Kezdőlap (Természetes gyógymód)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Természetes gyógymód

Betegségek  Terméketlenség  Testhőmérséklet emelkedés

Hatékonyak-e a természetes gyógymódok?
Évszázadokon át az emberek magától értetődő módon nyúltak a természetes gyógymódokhoz, ha valamilyen egészségügyi gonddal - megfázással, has- vagy fogfájással - találták szembe magukat.


Természetes gyógymódok
A természetes gyógymódok közé egy sor - különböző kultúrákból származó - gyógyítási módszer tartozik. Az ezen gyógymódokat alkalmazó gyógyítók a szervezet öngyógyító képességének támogatására természetes, nem toxikus terápiákat használnak.

Természetes gyógymódok. diéta
Bőrfiatalítás házilag? Próbáld ki a paradicsomot - egy csodaszer
A vadgesztenye mosásra kiváló, természetbarát megoldás! Mosás vadgesztenyével
Hatásos-e szívinfarktus esetén cayenne-i bors tea?
A hagyma természetes gyógyerejének változatos használata ...

8 allergiaűző természetes gyógymód
Fordulj orvoshoz!
Amennyiben nem válnak be a számításaid, és a természetes megoldások nem hoznak enyhülést, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnod.

Természetes gyógymódok
Vesebetegségek
Légy aktív nyugdíjas - tovább élsz!
A-vitaminnal - a melanoma ellen?
Mire jó az elektrosokk?
Vigyázat! Hamis gyógyszerek a neten!
Műtét helyett endoszkópia? Remény...
A karok közti vérnyomáskülönbség...
Jobb a bionikus kéz?

~ok
Az új köznevelési törvény
Elérhetetlen álom a pihentető alvás és a friss ébredés?

~ok
Mint minden olyan tünetcsoport, amelyre sok gyógyszer van, arra nincs meg az igazi. A kezelésben széleskörű lehetőségek vannak. Elsősorban a hagyományos, népi gyógymódból származó gyógyteák. Ilyenek az ánizs, az édeskömény, a kamilla.

~ok TanácsadóGyógyítói hitvallásom, hogy az egész több, mint a részek összege. Vagyis egyben, Egységként kezelve az embert, lehet valódi és tartós gyógyulást elérni. Legyen szó testi, lelki, vagy akár mentális problémáról.

~ok inkontinencia ellen
Sokan szenvednek inkontinenciában, de a legtöbben nem szívesen beszélnek a témáról.

~ok
Alternatív gyógymódok:
kizárólagosan olyan embereknek szeretnék segíteni...akár személyes kapcsolatfelvétel által is,akik ~kedvelők:))) ...

~ az asztmára?
A légszennyezés: a tiszta levegőnek fura szaga van?
Szén-monoxiddal a tüdőért?
Találtak egy asztmára hajlamosító gént
Mikor forduljunk orvoshoz köhögésünkkel?
Az aspirin megelőzi az asztmát
A COPD kezelési lehetőségei ...

~ok a nátha és az influenza ellen
Mononucleosis infectiosa
Övsömör ...

~ok égő gyomorra, és.
Rosszul alszik? Rendezze át a hálószobát!
Homeopátiával az őszi bajok ellen ...

~okkal és helyes életmóddal is lehet segíteni a megelőzést, és mérsékelten segíthetnek a javulásban is. Ezek hatékonyságáról azonban nem áll rendelkezésre adat. Mindazok a gyógymódok számításba jönnek, amelyek az érfalak rugalmasságát, épségét segítik.

~, egészségjavító eljárás, sőt speciálisan készített szerekkel gyógyító, önálló orvostudományi rendszer.

A ~ok és a hagyományos (akadémiai, nyugati, modern, schulmedizin satöbbi neveken szereplő) orvoslás közötti ellentét - néha kifejezett ellenségeskedés - a szemléletbeli különbségek meg nem értéséből származik (pl. hagyományos kínai orvoslás), ...

