Kezdőlap (Szédülés)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szédülés

Betegségek  Szeborreás ekcéma  Székrekedés

Szédülés és ami mögötte van
Amikor valaki hirtelen szédülni kezd, elbizonytalanodik, úgy érzi, hogy mozog a talaj a lába alatt, támolyog. Ez a kellemetlen érzés sokszor megelőzhető.
Aki mélyen a pohár fenekére néz, szintén tántorog, mivel az alkohol befolyásolja a tudatot.


Szédülés, Egyensúlyzavar
Szédülést, egyensúlyzavarokat, nagyon sok különböző állapot, betegség okozhatja, így megszüntetésére nem adhatunk konkrét megoldásokat. A gyógyítás során, mindig a háttér okokra, a jelenséget okozó betegség gyógyítására kell fókuszálni.

Szédülés a nyaki gerincből
Az egyéni életminőség színvonalát jelentősen befolyásolhatja, csökkentheti a szédülés. Gyakori panasz, melynek előfordulása időkorban nagyobb. A kiváltó struktúrák egyike a nyaki gerinc is lehet.

SZÉDÜLÉS - LELKI OKAI
Aki mellőzöttnek érzi magát, nem kap elegendő figyelmet környeze­tétől, következésképp elveszíti belső egyensúlyát, éppen a szédülés érzésével fogja biztosítani, hogy ismét 'minden körülötte forogjék"! ...

Szédülés - Mikor indokolt orvoshoz fordulni?
Gyerekkorunk egyik legjobb mulatsága az volt, amikor körbe-körbe forogtunk, majd élveztük, ahogy forog velünk a világ. Felnőtt fejjel, már egyáltalán nem szórakoztató, ha az ágyból kiszállva megindul a szoba körbe-körbe.
A téma cikkei ...

~, egyensúlyvesztés
A ~sel járó megbetegedések a civilizációs ártalmak és a lakosság elöregedése miatt egyre gyakoribbá válnak.
A beteg számára megterhelő, munkaképességét, mindennapi tevékenységét befolyásolja, ezért megszüntetése, kezelése elengedhetetlen.

~
Agyrázkódás - lelki okai
Ez a betegség a keletkezését és a jelentését tekintve is hasonlít bizonyos mértékig az orrcsonttöréshez. Az érintettek túl messze mentek el, és a hajó orra beleütközött valamibe. Mint ahogy a név is mutatja, az agyat megrázkódtatás éri.

~
A test helyzetének vagy a környezet forgó mozgásának téves érzékelése, melyet egyensúlyi zavar, émelygés és hányinger, hányás is kísérhet. A ~nek, a kiváltó októl függően, számos fajtája van, tarthat néhány perctől akár napokig is, esetenként nyugalmi helyzetben enyhülhet is.

~

Címkék: ~, vertigo, dizziness, forgó mozgás rendellenes érzése, Meniére-betegség, vestibularis neuronitis, BPPV, szemtekerezgés ...

A ~ lehetséges okai
Bizonyára sokan tapasztalták már a ~ kellemetlen érzését, mely nagyon megviseli az embert. Ennek az állapotnak számtalan oka lehet, és érdemes utánajárni mi a kiváltó ok, mert komoly betegségek is meghúzódhatnak a háttérben.
Hirdetés ...

A ~ leggyakoribb okai: 3 betegség, amire nem is gondolsz
A ~ leggyakoribb okai: 3 betegség, amire nem is gondolsz
A ~t nem szabad félvállról venni, mert igazán komoly betegségek is állhatnak a hátterében.

~
(vertigo), 1. az egyensúly bizonytalanságának érzése, amelynek gyakori következménye a tántorgás, sőt az egyensúly teljes elvesztése.

~:
Kérdés:
A kislányom 19 hónapos. Két hónap alatt hatodszor fordult elo vele, hogy hirtelen elkezd szédülni, elveszti az egyensúlyát, arca és a szeme környékén kipirosodik, leizzad. Ez kb. 1-1,5 percig tart.

