Kezdőlap (Szívritmus-zavar)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szívritmus-zavar

Betegségek  Szívpanaszok  Szívritmuszavar

Szívritmus-zavarok tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...


Szívritmus-zavarok
Kategória: Szív- és érrendszeri betegségek
megosztás ...

Szívritmus-zavarok
Szívünk saját ingerképző és ingerületvezető rendszerrel rendelkezik. Működését a sinuscsomó irányítja; innen indulnak el azok az ingerek, melyek hatására a szív percenként 60-90-et dobban.

A fiatal nők elhízása szívritmus-zavarhoz vezethet
Minél kövérebb egy fiatal nő, annál nagyobb az esélye, hogy egyszerre csak össze-vissza verjen a szíve - mutatták ki dán szívgyógyászok tanulmányukban, amelyet az Európai Kardiológusok Társaságának müncheni kongresszusán ismertettek.

Szívritmus-zavarok (pitvari- és kamrai aritmiák), Visszérbetegségek (trombózis, visszér gyulladás), Gyulladásos szívbetegségek (szívbelhártya, szívburok, szívizomzat), ...
Szülészet, nőgyógyászat
Külső nemiszerv- és hüvelygyulladás, Bartholin ciszta, Vérzési, menstruációs rendellenességek, ...

~, alacsony vérnyomás
EKG eredménye, 30 éves férfi
Magas vérnyomás, alacsony pulzus - 62 éves édesanyám ...

Bizonyos ~ok kezelésére világszerte milliók élnek olyan műszerrel a mellkasukban, amelyet angol neve alapján mindenütt úgy hívnak: pacemaker.

Előbbi miatt magas vérnyomás, utóbbi révén izomgyengeség és ~ok jelentkezhetnek.

"Ez az első eset, hogy genetikai okú, molekuláris változások jelentőségét igazoltuk végzetes ~ok magyarázatára" - mondotta Wehrens professzor.
Oldalak: 1
Küldje el ezt a cikket ismerőseinek! ...

A koszorúér betegség súlyos formája a szívizom-elhalással járó szívinfarktus. Az oxigénhiány okozhat továbbá szívelégtelenséget, ~okat és hirtelen szívhalált is.
Okok ...

"A nők szíve a külső ártalomra másképp reagál, mint a férfiaké. Például infarktus után kisebb mértékű a szív átalakulása, épebb marad a jobb szívkamra teljesítménye, ritkább a ~" - mondta a munkacsoport vezetője.

A veseelégtelenségben szenvedőknél kezelés hiányában gyakrabban alakulhat ki szívmegállás, kardiomiopátia, súlyos érelmeszesedés, érszűkület, szívelégtelenség, szívburok-gyulladás. Hyperkalaemia is kialakulhat, ilyenkor a vér kálium szintje emelkedik, ez pedig ~hoz vezet.

A miotóniás disztrófiáknál az izmok nem képesek rendesen ellazulni, ezért megrövidülhetnek (kontraktúrák képződnek), súlyosságuk szerint nagyon különbözőek lehetnek, súlyos formánál különböző kísérő tünetek is megjelennek, például ~ok, ...

Részletes tanulmánnyal igazolták az ellenkezőjét is: a heavy metal a műfajban szokványos hangerővel agresszivitást és gyorsuló szívműködést okoz, és hallgatásakor többször kimutattak ~okat is.

Vonatkozik ez elsősorban az idős betegek hipertireózisára. Lehet, hogy csupán a szapora pulzus, a ~ok, a hasmenés és a fogyás észlelhetők. A diagnózis a laboratóriumi vizsgálatok, a scintigraphia, és az ultrahang segítségével állítható fel.

A széndioxid-többlet és az időszakosan fokozódó oxigénhiány jelentősen megterheli a szív- és érrendszert, amely idővel magasvérnyomás-betegség kialakulásához vezet, ~okat okoz, majd szellemi leépülést eredményez. Ezen szövődmények végzetes következményekkel járhatnak.

A legenyhébb tünet az úgynevezett angina pectoris, azaz szívizom-károsodással nem járó mellkasi fájdalom, ennél jóval súlyosabb a szívizom-elhalással járó szívinfarktus. Az oxigénhiány okozhat továbbá szívelégtelenséget, ~okat, és hirtelen szívhalált is.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cukorbetegség, Infarktus, Szívinfarktus, Pajzsmirigy, Szindróma?

◄ Szívpanaszok   Szívritmuszavar ►
 
RSS Mobile