Kezdőlap (Tejérzékenység)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tejérzékenység

Betegségek  Tejcukorérzékenység  Tejkiütés

A tejérzékenység másik fajtája a tejfehérje-allergia. Ebben az esetben a tejben található fehérje vált ki allergiás reakciót, aminek az intoleranciához hasonló tünetei lehetnek. Ez jóval ritkább betegség, mint a laktóz-intolerancia, és bármely életkorban előfordulhat.
Súlyos vagy enyhe allergia?


Tejérzékenység?
Kisbabán hónalji csomó észlelése
Gyógyszerszedés, májfunkció
Bélfájdalmak, bélpanaszok
Gyorsabb szívműködés
Bőrgyógyászati készítmény
Crohn-betegség, szteroid elvonás
Vastagbélpolip eltávolítasa utáni...

A tejérzékenység gyakori megbetegedés, egyes adatok alapján kisebb vagy nagyobb mértékben az összlakosság mintegy kétharmadát érinti. A betegség jellemzője a tejben lévő laktóz vagy tejcukor megemésztéséből adódó probléma, amit laktóz-intoleranciának hívnak.

Ételallergia, tejérzékenység, 53 éves nő
Allergia, búzalisztből készült étkek fogyasztása
Allergia, rozsra ...

A tejérzékenység miatt: kalciumhiány Hiába kiváló kalciumforrás a tej és a tejtermékek, a tejérzékenyeken nem segítenek. Az érzékenység kiváltója a laktóz, egy természetes cukor, mely minden tejtermékben megtalálható.

A családjukban nincs tejallergia, ~, és a gyerek sem lehet az, mert nyugodtan eszi például a joghurtokat is. A sógornőm gyermeke 13 hónaposan több, mint 13 kiló, szerintem ez a túlzott táplálás következménye.

A vizsgálat végén a gyerekek 47 százalékánál megszűnt a ~. Ezzel szemben a kontrollcsoportban csak 22 százalékkal csökkent a ~. "Úgy tűnik, az allergiások egy részének nem kell teljesen felfügeszteniük a tejtermékek fogyasztását" - magyarázza dr.

Csecsemőkorban a probiotikumok csökkentik az ekcéma és a ~ kialakulásának kockázatát. A későbbi életkorokban, bizonyos esetekben szintén eredményes a 'jó baktériumok' adása, de ekkor már nem játszik szerepet az allergia-megelőzésben.

Ezekben az esetekben nem tehén~, hanem tejcukorbontási zavar okozza a panaszokat. Míg a tehéntej-allergia a tehéntejfehérjére adott kóros immunválasz következménye, addig a tejcukor-érzékenység, a tejcukorbontó enzim csökkent működésének a következménye.

Ez még nem azonos a cöliákiával, de ahhoz épp elég, hogy az illetőnek emésztési zavarai legyenek, puffadjon, vagy fáradtság kínozza, ha búzából készült ételeket fogyaszt. Hasonló tünetekkel jelentkezik a ~ is, és mindkettő a korral gyakoribbá válik.

~ miatt?A segitséget előre is köszönöm .Kati Kapcsolódó betegségek Vérzési rendellenességek, Alsó húgyúti fertőzés, Hashártya-összenövések, Kapcsolódó orvos - szakember kategóriák Nőgyógyász, Urológus, Gasztroenterológus, Válaszok erre a kérdésre 2012. december 04.

említendő az a tény is, hogy különböző környezeti tényezők (mesterséges ételszínezékek, szalicilátok, vagy például az ólom) szerepet játszhatnak a figyelemzavar kialakulásában. Több kutató azt találta, hogy sokan küszködnek valamiféle allergiával, többnyire ételallergiával, vagy ~gel.

Az LGG immunrendszerünk szabályozásával az allergiás tüneteket is kedvezően befolyásolhatja. Egy kisbabákkal végzett vizsgálatban a jótékony bacilus szedésével a ~ okozta ekcéma tüneteit sikerült két hónap alatt szinte teljesen megszüntetni.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Fogyókúra, Szteroid, Krónikus betegség, Hányinger?

◄ Tejcukorérzékenység   Tejkiütés ►
 
RSS Mobile