~ (vertigo)
Mikor fordulhat elő ~?
Valószínűleg nincs egyetlen olyan ember sem, aki életében még sosem szédült.

~
Forgó jellegű mozgás érzete, mely leggyakrabban az egyensúlyérző szerv betegségének (perifériás), vagy agytörzsi, kisagyi területek érintettségének (centrális) következménye
Kísérő tünetek lehetnek ...

A ~ szinte minden embert érintő tünet, amelynek hátterében nagyon sok különböző betegség állhat, a leggyakoribb oka a ~nek például az éhség, illetve az alacsony vércukorszint.

Migrén, ~
Gyakori erőteljes migrénes fejfájások és forgó típusú ~ek kiváltó okai az esetek jelentős részében nyaki csigolya eredetűek.

~
A beteg subjectiv érzete, mely a környezethez képest érzékelt instabilitást fejezi ki. Fontos tisztázni a jellegét; igyekezetünket könnyíti, ha megkérjük panaszai ismertetésénél a '~' szót ne használja. Nem mulasztható el a nystagmus keresése! ...

~
Mi ez a betegség?
A ~ az egyik leggyakrabban előforduló, szinte minden embert érintő általános tünet, mely eredetét tekintve sokféle lehet, néha banális eltérést, máskor súlyos megbetegedést jelez.

~sel járó neurológiai kórképek

A perifériás és centrális vestibularis szindrómák négy tünet - vertigo, nystagmus, egyensúlyzavar, hányinger - kombinációjából jönnek létre. A vertigo a térbeli orientáció zavara.

~ - vertigo, vertigo,dizziness
szegmens - gerezd, metszet, rész, szelet, segment
szegmentáció - barázdálódás, segmentation ...

~, fülzúgás
Az időszakosan jelentkező ~, egyensúlyzavar olykor féloldalra húzza az embert, máskor "kótyagossá" teszi, ami miatt nem képes egyenesen haladni, mozgása, járása bizonytalanná válik.

~
Hirtelen ~ és fülzúgás lepi meg a beteget. A ~ legtöbbször olyan erős, hogy a beteg elesik. A beteg hány, az arca sápadt, az érverés csökken. Ennél a betegségnél a beteg gyakran nagyothall. A belső fül betegsége. A legjobb gyógyszer a rendszeres vízkúra.

~
A hangulatnak megfelelő kezelés jó ereménnyel járhat.
Csuklás ...

~, ájulás
A kellemetlen ~ a terhesség bármelyik szakaszában előfordulhat, de leginkább a harmadik harmadra jellemző. Bár kifejezetten ijesztő lehet, amikor várandósan, nagy pocakkal megszédülsz, különösebb aggodalomra nincs okod.

~es hallászavar
Európa-szerte közel 500 ezer ember szenved az émelygéssel, ~sel, hallásromlással és fülzúgással járó Meniére-betegségben. Egyre több köztük a fiatal felnőtt, bár a betegség többségében az 50-70-es korosztályokat érinti.

A ~ okai

Ha inog a föld a talpunk alatt, ha bizonytalan a járás vagy ha forog velünk a világ, ez mind-mind a ~ biztos jele. Különböző képzelőerejű betegek külön-féleképpen fogalmazzák meg ezt a panaszt.

A ~sel járó kórképek a BPPV-n kívül általában súlyosak?
A ~ gyakrabban jelez kevésbé súlyos betegséget, mint ennek ellenkezőjét.

A ~ pontatlan kifejezés, melyet különböző érzetek körülírására alkalmaznak. Sokszor ~nek nevezik az ájulásérzést, a kábultságot, az egyensúlyvesztést, a forgásérzést, a dekoncentráltság élményét és a gyengeséget.

~:
a test egyensúlyi helyzetben való megtartásának elvesztése
hamis, szubjektív mozgásélmény
Romberg-próba
Nystagmus ...

