Kezdőlap (Szapora szívverés)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szapora szívverés

Betegségek  Szamárköhögés  Száraz bőr

Szapora szívverés, fejfájás, alvászavar
Szapora szívverés, fejfájás, alvászavar
A szorongás 5 biztos jele ...


Szapora szívverés (120/perc)
Gyakran előfordul, hogy a betegek szapora vagy 'erős' szívverésre panaszkodnak, de annak kapcsán az egy perc alatt számolt puzusszám 90-100/perc körülre esik, és nyugodt időszakban 70/perc körüli értékek is mérhetők.
Ön hajlamos az érbetegségekre? ...

Hőemelkedés, szapora szívverés előfordulhat a gyulladás kiserőjeleként.
Az esetleges életveszélyes szövődmények miatt azonnal orvoshoz kell fordulnod, ha a fenti tüneteket észleled.
Néma trombózis?

Szapora szívverés. Gyors szívverés, megállapodás szerint 100/perc felett. Syn tachyrythmia.
Találatok Magyarázat
atrialis kaotikus tachycardia
Pitvari szabálytalan szívverés; multifokális pitvari tachycardia; fizikális vizsgálattal pitvarfibrillatioval téveszthető össze.

Szapora szívverés; hirtelen kialakuló, megmagyarázhatatlan légszomj, légvételre fokozódó, szúró mellkasi fájdalom; köhögés, véres köpetürítés már tüdőembólia jele lehet, ami a mélyvénás trombózis legsúlyosabb szövődménye. A tüdőembólia életveszélyes állapot és azonnal orvosi ellátást igényel! ...

Tachikardia : ~.
Takarási próba : A kancsalság megállapítására szolgáló legegyszerűbb eljárás. Az orvos eltakarja a beteg egyik szemét, majd felengedi a takarást, és azt figyeli, hogy végez-e a szem ún. beállító mozgásokat, azaz elmozdul-e a nézővonal a takarás megszüntetése után.

Nyelési nehézség, ~, 29 éves nő
Endokrin UH eredménye - 28 éves nő
23 éves, 150 cm magas lány ...

tachycardia - ~. A pulzusszám megemelkedése.
' class="glossaryLink " target="_blank"
tachycardia jelentkezik.
Féloldali atelectasiaban, az érintett mellkasfél kitérése légzéskor kisebb. Az összeesett terület felett hallgatózással tompulat és gyenge légzéshang hallható.

2009 júniusában elküldött a háziorvosom TSH vizsgálatra, mert meg volt duzzadva a pajzsmirigyem, és ~em volt. Ebben az időszakban kezdődött, hogy ingerlékeny, fáradékony, és dekoncentrált lettem. Az iskolában tanulási nehézségeim voltak.

A ~sel és össze-vissza szívdobogással kardiológiára küldtek, ahol az ekg szívritmuszavart és enyhe szívzörejt mutatott. Mivel vissza kellett utaznom Skóciába munkám miatt a szívritmuszavarra Concor tablettát kaptam, napi egyszer 2,5mg-ot.

Túladagolásukkor mellékhatásként súlyos szívproblémák - ~, szívritmuszavarok -, fejfájás jelentkezhetnek.
Az antikolinerg és gyors hatású gyógyszer kombinációja is jól alkalmazható a napi kezelésben.

Az alkoholra adott reakciókban mutatkozó genetikai eltérés talán legismertebb példája egyes ázsiaiak (pl. kínaiak, japánok, mongolok) fokozott érzékenysége az alkoholra, mely kellemetlen testi reakciókban is megnyilvánulhat például arcpirulás, émelygés, ~ érzés, szédülés; ...

: szívelégtelenség, cyanosis, dobverőujjak, ~. A beteg gyakran panaszkodhat fáradékonyságról, fulladásérzésről, mellkasi fájdalomról, szédülésről eszméletvesztésről. A kivizsgálás során a következő lehetőség a szívultrahang vizsgálat, mely fájdalmatlan, gyors és olcsó.

Oka lehet szívritmuszavar, mint például a hirtelen fellépő ~, de lehet ez gyors, rendetlen szívverés is. Okozhatja halmozottan fellépő kamrai korai ütés - főként idősebb betegeknél - s vezetési blokk miatti lassú szívverés is.

A vegetatív zavarok közé tartozik az impotencia, hasmenés vagy székrekedés, fokozott izzadás, ~.
Nagyerek betegségei (makroangiopátiák): Fokozott érelmeszesedés alakulhat ki bármely verőérben. Fajtái: a végtagon érelzáródást okozó érelmeszesedés, koszorúér-betegség, agyér-betegségek.

