Kezdőlap (Triglicerid)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Triglicerid


 

Triglicerid

Betegségek  Trichotillománia  Triglicerin

Trigliceridek a vérben
A trigliceridek kevésbé közismert vegyületek, melyek szintén felelősek a szívinfarktus megnövekedett kockázatáért.


szint
A szint mérés során a vérben az egyik zsír-féleség mennyiségét határozzák meg. A ek a koleszterintől különböznek; ez utóbbit gyakran egyidejűleg határozzák meg.
Ossza meg másokkal is! ...

triglicerid
a vérzsírok egyik fajtája, ún. neutrális zsír, mely 3 molekula zsírsavból és 1 molekula glicerinből áll. Triglicerid a sertészsír, a vaj, a margarin, az olaj, stb, csak mindegyikre más-más zsírsav-összetevő a jellemző.

ek
Más néven: TG, TRIG
Hivatalos név:
Kapcsolódó vizsgálatok: Koleszterin, HDL-koleszterin, LDL-koleszterin, Lipid profil ...

A triglicerid szint zsír-és szénhidrát szegény étrenddel csökkenthető. A bilirubin emelkedés hátterében állhat egy veleszületett enzimhiány, ami semmi teendőt nem igényel, a TCT és segment szám emelkedés mögött dohányzás állhat.

Koleszterin- és csökkentő szerek
A kezelés célja: a készítmények - megfelelő diéta tartása mellett - csökkentik a vér koleszterin- és szintjét.
Az ide tartozó készítmények felsorolását a tábIázatban adjuk meg.

Trigliceridek

Az étkezési zsírok alapvető alkotóelemei a trigliceridek, amelyek a glicerinnek három molekula zsírsavval képzett észterei. A trigliceridek fizikai tulajdonságát a zsírsavlánc hossza, telítettségi állapota határozza meg.

ek
A vér szintjének megemelkedése elősegíti a verőereket elzáró zsíros lerakódás (plakk) kialakulását (érelmeszesedés), megnehezítve ezzel az oxigéndús vér eljutását a szívhez.

Triglicerid
A triglicerid egy olyan zsír, ami az ételből kerül szervezetünkbe. Önmagában a magas triglicerid szint nem okoz arterioszklerózist, azonban káros, ha magas koleszterinszinttel párosul.

a vérben 1700
Szakértő neve:
A kérdés szakterületi besorolása: Diabetológia ...

Triglicerid:
Ha az ön vérében a triglicerid szintje emelkedett, a probléma legtöbbször elég egyszerű: a jelenséget jórészt a súlyfölösleg okozza.

- triglyceride (bővebben)
ek - triglycerides (bővebben)
trigonocephalia - trigonocephaly, metopic synostosis, (bővebben) ...

A Triglicerid egy koleszterinen kívüli vérzsírösszetevő. Értéke erősen változik az étkezéssel, emiatt kell éhgyomorral mennünk a vérvételre. Szintje főleg cukorbetegségben, alkoholfogyasztásnál, metabolikus szindrómában emelkedik meg.

A ek és a koleszterin a sejtmembrán fontos alkotórészei.

A triglicerid és a rossz koleszterin szint gyorsabban csökken, ha a halolaj szedésének megkezdésével egyidőben a fizikai aktivitást is növeljük. Ez az izomban található speciális enzim a lipoprotein lipáz aktivitás fokozódásának tudható be.

A szint kapcsolódik a szívbetegségekhez?
A koleszterintől eltérő típusú vérzsír-szint is kulcsfontosságú szerepet játszhat a szívbetegségek kialakulásában egy új tanulmány szerint.
Bővebben...

TG - Triglicerid
A táplálékkal felvett zsírok legfőbb alkotórészei a trigliceridek, testünk zsírszövetei is legnagyobbrészt ezekből állnak. Tartalékzsírként elraktározva a test legfontosabb energiaforrását jelentik.

Magas szint: a a zsírok egyik fajtája. Vérszintjének normál felső határa 1.7 mmol/l. Hasnyálmirigy-gyulladás veszélyével rendszerint a 10 mmol/l feletti érték jár.

TG - Triglicerid
A trigliceridek a táplálékkal felvett zsírok fő alkotórészei, melyek - a zsírsejtekbe jutva - elraktározódnak a szervezetben.


A zsírokon belül az úgynevezett valódi zsírok kémiailag ek (a glicerin három molekula zsírsavval képzett észterei). A szobahőmérsékleten szilárd ek a zsírok, a folyékonyak az olajok.

Triglicerid
2 mmol/l alatt
A fenti értékek átlagos kockázatú, egészséges emberekre vonatkoznak.

szint szabályszegés tejcsorgás kilábal alváshiány orr szakértő válaszol penészgomba fogmosás kerékpározás pihenés szexuális zavar torna gyomorfertőzés bütyök számítástehcnika anyagcsere háztartás ruházat nőgyógyász Schlatter-Osgood ...

Triglicerid : TG. A vérben található egyik zsírfajta. Kívánatos szintje 2 mmol/l alatti.

A
A koleszterinszint mellett egy másik zsírféleség, a is rizikófaktornak tekinthető. Normális értéke 2,3 mmol/l alatt van.

A triglicerid egy másik vérzsírféleség, melynek normális felső hatása 2.3 mmol/l. Újabb ajánlások szerint ideális, ha értéke, 1.7 mmol/l alatt marad.

a -metabolizmusra nem hat
a máj LDL-receptorainak számát növeli
HDL, LDL â†"
homozigóta familiaris hypercholesterinaemiában adják
lipofil antioxidáns ...

A trigliceridek szintjének pontos meghatározásához a vért 12 órás koplalás után kell levenni, a többi paramétert kevésbé befolyásolja a legutolsó étkezés.
Atherogen index = összkoleszterin / (HDL-koleszterin - összkoleszterin): célértéke: 4.

A eknek az ateroszklerózis kialakulásában betöltött szerepe nem teljesen tisztázott.

Serumtriglicerid-emelkedés, serum HDL-koleszterin csökkenés és összes koleszterin emelkedés. A gyakorlatban a lipidszintekre gyakorolt hatás csekély, és nem befolyásolja a gyógyszerválasztást.
Ellenjavallatok ...

magas vérszint
A 2-es típusú diabétesz kezelése
A kezelés célja a vércukorszint normál (vagy normál-közeli) szinten tartása.

Csökkentik a trigliceridek szintjét. Ezek a koleszterinnel ro­kon vérzsírok hozzájárulhatnak a szívbetegség kialakulásához.
Csökkentik a gyulladást az artériákban, és hatásukra a szív képes lesz erősebben pumpálni.

Hogy a magas szint növeli-e a szívroham és a szélütés kockázatát, bizonytalan. A 150 mg/dl (3,9 mmol/l) feletti szint kórosnak számít, de a jelek szerint nem mindenkinél jelent kockázatot.

Bizonyította, hogy a trigliceridek megölik az olyan baktériumokat, mint a Streptococcust - a torokfertőzés, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás okozója -, a Staphylococcust - az ételmérgezés illetve húgyúti fertőzések okozóját -, ...

Lásd még: Lásd még: Koleszterin, Cukorbetegség, Magas vérnyomás, Diabétesz, Szívbetegség

Betegségek  Trichotillománia  Triglicerin

 
RSS Mobile