~, fejfájás, rossz közérzet, gyengeség, figyelemzavar.
További lehetséges tünetek
Súlyosabb esetekben állandó fáradtságérzet, hányinger is előfordulhatnak.

~;
homályos látás, vagy sárga vagy zöld körök karikák észlelése;
hányás;
hasmenés;
szabálytalan szívverés; vagy
nehézlégzés ...

~t, a nyak merevségét, fájdalmát okozhatja a csigolyák kopása, a porckorongok fáradása. Ahogy korosodunk, a porckorongok nedvességtartalma, rugalmassága csökken, a csigolyák közötti rés összeszűkül, nyomás alá kerülhetnek a ki- és belépő idegek.

~, bizonytalanságérzés
A szakértők figyelmeztetése szerint, aki bármelyik tünetet tapasztalja magán egy rovarcsípés után, haladéktalanul forduljon orvoshoz.
Kapcsolódó cikkek ...

~, MR - 59 éves édesanyám
~, fulladás, mellkasi szorítás - 21 éves lány
Fejfájás egy ponton - 29 éves nő ...

~ : lassan álljon fel, mozogjon egy kicsit, esetleg mossa le az arcát, karját hideg vízzel
álmatlanság: este igyon citromfű- és orbáncfű teát
hányinger, hányás: (azoknál fordul elő, akiknek a mája és epehólyagja különösen terhelt) igyon teát ...

~t válthat ki a magas vérnyomás hirtelen esése. Gyakran panaszkodnak például a hipertóniás betegek arról, hogy felálláskor elszédülnek: ez a vérnyomás hirtelen csökkenésének a jele. Ezt megelőzhetjük azzal, hogy óvatosan kelünk fel fekvő ill.

~
a járás vagy a karok haználatának nehézsége
érzészavar valamelyik testfélen ...

~es. Vertigóra vonatkozó vagy attól szenvedő.
vertigo
1. Forgó, pörgő mozgás érzése. A vertigo az alany forgásának határozott érzését, vagy az alany körül bármilyen síkban forgó tárgyak érzését jelenti. 2. Pontatlanul általában a ~ leírására használt kifejezés. (L.

A ~ek hátterében leggyakrabban megforduló kórkép. Rohamszerűen, legtöbbször a fej bizonyos helyzetváltoztatására bekövetkező ~, amit forgó jellegű és vegetatív tünetek (úgymint hányinger, hányás, vérnyomás-emelkedés) kísér.

A ~es, fülzúgásos roham idején elsődleges fontosságú az ágynyugalom. A beteg feküdjön le, kerülje az izgalmakat. Ha szükséges, vegyen be nyugtató gyógyszert.
A kellemetlen tünetek legjobb ellenszere a teljes nyugalom.

meg~, gyengeségérzés,
ájulásérzés,
hirtelen elsápadás,
erőteljes izzadás,
sápadt, fehér bőr izzadással,
zavartság.

~
szívdobogásérzet
rossz közérzet, fáradtságérzés
A magas vérnyomás fő veszélye a különböző érrendszeri szövődmények jelentkezésében van.

Fejfájás, ~, öntudatzavar, zsibbadás, lassú pulzus, alacsony vérnyomás
Boldogság vagy félelem, felszabadultság, tér és időzavar, depresszió, dühroham
6-10 óra múlva elmúlik
Hatóanyagok: ...

~
Ájulásérzet
Zavartság
A kezelés lehetőségei
A szívritmuszavarok kezelése különböző az egyes aritmia típusokban. Egyes ártalmatlan aritmiák kezelést nem igényelnek. Sok szívritmuszavart gyógyszeresen lehet kezelni.

A hirtelen ~ leggyakoribb oka a vérnyomás leesése, drámai csökkenése. Ez kialakulhat túl gyors felüléskor, illetve a túl gyors felálláskor.
Egyensúlyvesztés ...

