Kezdőlap (Szklerózis multiplex)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szklerózis multiplex

Betegségek  Szklerózis  Szkoliózis

szklerózis multiplex
Szklerózis multiplexben a szem, az agy és a gerincvelő idegei foltokban elvesztik mielinhüvelyüket. A szklerózis multiplex elnevezés a multiplex (többszörös) heges (szklerózis) területektől származik, amelyek a sok demielinizációs foltot érzékeltetik.


Szklerózis multiplex
Egy ritka génváltozat, amely a D-vitamin csökkent szintjét okozza a szervezetben, közvetlenül összefügghet a szklerózis multiplex kialakulásával - idézte brit és kanadai kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
Hirdetés ...

Szklerózis multiplex (SM)
Diagnózis: A szem, az agy és a gerincvelő idegeinek súlyos és általában folyamatosan súlyosbodó megbetegedése. Általában húsz és negyven közötti nőknél lép fel ez a rettegett betegség.

A szklerózis multiplex elleni gyógyszer megakadályozza a betegség teljes kifejlődését

Címkék: sclerosis multiplex, glatiramer, degeneratív betegség, immunrendszer, mielin, intermittáló forma ...

Szklerózis multiplex
Az agy és a gerincvelő fehérállománynak gócos pusztulása következtében kialakuló betegség. Tünetei attól függően, hogy az idegrendszer mozgató vagy érző elemeire terjed ki, lehetnek: mozgás, érzés, érzékszervi zavarok.

~ esetén az idegsejteket védő mielinhüvely elpusztul, ezért az idegek nehezen tudják közvetíteni a jelzéseket.

Bélférgekkel a ~ ellen
Orvosok egy csoportja féreglárvák alkalmazásával próbál megoldást találni a ~re (SM) és a hozzá hasonló degeneratív autoimmun-betegségekre.

Helyrehozható a ~ okozta károsodás
A gyermekkori túlysúly újabb kockázata
Mégsem segít a marihuána a szklerózisos betegek
A születési hónap befolyásolja a ~ esélyét?
A retina vastagságából előre jelezhető a ~ ...

~ (SM)
Az SM az egyik legösszetettebb idegrendszeri betegség, melynek hátterében autoimmunitási ok valószínűsíthető. Lényege: az idegeket (szem, agy, gerincvelő) borító ún. mielinhüvely fokozatos elvesztése.

~
A ~ egyre több embert érint. A betegség lefolyása egyénenként nagyon eltérő, a legtöbben úgy érzik, hogy életük végéig mozgáskorlátozottá válnak és ápolásra szorulnak.

~
A központi idegrendszeri idegrostokat körülvevő velőhüvely, a mielin, több gócban történő károsodásával majd pusztulásával járó betegség, mely rendszerint fiatal felnőtteknél jelentkezik.

A ~
A ~ a központi idegrendszer lassan terjedő betegsége, amelyet a gerincvelő és az agy sérülése, gócai okoznak. A tünetek és a panaszok több gócúak és változóak lehetnek. A tünetek időnkénti fellángolásai és tünetmentes időszakok válthatják egymást.

A ~ ma még gyógyíthatatlan idegrendszeri betegség, mely igen komoly következményekkel jár.

A vérszegénység jelei ...

~ben az idegrendszerben gyulladás keletkezik, ez az idegsejtek nyúlványait körül vevő velőshüvelyt roncsolja, a szervezet pedig ezt igyekszik kötőszövettel pótolni, mely kemény, szklerotikus gócokat hoz létre: innen a latin elnevezés első szava.

A ~es beteg állapotának roszszabbodása vagy javulása nem jósolható meg. A panaszoknak, ennek ellenére, többféle lefolyása van. A relapszáló-remittáló formában fellángolások és stabil tünetekkel jellemezhető (vagy relatíve tünetmentes) remissziók váltakoznak.

A ~es betegeknél különösen nagy befolyással van a páciens állapotára, a betegség kimenetelére a pozitív életszemlélet, a terápiában való aktív részvétel. Ennek elsajátításában segítenek az ország minden nagyobb településén megtalálható civil szervezetek, az SM-klubok.

A ~ ", Egyéb elsődleges demielinizációval járó kórképek "
93. FEJEZET - A gerincvelő betegségei ...

A ~ egy ismeretlen eredetű, autoimmun betegség, melynek tünetei és lefolyása nagyon szerteágazó és egyedi lehet. A betegség ma még gyógyíthatatlan, de a helyes életmóddal és táplálkozással talán lassítani lehet a folyamaton, illetve enyhít...

