Kezdőlap (Természetes gyógymód)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Természetes gyógymód

Betegségek  Terméketlenség  Testhőmérséklet emelkedés

Hatékonyak-e a természetes gyógymódok?
Évszázadokon át az emberek magától értetődő módon nyúltak a természetes gyógymódokhoz, ha valamilyen egészségügyi gonddal - megfázással, has- vagy fogfájással - találták szembe magukat.


Természetes gyógymódok
A természetes gyógymódok közé egy sor - különböző kultúrákból származó - gyógyítási módszer tartozik. Az ezen gyógymódokat alkalmazó gyógyítók a szervezet öngyógyító képességének támogatására természetes, nem toxikus terápiákat használnak.

Természetes gyógymódok
Sosem tudom, hogy a náthámat, köhögésemet szabad-e orvos nélkül kúrálni? Kérem, adjon tanácsot, magam és a gyerekeim szakszerű kezelése érdekében! ...

8 allergiaűző természetes gyógymód
Fordulj orvoshoz!
Amennyiben nem válnak be a számításaid, és a természetes megoldások nem hoznak enyhülést, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnod.

Akupunktúra: a legősibb természetes gyógymód
Olvasva: 1071
Az akupunktúra (acus = tű, punctura =beszúrás) ősi kínai gyógymód, pontosan nem lehet időben meghatározni az eredetét, de az biztosan állítható tény, ...

Természetes gyógymódok
Vesebetegségek
Légy aktív nyugdíjas - tovább élsz!
A-vitaminnal - a melanoma ellen?
Mire jó az elektrosokk?
Vigyázat! Hamis gyógyszerek a neten!
Műtét helyett endoszkópia? Remény...
A karok közti vérnyomáskülönbség...
Jobb a bionikus kéz?

Természetes gyógymódok
Az új köznevelési törvény
Elérhetetlen álom a pihentető alvás és a friss ébredés?

Természetes gyógymódok
Mint minden olyan tünetcsoport, amelyre sok gyógyszer van, arra nincs meg az igazi. A kezelésben széleskörű lehetőségek vannak. Elsősorban a hagyományos, népi gyógymódból származó gyógyteák. Ilyenek az ánizs, az édeskömény, a kamilla.

Természetes Gyógymódok TanácsadóGyógyítói hitvallásom, hogy az egész több, mint a részek összege. Vagyis egyben, Egységként kezelve az embert, lehet valódi és tartós gyógyulást elérni. Legyen szó testi, lelki, vagy akár mentális problémáról.

Természetes gyógymódok inkontinencia ellen
Sokan szenvednek inkontinenciában, de a legtöbben nem szívesen beszélnek a témáról.

természetes gyógymódok
Alternatív gyógymódok:
kizárólagosan olyan embereknek szeretnék segíteni...akár személyes kapcsolatfelvétel által is,akik természetes gyógymódkedvelők:))) ...

Természetes gyógymód az asztmára?
A légszennyezés: a tiszta levegőnek fura szaga van?
Szén-monoxiddal a tüdőért?
Találtak egy asztmára hajlamosító gént
Mikor forduljunk orvoshoz köhögésünkkel?
Az aspirin megelőzi az asztmát
A COPD kezelési lehetőségei ...

Természetes gyógymódok a nátha és az influenza ellen
Mononucleosis infectiosa
Övsömör ...

Természetes gyógymódok égő gyomorra, és.
Rosszul alszik? Rendezze át a hálószobát!
Homeopátiával az őszi bajok ellen ...

Természetes gyógymódokkal és helyes életmóddal is lehet segíteni a megelőzést, és mérsékelten segíthetnek a javulásban is. Ezek hatékonyságáról azonban nem áll rendelkezésre adat. Mindazok a gyógymódok számításba jönnek, amelyek az érfalak rugalmasságát, épségét segítik.

Természetes gyógymód, egészségjavító eljárás, sőt speciálisan készített szerekkel gyógyító, önálló orvostudományi rendszer.

A természetes gyógymódok és a hagyományos (akadémiai, nyugati, modern, schulmedizin satöbbi neveken szereplő) orvoslás közötti ellentét - néha kifejezett ellenségeskedés - a szemléletbeli különbségek meg nem értéséből származik (pl. hagyományos kínai orvoslás), ...