- éhségérzet, ~, gyengeség
- reszketés, izomremegés, hideg izzadás
- szorongás, gyors, erős pulzus
- megváltozott vagy agresszív viselkedés
- homályos látás
- fejfájás
- koordinálatlan mozgás ...

~, émelygés vagy hányinger
szurkáló vagy viszkető érzés az arcon, a szájban, a kézen vagy lábon (paresztézia)
gyomortájról kiinduló gyengeségérzet
hirtelen hasfájás, hasmenés, gyomorgörcs
elpirulás vagy reszketés ...

- ~, bizonytalanságérzet, tántorgás, botladozás, elesés
- Látászavar: kettőslátás, látótérkiesés, látásvesztés
- Észlelési és érzékelési zavarok: zsibbadás, bizsergés, szag- és/vagy ízérzékvesztés
- Mozgászavar: remegés, pontatlan mozgás, mozgásgyengeség, végtaggyengeség ...

A klasszikus tünetcsoportot egyéb panaszok kísérhetik, úgymint fáradtság, fejfájás, ~, izom és ízületi fájdalmak, esetleg száraz köhögés és gastroenteralis panaszok: híg, akár koleraszerű széklet, étvágytalanság, hányinger, hányás, hasi görcsök.

bőrviszketés, bőrkiütés;
hányás, hasi fájdalom, vagy hasmenés;
~, ájulás;
ziháló légzés,
a test valamely részének megdagadása
anafilaxiás sokk esetén gyors pulzus és vérnyomáscsökkenés tapasztalható ...

Étvágytalanság, hányinger, hányás
Fáradtság érzése
~
Álmatlanság
Súlyos esetben életveszélyes tüdővizenyő, agyduzzanat alakulhat ki ...

80. FEJEZET - A ~ és vertigo
A vertigo ", A mozgás okozta betegség (tengeribetegség) ", A benignus paroxizmális pozicionális vertigo (BPPV) "
81. FEJEZET - Az alvászavarok ...

A fejfájás és a ~ gyakori késői szövődmények, amelyek pszichés zavarok nélkül is fennmaradhatnak. A sérülés helyétől függően poszttraumás epilepszia alakulhat ki a betegnél, amely az esetek több mint felénél 1 éven belül jelentkezik.

Egyensúlyzavarok, ~
Igen kellemetlen panasz, veszélyesnek is tekintető, hiszen balesetforrássá is válhat. Vegyük tehát komolyan, ha jelentkezik.
Tovább...

hányinger, hányás. ~. alvászavar. kézremegés. rendetlen szívverés-érzés.

Hogyan kezeljük a ~t ?
Nevezik még ortosztatikus hipotenzionak , poszturálius hipotenziónak is. Ha az ember ülő vagy álló helyzetből feláll, gyakran érzi, hogy kiszalad a fejéből a vér, főleg ha a mozdulat gyorsabb a kelleténél.

Megmagyarázhatatlan ~, zavartság
Ájulásszerű rosszullét, vagy majdnem ájuláshoz vezető
Fokozódó légszomj
Vannak bizonyos sürgős orvosi beavatkozást igénylő tünetei a pitvarfibrillációnak.
Az alábbi esetekben sürgősen hívjon orvost (American Heart Association): ...

Tünetek: hányinger, ~, fejfájás, gyengeség. Ezt követi a szemizmok bénulása. Következményei: diplopia, ptosis, accomodatios zavar. Beszédzavar, nyáladzás, nyelési nehészség, keringési elégtelenség. Letalitás: 30-50% 8légzésbénulás) ...

Fakanállal az allergia ellen Fogamzásgátlás megfontoltan A szelíd gyógymód Tévhitek a szexszel kapcsolatban Tévhitek a hipnózisról Szarvashibák a kapcsolat elején Nyugodtan lehet fagylaltozni Hűtlenkedés-hűtlen kezelés Meggyfelfújt Az alvajárás okai A fokhagyma dicsérete Erős ~ Álmatlanul ...

