Kezdőlap (Szteroid)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Szteroid


 

Szteroid

Betegségek  Sztafilokokkusz  Sztóma

Szteroid inhalálás növelheti a cukorbetegség kockázatát

A Lady Davis Intézet kutatói szerint krónikus tüdőbetegek kezelésében a szteroid spray-k alkalmazását kétszer is meg kell gondolni.


szteroid diabétesz
a mellékvesekéreg-hormonok (szteroidok) nagy adagban és hosszú ideig tartó alkalmazása következtében kifejlődő, elhízással társuló diabéteszforma.
Cimkék: ...

A szteroidok alkalmazási módja
A gyulladáscsökkentő hatású kortikoszteroidokat széleskörű felhasználási területük miatt sokféle módon lehet alkalmazni.

Szteroidokkal csökkenthető a TBC okozta halálesetek száma
Csontritkulás: megdöbbentő eredményt hozott egy új kísérlet
A lombikbébi-eljárás növeli a vérrögképződés kockázatát ...

Szteroidok
A szteroidok a mozgásszervi gyógyászatban ismert egyik legerősebb gyulladáscsökkentők. Használatuk azonban számos mellékhatással jár, így csak orvosi felügyelet mellett, kellő mérlegelés után adhatók.

A szteroidok korszerű belégzési technikák segítségével közvetlenül a légutakba juttathatók, így jelentősen csökkentve a szükséges gyógyszer mennyiségét és a nem kívánt mellékhatások kockázatát.

a szteroidok átoldódnak a célsejtek membránján
a citoplazmában kötődnek a glükokortikoid-receptorhoz
a szteroid-receptor komplex aktiválja a GRE promotert
más transzkripciós faktorokat is képes gátolni: ...

A szteroid-kezelés jelentősége és mellékhatásai
A mellékvese tárgyalásánál már szóltunk arról, hogy a kéreg egyik hormoncsoportja endokrin funkciója mellett igen erős gyulladáscsökkentő és az immunrendszert gátló hatással is rendelkezik.

BÁTRAN HASZNÁLHATÓK A KORTIKOSZTEROID KRÉMEK
TERHESSÉGI HAJHULLÁS
A GYANUS NŐI FEJFÁJÁS
-A GYERMEK SZEMEVILÁGA-FELELŐSSÉGÜNK
-ORVOSKONFERENCIA UDVARHELYEN
24.március 2012- ÉRTÉKES ELSŐ HELY A -HEALTH-MEDIC...
A FOLTOS KOPASZSÁG ...

szteroidok
(tabletta vagy injekció formájában) adása csak a rendkívül súlyos esetekben ...

Szteroidos orrsprayk
Nem olyanok, mint a megfázás esetén 'duguláselhárításra' alkalmazott orrcseppek, azaz nem azonnal hatnak, és nem kell napi háromszor-négyszer ada­golni őket.

Szteroidhasználat
Bizonyára csábít a gondolat, hogy kigyúrt legyél minimális erőbefektetéssel, vagyis hogy a különféle hormonkészítményekhez nyúlj.

Szteroid tartalmú injekciós készítmény adása a gyulladt ízületbe jó hatást válthat ki a gyulladás csökkentésében, azonban a mellékhatások veszélye miatt ezeket sem túl gyakran alkalmazhatjuk.

Szteroid gyulladáscsökkentők
Akut sérülések kezelésére nem alkalmasak. Tilos vérömlenybe, valamint direkt az inak, szalagok állományába adni, a szövetkárosodás, infekció fokozott veszélye miatt.

szteroid injekció a koraszüléseknél (a koraszülöttek légzési nehézségeinek csökkentésére);
újraélesztési eszközök (szükség esetén a légzés megindítására);
klórhexidin a köldökzsinór fertőződésének megelőzésére; és ...

szteroid - Kémiai anyagok családja amelyek közös jellemzője a ciklikus kémiai váz. Sok hormon, gyógyszer és a szervezetben található vegyület tartozik ide, például kortikoszteroidok (prednizon), D vitamin, tesztoszteron, koleszterin stb...

szteroid (Steroid)
Súlyos gyulladások kezelésére használatos gyógyszerek. Non-Hodgkin limfómában a szteroidokat kemoterápiával együtt is alkalmazzák a kezelés sikere érdekében.
Vissza az előző szócikkre ...