A ~ok általában hatásosabbak, mint a szokásos gyógyszeres kezelések, amelyek többnyire csak a túlzott mennyiségű gyomorsav kémiai semlegesítéséből Állnak. A célzott és ~ a savtúltengés akadályozza meg.

A ~oknak csak az érzelmi sokk esetében van létjogosultsága.
1. gyógynövény-készítmények - rozmaringból és bodzavirágból készült tea, ájulással járó esetben gyömbértea, érzelmi megrázkódtatásnál napi négy csésze citromfűből és kamillából készült tea.

A ~ok, a helyes életvezetéssel, életmóddal együtt képesek szervezetünk öngyógyító erőinek mobilizálására. Használjuk ezeket az eszközöket, éljünk ezekkel a kíméletes, szelíd, de annál hatékonyabb módszerekkel.

A ~ra vonatkozó vagy annak eszközei általi.
nausea
Gyomorbetegség érzése; hányásra való hajlam; hányinger. (L. fr. G. nausia, tengeribetegség, fr. naus, hajó) ...

Habár nincs ~ az influenza kezelésére, a tüneteket enyhítheted ésszerű döntések és egy kis önápolás révén. Íme, néhány tipp: ...

Ha a köhögés folyamatos, 1-2 hete tart már, mindenképpen forduljunk orvoshoz.
A szamárköhögés egy heves köhögési rohamok, mély sípoló belélegzéssel járó betegség, mely akár 3 hónapig is eltarthat. Amennyiben ~okkal nem tudunk enyhíteni a tüneteken, forduljunk orvoshoz.

Hegyi G. (szerk.): ~ok, komplementer medicina, 253. old
Dubravszky László Alapítvány: Az antropozófia körvonalai. Budapest, 1982.
Szekuláris Figyelő ...

Egyértelműen dokumentált, hogy a rendszeres fizikai aktivitás - azon túlmenően, hogy ~ot jelent - csökkenti az insulinresistentiát, előnyösen befolyásolja a metabolikus syndroma számos jellegzetességét (hyperglykaemia, atherogen dyslipidaemia, hypertonia).

Ha álmatlanság kínozza, ne vegye igénybe habozás nélkül a ~okat /macskagyökér, kamilla, csipkebogyó /.

Azok az emberek akik hisznek a ~okban azok jól ismerik az aloe vera gyógyító hatását. Sok eset van amikor valamilyen sérülés vagy baleset, kisebb karcolások horzsolások vagy akár csalán kiütés és rovar csípés következtében a megszokott gyógyszerekhez folyamodnak.

Soha ne feledkezzünk meg arról, hogy a ~ok nem helyettesíthetik a szakorvosi vizsgálatot és kezelést. Bár kellemetlennek érezhetjük felkeresni nőgyógyászunkat, a pontos diagnózis felállításához, a megfelelő kezelés kiválasztásához szükség van szakorvosi vizsgálatra.

A vakcinák mellett a ~ok, gyógynövények is hatékonyan segíthetik a védekezést,...
Hólyaghurut
Talán a leggyakrabban használt kifejezés a kínzóan gyakori vizelési ingerekre, a csípő vizeletre,...

A népi gyógyászatban régóta alkalmazott gyógynövények szerepe a ~ok előretörésével újra előtérbe került.
A Harpagophytum procumbens (ördögkarom) kivonat napi 800mg adagja egy német közlemény szerint 9 napra növelte a krónikus hátfájós betegeknél gyógyszermentes időszakot.

A hidroterápia (a víz terápiás használata), vagy aquaterápia valószínűleg már egy idős az emberiséggel és az egyik olyan alapvető módszer, amit széles körben használnak ~ként.

A guasha Kína egyik legősibb ~ja. A guasha masszázs során a bőr felületére felvitt titkos összetételű gyógynövényolajat...
Tradícionális Thai Masszázs ...

Böjtöléssel és a túrázással, e két, önmagában is igen hatásos ~ kombinációjával feltöltődhetünk, és megszüntethetjük a kisebb panaszokat is.
» Részletek
Cisztusz: Felér egy védőoltással ...