A mellékhatásként esetleg jelentkező ~ és látászavar miatt gépjárművezetés, illetve balesetveszélyesemunka végzése előtt a betegnek tudnia kell, hogyan reagál a Viagrára. A készítmény 30 C alatt, eredeti csomagolásban, nedvességtől védve tárolható.

Használható öregség, szenilitás, gyöngeség, lesoványodás, fáradtság, impotencia, meddőség, nemi vagy egyéb betegség utáni lábadozás, törpe, vagy alacsony növés, fájdalommal együtt járó mozgáskorlátozottság, ~, reszketés, energia növelésének igénye, pszichoszomatikus panaszok, ...

~, heves fejfájás, hányás mellett a beteg magatartása megváltozik, igen aluszékonnyá válik. Súlyosabb esetekben mivel a vírus az agykéreg és a gerincvelő mozgató idegsejtjeit támadja meg, ezért a fent sorolt tüneteket végtagbénulások kísérhetik.

Az ételfogyasztást követő gyengeség érzés, hasmenés, fejfájás, ~ jellemzi. A tünetek kialakulása a bevitt anyag mennyiségétől függ, nagyobb mennyiségnél valószínűbbek és súlyosabbak a panaszok.

Antiemetikumok (Hányás- és ~ elleni szerek)
Migrén-ellenes gyógyszerek
Uterusra ható gyógyszerek
Dependencia kezelése alkohol, nikotin, gyógyszer
Vegetatív ganglionokra ható gyógyszerek
A neuromuscularis junctiora ható szerek
A kolinerg szinapszisokra ható vegyületek ...

Fejfájás, ~, minor trauma esetén kerül sor. Vállba, karba sugárzó fájdalom, karzsibbadás esetén további ún. foramen felvétel is készülhet a forament szűkítő degeneratív folyamat, esetleges nyaki borda vizsgálatára.

Meniére-szindróma esetében inkább mélyebb színezetű, sokszor meghatározott hangú, gyakran rohamokban jelentkező, rendszerint halláscsökkenéssel és ~sel jár együtt.
Zajterhelés, zajártalom vagy akusztikus trauma (robbanás, lövés) után gyakori a magas hangú, csengő, sípoló jellegű fülzúgás.

Az alkoholra adott reakciókban mutatkozó genetikai eltérés talán legismertebb példája egyes ázsiaiak (pl. kínaiak, japánok, mongolok) fokozott érzékenysége az alkoholra, mely kellemetlen testi reakciókban is megnyilvánulhat például arcpirulás, émelygés, szapora szívverés érzés, ~; ...

Amennyiben sportolás közben ~, vagy fájdalmak lépnek fel, azonnal meg kell szakítanunk a tevékenységet. Jó, stabil cipővel ellensúlyozhatjuk a terhesség miatti szalaglazulás következtében fellépő esetleges sérülésforrásokat.

Alacsony vérnyomás esetén elsősorban az agyi keringés zavarait észleljük, mely ~, kábultság, látászavar, fejfájás, ájulás formájában jelentkezhet.

központi idegrendszeri panaszok (fejfájás, alvási-, látási zavarok, ~, pszichés zavarok), allergiás reakció, ritkán bőrkiütés, fényérzékenység, hajhullás, labor eltérések: kreatin phosphokináz (CPK) emelkedés transzaminázok szintjének emelkedése, májgyulladás (hepatitisz), epepangás, ...

vérnyomáscsökkenés, ~, ájulás). A fokozatos gyógyszerkezdést a betegek rendszerint jól tűrik és mellékhatások a hosszútávú kezelés során is csak ritkán jelentkeznek.

A változó kori testi tünetek közül gyakori a szapora szívdobogás, ~, végtagok megduzzadása. Ám mindezek ellenére nem a testi, hanem a pszichés tünetekre helyeződik ilyenkor a hangsúly.