A természetes gyógymódok általában hatásosabbak, mint a szokásos gyógyszeres kezelések, amelyek többnyire csak a túlzott mennyiségű gyomorsav kémiai semlegesítéséből Állnak. A célzott és természetes gyógymód a savtúltengés akadályozza meg.

A természetes gyógymódoknak csak az érzelmi sokk esetében van létjogosultsága.
1. gyógynövény-készítmények - rozmaringból és bodzavirágból készült tea, ájulással járó esetben gyömbértea, érzelmi megrázkódtatásnál napi négy csésze citromfűből és kamillából készült tea.

A természetes gyógymódok, a helyes életvezetéssel, életmóddal együtt képesek szervezetünk öngyógyító erőinek mobilizálására. Használjuk ezeket az eszközöket, éljünk ezekkel a kíméletes, szelíd, de annál hatékonyabb módszerekkel.

A természetes gyógymódra vonatkozó vagy annak eszközei általi.
nausea
Gyomorbetegség érzése; hányásra való hajlam; hányinger. (L. fr. G. nausia, tengeribetegség, fr. naus, hajó) ...

Habár nincs természetes gyógymód az influenza kezelésére, a tüneteket enyhítheted ésszerű döntések és egy kis önápolás révén. Íme, néhány tipp: ...

Mit jelent a természetes gyógymód fogalma? Betegségek természetes környezetből származó szerekkel történő kezelésének és megelőzésének tana. Mik tartoznak ide?

Ha a köhögés folyamatos, 1-2 hete tart már, mindenképpen forduljunk orvoshoz.
A szamárköhögés egy heves köhögési rohamok, mély sípoló belélegzéssel járó betegség, mely akár 3 hónapig is eltarthat. Amennyiben természetes gyógymódokkal nem tudunk enyhíteni a tüneteken, forduljunk orvoshoz.

Hegyi G. (szerk.): Természetes gyógymódok, komplementer medicina, 253. old
Dubravszky László Alapítvány: Az antropozófia körvonalai. Budapest, 1982.
Szekuláris Figyelő ...

Egyértelműen dokumentált, hogy a rendszeres fizikai aktivitás - azon túlmenően, hogy természetes gyógymódot jelent - csökkenti az insulinresistentiát, előnyösen befolyásolja a metabolikus syndroma számos jellegzetességét (hyperglykaemia, atherogen dyslipidaemia, hypertonia).

Ha álmatlanság kínozza, ne vegye igénybe habozás nélkül a természetes gyógymódokat /macskagyökér, kamilla, csipkebogyó /.

Azok az emberek akik hisznek a természetes gyógymódokban azok jól ismerik az aloe vera gyógyító hatását. Sok eset van amikor valamilyen sérülés vagy baleset, kisebb karcolások horzsolások vagy akár csalán kiütés és rovar csípés következtében a megszokott gyógyszerekhez folyamodnak.

A vakcinák mellett a természetes gyógymódok, gyógynövények is hatékonyan segíthetik a védekezést,...
Hólyaghurut
Talán a leggyakrabban használt kifejezés a kínzóan gyakori vizelési ingerekre, a csípő vizeletre,...

A népi gyógyászatban régóta alkalmazott gyógynövények szerepe a természetes gyógymódok előretörésével újra előtérbe került.
A Harpagophytum procumbens (ördögkarom) kivonat napi 800mg adagja egy német közlemény szerint 9 napra növelte a krónikus hátfájós betegeknél gyógyszermentes időszakot.

A hidroterápia (a víz terápiás használata), vagy aquaterápia valószínűleg már egy idős az emberiséggel és az egyik olyan alapvető módszer, amit széles körben használnak természetes gyógymódként.

Böjtöléssel és a túrázással, e két, önmagában is igen hatásos természetes gyógymód kombinációjával feltöltődhetünk, és megszüntethetjük a kisebb panaszokat is.
» Részletek
Cisztusz: Felér egy védőoltással ...

Légúti allergiás, asztmás, légúti betegségben szenved? Keresi a természetes gyógymódokat? Egy egyszerű készülékkel gyógyító sós levegőt varázsolhat otthonába.
Ajánló (x)
Tiszta víz fillérekért! ...

