Kezdőlap (Szívnagyobbodás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szívnagyobbodás

Betegségek  Szívmegnagyobbodás  Szívpanasz

Szívnagyobbodás : kardiomegália.
Sztent : Speciális fémből készült hálószerű anyag. A kitágított koszorúérbe helyezve gátolja az ér visszaszűkülését.


A tágulásos szívnagyobbodásos esetek 27 százalékában a TTN gén mutációját írták le, mely a DNS-szakasz rövidülését jelentette. A másik típusú szívbetegségben szenvedők csupán 1 százaléka mutatott hasonló eltérést, míg az egészségesek 3 százalékánál volt jelen a kérdéses elváltozás.

Ezek a tünetek egy veszélyes rendellenességre, az obstruktív alvási apnoéra utalnak, melynek követ­keztében csökken az oxi­génszint a vérünkben, s ez végül magas vérnyomás és szívnagyobbodás kialakulá­sához vezethet.

társbetegségek: például autoimmun pajzsmirigybetegség, inzulinkezelést igénylő cukorbetegség, autoimmun májbetegség, ideggyógyászati tünetek, epilepszia, depresszió, menstruációzavarok, csontritkulás, visszatérő vetélés, terméketlenség, hajhullás, ismeretlen eredetű szívnagyobbodás, stb.

A háromhegyű billentyű elégtelensége Alvás közben elszokott zsibbadni a két kezem. A zsibbadás szívmükődés miatt van? Bokáim is beszoktak dagadni. Önszerint érdemes lenne kivizsgáltatni vagy ne foglalkozzak ezel az apro problémával?! (Apukámnak szívkoszorúér betegsége van,anyukámnak szívnagyobbodása.

Ez jelezheti azt is, ha a szívizomban vastagodás található (balkamrai hipertrófia), vagy ha a szívben korábban már előfordult kisebb zavar, például néma szívroham. Mellkasröntgen vagy echokardiogram segítségével is kereshetőek a ~ vagy szívkárosodás jeleit.[19] ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Cukorbetegség, Allergia, Daganat, Menstruáció, Függőség?

◄ Szívmegnagyobbodás   Szívpanasz ►
 
RSS Mobile