Kezdőlap (Szívdobogásérzés)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szívdobogásérzés

Betegségek  Szívburokgyulladás  Szívelégtelenség

SZÍVDOBOGÁSÉRZÉS
Egy egészséges felnőtt szíve szabályosan, nyugalmi állapotban percenként körülbelül nyolcvanszor ver. Amikor úgy érezzük, hogy összevissza kalapál, és majd' kiugrik a helyéről, az igen félelmetes, de szerencsére módunkban áll rövid idő alatt megszüntetni a panaszt...


4 súlyos betegség a szívdobogásérzés hátterében
Gyakran érzed, hogy szíved hevesen kalapál, esetleg kimarad egy ütem? Derítsd ki, mi rejtőzhet emögött!
Forrás: Femina.hu ...

-a szívdobogásérzés, szívtáji szorító érzés, nyugtalanság és szorongás, álmatlanság, szédülésérzés, fejfájás, nedves, jéghideg kezek, lábak.

Szívdobogásérzés (palpitáció) szinte mindig fellép. A tartós kamrai tahikardia veszélyes lehet, mivel a kamrák nem tudnak eléggé telődni, illetve nem tudják megfelelően pumpálni a vért. A vérnyomás leesik, amit szívelégtelenség követ.

szívdobogásérzés,
szívtájéki fájdalom,
gyakori vizelés,
idegesség, nyugtalanság, alvászavar
fájdalom a tarkótájon és a nyakban, amely főként felkeléskor jelentkezik és egy idő után megszűnik,
fáradtság,
légzési nehézség.

szívdobogásérzés, légszomj, teljesítmény csökkenés, fáradékonyság, atípusos mellkasi fájdalom
Szövődmények:
kb. 10 % ...

Szívdobogásérzésnek vagy esetleg extrasystoliának tűnik.
A felső hasi régióban vagy a bal bordaív alatt érezhető.
Nitroglicerinrenem szűniknéhány percen belül.

- heves szívdobogásérzés,
- remegés vagy reszketés,
- izzadás,
- fulladásérzés vagy légszomj,
- torokgombóc érzése,
- mellkasi fájdalom,
- szédülés vagy bizonytalanságérzés,
- hányinger vagy bármilyen hasi diszkomfortérzés,
- hidegrázás vagy hevülés (kipirulás), ...

szívdobogásérzés
szédülés
ájulás
Hogyan működik a szív?
A szív négy üreggel (2 pitvar, 2 kamra) rendelkező, izomszövetből felépülő szerv, melynek feladata a vér állandó mozgásban tartása.

Tünetek Az aorta regurgitáció jelentkezhet tünetmentesen, és megjelenhet heves szívdobogásérzés (palpitáció), fáradékonyság, szorító mellkasi fájdalom (angina pectoris) formájában, valamint a késői stádiumban a szívelégtelenség tüneteiként.

A vérszegény beteg szövetei nem jutnak elegendő oxigénhez, melynek tünetei az elején a fáradtság és a gyengeség, majd a letargia, a sápadság, a légszomj, a szédülés, a lábdagadás és a szívdobogásérzés.

Mivel a melegségérzés, erős vagy szapora szívdobogásérzés, idegesség, alvászavar, hányinger lehet a terhességnek is a részjelensége, ezért ilyen tünetek fennállása esetén javasolt pajzsmirigy hormon vizsgálat.

A vegetatív dystonia leggyakoribb tünetei: a szívdobogásérzés, szívtáji szorító érzés, nyugtalanság és szorongás, álmatlanság, szédülésérzés, fejfájás, nedves, jéghideg kezek, lábak. Egyes betegek egyszerre valamennyi panasztól, mások csak néhánytól szenvednek.

Ennek következménye az emelkedő pulzusszám, a szívdobogásérzés, a remegés, a nyugtalanság és a szorongás. Izzadás, hirtelen kínzó éhségérzet, száj körüli zsibbadás és émelygés is gyakran jelentkezik.

