Kezdőlap (Szemölcs)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szemölcs

Betegségek  Szemnyomás fokozódás  Szemölcsdaganat

Szemölcs
A szemölcs, gyakori, fertőző, de legtöbbször nem veszélyes kinövések a bőrön, melyet a HPV, a human papilloma vírus okoz. A vírusnak 30 változatát ismerjük. A szemölcs gyerekeknél gyakrabban jelentkezik, mivel immunrendszerük gyengébb.


Szemölcsök - kialakulásának lelki háttere
A szemölcsök, ugyanúgy, mint a gombák, semmiféle testi fenyegetettséget sem jelentenek. Lelkileg azonban nagyon veszélyesek lehetnek. Az ember lábán és különösen a talpán rendkívül kellemetlenek is. Az jelenti a veszélyt, hogy nem tudni, honnan ered.

SZEMÖLCS
A vírusos bőrbetegségek között a szemölcsök fordulnak elő a leggyakrabban. Az esetek többségében fiatal embereknél jelentkeznek, néhány mm-től kb. 1 cm-ig terjedő nagyságú szarukinövések formájában.

szemölcs, verruca
A szemölcsök (verruca) kis növedékek a bőrön, melyeket a 60 féle humán papilloma vírus valamelyike okoz. A szemölcsök bármely korban keletkezhetnek, de gyermekkorban gyakoribbak, és időseknél a legkevésbé gyakoriak.

SZEMÖLCS
A humán papillomavírus (HPV) egyes típusai külső sérülésen át a bőrbe jutva a hámsejteket gyors szapo­rodásra késztetik. A bőr felszínén elszarusodott, ér­des, kemény, általában bőr­színű csomók, szemölcsök jelennek meg.

~ök: Mi okozza és milyen típusai vannak?
A ~ök kellemetlenek, de ártalmatlanok. Némelyek maguktól eltűnnek néhány nap alatt, mások akár hónapokig vagy évekig is makacsul kitartanak.

~

A ~ a bőr fertőzés miatt létrejövő kinövése. A ~ nem komoly betegség, de csúnya és zavaró lehet.

~
A ~ - orvosi nevén: verruca - a leggyakoribb vírusos bőrbetegség ...

A ~ kezelése házipatikánkkal
Olvasva: 487
A ~ jóindulatú bőrdaganat, mely egyedül vagy csoportban bárhol előfordulhat a testen. A papillomavírus különböző fajtái okozzák. Nagyon gyakori, élete során az emberek 75 százalékának volt már ~e.

Makacs ~ök
A bőrön, nyálkahártyákon sokaknál keletkeznek ~ök, melyek kisebb-nagyobb kellemetlenségeket okoznak. A bőrgyógyász eltávolítja őket, ám gyakran újra visszatérnek. Mit lehet [.]
Tovább ...

~
(verruca), kis, kölesnyi vagy lencsényi, ritkán nagyobb, kiemelkedő kinövések a bőrön, melyek a felhám körülirt túltengéséből állanak, amelyekhez másodlagosan társul az alatta levő Sz.

~
Bibircsók, kemény dudor a bőrön. Alakváltozatok: szömőcs, szömörcs, ~ök, ~ény, szömörcső sömörcs, szimőcs stb.
A szem származéka gabonaszem jelentésében, kicsinyítő -cs képzővel, az -l utólagos járulékhang, mint a hold1 vagy a boldog, bölcs szavakban.

~, kisebesedik
Az idén leszek 43 éves. Mostanában vettem észre a combtő belső oldalán egy ~öt. Nem fáj, de sokat ülök a munkámból kifolyólag. A teteje gyakran kise...
~ az anyajegyen ...

~
Vírus okozta szarutúltengés, mely a testen bárhol megjelenhet. Spontán is elmúlhat, leeshet, de érdemes vele bőrgyógyászhoz fordulni.
Napi gyógynövény-határozónkban a salátaboglárkát (Ranunculus ficaria) mutatjuk be.

A ~ök kisebb-nagyobb kemény bőrkinövések a test különböző részein. Több típusuk ismert, melyeket általában vírus okoz. Körülbelül 50 vírustípust lehet elkülöníteni.

~
Száz évvel ezelőtt még úgy hitték, hogy a ~öket ráolvasásokkal lehet a legbiztosabban eltüntetni. A mai emberek már mosolyognak ezen, holott bizonyos agykutatók már megpróbáltak tudományos magyarázatot adni a babona sikerességére.

