Kezdőlap (Szédülés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Szédülés


 

Szédülés

Betegségek  Szeborreás ekcéma  Székrekedés

Szédülés és ami mögötte van
Amikor valaki hirtelen szédülni kezd, elbizonytalanodik, úgy érzi, hogy mozog a talaj a lába alatt, támolyog. Ez a kellemetlen érzés sokszor megelőzhető.


Szédülés, Egyensúlyzavar
Szédülést, egyensúlyzavarokat, nagyon sok különböző állapot, betegség okozhatja, így megszüntetésére nem adhatunk konkrét megoldásokat.

SZÉDÜLÉS - LELKI OKAI
Aki mellőzöttnek érzi magát, nem kap elegendő figyelmet környeze­tétől, következésképp elveszíti belső egyensúlyát, éppen a szédülés érzésével fogja biztosítani, hogy ismét 'minden körülötte forogjék"! ...

Szédülés - Mikor indokolt orvoshoz fordulni?
Gyerekkorunk egyik legjobb mulatsága az volt, amikor körbe-körbe forogtunk, majd élveztük, ahogy forog velünk a világ.

szédülés
Agyrázkódás - lelki okai
Ez a betegség a keletkezését és a jelentését tekintve is hasonlít bizonyos mértékig az orrcsonttöréshez. Az érintettek túl messze mentek el, és a hajó orra beleütközött valamibe.

szédülés, egyensúlyvesztés
A szédüléssel járó megbetegedések a civilizációs ártalmak és a lakosság elöregedése miatt egyre gyakoribbá válnak.

Szédülés

Címkék: szédülés, vertigo, dizziness, forgó mozgás rendellenes érzése, Meniére-betegség, vestibularis neuronitis, BPPV, szemtekerezgés ...

Szédülés
A test helyzetének vagy a környezet forgó mozgásának téves érzékelése, melyet egyensúlyi zavar, émelygés és hányinger, hányás is kísérhet.

A szédülés lehetséges okai
Bizonyára sokan tapasztalták már a szédülés kellemetlen érzését, mely nagyon megviseli az embert.

A szédülés okai - Milyen betegségeket jelez?
Csak egy ártatlan tünet - gondolnád. Pedig a gyakori szédülés hátterében komoly egészségügyi problémák is meghúzódhatnak.
Forrás: Femina.hu ...

Szédülés, arcduzzanat
2-3 éve rendszeresen visszatérő szédüléseim vannak, olyan érzés, mint amikor az ember hirtelen áll fel, csak ez az érzés kisebb-nagyobb intenzitással eltart akár egy órán keresztül is.

szédülés
(vertigo), 1. az egyensúly bizonytalanságának érzése, amelynek gyakori következménye a tántorgás, sőt az egyensúly teljes elvesztése.

Szédülés:
Kérdés:
A kislányom 19 hónapos. Két hónap alatt hatodszor fordult elo vele, hogy hirtelen elkezd szédülni, elveszti az egyensúlyát, arca és a szeme környékén kipirosodik, leizzad. Ez kb. 1-1,5 percig tart.

Szédülés (vertigo)
Mikor fordulhat elő szédülés?
Valószínűleg nincs egyetlen olyan ember sem, aki életében még sosem szédült.

Szédülés
Forgó jellegű mozgás érzete, mely leggyakrabban az egyensúlyérző szerv betegségének (perifériás), vagy agytörzsi, kisagyi területek érintettségének (centrális) következménye
Kísérő tünetek lehetnek ...

A szédülés szinte minden embert érintő tünet, amelynek hátterében nagyon sok különböző betegség állhat, a leggyakoribb oka a szédülésnek például az éhség, illetve az alacsony vércukorszint.

Migrén, szédülés
Gyakori erőteljes migrénes fejfájások és forgó típusú szédülések kiváltó okai az esetek jelentős részében nyaki csigolya eredetűek.

Szédülés
A beteg subjectiv érzete, mely a környezethez képest érzékelt instabilitást fejezi ki. Fontos tisztázni a jellegét; igyekezetünket könnyíti, ha megkérjük panaszai ismertetésénél a 'szédülés' szót ne használja.

Szédülés
Mi ez a betegség?
A szédülés az egyik leggyakrabban előforduló, szinte minden embert érintő általános tünet, mely eredetét tekintve sokféle lehet, néha banális eltérést, máskor súlyos megbetegedést jelez.

Szédüléssel járó neurológiai kórképek

A perifériás és centrális vestibularis szindrómák négy tünet - vertigo, nystagmus, egyensúlyzavar, hányinger - kombinációjából jönnek létre. A vertigo a térbeli orientáció zavara.

szédülés - vertigo, vertigo,dizziness
szegmens - gerezd, metszet, rész, szelet, segment
szegmentáció - barázdálódás, segmentation ...

Szédülés, fülzúgás
Az időszakosan jelentkező szédülés, egyensúlyzavar olykor féloldalra húzza az embert, máskor "kótyagossá" teszi, ami miatt nem képes egyenesen haladni, mozgása, járása bizonytalanná válik.

Szédülés
Hirtelen szédülés és fülzúgás lepi meg a beteget. A szédülés legtöbbször olyan erős, hogy a beteg elesik. A beteg hány, az arca sápadt, az érverés csökken. Ennél a betegségnél a beteg gyakran nagyothall. A belső fül betegsége.

Szédülés
A hangulatnak megfelelő kezelés jó ereménnyel járhat.
Csuklás ...

Szédülés, ájulás
A kellemetlen szédülés a terhesség bármelyik szakaszában előfordulhat, de leginkább a harmadik harmadra jellemző. Bár kifejezetten ijesztő lehet, amikor várandósan, nagy pocakkal megszédülsz, különösebb aggodalomra nincs okod.

Szédüléses hallászavar
Európa-szerte közel 500 ezer ember szenved az émelygéssel, szédüléssel, hallásromlással és fülzúgással járó Meniére-betegségben.

A szédülés okai

Ha inog a föld a talpunk alatt, ha bizonytalan a járás vagy ha forog velünk a világ, ez mind-mind a szédülés biztos jele. Különböző képzelőerejű betegek külön-féleképpen fogalmazzák meg ezt a panaszt.

A szédülés pontatlan kifejezés, melyet különböző érzetek körülírására alkalmaznak. Sokszor szédülésnek nevezik az ájulásérzést, a kábultságot, az egyensúlyvesztést, a forgásérzést, a dekoncentráltság élményét és a gyengeséget.

- SZÉDÜLÉS. Különféle változatban léphet fel. Az imbolygó jellegűtől a forgó szédülésig.
- ÁJULÁSI TÜNETEK. Hányinger, eszméletvesztés.
- GOBÓCÉRZÉS a torokban.

Szédülés:
a test egyensúlyi helyzetben való megtartásának elvesztése
hamis, szubjektív mozgásélmény
Romberg-próba
Nystagmus ...

szédülés,
ájulás (syncope) vagy ájulás közeli állapot.
Az észlelhető tünetek nem mindig utalnak súlyos rendellenességre.

Szédülés, fejfájás, rossz közérzet, gyengeség, figyelemzavar.
További lehetséges tünetek
Súlyosabb esetekben állandó fáradtságérzet, hányinger is előfordulhatnak.

szédülés;
homályos látás, vagy sárga vagy zöld körök karikák észlelése;
hányás;
hasmenés;
szabálytalan szívverés; vagy
nehézlégzés ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Hányinger, Depresszió, Stroke, Hányás

Betegségek  Szeborreás ekcéma  Székrekedés

 
RSS Mobile