szed, mindenképpen célszerű orvoshoz fordulni, mélyvénás trombózis kizárására.

Trombózis: egy pontosan lokalizálható probléma elzárja a dolgok szabad folyását; elakadt nézetek, megmerevedett álláspontok ...

A trombózishajlam olyan megbetegedés, amelyben a vér könnyen, vagy fokozott mértékben alvad meg.

Agytrombózis (agyi infarktus): egy nagyobb ütőeret vérrög zár el. Az a terület, amely így kiesik a vérellátásból, elhal, ezt "agylágyulásnak is nevezik". A tünetek súlyosak és legtöbbször azonnaliak.

vénás trombózis
agyhártyagyulladás
belső fül gyulladás (labyrinthitis)
A fülgyulladás tünetei belső fül esetén ...

trombózis-, embólia-, alvadási zavar profilaxis:
LACHESIS C - 7 (esténként lo napig) varicositas, toxaemia (hypertonia)
CROTALUS C - 3o (3 - 4 adag) ...

Trombózis = trombusképződés, (rögösödés a vérben).
Vérrögök a mélyvénákban is, és a felszínes vénákban is képződhetnek. A mélyvénás trombózist csak enyhe gyulladás kíséri.

A trombózisban szenvedők 5% -a, a közelmúltban történt hosszú, 6 órát meghaladó utazásról számolt be. Ne felejtse, a repülés után akár hetekkel is jelentkezhetnek a trombózis tünetei!
Keresés ...

A trombózis okainak alapvetően három csoportját tartják nyilván: a lelassult véráramlás, az érfalsérülés és a véralvadékonyság fokozódása egyaránt kedvez a vérrögképződésnek, és így a gyorsan kialakuló érelzáródásnak.

a trombózis megelőzése
ritmuszavar kontrollálása (akár pacemaker beültetése)
Végső esetben a szívátültetés lehetősége merül fel.

A trombózis kialakulásának veszélyei - A hosszú utazás is vezethet trombózis kialakulásához. / Dr. Kósa Éva
Miért fáj a sarkam?
..............Szépség - Egészség
...

Agytrombózis, felépülés esélyei - Nagypapám mire számíthat?
Agyinfarktus, várható javulás? - 66 éves édesapám
Stroke, fertőző betegség - 82 éves édesapám ...

Ha a trombózist phlebitisz kíséri (trombophlebitisz, varicophlebitisz), leukocytozist, emelkedett We-t észlelünk.

Megnő a trombózis kockázata
Trombocita/vérlemezke neutralizációs eljárás (PNP)
Időt mérőteszt, a vérlemezkéket használja foszfolipid forrásként ...

Mélyvénás trombózis ", Felszínes visszérgyulladás ", Várixok ", Arteriovenózus sipoly "
37. FEJEZET - Nyirokkeringési zavarok
Limfödéma ", Nyirokcsomó-gyulladás ", Heveny nyirokérgyulladás " ...

A sima agytrombózis, - az agyban bekövetkezett érelzáródás, - akár bevérzés nélkül is előfordulhat, és hasonló tüneteket okoz, mint az agyvérzés. A vért nem kapó agyterületek, sejtek elhalnak, és nagy kiterjedés esetén bomlásnak indulnak.

Mélyvénás trombózis esetén egy vérrög - trombus - zárja el egy végtagi visszérben az áramlást. Rendszerint az alsó végtagon fordul elő.
Kialakulásához vezethet: ...

használják trombózisokban a véralvadékok feloldására
szívinfarktusban életmentő lehet
sztreptodornáz ...

Mélyvénás trombózis, felszínes vénák gyulladása
Nem a térdízületet érinti, de a fájdalom a térd táján jelenhet meg, a belső oldalon és a térdhajlatban. Fontos, hogy az egyéb térdízületi eltérésektől elkülönítsük.

A trombózis leggyakrabban a tartós inaktivitás eredménye, ezért megelőzése különös jelentőséget kap az alsó végtagi és a medencetöréseknél. Előfordulását csökkenti a műtétet követő korai mobilizálás, illetve a véralvadásgátló kezelés.

Egyes anyukák azon aggódnak, hogy visszereik miatt vérrög keletkezhet labukban és trombózis alakulhat ki. Ezek nagyon ritka esetek, de a terhesség és a szülés veszélyei közzé tartoznak.

trombofília - trombózisra való hajlam, szintén lásd: trombózis
tromboflebitisz - thrombophlebitis, trombophlebitis, Akkor keletkezik, amikor egy vérrög gyulladást okoz egy, vagy több érben.

A szívinfarktus és trombózis kialakulásának kockázata a vér koleszterinszintjének emelkedésével hatványozottan fokozódik. Amennyiben a szérum-koleszterinszint 6,5 mmol/l fölé emelkedik, a szívinfarktus bekövetkezésének esélye a kétszeresére nő.

: A vénás trombózis profilaxisa traumatológiai betegeken. Érbetegségek, 2000, 7, 83-90. - 13. Eldöf, B., Kistner, R., Masuda, E. M. és mtsai: Venous tromboembolism in association with prologated air travel. Dermatol. Surg., 1996, 22, 637-641. 14.

A lábon kanyargó nagy vénatörzsek nem csak esztétikai problémát jelenthetnek, de a trombózis és a lábszárfekély kialakulásának veszélyét is jelentősen növelik.

Első helyen a trombózisveszély és a gennyedés. A baktérium felülfertőződés esetén sajnos el kell távoltaní a frissen beültetett protézist. Hosszabb távon a legnagyobb veszély a kilazulás, mely miatt szükségessé vállnak további műtétek.

Kevés nő tudja, hogy a hormonális fogamzásgátlókkal tilos együtt dohányozni, mert jelentősen megnöveli trombózis (vérrög képződés) veszélyt, mely elzárhatja az ereket.

A metabolikus szindróma és a mélyvénák trombózisának kockázata
Összefüggések keresése egy tanulmány alapján

Az ismeretlenbe vezető hosszú úton a haladást útjelzők könnyítik.

Lásd még: Lásd még: Szindróma, Daganat, Cukorbetegség, Pajzsmirigy, Stroke

Betegségek  Tripper  TTP
2014.04.19

 
RSS Mobile