Kezdőlap (Szarkóma)

 Betegségek 

  » »
 
   

Szarkóma

Betegségek  Száraz szem  Szaruhártya gyulladás

szarkóma
A kötőszövet rosszindulatú daganata.
Orvosi szakszó a görög szarx, szarkisz (hús) szark- tövéből a daganatokra utaló -óma végzettel (mint mióma). szarkasztikus, szarkofág.


Ewing-szarkóma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás
(másnéven: Ewing-sarcoma, Ewing's Sarcoma) ...

Kondroszarkóma

A porcsejtek rosszindulatú daganata. Az oszteoszarkóma (csontra emlékeztető megjelenésű rosszindulatú daganat) után a második leggyakoribb rosszindulatú csontdaganat. Férfiakban gyakoribb az előfordulása. Általában a 3-6.

Kaposi-szarkóma: tünetei, kezelése
A Kaposi szarkóma egy rosszindulatú kötőszöveti daganat, melyet a magyar származású Kaposi Mór írt le 1872-ben.

Ewing-szarkóma, Diszpraxia, Szamárköhögés, ...
Hormonális betegségek
Conn-betegség, Cukorbetegség, Cushing-szindróma, ...

A Ewing-szarkóma (ejtsd: Júing), mely nevét egy James Ewing nevű orvosról kapta, a második leggyakoribb csontokból kiinduló, elsősorban gyermekkori rosszindulatú daganat.

A Kaposi-szarkóma (angioszarkóma idiopathicum haemorrhagicum Kaposi) éreredetű, bőrtumorokkal járó daganatos megbetegedés. A kórkép első leírója Kaposi Mór magyar származású bécsi bőrgyógyász volt, aki 1862-ben foglalta össze a tüneteket.

CSONTDAGANAT-OSZTEOSZARKÓMA-
GYERMEKKORI DAGANATOK ÉS KEZELÉSÜK
A JUTALMAZÁSRÓL
JOBBOLDALI NYAKI TBC-ÉS NYIROKMIRIGYMEGNAGYOBBODÁS...
MIKOR MONDJUNK NEM-ET GYERMEKÜNKNEK
NÁTHÁS GYERMEK
PIMASZ KAMASZOK ...

A Bayer-cég kísérleti stádiumban lévő szarkóma-ellenes szerével januárban kezdődtek a fázis III-as klinikai vizsgálatok, olyan metasztatikus és/vagy inoperábilis gasztrointesztinális sztromális tumorban (GIST) szenvedő páciensek bevonásával, ...

szarkóma - kötőszövet eredetű rosszindulatú daganat, sarcoma
szarkoplazmatikus reticulum - a harántcsíkolt izomrostok endoplazmájában található reticulum., sarcoplasmic reticulum
szárny - ala, wing ...

Az angioszarkómaritka rák; a máj ereiből ered. Az angioszarkómát okozhatja az, ha a beteg vinil-kloridnak van kitéve - például a polivinil-klorid (PVC) gyártása során - vagy arzénnal kerül kapcsolatba.

Szarkóma
Kötőszövetből kiinduló rosszindulatú daganat.
Szexuális úton terjedő betegségek ...

Oszteoszarkóma: Agresszív, gyors fejlődésű daganat, mely kezelés nélkül egy éven belül halálhoz vezethet. A leggyakrabban előforduló típus, mely a csontrákok 30 százalék-át teszi ki.

karcinoszarkóma (carcinosarcoma)
rákos hámszövetből és kötőszöveti daganatokból álló vegyes daganat
receptor ...

Kaposi-szarkóma
A Kaposi-szarkóma az erekből kiinduló bőrdaganat. A Kaposi-szarkómának két fajtája van.

Kaposi-szarkóma
Bőrdaganat, pontosabban a bőrben lévő kis erek rosszindulatú daganata. (Kaposi Mór nevű magyar patológus fedezte fel, róla nevezték el). Kinézetre növekvő, lilás folt a bőrön.

Chondroszarkóma
Osteoszarkóma
Ewing-szarkóma
A leggyakrabban felmerülő kérdések ...

- a porcszarkóma (chondrosarcoma) a főként a csontvégződésekben található porcsejtekből indul ki, elsősorban a felnőtt korosztályt veszélyezteti, ...

sarcoma/szarkóma
kötőszöveti rosszindulatú daganat agresszív formája.
Találatok Magyarázat
Ewing sarcoma/szarkóma ...

Sarcoma/szarkóma: összefoglaló neve a kötőszövetekből kiinduló rosszindulatú daganatoknak
Terminális állapot: végstádium, amikor a betegség olyannyira kiterjedt, hogy következtében feltartóztathatatlanul romlik a beteg állapota.