~ típusok képekben

. A ~öket elhelyezkedésük és alakjuk szerint osztályozzák.

~ ellen
Természetes ~irtók: képeken 6 csodaszer, ami leszámol a vírusokkal
A vérehulló fecskefű vagy az ecet segít megszabadulni a ~től.

A talpi ~ök kör alakúak, felületük durva. A talpra nehezedő nyomás miatt mélyen beágyazódnak a talp felületébe, s gyakran nagyon fájdalmasak. Ha felszínüket lekaparjuk, sötét pontok válnak láthatóvá.

Vírusos ~ tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: HPV (humán papillóma vírus) fertőzés, papillóma-fertőzés)
Közönséges ~ ...

Csomók, ~ök:
Kérdés:
8 éves kislányomnak a bal csuklóján van egy babnyi epidermalis cysta. Itt olvastam a csont cysta-ról, nem tudunk róla semmi közelebbit. Ez is csont cysta közé tarozik? A sebész aki nézte nem nagyon adott felvilágosítást róla csak annyit, hogy ki kell szedni.

~ök előfordulhatnak a nemi szerveken is, és legtöbbször nemi úton terjednek. Ezeket más, de az előbbiekkel közeli rokonságban álló vírusok okozzák. Ritkán ugyan, de olyanok is vannak közöttük, amelyek előkészítik a talajt a méhnyakrák kialakulásához.

A ~ök kialakulását humán papilloma vírusok okozzák. Biokémiailag számos típusát különítik el, melyek különböző kórképeket hoznak létre. A fertőzések lappangási ideje hosszú, általában 4 hét - 8 hónap.

A vírusos ~ eltávolítása lézerrel egy elterjedt kezelés, a Human Papillomavirus által okozott jóindulatú bőrdaganat, mely a bőr mikrosérülésein keresztül kontaktfertőzésként jön létre, az arra fogékony egyéneken, mely vírusos ~ eltávolítása elkerülhetetlen.

A vírusos futó~ elvileg ugyanaz mint a közönséges ~, vagyis verruca vulgaris. Nézd meg kérlek a képet, hogy tényleg egyre gondolunk-e, de ha ilyened van, akkor kezeld nyugodtan ezzel a praktikával vagy vérehulló fecskefűvel.
Bekk Ildiko
Válasz ...

(hegyes függöly, genitális ~)
A képek forrása:
Family Planning Association of Western Australia Inc.
vissza a Nemi betegségek főoldalra
vissza a bőrgyógyászati témák oldalra
vissza a Témák főoldalra ...

~ök
May 01. 16:04
A ~ igen gyakori bőrprobléma, ám az esetek többségében nem olyan komoly, mint amilyennek kinéz. A ~ök a Humán Papilloma Vírus (HPV) által okozott fertőzés következtében jönnek létre, az arra fogékony egyéneken, főleg gyermek- és fiatal felnőtt korban.

~
Sokan halhattunk vagy akár megtapasztalhattuk a testünk bármilyen részén a ~ jelenlétét . Ez a fajta betegség vírusos eredetű fertőző megbetegedés . Mindenféle életkorban megjelenhet , de átlagosan a 16 és a 20 év közöttiek körében jellemző a betegség előfordulása .

~irtás
Gyermekbetegség - mondja a bőrgyógyász szakorvos azokra a futó~ökre, amelyek leginkább óvodás és...
Aloe verával a bőr egészségéért ...

~ök
A ~ tulajdonképpen bőrnövedék, melynek kezelése és eltüntetése még ma sincs tisztázva (hidegbefolyás, szuggesztió általi eltűnés, fertőzés). A vérehulló fecskefű frissen kinyomott nedvével gyakran érintsük meg a ~öket.

~ök
A ~ök (verruca) kis méretű bőrnövedékek, melyeket a legkevesebb 80 féle humán papilloma vírus valamelyike okoz. ~ök bármely életkorban kialakulhatnak, mégis leggyakrabban gyermekkorban, legritkábban pedig időskorban jelennek meg.

A ~ök (verruka) kis méretű bőrnövedékek, melyeket a legkevesebb 80 féle humán papilloma vírus valamelyike okoz.