Ha ~re hajlamos, a lakásban tegyenek kapaszkodókat a kritikus helyekre, a szőnyeget pedig rögzítsék, vagy hajtsák fel. A csontsűrűség alapján becsülhető a töréskockázat.

Az enyhe akut mérgezés tünetei a fejfájás, ~, hányinger, rossz körérzet, fáradság. Ezeket a tüneteket gyakran kezdődő influenzának vagy gyomorrontásnak tulajdonítják, és nem gondolnak CO jelenlétére.

Keringési eredetű fej-, illetve fülzúgás, ~ esetén:
Mindkét lábon 10-10 perces kezelési időt állítunk be, majd 10 perc csökkentett intenzitású kezelést alkalmazunk a homlok közepén elhelyezett kezelőfejjel
(max. 0.07 W/cm2).
Karban és kézben lévő keringési rendellenesség esetén: ...

Kezdeti stádiumban fejfájás, ~, fáradékonyság tünetei hívhatják fel a figyelmet a magas vérnyomásra, de gyakran előfordul, hogy előrehaladott állapotban sem okoz markáns tüneteket, így könnyen elhanyagolódhat.

A diagnózis kimondásához az alábbiak közül legalább négynek meg kell jelennie: heves szívdobogás, fájdalom vagy kellemetlen érzés a mellkasban, izzadás, remegés, fulladás és/vagy fuldoklás érzete ( gombóc a torokban"), hányinger, ~, hidegrázás, zsibbadás, meleg- vagy hideghullámok.

~
ájulás
Hogyan működik a szív?
A szív négy üreggel (2 pitvar, 2 kamra) rendelkező, izomszövetből felépülő szerv, melynek feladata a vér állandó mozgásban tartása.

A kórfolyamat 1-2 hetes lappangási idő után hirtelen felszőkő magas lázzal, ~sel kezdődik, a 4-7. napon kiütések (ún. exanthemak) jelentkeznek, amelyek később bevéreznek.

Hirtelen kialakuló állapotot, ffejfájás]sal, ~sel és fáradtsággal kezdődhet. Az izzadás rendszerint csökkent, a bőr forró, kipirult és általában száraz. A légzés általában fokozódik, a pulzusszám gyorsan növekszik és a 160-180-at is elérheti, de a vérnyomás ritkán változik.

TünetekA susulyka- és tölcsérgombából, gyilkos galócából készült ételek elfogyasztása után pár órával jelentkeznek a tünetek: könnyezés, nyálfolyás, pupillaszűkület, verejtékezés, hányás, gyomorgörcs, hasmenés, ~, zavartság, esetleg kóma.

Fokozott alarm-reakciók (fenyegetettség, aggodalom, félelem), szapora szívverés, néhézlégzés és nyomásérzés, fejfájás, ~, hányinger, puffadás, alvási nehézség, súlyos esetben görcs-görcsös állapot jellemzi a tüneteket.

Leggyakoribbak a fejfájás, ~, hányinger. Súlyosabb tünetei az emlékezetkiesés, beszédzavar, kettős látás, posztraumás roham és a légzészavar. A tünetek a sérülés után azonnal, vagy néhány perc elteltével kialakulnak.

Napi adagolás szükséges, javasolt este, közvetlenül lefekvés előtt vagy vacsora közben bevenni, így a gyakran mellékhatásként jelentkező hányinger, ~ is elkerülhető a legtöbb esetben. Szintén a mellékhatások elkerülése érdekében fokozatos dózisemelés javasolt.

A magas vérnyomás általában nem okoz panaszokat, de jelei lehetnek a ~, fejfájás, fáradtságérzet, nehézlégzés, orrvérzés, látászavarok, mellkasi fájdalom (angina pectoris), idegesség. Legtöbbször a már a hipertónia szövődményeként károsodott szervek (szív) okoznak különböző tüneteket.

