Kezdőlap (Szívritmus-zavar)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Szívritmus-zavar


 

Szívritmus-zavar

Betegségek  Szívpanaszok  Szívritmuszavar

Szívritmus-zavarok tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...


ok
Kategória: Szív- és érrendszeri betegségek
megosztás ...

Szívritmus-zavarok
Szívünk saját ingerképző és ingerületvezető rendszerrel rendelkezik. Működését a sinuscsomó irányítja; innen indulnak el azok az ingerek, melyek hatására a szív percenként 60-90-et dobban.

A fiatal nők elhízása hoz vezethet
Minél kövérebb egy fiatal nő, annál nagyobb az esélye, hogy egyszerre csak össze-vissza verjen a szíve - mutatták ki dán szívgyógyászok tanulmányukban, ...

Szívritmus-zavarok (pitvari- és kamrai aritmiák), Visszérbetegségek (trombózis, visszér gyulladás), Gyulladásos szívbetegségek (szívbelhártya, szívburok, szívizomzat), ...
Szülészet, nőgyógyászat ...

, alacsony vérnyomás
EKG eredménye, 30 éves férfi
Magas vérnyomás, alacsony pulzus - 62 éves édesanyám ...

Bizonyos szívritmus-zavarok kezelésére világszerte milliók élnek olyan műszerrel a mellkasukban, amelyet angol neve alapján mindenütt úgy hívnak: pacemaker.

Heveny kalciumhiány tünetei: lábikragörcs, ok, epilepsziaszerű rosszullét (tetánia).

Ha valaki életveszélyes szívritmus-zavarra hajlamos, olyan készüléket operálnak a testébe, amelyik a szív remegését, fibrillációját mindjárt annak kezdetekor áramütéssel megszünteti.

Előbbi miatt magas vérnyomás, utóbbi révén izomgyengeség és ok jelentkezhetnek.

Silletta hangsúlyozta, hogy a hirtelen szívhalálra vonatkozó adatokat különösen nagy figyelemmel elemezték, mivel arra régóta voltak jelzések, hogy a koffein fokozhatja a szívritmus-zavarok kockázatát.

"Ez az első eset, hogy genetikai okú, molekuláris változások jelentőségét igazoltuk végzetes ok magyarázatára" - mondotta Wehrens professzor.
Oldalak: 1
Küldje el ezt a cikket ismerőseinek! ...

A koszorúér betegség súlyos formája a szívizom-elhalással járó szívinfarktus. Az oxigénhiány okozhat továbbá szívelégtelenséget, szívritmus-zavarokat és hirtelen szívhalált is.
Okok ...

"A nők szíve a külső ártalomra másképp reagál, mint a férfiaké. Például infarktus után kisebb mértékű a szív átalakulása, épebb marad a jobb szívkamra teljesítménye, ritkább a " - mondta a munkacsoport vezetője.

Hyperkalaemia is kialakulhat, ilyenkor a vér kálium szintje emelkedik, ez pedig szívritmus-zavarhoz vezet. A krónikus veseelégtelenségben szenvedő betegek kardiovaszkuláris halálozása elérheti a 20 százalékot is.

A miotóniás disztrófiáknál az izmok nem képesek rendesen ellazulni, ezért megrövidülhetnek (kontraktúrák képződnek), súlyosságuk szerint nagyon különbözőek lehetnek, súlyos formánál különböző kísérő tünetek is megjelennek, például ok, ...

A káliumeltérés veszélyét nem a gyengeség jelenti, hanem a szívritmus-zavarok.

A széndioxid-többlet és az időszakosan fokozódó oxigénhiány jelentősen megterheli a szív- és érrendszert, amely idővel magasvérnyomás-betegség kialakulásához vezet, okat okoz, majd szellemi leépülést eredményez.

Lásd még: Lásd még: Cukorbetegség, Szindróma, Pajzsmirigy, Diabétesz, Elzáródás

Betegségek  Szívpanaszok  Szívritmuszavar

 
RSS Mobile