- ~ök: általában vírusos eredetűek, a fertőzés előfeltétele egy kisebb hámsérülés és a legyengült immunrendszer. Egy részük magától eltűnik, de vannak, amelyek terjednek, ezeket nevezzük futó~nek. Legjobb ellenszerük a vérehulló fecskefű és a fokhagyma.

~ös, szürkésfehér, tömött, fibrosus
Solitaer
Kocsányos vagy szélesalapú ...

~szerű burjánzásból álló, általában jóindulatú daganat.
Parathyreoidea adenoma
Mellékpajzsmirigy daganat.

~ök ", Molluszkum kontagiozum "
214. FEJEZET - A napfény és bőrkárosodás
A nap által okozott bőrleégés ", Fényérzékenység okozta bőrreakció " ...

~ vagy anyajegy megváltozása
Mindig rákot jelentenek-e a fenti jelek vagy tünetek?

~höz hasonló; ~szerű kiemelkedéseket jelent. (L. verrucosus)
verruga
Syn verruca.

A ~ megkeseríti a mindennapokat
A ~ igen gyakori, fertőző, és nem ritkán fájdalmakkal járó bőrelváltozás, mellyel évente közel kétmillió ember fordul kezelőorvosához.

~
Diagnózis: Változatos méretű és színű, leggyakrabban a törzsön és halántékon alakul ki. Felszíne hámlik. Kialakulásának oka ismeretlen. Középkorú, idősebb embereken gyakoribb.

A ~ös felszínű anyajegyekben gyakran nőnek szőrszálak (naevus pigmentosus et pilosus).
Léteznek erős szőrrel fedett anyajegyek, melyeket kinézetük nyomán Tierfell-naevusnak - "Tierfell" németül annyit tesz "szőrös állatbőr" - nevezzük.

- ~izmok -> musculi papillares
- félhold vagy zsebalakú billentyű - valvula semilunaris.
Billenytűk a szívben: ...

A vírusos ~ök kivételét is igyekszem a leghumánusabb módon, érzéstelenítésben végzni, s a műtétek után (köszönhetően az infravörös koagulátornak) minimális kötéssel távozhatnak a betegek, mivel nincs jelentős vérzés.

Különböző ~ök, például a közönséges és a talpon megjelenő ~ök kialakulásáért humán papillomavírusok (HPV) felelősek.

Az emberi ~vírus, valójában mintegy 80 típusból álló csoport. Igen kis méretű, szabályos szerkezetű, kettős DNS-láncot tartalmazó vírusok, ...

A papilloma ~szerű, bolyhos, vagy karfiolalakú növedék a bőrön és a nyálkahártyákon. Lehetnek egyszerűen kötőszövetes növedékek bolyhos, vagy fagyökérszerű finom elágazatokkal, néha igen tág véredénnyel és felületén hámmal borított, de lehetnek rákos természetűek (carcinoma, papillare).

Genitális ~ök
Fent: Női nemiszervek
Lent: A péniszen és herezacskón
(Klikkelj a képekre) ...

A terápia a ~ök eltávolításán alapul, fagyasztással vagy leégetéssel. Némely gyógyszer alkalmazható orvos által (podophyllin, trichloracetic acid) vagy a páciens megfelelő oktatása után (podofilox, imiquimod) otthon is de van néhány kellemetlen mellékhatása.

A közönséges ~ökkel ritkán fordulnak orvoshoz, megjelenésük annyira jellegzetes. A gyorsan terjedő, nemi szerveken kialakuló tüneteket nőgyógyászaton, bőrgyógyászaton vizsgálva állítják fel a diagnózist.
Kezelés ...

A lábgomba és a ~ök sokak életét keserítik meg. Megelőzésképpen mindig viseljünk papucsot uszodában, szaunában és a konditermek zuhanyozóiban. Fürdés után gondosan töröljük szárazra a lábfejet, különösen az ujjak közötti bőrfelületet.

Papilloma - ~szerű burjánzásból álló, általában jóindulatú daganat.

"Időskori" barna ~ök: (ún. seborrheas keratosisok): többnyire a törzsön, háton és mellkason, ám gyakran az arcon kialakuló barna, sokszor idővel vaskos, morzsalékony felületűvé váló kozmetikailag rendkívül zavaró elváltozások.

Ezen víruscsalád egyes tagjai okozzák a bőrön előforduló ~öket, és ehhez hasonló elváltozásokat okoznak a gáttájékon, a hüvelyben, illetőleg a méhszájon. Ezeket nevezzük condylomának, vagy hegyes függölynek.