Légúti allergiás, asztmás, légúti betegségben szenved? Keresi a ~okat? Egy egyszerű készülékkel gyógyító sós levegőt varázsolhat otthonába.
Ajánló (x)
Tiszta víz fillérekért! ...

Herold: Belgyógyászat, Béky László: ~ok kézikönyve, Natursziget, Informed
Kategória: tudományos cikkek / Belgyógyászat
Belépés ...

De nagyon bízom ezekben a ~okban!
Köszönöm még egyszer!
Értékelés: Nincs ...

(Természetesen a tapasztással együtt.) Gondolunk itt különböző vitaminkészítményekre, vagy ~okra (talpmasszázs, akupunktúra). Szemét 3 éves kora óta rendszeresen tapasztjuk, kancsalsága megszűnt, de a tompalátása csak lassan javul.

Ilyen ~ a gyógyító kövekkel történő terápiás kezelés is, melynek eddigi alkalmazási gyakorlatát kiszélesíti, hatékonyságát, pedig az eddig elképzelhetetlen mértékben megnövelte az általunk kifejlesztett energia-átalakító berendezés!
A betegségeket energiagátak okozzák.

Előfordulhat szülészeti okoktól függetlenül is, de leginkább a nehéz szüléseket követheti maradandó csípő- és gerinc-izületi blokád, ami részese lehet bármilyen későbbi szülészeti funkcionális rendellenesség kialakulásának, vagy csökkentheti a ~ok hatékonyságát.

A lap helyet ad Bányai János geológusnak (Székelyudvarhely) is, hogy szakszerűen rávilágítson Erdély sajátos értékeire a ~ terén: A Székelyföld különleges gyógyvíz-gazdagságáról (1934/ 7-8); Gyógyfürdő-különlegességek a Székelyföldön (1939/3); Fürdőépítkezések (1941/4); ...

Mentálhigiénia / pszichiátria
Bőrgyógyászat / kozmetológia
Fül-orr-gégészet / audiológia
Fogászat / szájsebészet
~ok
Életmód / kutatás / orvosi jog
Elsősegély / orvostechnika
- Mosolyzóna / Orvosviccek - ...

A Szardínia keleti részén levő település hétszáz méter magasan van és már a bronzkor óta lakott. A szárd százévesek saját otthonukban, jó fizikai és pszichikai állapotban élnek és többnyire ~dal kurálják magukat, gyógynövényekkel, orvosság nélkül - jegyezte meg az olasz sajtó.

Mióta a Tőle elsajátított módon élek a természetes élet-, és gyógymódok lehetőségeivel, nem csak szellemem, de lelkem is épül. Mindezt azért mondtam el, mert férjem, aki egy rendíthetetlenül materiálisan gondolkodó ember mindaddig szkeptikus volt a keleti és a ~okkal szemben, ...

például a bioflavonoidok, cserzőanyagok és az illóolajok), amelyek sokféle betegségre természetes gyógyírként hatnak például légúti, húgyuti, emésztőrendszeri, nőgyógyászati problémáknál, szív és érrendszeri megbetegedéseknél, cukorbaj, magas vérnyomás sikerrel alkalmazható más természetes ...

Megbetegedés esetén szoktál ~ok gondolkodni?
Szokott Bioboltban vásárolni?
Melyikből egészséges ételből fogyaszt többet: zöldségből, vagy gyümölcsből?
Szerinted is hiperaktivitást okoz a túlzott cukorfogyasztás?
Szerinted mi igaz a tartósítószerekről?

A klasszikus nyugati orvoslás vívmányait jól kiegészítik a napjainkban méltán népszerű ~ok, valamint a keleti gyógyítás módszerei.

Mivel a betegek többségénél napfény hatására - tavasszal, nyáron- javulnak a tünetek, ez a ~ enyhébb esetekben is szóba jön kiegészítő módszerként.
Meggyógyulnak -e az atópiás dermatitises betegek?

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Légúti betegség, Magas vérnyomás, Szindróma, Fekély, Daganat?

◄ Terméketlenség   Testhőmérséklet emelkedés ►
 
RSS Mobile