Az oszteoszarkóma elnevezésre nem sokan kapják fel a fejüket szerencsére, azonban akiket érint azok egy halálos betegséggel kerülnek kapcsolatba. Az oszteoszarkóma egy csontdaganat, a csontokat érintő daganatok közül a leggyakoribb.

Másodlagos szarkóma esetén a hosszú ideig fenn­álló jóindulatú chondroma sejtjei indulnak rosszindu­latú szaporodásnak.
A porcdaganatok növe­kedése általában lassú, a környező szöveteket ritkán károsítják.

A Kaposi-szarkóma tünetei és kezelése
A betegség, amelyet egy magyar orvos fedezett fel, a legtöbb ember számára ismeretlen, pedig akár halálos kimenetelű is lehet. » ...

a limfóma a nyirokcsomó betegsége,
a melanóma a melanocitákból,
a szarkóma a kötőszövetekből,
a teratóma a magzati sejtekből,
a glióma az agy sejtjeiből indul ki,
a szeminóma a here daganata.

A neoplázia (karcinóma, szarkóma, rák) összefoglaló neve tehát azoknak a betegségeknek, amelyeket rendellenes anyagcseréjű sejtek féktelen szaporodása és áttétképző képessége jellemez.

A méhűri rosszindulatú folyamatok (karcinoma, szarkóma), jóindulatú daganatok (pl. polip, mióma), valamint a különféle hormonális zavarok, legtöbbször vérzészavarokat okoznak.

Kaposi szarkóma (rosszindulatú kötőszöveti daganat)
Kemény szájpad rosszindulatú daganata
Kereszt- és farokcsont tájék rendellenességei
Késői szifilisz szív érrendszeri érintettsége
Két szem fénytörése különbözik ...

Az interferont, az első hatásos biológiai hatást fokozó szert, napjainkban gyakran használják a Kaposi-szarkóma és a mieloma multiplex kezelésében.

A szarkóma a kötőszövet rosszindulatú burjánzását, a leukémia a fehérvérsejtek rosszindulatú elváltozását jelenti. A gyógykezelés alapvetően három eljáráson alapul: műtét, sugárterápia és citosztatikus kezelés.

rosszindulatú elfajulás (méhizom-szarkóma) gyanúja (az összes eset kevesebb, mint 1%-a),
környező szervek összenyomását okozó daganat,
más módon nem kezelhető tünetek, különösen rendszertelen és erős vérzések, valamint fájdalom esetén.

Bazálsejtes bőrrák ", Elszarusodó laphámrák ", Melanoma ", Kaposi-szarkóma ", Paget-kór "
Vissza Főoldalra ...

Az egyik leggyakoribb csontdaganat, a szarkóma hátterében például állhatnak bizonyos örökletes tényezők, sugárártalom, de kis százalékban egy adott speciális, ...

A betegeknek gyakran több mint egy opportunista fertőzése vagy rákja van egyszerre - mint például Candida fertőzés, hasmenéses megbetegedések, Kapocsi szarkóma, és végül Pneumocystis carinii okozta tüdőtályog.

Fáradtság, hasmenés, láz, testsúlycsökkenés, nyirokcsomó duzzanat, erős éjszakai izzadás, levertség, emlékezetzavar, tüdőgyulladás, visszatérő fertőző betegségek, agyhártyagyulladás, Kaposi-szarkóma egyaránt előfordulhat.

Például a glioblastoma elő tudja állítani a saját, vérlemezkéből származó növekedési faktorját (PDGF-platelet-derived-growth-factor), és a szarkóma a saját tumornövekedési faktorját(TGF-α). Maguk a receptorok is elnyomhatók.

Az utolsó szakaszban (6 hónaptól - 2 év) kifejlődik a teljes szindróma, toxoplazmózis, gombás fertőzések, tüdőgyulladás jelentkezhet és az úgynevezett Kaposi-szarkóma (daganat) kis kialakulhat.

Az AIDS-ben szenvedő betegek között gyakrabban fordulnak elő bizonyos rosszindulatú daganatok. Az AIDS-hez társuló daganatok leggyakoribb formája a bőrön sötétvörös-barnás foltokkal megjelenő Kaposi-szarkóma és a nyirokcsomókat megbetegítő ...

Például pneumocistitis (PCP), a tüdőgyulladás egy különösen veszélyes formája, tuberkulózis, Kaposi szarkóma (KS), vagyis a bőrrák egy ritka formája és különböző egyéb rákok, fogyás, vagyis állandó súlyveszteség, különböző agybetegségek és sok más, ...

Lásd még: Lásd még: Daganat, Szemészet, Nemi beteg, Nemi betegség, Fertőző betegség

Betegségek  Száraz szem  Szaruhártya gyulladás

 
RSS Mobile