Ismeretségi körömben mindig meghökkenést okoz, ha elmondom hogy vírusos ~öket akupunktúrával kezelek. Eseteim természetesen nem az egy-két banális szemölccsel rendelkező páciensek köréből kerültek ki, hanem évek óta nem múló, számos szemölccsel rendelkező emberek köréből.

Egyik csoportjuk fertőzésének következtében jönnek létre a kéz és láb ~ös megbetegedései ,vagy a nemi szervek, és azok környékén lévő ~ök. Másik csoportjuk hozhatja létre a "rák-előtti" állapotot, és idézhet elő rosszindulatú daganatot.

Ilyenkor az orvos a látható elváltozásokat keresi, például a ~öket. Ezután kitapintja a hüvelyt az orvos, keres rendellenes változásokat, például hüvelyfal gyulladását. Ezután rákszűrést végez, a nyákcsatornából történik a kenetvétel.

Human Papilloma Vírus (HPV)Kóros szöveti növekedést (~öket) előidéző vírus, mely gyakran összefügg bizonyos típusú daganatok kifejlődésével. A Papillóma vírus egy vírustörzs, amely a hámsejteket támadja meg, és ezen sejtekben szaporítja saját magát.

A nőgyógyászati vizsgálat során a vizsgáló orvos megtekinti a külső nemi szerveket, ahol ~ök jelenléte felveti a vírus jelenlétének gyanúját.

Az elváltozások során a szőrtüsző és a haj~ mátrixsejtjei nem pusztulnak el, csupán egy időre megszüntetik osztódásukat, ennek következményeként átmeneti, fokozott hajhullás és átmeneti kopaszság alakul ki.

/, az autoimmun betegségek közé tartozó dermatomyositis / kiterjedt izomgyulladás / ,ez az esetek 20-50%-ban társul valamilyen daganatos betegséggel, hólyagos bőrbetegségek 1-2 %-a lehet daganat első jele, vagy például a hirtelen nagy számban, rövid idő alatt fellépő kötőszöveti ~össég.

A papillomavírusok olyan vírusok, amelyek ~öket és rendellenes szövetnövekedést okoznak. A papillomavírusoknak több mint 100 típusa létezik, és néhány típus összefüggésbe hozható a nemi szervek daganatos elváltozásaival.

Bőrbetegségek: Gombás bőr- és körömfertőzések, Anyajegy, ~, tyúkszem, Korpásodás, Faggyúmirigy-túlműködés, akne, Ekcéma
Daganatok, limfómák, Daganatok, Rákgyógyítás ...

Kisebb - nagyobb ~ök nőnek a makkra, a fityma belső és külső részére. Nőknél a kisajkak belső és külső felére. Könnyen fertőz, bár kevés panaszt okoz. Inkább esztétikailag a karfiolszerű kinövések látványa készteti urológushoz a beteget.

A hangszalagok mozgását ~ - úgynevezett papillóma - is gátolhatja. A pedagógusok, hangjukból élő színészek, énekesek karrierjét az énekescsomó veszélyezteti, ami a hangszálon a helytelen hanghasználat, túlerőltetés miatt fellépő apró megvastagodás.

schüssler-sók, stressz, szenvedély betegségek, természetgyógyászat, voll-féle állapotfelmérés pajzsmirigy betegségek, meddőség, lyme kór, ekcéma, gyomorfekély, allergia, puffadás, candida, depresszió, folyás, góc, candida, hajhullás, asztma, homeopátia, kineziológia, reflux, ~ Arculattervezés, ...

Több mint 60 típusa van, a legtöbb ezek közül ~öket okoz. A ~ök megjelenhetnek a kézen, lábfejen, férfi és női nem szerveken, de bizonyos típusai a méhnyakon okoznak elváltozásokat (diszplázia).

Ide tartoznak a vírusos ~ök, az anyajegyek, a bőr jó és rosszindulatú növendékei, valamint az időskori bőrnövedékek. A köznapi szóhasználatban tévesen valamennyit ~nek nevezzük, pedig ez csak a vírusok által okozott bőrnövedékek neve.

