Kezdőlap (Tachikardia)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tachikardia

Betegségek  Szűrővizsgálat  Tág pupilla

tachikardia
szapora pulzus, gyors pulzus/szívverés, tachycardia, rapid heartrate
a pulzus gyorsabb mint 1OO szívütés per perc ...


tachikardia
Felgyorsult szívverés.
Latin orvosi szakszó (tachycardia) a görög takhüsz (gyors) és kardia (szív) elemek nyomán.

Sinus tachikardia
sinus tachycardia
Szívritmuszavar, a szív szabályos ütemben, de a normálisnál gyorsabban ver. Az ingerület a sinus csomóban keletkezik, de a szabályosnál gyorsabban, percenként 90-nél többször húzódik össze a szív.
s.r. ...

Tachikardia észlelése
Szívüreg antitachikardiás ritmusszabályozása
O = Nincs ...

Tachikardia : Szapora szívverés.
Takarási próba : A kancsalság megállapítására szolgáló legegyszerűbb eljárás. Az orvos eltakarja a beteg egyik szemét, majd felengedi a takarást, és azt figyeli, hogy végez-e a szem ún. beállító mozgásokat, azaz elmozdul-e a nézővonal a takarás megszüntetése után.

A ~ rendszerint hirtelen kezdődik és végződik. Egy pillanattól néhány napig tarthat.

Kamrai ~
Kamrai tachikardiáról akkor beszélünk, amikor a kamrából vezérelt szívritmus a 120/perc frekvenciát eléri vagy meghaladja. Hosszantartó kamrai ~ (amennyiben a kamrai ~ több mint 30 másodpercig tart) a kamrakárosodás különböző formáiban léphet fel.

pitvari ~
1. Pitvari flutter vagy pitvari lebegés. Általában krónikus tüdőbetegség, pulmonális embólia, koronária vagy reumás szívbetegség, dekompenzáció, kardiomiopátia esetén lép fel, perikarditiszben, valamint toxikus vagy metabolikus zavarban (mint alkoholizmus, ...

Jellemző a pajzsmirigyhormonok fokozott termelése, tünetei között a kidülledt szemgolyó, a szapora szívműködés ~, megnövekszik az anyagcsere, fogyás jelentkezhet. A beteg nehezen bírja a meleget, verejtékezik. Kezelése az enokrinológia tárgykörébe tartozik.
Szponzorált linkek ...

- Mellékhatásaik: nyugtalanság, szorongás, alvászavarok, ~ (gyorsabb szívverés)
Ha a tünetek ezekre a szerekre nem múlnak, meg kell keresni az orvost!
Kiegészítő gyógymódok ...

A szívritmust akkor tekintjük kórosnak, ha a szívfrekvencia szükségtelenül gyors (~) , lassú (bradikardia), szabálytalan, vagy ha az elektromos impulzusok kóros útvonalakon vezetődnek.

Szív és keringés
Prof. Dr. Gergely Lajos és munkatársai kimutatták, hogy a pycnogenolban is jelenlévő proantocianidin 75%-kal csökkenti az szabadgyökök termelését, drasztikusan csökkentve a szívkamra-fibrilaciót és a kamrai ~ incidenciáját.
tovább a cikkre

...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cardia, Szívbetegség, Koleszterin, Szindróma, Daganat?

◄ Szűrővizsgálat   Tág pupilla ►
 
RSS Mobile