Túladagolva szívdobogásérzést, remegést és vérnyomás-emelkedést okozhatnak. A hosszú hatású formákat inhalációs szteroiddal kombinált formában is kifejlesztették.
A teofillin-származékok kúp, tabletta vagy injekció formájában kerülnek
forgalomba. Mellékhatásaik miatt ma már csak ritkán használjuk.

Gyakoriak a bélen kívüli funkcionális tünetek is, például fejfájás, fáradékonyság, alvászavar, szívdobogásérzés, satöbbi A tünetek általában a fiatal életkorban kezdődnek, és évtizedekig eltarthatnak. Lehetnek állandóak, vagy vissza-visszatérőek.

osztály: ebben a stádiumban a fizikai teljesítőképesség nem korlátozott, a szokásos fizikai aktivitás nem okoz fáradtságot, nehézlégzést, vagy szívdobogásérzést.
NYHA II.

előfordult-e rohamokban jelentkező szívdobogásérzés, kipirulás, remegés, izzadás, sápadtság, fejfájás, szédülés?
fennáll-e hosszabb ideje étvágytalanság, fáradékonyság, álmatlanság?

A koffein serkenti a szívműködést, növeli a szívfrekvenciát, az egyéni érzékenység függvényében azonban kellemetlen szívdobogásérzést, remegést is kiválthat. Állatkísérletnél ritmuszavar is kiváltható koffeinnel, humán vizsgálatok azonban ezt a hatást nem erősítették meg.

Első kérdésem az lenne, hogy a szívzörej és az esetlegesen annak hátterében álló betegségek okozhatnak-e fáradékonyságot, szívdobogásérzést?
Második kérdésem, hogy a szívzörejt okozhat-e valamiféle szívbillenytűhiba?

Erős szívdobogásérzés vagy igen gyors szívdobogás
Ájulásérzés, szédülés, bizonytalanság
Reszketés, remegés
Kipirulás vagy hidegrázás
Izzadás
Émelygés, hányinger, hasi feszülés, hasi fájdalom
Zsibbadó, szurkáló érzés a végtagokban, az arcon
A test idegenként való megélése
Sírás ...

A többlet nikotin vérnyomásemelkedést, szívdobogásérzést, csuklást okozhat. A nikotintartalmú készítmények alkalmazása előtt orvosi tanácsot kell kérni szívbetegség, magas vérnyomás, gyomorfekély esetén.

Szapora, rendszertelen szívdobogásérzés, szédülés, légszomj, jelentősen lecsökkent fizikai terhelhetőség, hirtelen nagy mennyiségű vizelet ürítése, szorongás, félelemérzés a legjellemzőbb tünetek.

"Ezen kívül kisebb valószínűséggel tapasztalták a diabétesz más tüneteit is, például kimerültséget, éhséget és szívdobogásérzést" - tette hozzá Dr. Paul.

Halántéklebeny-epilepsziában vegetatív tünetek alakulhatnak ki: például szívdobogásérzés, légszomj, gyomortáji nyomásérzés, hányinger. Majd félelemérzés, idegenségérzés, illetve déjĂ vu élmény jelentkezhet, a gondolkodás zavara is kialakulhat.

Legkorábban a pszichés tünetek jelentkeznek; valamint nappali és éjszaki hőhullámok, fejfájás, izzadás, kellemetlen szívdobogásérzés, éjszakai alvászavar, nappali gyengeség, idegesség, melyet szervi betegségek követhetnek.

Légszomj, mellkasi fájdalom, szívdobogásérzés, köhögés, vérköpés, vérnyomásesés, cianózis.
További lehetséges tünetek
Súlyos esetekben előfordulhat ájulás és a keringés összeomlása következtében hirtelen halál is.

Tünetek, melyeket komolyan kell vennünk: fáradékonyság, a teljesítőképesség csökkenése, álmosság, légszomj, izzadás, erős szívdobogásérzés, szédülés, fejfájás. Ezek kezdetben csak megterhelő munkavégzés után jelentkeznek. A betegek lépcsőzés utáni légszomjról panaszkodnak.

Felgyorsult szívverés, erős szívdobogásérzés, izzadás, légszomj, szédülés, remegés, mellkasfájdalom vagy szorító mellkasi érzés, hányinger és gyomorfájdalom.
- Gondolatok ...