Lányomnak aki 13 éves kb. 2 éve futó~ van a könyökén. Háromszor távolították el sebészi úton a ~öket, sajnos mindig visszanőttek.
Érdeklődni szeretnék, hogy az IBR-System módszerrel kezelhető-e ez abetegség. Köszönettel, Nné
Válasz:
Tisztelt Hölgyem! ...

Egy kisebb részük a nemi szervek területén ~öket okoz, ezek kb. 10%-ában a fertőzés krónikussá válik. A krónikusan fertőzött ~ökből később méhnyak rák, vagy a férfi és női nemi szervek más rosszindulatú daganata alakulhat ki.

Varázslat otthon: hogyan távolítsuk el a ~öt?
Alvás Babaváró Belgyógyászat Bendő Blog Daganat Diéta Fertőzések Friss hírek Huncut Iskolatáska Kebelbarát Külcsín Lélekbúvár Mozgásban Napi Hírek Nyilas Reggeli Napidoktor Sztáregészség Szív és érrendszer
Megoldások ...

Jellemző elváltozás: a bőrön félgömb, ~-szerű képletek jelennek meg. A bőrön izoláltan, vagy csoportosan lencsényi, 1-3 mm átmérőjű, gyöngyszemszerű, bőrszínű kemény papulák, középen tűszúrás szerű behúzódással. A göbcséket megnyomva fehér kásás folyadék ürül.


Cryo terápia (fibrómák, bőrfüggelékek, ~ök, haemangiómák kezelése)
Elektrokauterizáció (fibrómák, bőrfüggelékek, ~ök, haemangiómák kezelése)
Szkleroterápia - visszértágulat kezelésére ...

stádiumban: 6-8 hét múlva puha, fehér enyhén kiemelkedő foltok a nyálkahártyán, bőrkiütések, láz, gégegyulladás, nyirokcsomó megnagyobbodások, anogenitális ~ök.
Ez 2 évig tart. Nagyon fertőző ilyenkor.
A III.

Másik jellemző vírus a Humán Papilloma vírus (HPV), amely szintén szexuális úton terjed. Főbb tünete a vulva, a végbél és a hüvelybemenet környékén megjelenő ~ök. ~ök nem minden esetben alakulnak ki, ilyenkor a vírus jelenléte hüvelykenet vizsgálattal igazolható.

Igen gyakori, a felnőtt lakosság legalább felének van legalább néhány kis növedéke. Ennek ellenére magyar neve nincs. Időnként nevezik ~nek, de ezt az elnevezést jobb fenntartani a valóban ~ös felszínű növedékeknek.
Oka: ...

Megvizsgálva magam, 2 pici ~ - szerű kis kinövést vettem ott észre. Nem vérzik, nem váladékozik, és ez a kellemetlen érzés is csak székeléskor jelentkezik! Házi úton esetleg orvosolható?

Károsodott működés (dysfunctio). Pl. papilláris izom dysfunctio = a billentyű vitorlákat tartó ~izom kóros működése, legtöbbször szívinfarktus következményeként
Dissectio disszekció ...

Idős korban sokszor látunk a törzsön, a nyakon, a karok feszítő felszínén eleinte sárgásbarna, majd egyre sötétedő, morzsalékony, ~ös felszínű, néha kocsányos növedékeket. Ezek jelentősége elsősorban esztétikai.
Rosszindulatú bőrdaganatok:
Melanoma ...

A Human papillóma vírusok (HPV) kis méretű DNS-t tartalmazó tumor vírusok, amik a bőr és a nyálkahártya sejtjeit fertőzik meg és papillómákat vagy ~öket okoznak. A Humán papillóma vírusok több mint 100 fajtáját különítették el, ezeknek körülbelül egyharmada érinti a nemiszerveket.

Érdemes elvégezni a bőr átvizsgálását. Először is a már meglevő anyajegyeket, ~öket megkeresni és tanulmányozni, hogy néznek ki.Ezután a változásokat könnyebb felismerni.
A régiek változtak-e alakban, nagyságban színben, fájdalmasak-e. Újak alakultak-e ki.

Úgy is lehet valaki hordozó, hogy nem tud róla, mert nincs látványos jele. Egyértelmű tünetei apró rózsaszín ~ök a nemi szervek környékén. Nők esetében igen fontos a rendszeres vizsgálat, mert a testen belül a méhnyakon okozhat elváltozásokat.