Szteroiddal az izomdisztrófiás fiúk járásképességének megtartásáért ...

A szteroidhormonok szerepe az oxidatív stressz elleni védekezésben

Posztmenopauzában lévő nőknél halmozódnak az érrendszeri megbetegedések. E negatív tendencia hormonpótlással megfékezhetőnek látszik.

A szteroid gyulladásgátlók: a mellékvesekéreg hormonjai (kortizon, kortizol) hatékony gyulladásgátlók, melyek az ankylosisok kialakulását is késleltethetik. Mellékhatásaik miatt a szteroid gyulladásgátlók használatát időben korlátozni kell.

Nonszteroid gyógyszerek: Diclofenacot tartalmaz: Cataflam, Voltaren, Diclophenac Pharmavit, Diclophenac Stada, Huma-Difenoc, Olfenek, Diclophenac Duo Pharmavit, Flector EP rapid, Huma-Difenac.

Nem-szteroid gyulladáscsükkentő szerek
A nem-szteroid gyulladásgátló szerek a leggyakrabban felírt gyógyszerek a sportgyógyászatban.

Nem-szteroid gyulladásgátló szerek (NSAID készítmények). Reumatikus és más mozgásszervi panaszok enyhítésére szolgálnak, esetenként vény nélkül is kaphatóak, ezért kezelőorvosát tájékoztassa az ilyen gyógyszerek szedéséről.

Nem-szteroid gyulladásgátlók és antibiotikus gyógyszerek
Néhány gyakran használt gyógyszer fellobbanáshoz vezethet.

Nem-szteroid gyulladáscsökkentők: A leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek a reumatoid artritisz okozta panaszok kezelésében. Csökkentik a gyulladt izületek duzzadását, és mérséklik a fájdalmat.

A nem szteroid gyulladásgátlók emésztőrendszeri mellékhatásai fokozott kockázatú betegekben - a specifikus ciklooxigenázgátlók szerepe

Prónai László dr.
Semmelweis Egyetem, Budapest, Általános Orvostudományi Kar, II. Belgyógyászati Klinika ...

Kortikoszteroid kezelés
Gyulladáscsökkentő és antiallergiás hatás érhető el használatával. Szájon át vagy intravénásan alkalmazható szerek. Tartós kezelésnél mellékhatásokkal kell számolni (elhízás, gyomorfekély, cukorbetegség…) ...

Kortikoszteroid profilaxis: Fenyegető koraszülés esetén alkalmazható, a magzati tüdő érését segíti elő, így az esetlegesen idő előtt világra jött újszülött életkilátásait jelentősen javíthatja.

"nem szteroid gyulladáscsökkentők". Ezek, különösen a tablettás formák számos problémával járnak, például a fájdalomcsillapító hatás következtében a beteg jobban terheli ízületét, és a csökkent értékű ízületi porc további károsodását eredményezi.

szteroid jelentése
viszkető szeméremajkak
adókedvezmény pajzsmirigy betegségre
megnagyobbodott szeméremajkak
adóvisszatérítés pajzsmirigybetegségre
pajzsmirigy ciszta kialakulásának okai
belsö struma
pajzsmirigy alulműködésre jár adókedvezmény ...

Szteroidos kenőcsök. A leghatékonyabban szüntetik meg a tüneteket, hosszú távú használatuk csak orvos kifejezett javaslatára történhet. A szteroidos kenőccsel kezelt bőrfelületet nem érheti direkt napsugárzás.

szteroid ulcus
Általában a lábon vagy a lábfejen lévő sebből kifejlődő fekély hosszantartó szteroid-terápiában részesülő betegeknél; a szteroidokra jellemző sebgyógyulást akadályozó hatás következménye.
trophicus ulcus ...

Szteroid gyulladásgátlók az előzőek nem kellő hatékonysága esetén jönnek szóba. Mellékhatásaik miatt tartós adagolásuk nem javasolt.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Crohn-betegség, Hányinger, Stroke, Meszesedés

Betegségek  Sztafilokokkusz  Sztóma

 
RSS Mobile