A ~ (SM) gyógyítását célzó kutatások már évtizedek óta folynak - ennek köszönhetően bár lassan, de biztosan haladtak előre a szakemberek, és egyre hatékonyabb segítséget tudtak nyújtani a pácienseknek.

A rettegett ~ megtanított, hogy másként kell élnem az életemet, és új fontossági sorrendet kell kialakítanom Tovább......
Szóljon hozzá elsőként!6 szavazat
Skót idill ...

Biológiai terápia a ~ betegek részére
Célzott biológia treápiákkal a tüdőrák ellen
Vérnyomáscsökkentővel a szorongás ellen? / Dr. Kocsi Anikó pszichoterapeuta ...

- A ~
- A tejcukor-érzékenység oka
- A térd sérülései
- A terhesség alatti kötelezô és lehetséges vizsgálatok
- A várandósság kilenc hónapja
- A vérrel terjedő vírusfertőzések nem hagyomásnyos átviteli lehetőségei
- A vesekövesség és kezelése ...

A betegséget fertőzés, autoimmun betegség és ~ okozza a leggyakrabban.
A betegség tünetei:
A betegség kialakulásakor a jellemző tünet a látás gyors és kifejezett romlása. Az éleslátás gyakran elsőként károsodik; viszont van, amikor csak a látótér széle esik ki.

Az interferon gammáról már eddig is tudták a szakemberek, hogy erősíti a ~ tüneteit, sőt, korábbi tanulmányok már arra is kitértek, hogy a nőknek magasabb az interferon gamma-tükre, mint a férfiaknak.

Az ízérzés csökkenését vagy elvesztését ~, Parkinson-kór és számos más súlyos központi idegrendszeri betegség is előidézheti.

13.1 Alzheimer-kór
13.2 Parkinson-kór
13.3 ~
14 Gyulladáscsökkentő hatás
15 Radioaktív sugárzás elleni védelem
16 Bőr regenerációjára, védelmére gyakorolt hatásai ...

Barát vagy ellenség? - Az immunrendszer kóros működése
Mire képes az agyunk?
Az immunrendszer működése
Gyógyító bélférgekkel kezelnék a ~et
A napfény segíthet megelőzni a ~et ...

Aki kalapács, hajlamos mindent szögnek nézni. Ez meg is fordul az ember fejében, mert Holick szerint az égadta világon minden összefügg a D-vitaminnal, a ráktól a magas vérnyomáson át a ~ig. De mivel tényleg statisztikákat és független kutatásokat hoz, el kell hinni, nincs mese.

A fentiek alapján a kutatónő szerint a trichomonas fertőzéseknek köze van az ízületi gyulladásokhoz, a degeneratív ízületi elváltozásokhoz, a cukorbetegséghez, a ~hez (MS), a pikkelysömörhöz és az AIDS-hez is - utóbbi esetben úgy, ...

A daganatos betegségek éppúgy, mint a ~, a cukorbetegség, a különböző idegrendszeri betegségek, skizofrénia, Parkinson-kór, az Alzheimer kór.

Szedjük naponta, a szükséges adagot két-három részre osztva, amint észrevesszük a fekély kialakulását. Vigyázat! Ne alkal­mazzunk kasvirágot autoimmun betegség (például lupus) vagy progresszív, azaz fokozatosan előrehaladó betegség (például ~ vagy tuberkulózis) esetén.

Ráadásul a D-vitamin fontos az immunrendszer egészséges működéséhez, alacsony szintje magas vérnyomáshoz, daganathoz, ~hez és 1-es típusú cukorbetegséghez vezethet. Az alacsony vérszintet összefüggésbe hozzák a kövérséggel is.

Különösen könnyen alakul kis felfekvés hosszú hetekre ágyhoz kötött betegeknél, akik valami oknál fogva ágybani mozgásukban is korlátozottak: ilyenek az idős, bénult, a kezelés miatt mozdulatlanságra intett betegek, baleseti, gerinc- és medence-sérültek, ~ben, agyvérzésben, ...

tárgyak felemelésekor), nyugalmi tremor (akaratlagos mozgás nélkül is fennáll), intenciós (kisagyi tremor - akaratlagos mozgáskor jelentkezik, gyakran pszichés eredetű). Az esszenciális tremor öröklődő betegség, már gyerekkorban megjelenik. Kézremegést okozhat még agydaganat, ~, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szklerózis, Autoimmun, Sclerosis multiplex, Daganat, Szindróma?

◄ Szklerózis   Szkoliózis ►
 
RSS Mobile