A szervezet hőszabályozó rendszerének összeomlását jelzi, ha az izzadás hirtelen megszűnik, a bőr kipirul, erős szívdobogásérzés lép fel, a légzés zihálóvá válik. Az idegrendszer károsodását jelzi a zavart tudat és a bizonytalanná váló mozgás.

Szájsebészeti beavatkozás utáni szívdobogásérzés
Magas vérnyomás, hát-, derék-, intimszerv-fájdalom - Hegesedés a vesében?
Babát szeretnék, de magas a vérnyomásom ...

Súlyos asztmás roham esetén a fentieken túl jelentkezhet még: szapora szívdobogásérzés, kapkodó légzés, verejtékezés és légzés elégtelenség is.
A rohamok közötti időszakban a beteg panaszmentes lehet.
tünetek ...

anyagcserezavar,
fáradékonyság, gyengeség, kimerültség,
szédülés, fejfájás, zavartság,
szívdobogásérzés,
vesekő kialakulása,
vérsűrűsödés ,
izomgörcsök,
salakanyag lerakódás ,
öregedési folyamat felgyorsulása.
Mikor igyunk vizet?

A betegség kezdeti tünetei a csökkent terhelhetőség, a fáradékonyság, a szívdobogásérzés, a nehézlégzés és a fokozódó fulladás, amit súlyosabb esetben mellkasi fájdalom és szívritmuszavarok kísérhetnek.

A hőhullámok és az éjszakai izzadás - az ösztrogén csökkent szintjéhez kapcsolódóan - többszöri éjjeli ébredéshez vezethet, melyet szívdobogásérzés és idegesség kísér.

Gyakoriak a nem bélrendszert érintő funkcionális szimptómák is: többek közt fejfájás, fáradékonyság, levertség, nyugtalanság, alvászavar, szívdobogásérzés, csökkent teljesítőképesség, vizelési zavarok stb...

NYHA I. osztályba tartoznak azok a betegek, akiknek a fizikai teljesítőképességét nem korlátozzák a panaszok (nehézlégzés, szívdobogásérzés, vagy kifáradás) ...

borul fel, melynek következtében a menstruációs ciklus felborul, majd teljesen megszűnik, ezen kívül számos más panasz jelentkezik, mint a fáradékonyság, hőhullámok, izzadás, feszültség, szorongás, a hangulat indokolatlan hullámzása, depresszió, koncentrációs nehézségek, szívdobogásérzés, ...

A megfelelően kontrollált PF fennállása mellett a résztvevők 55,7 százalékánál állt fenn legalább egy tünet - ez az arány a nem megfelelően kontrollállt PF mellett 68,4 százalék volt. A leggyakoribb tünet a dyspnoe volt, ezen kívül főleg szívdobogásérzésről, ...

Kerüld a gyorséttermi ételeket, és legyél mértékletes.
Ne dohányozz.
Minden soron következő vizsgálat alkalmával keresd fel a gyermekorvosodat.
Minden szokatlan érzést, mint a szívdobogásérzés, vagy gyengeség, mondj el a felnőtteknek.

A pheochromocytomák által termelt katecholaminok tartós hypertoniát (magas vérnyomást) és/vagy időszakosan megjelenő súlyos hypertonia rohamokat eredményeznek. Ez fejfájást (különösen a tarkói részen), szívdobogásérzést, izzadást, hányingert, szorongást, és esetenként fülcsengést idézhet elő.

A fájdalom általában sajgó, kínzó, szorító izommerevséggel jelentkezik, gyakori tünetek még az alvászavar, fáradtság, migrén, reszketés, csökkent koncentrálóképesség, mellkasi fájdalom, éjszakai szívdobogásérzés, vastagbél gyulladásszerű tünetek, átmeneti vagy tartós depresszió, gombócérzés, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szédülés, Szorongás, Magas vérnyomás, Szívbetegség, Depresszió?

◄ Szívburokgyulladás   Szívelégtelenség ►
 
RSS Mobile