Hasonló a testen egyebütt is gyakran előforduló nyeles ~ökhöz, rosszindulatú elfajulása rendkívül ritka. Fontos elkülönítenünk az egyéb daganatoktól. Sebészi eltávolítása véglegesen megoldja, kiújulására nem kell számítani, és további teendőt nem igényel.

A HPV elkapásához kell egy sérült hámfelület is. Futó ~öt is nehéz úgy elkapni, ha ép a bőr. Viszont a ma divatos nemi szervi borotválási őrület abszolút kedvezhet a HPV-fertőzésnek, ha a borotvált felületek érintkeznek egy fertőzött felülettel.

Használható a Vérehulló fecskefű tea tisztító hatása külsőleg: rosszindulatú bőrbántalmak, szemhéj daganata, bőrrák, tyúkszem, ~, sömör esetén. Frissen kipréselt levével ecsetelni, megszárítani, majd 1-2 óra múlva lemosni. Ezt napjában többször ismételjük.

Jellemző az úgynevezett málnanyelv: a nyelv ~ei élénkvörösek. Kiütések: legkifejezettebben a hajlatokban, a hónaljban, a lágyékhajlatban. Az arcon soha nincs kiütés, de az orcák kifejezetten pirosak, a száj körül pedig sápadtság észlelhető.

Elsősorban a méregtelenítést, fogyókúrát, a bőrproblémák rendezését, a ráncok kialakulásának késleltetését ill. elrejtését, a ~- és hegkezelést, ill. a hajhullás megszüntetését említeném.

A betegség ritkább megjelenési formája 16-30 éves korban jelentkezik. A tenyéren, az ujjakon, az alkaron és a talpon gombostűfejnyi-lencsényi ~szerű kidudorodások (papulák) jelennek meg.
Ichthyosis ...

A vírusos fertőzéseket ( ~, kondiloma ) külön tárgyaljuk, ezek forrása általában külső. A fertőzések sokszor az immunrendszer gyengeségekor alakulnak ki, hátterükben különböző betegségek (stressz, gyulladásos bélbetegség, cukorbetegség vagy akár daganat) állhatnak.

A HPV 16-os és 18-as típusai felelősek a méhnyakrákos megbetegedések hozzávetőleg 70%-áért és a szeméremtest és hüvely HPV okozta rákmegelőző állapotának 70%-áért. A HPV 6-os és 11-es típusai felelősek a genitális ~ megbetegedések kb. 90%-áért.

allergiás bőrtünetek kezelése,
ekcéma kezelése,
vitiligo kezelése,
psoriasis kezelése,
anyajegyek ellenőrzése, szűrése (melanóma),
köröm- és hajproblémák kezelése,
bőr-elváltozások, dermatitis kezelése,
~ök kezelése.

Helyileg, tömény (huszonhat százalékos) kristálysóoldatba mártott vattapamaccsal nemi úton terjedő vírusos fertőzések: condyloma, herpesz, ~ is eredményesen kezelhető. Egy-másfél százalékos oldata hüvelyöblítésre alkalmas.

Több külsődleges jele is van ennek az állapotnak, például a parókaszerű szürke (nem ősz) haj, jellegzetes ~ök, főként az ember hóna alatt, vagy olyan elváltozások az arcon, amelyek átmenetileg a terhes nőkre is jellemzőek.

Gyulladásos lágyrésztünetek: szemhéjduzzanat, szemhéj pirossága, caruncula duzzanata (a belső szemzugban lévő ~szerű kiemelkedés a könnycsatorna kivezető nyílása), kötőhártya belövelltsége, vizenyőssége.

A HPV-fertőzöttség legtöbbször tünetmentes, és napokig, hónapokig, akár évekig is elhúzódhat a vírusfertőzés lappangási ideje. Fontos, hogy a HPV-kórokozó tünetmentesen is megfertőzheti a partnert! A vírusfertőzés egyik tünete lehet ~ök megjelenése.

Kisebb elváltozásokat ( festenyzett anyajegy, naevus, ~, tyúkszem, seprőszerűen tágult felszínes bőrvénák ) eltávolíthatunk, kezelhetünk lézerrel, fagyasztással (cryoterápia). Nagyobbak esetében helyi érzéstelenítést követően kimetszést, majd szövettani vizsgálatot végzünk.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Bőrbetegség, Pajzsmirigy, Daganat, Reuma, Fertőző betegség?

◄ Szemnyomás fokozódás   Szemölcsdaganat ►
 
RSS Mobile