Kezdőlap (Tachikardia)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tachikardia

Betegségek  Szűrővizsgálat  Tág pupilla

tachikardia
szapora pulzus, gyors pulzus/szívverés, tachycardia, rapid heartrate
a pulzus gyorsabb mint 1OO szívütés per perc ...


tachikardia
Felgyorsult szívverés.
Latin orvosi szakszó (tachycardia) a görög takhüsz (gyors) és kardia (szív) elemek nyomán.

Sinus tachikardia
sinus tachycardia
Szívritmuszavar, a szív szabályos ütemben, de a normálisnál gyorsabban ver. Az ingerület a sinus csomóban keletkezik, de a szabályosnál gyorsabban, percenként 90-nél többször húzódik össze a szív.
s.r. ...

Tachikardia észlelése
Szívüreg antitachikardiás ritmusszabályozása
O = Nincs ...

Tachikardia : Szapora szívverés.
Takarási próba : A kancsalság megállapítására szolgáló legegyszerűbb eljárás. Az orvos eltakarja a beteg egyik szemét, majd felengedi a takarást, és azt figyeli, hogy végez-e a szem ún. beállító mozgásokat, azaz elmozdul-e a nézővonal a takarás megszüntetése után.

A tachikardia rendszerint hirtelen kezdődik és végződik. Egy pillanattól néhány napig tarthat.

Kamrai tachikardia
Kamrai tachikardiáról akkor beszélünk, amikor a kamrából vezérelt szívritmus a 120/perc frekvenciát eléri vagy meghaladja. Hosszantartó kamrai tachikardia (amennyiben a kamrai tachikardia több mint 30 másodpercig tart) a kamrakárosodás különböző formáiban léphet fel.

pitvari tachikardia
1. Pitvari flutter vagy pitvari lebegés. Általában krónikus tüdőbetegség, pulmonális embólia, koronária vagy reumás szívbetegség, dekompenzáció, kardiomiopátia esetén lép fel, perikarditiszben, valamint toxikus vagy metabolikus zavarban (mint alkoholizmus, ...

Jellemző a pajzsmirigyhormonok fokozott termelése, tünetei között a kidülledt szemgolyó, a szapora szívműködés tachikardia, megnövekszik az anyagcsere, fogyás jelentkezhet. A beteg nehezen bírja a meleget, verejtékezik. Kezelése az enokrinológia tárgykörébe tartozik.
Szponzorált linkek ...

- Mellékhatásaik: nyugtalanság, szorongás, alvászavarok, tachikardia (gyorsabb szívverés)
Ha a tünetek ezekre a szerekre nem múlnak, meg kell keresni az orvost!
Kiegészítő gyógymódok ...

A szívritmust akkor tekintjük kórosnak, ha a szívfrekvencia szükségtelenül gyors (tachikardia) , lassú (bradikardia), szabálytalan, vagy ha az elektromos impulzusok kóros útvonalakon vezetődnek.

Szív és keringés
Prof. Dr. Gergely Lajos és munkatársai kimutatták, hogy a pycnogenolban is jelenlévő proantocianidin 75%-kal csökkenti az szabadgyökök termelését, drasztikusan csökkentve a szívkamra-fibrilaciót és a kamrai tachikardia incidenciáját.
tovább a cikkre

...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cardia, Szívbetegség, Koleszterin, Szindróma, Daganat?

◄ Szűrővizsgálat   Tág pupilla ►
 
RSS Mobile