Kezdőlap (Torokgyulladás)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Torokgyulladás


 

Torokgyulladás

Betegségek  Torokgyík  TOS

Torokgyulladás
A torok fájdalmával járó, a garatnyálkahártya változatos eredetű gyulladása. Torokgyulladás után a mandulák fertőzöttek, gyulladtak vagy megnagyobbodottak maradhatnak.


nyáron
A torokfájás és -gyulladás nem csak a téli hónapokban jelentkezhet, sőt nyaranta közel félmillióan élik át tüneteket - a patikusok becslése szerint. Az okokról, a tünetekről és az orvosi kontroll jelentőségéről dr.

Torokgyulladás

A garatgyulladás - hétköznapi nevén a torokgyulladás - a garat általában vírusos, de gyakran baktérium okozta gyulladása.

, fekélyes szájpenész és fogínygyulladásnál a bogyók főzetét használjuk. Náthánál orröblítő, ha 20 cseppet teszünk egy fél pohár langyos vízbe. A sűrűre befőzött áfonyapép a nedvedző sömör házi-szere.

Torokgyulladás, mandulagyulladás: A belélegzett levegővel a kórokozók először a torokba, a garatűrbe kerülnek. Megfelelő védekezőképesség hiányában itt egy gyulladásos folyamat indul meg, amely ráterjed a mandulákra.

, torokfájás, mandulagyulladás, tonzillitisz, angina
A hűléses hurutot okozó vírusok és a légutakat fertőző baktériumok gyulladást keltő hatása az orr, a garat, a gége, sőt rendszerint a felső légutak nyálkahártyáját is érinti.

Torokgyulladás
A torokbetegségek leggyakoribb jelensége a torokfájás. A kaparó érzések a torokban, influenza, nátha vagy mandulagyulladás első jelei lehetnek.


A torokfájás mellett jelentkezhet fejfájás, rossz közérzet, hányinger vagy émelygés, duzzadt garat váladékképződéssel vagy anélkül, érzékeny nyaki nyirokcsomók, mandulagyulladás esetén fehér foltos vagy vörös és megduzzadt mandulák.

torokgyulladás - angína, pharyngitis
toronykoponya - turricephalia, turycephaly
torticollis - ferde nyak, torticolis (témák) ...

ra
Tea lándzsás útifűből
A lándzsás útifű - Plantago lanceolata - legfőbb hatóanyaga az aukubin glikozid, de tartalmaz még C-vitamint, cserzőanyagot és polifenolokat is.

7. Torokgyulladás/megfázás.
Még a legnagyobb melegben is megtörténhet (hideg víz, fagylalt…), hogy beleesünk egy kis torokgyulladásba.

, fülgyulladás és még egy csúnya gyomorfertőzés. Biológiai háború dúl, vagy ez csupán egy újabb iskolaév kezdete? A kisgyermekek szülei sajnos túl jól ismerik ezt a helyzetet, de nem csak őket érintik ezek a betegségek.

Torokgyulladás felléphet égési vagy marási sérülések után is, valamint lehet allergiás reakció következménye is.

+ láz + nyirokcsomó-duzzanat
A tünetek sokáig elhúzódhatnak, egy-két hétig is tarthat a láz, és akár egy hónapig is fennállhat nyirokcsomó-duzzanat.
Nem klasszikus formák: ...

Torokgyulladásnál jellemző a garatképletek vörössége, a fülbe sugárzó nyelési fájdalom, valamint a nyaki nyirokcsomók fájdalmasan duzzanata.

, fülkürt-hurut - 28 éves nő
Mandulagyulladás - Visszatérő probléma
, állandó probléma - 12 éves fiú ...

Torokgyulladás nyáron?
A lovasterápia / Angyal Ildikó
Rezgések körülöttünk. - Rezgés és harmónia - regenerálódás rezgésekkel ...

t, fül-, orr-, arcüreg-, tüdőgyulladást okoz. A baktérium toxint termel, melyek eljutnak a szervezet más területeire, kialakul a skarlát.

Torokgyulladás
Latin szóval angina, ez valójában a nyelési fájdalomra utal.
Legtöbbször nemcsak a torok, hanem a garat és az orrüreg is részt vesz a gyulladásban.

A (pharyngitis) a garatnyálkahártya változatos eredetű gyulladása, amely a torok fájdalmát okozza.

a torokgyulladást,
a lázat,
a fejfájást,
a mandulák vörösek, fehér és sárga foltokkal a torok hátsó részén,
a duzzadt, fájó nyakat,
a gyengeséget,
az étvágytalanságot.

Láz, , máj-, illetve lépnagyobbodás, mirigyek duzzanata (adenopátia), fáradtság.

Kiütéses torokgyulladást gyakran adeno- vagy más vírusok idéznek elő.
Fülfájás kisugározhat a tonsillaris regioba (és fordítva is).
Streptococcus pharyngitis hasfájással járhat.

- Gyakori
- Krónikus köhögés, romló asztma, gyakori tüdőgyulladás
- Rekedtség ...

Arcüreg- és torokgyulladás
4 évvel ezelőtt volt mandulaműtétem, mert állandó gyulladásban voltak. Havonta antibiotikumon voltam.
Ezen a télen is elkeseredtem, mert hol a torkom, hol az arcüregem...

A meghűlés, a , az influenza egyik tipikus tünete a hőemelkedés, a láz. Ez az állapot a szervezet természetes önvédelmi reakciója.

A streptococcusos torokgyulladás egyötödére jellemző, hogy a betegnek torokfájása, láza van. A torokképletek vörösek, duzzadtak, nem ritka a gennyesedés, főleg a mandulák területén.

A magas lázzal járó , mandulagyulladás vagy típusos skarlát mellett tünetszegény esetek is előfordulhatnak, amikor csak enyhe torokfájdalom, hőemelkedés jelentkezik.

Nátha, hörghurut, torokgyulladás, középfülgyulladás, arcüreggyulladás, tüdőgyulladás ...

Használható megfázások, influenza, , légcső- és hörghurut, köhögés, húgyúti fertőzések, vese betegségek, gyomor- és bélhurut, duzzadt nyirokcsomók, torok és orrmandula megnagyobbodás, méh és petefészek gyulladás, ...

A torokgyulladás és a tüdőgyulladás szinte mindig lázzal jár. Magas testhőmérsékletet okozhatnak anyagcsere és hormonális betegségek, például a pajzsmirigy hormon fokozott termelése.

Fontos lenne azt tudnunk, hogy az egész télen észlelt ok közül vajon melyik volt mandulagyulladás. A mandulagyulladás - tüszős - például önmagában hurutossággal nem is jár együtt, ha náthás, köhögős a gyerek, társuló fertőzést jelent.

Általában láz kíséri, torokgyulladás, tüszős mandulagyulladás, hasfájás, hányás, hasmenés is gyakran jelentkezik. Néhány nap alatt láztalanodik a beteg, a kiütések eltűnnek, helyükön a bőr finom hámlása észlelhető.

Lásd még: Lásd még: Köhögés, Láz, Antibiotikum, Allergia, Influenza

Betegségek  Torokgyík  TOS

 
RSS Mobile