Herold: Belgyógyászat, Béky László: Természetes gyógymódok kézikönyve, Natursziget, Informed
Kategória: tudományos cikkek / Belgyógyászat
Belépés ...

1997-1998 Gyógyító diéta- előadás sorozat Eger előadója 1999. 'Fő az egészség' NEVI kiadvány szakértője Természetes gyógymódok témában továbbképzések 1999-2000. HIETE Komplementer orvoslás tanfolyama ...

Ez az alternatív és kiegészítő gyógyászat egyik igen fontos csoportja, amely elsősorban a természetes gyógymódokat alkalmazza.
Gyógynövények
Termoterápia ...

De nagyon bízom ezekben a természetes gyógymódokban!
Köszönöm még egyszer!
Értékelés: Nincs ...

(Természetesen a tapasztással együtt.) Gondolunk itt különböző vitaminkészítményekre, vagy természetes gyógymódokra (talpmasszázs, akupunktúra). Szemét 3 éves kora óta rendszeresen tapasztjuk, kancsalsága megszűnt, de a tompalátása csak lassan javul.

Ilyen természetes gyógymód a gyógyító kövekkel történő terápiás kezelés is, melynek eddigi alkalmazási gyakorlatát kiszélesíti, hatékonyságát, pedig az eddig elképzelhetetlen mértékben megnövelte az általunk kifejlesztett energia-átalakító berendezés!
A betegségeket energiagátak okozzák.

Előfordulhat szülészeti okoktól függetlenül is, de leginkább a nehéz szüléseket követheti maradandó csípő- és gerinc-izületi blokád, ami részese lehet bármilyen későbbi szülészeti funkcionális rendellenesség kialakulásának, vagy csökkentheti a természetes gyógymódok hatékonyságát.

Mentálhigiénia / pszichiátria
Bőrgyógyászat / kozmetológia
Fül-orr-gégészet / audiológia
Fogászat / szájsebészet
Természetes gyógymódok
Életmód / kutatás / orvosi jog
Elsősegély / orvostechnika
- Mosolyzóna / Orvosviccek - ...

A Szardínia keleti részén levő település hétszáz méter magasan van és már a bronzkor óta lakott. A szárd százévesek saját otthonukban, jó fizikai és pszichikai állapotban élnek és többnyire természetes gyógymóddal kurálják magukat, gyógynövényekkel, orvosság nélkül - jegyezte meg az olasz sajtó.

Mióta a Tőle elsajátított módon élek a természetes élet-, és gyógymódok lehetőségeivel, nem csak szellemem, de lelkem is épül. Mindezt azért mondtam el, mert férjem, aki egy rendíthetetlenül materiálisan gondolkodó ember mindaddig szkeptikus volt a keleti és a természetes gyógymódokkal szemben, ...

például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak például légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes ...

Megbetegedés esetén szoktál természetes gyógymódok gondolkodni?
Szokott Bioboltban vásárolni?
Melyikből egészséges ételből fogyaszt többet: zöldségből, vagy gyümölcsből?
Szerinted is hiperaktivitást okoz a túlzott cukorfogyasztás?
Szerinted mi igaz a tartósítószerekről?

A fájdalomcsillapítók rendszeres szedése nem vezet semmi jóra, inkább forduljunk a természetes gyógymódokhoz és az életvitel átalakításához. Az aromaterápia, a gyógyteák, a homeopátiás készítmények gyakorlatilag mellékhatás nélküli javulást kínálnak a PMS esetében is.

A klasszikus nyugati orvoslás vívmányait jól kiegészítik a napjainkban méltán népszerű természetes gyógymódok, valamint a keleti gyógyítás módszerei.

Mivel a betegek többségénél napfény hatására - tavasszal, nyáron- javulnak a tünetek, ez a természetes gyógymód enyhébb esetekben is szóba jön kiegészítő módszerként.
Meggyógyulnak -e az atópiás dermatitises betegek?

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Légúti betegség, Magas vérnyomás, Szindróma, Fekély, Daganat?

◄ Terméketlenség   Testhőmérséklet emelkedés ►
 
RSS Mobile