Kezdőlap (Szívritmuszavar)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Szívritmuszavar


 

Szívritmuszavar

Betegségek  Szívritmus-zavar  Szívroham

Szívritmuszavart okozhat a kóla és a méz
forrás: Medipress
A nagy mennyiségű kóla és a rododenronok virágporából készült méz fogyasztása szívritmuszavart okozhat - hangzott el az Európai Kardiológus Társaság egyik tudományos találkozóján (EHRA ...


Szívritmuszavarok
A szív működését leíró oldalainkon bemutattuk, hogy a szív négy ürege - a két pitvar és a két karma - szigorúan meghatározott rendben, összehangoltan húzódik össze.

Szívritmuszavar, szabálytalan szívverés
A legtöbb embernél kialakulhat időnként szabálytalan szívverés, ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott, vagy összevissza ver.

szívritmuszavar, aritmia, 24 órás EKG, Holter monitor, defibrillátor, ICD, pacemaker, gyógyszer ...

Szívritmuszavar - leki okai
A szívritmuszavarok a szívműködés 'botladozásában", erős szívdobogásban, szapora szívverésben, szédülékenységben és szabálytalan pulzusban nyilvánulhatnak meg.

Szívritmuszavar
A szeretettel kapcsolatos segélykiáltás. Okozhatja mentális megerőltetés, félelem, egyensúlytalanság, a belső sérelmek felhalmozódása.
Szívproblémák ...

A szívritmuszavar lelki okai
Filed Under angina pectoris, szívritmuszavar ...

A szívritmuszavar okai és rizikófaktorai
Az egészséges szívben nagyon kicsi a valószínűsége, hogy külső provokáló ingerek nélkül tartós arrhythmiák alakuljanak ki.

A szívritmuszavar, másképpen aritmia, a szívverés ütemének megváltozását jelenti. A normálisnál gyorsabb szívverést hívjuk tachikardiának, míg a túl lassút bradikardiának.
Néhány gyakori aritmia típus ...

Szívritmuszavarokhoz vezet az asztmagyógyszerek szedése
Egy új kutatás szerint az inhalációs antikolinerg gyógyszereket (például ipratropium) használó fiatal asztmás betegeknél nagyobb az esélye a veszélyes szívritmuszavarok kialakulásának.

A szívritmuszavar
Mik is azok a szívritmuszavarok?
Pitvarfibrilláció
A szívritmuszavar egyéb típusai ...

Magzati szívritmuszavar:
Kérdés:
A 30. heti ultrahang vizsgálaton arrythmia supraventrucularis ES-t állapítottak meg. Most úgy néz ki ezzel bérletet váltottam a Margit kórházba és két-három naponta ellenorzésre kell járnom.

Szívritmuszavarok: csak ijesztőek vagy veszélyesek is?
Nem túlzás az állítás, hogy szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne szívritmuszavara. Nem kell ahhoz beteg szív, beteg ember, hogy a szív időnként rendetlenül működjön.

Jógával a szívritmuszavar ellen
A jógázás csökkente a szívdobogásos rohamok gyakoriságát szívritmuszavaros betegek esetében - vált ismertté egy amerikai tanulmányból.

Szívkoszorúér, Szívritmuszavar
A szívkoszorúér-megbetegedés miatti halálesetek száma, a javuló orvosi ellátás és főleg a táplálkozási szokások fokozatos változása következtében, a fejlett országban csökkenésnek indult, ...

A most közölt tanulmány úgy kezdődött, hogy Sascha Dublin és munkatársai olyan betegeket gyűjtöttek össze, akiknél a leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarremegés bukkant fel.

A szélütés (stroke) megelőzése szívritmuszavarban szenvedő betegekben ...

Szívritmuszavarok fajtái: pitvarremegés és pitvarlebegés
Már az ókori gyógyítók is tapintották a pulzust, de hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a különböző ritmuszavarokat az orvosok azonosítsák, jelentőségüket értékeljék.

Szívritmuszavarok
Mi ez a betegség?
A szívritmuszavar, vagy más néven aritmia, szabálytalan, túl gyors, túl lassú, vagy kóros elektromos útvonalon keresztül vezetődő szívverések sorozata.

Szívritmuszavar
A legtöbb embernél kialakulhat időnként szabálytalan szívverés, ilyenkor érezhetjük úgy, hogy szívünk egy ütést kihagyott, vagy össze-vissza ver.

Szívritmuszavar
Az elektromos impulzusok zavara csak szélsőséges esetben jár azonnali halállal. Sokan küzdenek szívritmuszavarral, amelynek során egyik percben még hevesen dobog a szívük, majd hirtelen lelassul, esetleg remegő érzést tapasztalnak.

Szívritmuszavarok és ingerületvezetési-rendellenességek
A beta-blokkolók, a diltiazem és a verapamil hypertoniás betegekben képes megelőzni a pitvari ritmuszavarok jelentkezését, ...

Szívritmuszavarok
A szívritmuszavar, másképpen arrhytmia, a szívverés ütemének megváltozását jelenti. A normálisnál gyorsabb szívverést hívjuk tachycardia-nak, míg a túl lassút bradycardia-nak.
Néhány gyakori arrhytmia típus ...

A szívritmuszavar (aritmia) szabálytalan, túl gyors, túl lassú, vagy kóros elektromos útvonalon keresztül vezetődő szívverések sorozata.

Mi a szívritmuszavar?
Az arritmia a szív rendezetlen (nem ritmusos) működése, aminek következtében a szív pumpafunkciója gyengülhet. Az arritmia kétféleképpen gyengítheti a pumpafunkciót: ...

Akinek szívritmuszavara van, az nem képes beilleszkedni a környezetébe. Mondhatnánk úgy is, hogy nehezen veszi fel a ritmust. Nincs összhangban sem önmagával, sem a világgal.

h. Néha szívritmuszavar
i. Esetleg angina pectoris ( mellkasi nyomó fájdalom ) szerű panaszok
Fontos ! ...

Szívritmuszavar, szívinfarktus megelőzésére, szív és érrendszeri megbetegedések, az újbóli szívinfarktus rizikójának csökkentésére, vérrögképződés, érelmeszesedés, magas vérnyomás kiegészítő kezelésére.

szívritmuszavarok,
a szív telődésének károsodása: a szívburok gyulladása, a szívburokban felszaporodó folyadék (szívtamponád), tüdőembólia, feszülő légmell.

Szívritmuszavar - 33 éves nő
Alacsony vérnyomás, rosszullét - 17 éves lány
Szívritmuszavar - VES ...

szívritmuszavar, amelyben egyidejűleg két független ritmus van jelen, azonban ez nem AV-blokk következménye. A p-ban előfordul parasystole és AV-disszociáció, de komplett AV- blokk nem. (para- + G. rhythmos, ritmus)
parasinoidalis ...

A szívritmuszavaros epizódok gyakran leállíthatók a számos manőver egyikével, amely a bolygóideget (nervusz váguszt) ingerli, és ezáltal csökkenti a szívfrekvenciát.

A szívritmuszavar lehet szívbetegség következménye, de más, úgynevezett szíven kívüli (extracardialis) betegségekben is előfordulhat.1. Szívizom-betegség miatt kialakuló ritmuszavarok: Leggyakrabban koszorúér-betegség kapcsán jelentkeznek.

Lásd még: Lásd még: Ritmuszavar, Szívbetegség, Elzáródás, Fekély, Hasmenés

Betegségek  Szívritmus-zavar  Szívroham

 
RSS Mobile