Az emberek 25 %-a már 2500 méter magasságban fejfájásra, gyengeségre, ~re panaszkodik. Kellemetlenebb tünet lehet a légszomj, aluszékonyság és az ítélőképesség elvesztése. Az érpálya kitágulását keringési zavar követheti, mely tüdővizenyőhöz és agynyomás-fokozódáshoz vezet.

A fájdalom helyett a páciensek zsibbadást, "tűszúrásokat", ~t és egyéb különös érzéseket tapasztalhatnak.

~.
Látászavarok.
Fejfájás és álmatlanság.
Szívdobogás.
A bőr sápadtsága.
Étvágytalanság, emésztési zavarok.
Súlyos esetekben bokaduzzanat.
Idősebb betegeknél mellkasi fájdalom.

Leeshet a vérnyomás, ~, fáradtság, koncentrációzavar léphet fel. Akkor számít enyhének a szervezet vízhiánya, ha a test normál vízmennyisége legfeljebb 1,5 százalékkal csökken. Hatvan kilós nőnél például ez körülbelül hat deci folyadék.

Így bekövetkezhet a test egyes részeinek bénulása, beszéd- vagy látászavarok, ~, a tájékozódási képesség, az emlékezôképesség elvesztése, sôt a legrosszabb esetben a szélütés kómához, halálhoz is vezethet.

Megszünteti a ~t, a szorongó érzést, a szabálytalan szívdobogást, rövid légzést.
Ajánljuk a C-vitamint, lehetőleg természetes formában. A C- vitamin véd a szív és érrendszeri betegségekkel szemben. Erősíti az artériák kollagén szerkezetét, az érfalat.

érzéstelenítő túladagolás: hányinger, ~, rossz közérzet, zavartság, comatosus állapot, izomrángások, epileptiform, convulsiók, szívmegállás, Azonnali intézeti ellátás !
Technikai szövődmények:
§ rossz helyen történt a beszúrás és az érzéstelenítő oldat deponálása, a kívánt hatás elmarad ...

Nem kétséges, hogy sok tünet - fáradékonyság, kedvetlenség, ingerültség, fejfájás, ~, feledékenység, szájüregi gyulladások, hasmenés, étvágytalanság, krónikus köhögés és hurut - oka lehet a higany, amely az amalgámtömésekből kis mennyiségben, de tartósan jut be a szervezetbe.

- gyomorfájdalom, hátfájás
- megrövidült légzés
- ~
- bal váll, ill. kéz fájdalom
- mellkasi fájdalom, szorítás, égés, nyomás, diszkomfort
- 'gombóc a torokban'
- hidegrázás
- hányinger, émelygés
- halálfélelem
- a tünetek alacsony intenzitással indulnak és pár perc alatt erősödnek ...

Hirtelen jelentkező, nagy mennyiségű vérzés esetén, amely a menstruációt jóval meghaladja, ~sel, általános gyengeséggel jár, minden esetben érdemes a Klinikára menni.

heves szívdobogás, izzadás, remegés, légszomj, mellkasi nyomás érzés, ~, ájulás érzése, hányinger, hideg vagy meleg hullám, valamint idegenszerű érzés, zsibbadás, érzéketlenség, a megőrüléstől, ájulástól, kontroll elvesztésétől vagy infarktustól való félelem, halálfélelem.

A felső nyaki szakasz kopásos elváltozásai, ízületi gyulladásai okozhatnak fejfájást, ~t, fülzúgást. Ha a két felső csigolya rossz helyzetben rögzül, akkor a nyúlványaikban futó artéria 'megtörik' és kevesebb oxigént tud szállítani az agy felé, ezért alakulhat ki fejfájás.

A legáltalánosabb testi tünetek a fejfájás, a ~, az izom- és ízületi fájdalmak és a mellfeszülés. Álmatlanság éppúgy előfordulhat, mint aluszékonyság.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Hányinger, Depresszió, Magas vérnyomás, Szindróma?

◄ Szeborreás ekcéma   Székrekedés ►
 
RSS Mobile