Fokozott alarm-reakciók (fenyegetettség, aggodalom, félelem), ~, néhézlégzés és nyomásérzés, fejfájás, szédülés, hányinger, puffadás, alvási nehézség, súlyos esetben görcs-görcsös állapot jellemzi a tüneteket.

Alvási rémület - Szintén hirtelen felébredés, amit azonban artikulált, vagy artikulálatlan hangadások, a legkülönbözőbb végtagmozgások, heves vegetatív reakció (verítékezés, ~) és kifejezett rettegés, rémület jellemez.

Súlyos esetben szorongás, ~ és légzés, verejtékezés társulhat hozzá, a vérnyomás emelkedik, és a pupillák kitágulnak. A krónikus fájdalom hetekig, hónapokig húzódhat.

-A panaszok hirtelen kezdődnek torokfájdalommal, olykor hidegrázással, lázzal, fejfájással, hányingerrel, hányással, ~sel és általános elesettség-érzéssel. A torok haragosvörös, a mandulák megnagyobbodnak, a nyaki nyirokcsomók is nagyobbak és érzékenyek lehetnek.

Bizonyára mindannyian tapasztaltuk már, hogy stresszhelyzetben ~ jelentkezik, nehezebben vesszük a levegőt, torkunk is kiszáradhat. Gyakori, hogy a felsorolt tünetekhez torokkaparás, krákogás és köhögés is társul.

Ha a daganat hormont termel, ~, ingerlékenység, hőhullámok, alvászavar, fokozott étvágy és ennek ellenére súlycsökkenés léphet fel. Hasmenés is előfordul.
Elvégezhető vizsgálatok: ...

A tünetek lehetnek: hidegrázás, láz, émelygés, ~, zavarodottság, csökkent vizeletürítés, és más szervi elváltozások Különösen nagy az általános fertőződés veszélye azoknál, akik friss fertőzésen, műtéten, immunszupresszív terápián estek át, vagy akinek mű szívbillentyűje van.

A leggyakoribb klinikai jelek a gyakoriság csökkenése szerinti sorrendben (70%-tól 10%-ig): nehézlégzés, szapora légzés (20/perc felett), pleuralis fájdalom, félelemérzés, ~, köhögés, vérköpés, MVT klinikai jelei.

Főleg fiataloknál fordul elő gyakrabban, szabálytalan beütés (extrasystole) vagy ~ (tachycardia) formájában.
Egy vizsgálat alkalmával egészséges önként jelentkezőknek felhelyeztek Holter készüléket, ami a nap 24 órájában a megszokott napi tevékenység mellett rögzítette a szívműködést.

Köpetürítés (átlátszó), megnyúlt kilégzés, ~, légzési segédizmok használata. Súlyos esetben cianózis (elkékülés), eszméletvesztés is felléphet.
Kezelése, alkalmazott terápiák
Roham esetén inhalációs béta-2-agonisták, megelőzésre szteroidok, leukotrién antagonisták.

A szívritmuszavarok a szívműködés 'botladozásában", erős szívdobogásban, ~ben, szédülékenységben és szabálytalan pulzusban nyilvánulhatnak meg.

A nőgyógyászok számára egy eddig rendkívül ritka, szinte ismeretlen jelenség vált az utóbbi években feltűnővé ­ a 30 feletti nők mintegy 20%-ánál jelentkeznek a klimaktériumra jellemző tünetek: hőhullámok, rendetlen és ~, ...

széles QRS tachycardia - wide complex tachycardia, ~, ahol a QRS komplexus O,12 másodpercnél szélesebb,
szellemi - mentális, mental
szélütés - CVA - cerebro vascular accident, stroke, szélütés (vérzés, vagy isémia okozta) (témák) ...

Ritkábban előforduló betegség a rohamokban jelentkező ~. Ilyenkor a szív percenként több mint 140-et dobban, s ez kimerítheti a szívet. Ezért ha néhány perc alatt a roham nem szűnik meg, mihamarabb orvoshoz kell fordulni.

Fizikális vizsgálattal régebben meglévő szívzörej megváltozása, ~ látható.
Kezelés: célzott, erélyes antibiotikus terápia, ill. ha van, vagy kimutatható, az alapbetegség megszüntetése.
A szívburok gyulladása a perikarditisz ...

A ~, gyors légzés, magas vérnyomás satöbbi mind hasznossá válik, és az edzés során szépen visszaáll az egyensúly, nem fordul a szervezet ellen. Ugyanakkor a szervezet megszabadul egy csomó méreganyagtól, és endorfin szabadul fel, mely a boldogság érzetét kelti.

Az érintett betegekben például a szívinfarktus, vagy a koszorúér-keringészavar tünetmentes, vagy fájdalommentes formában jelentkezhet, ~, felállást követően vérnyomásesés következhet be.

Gyakran jelentkezik a vegetatív idegek neuropátiája, ami a belső szervek működésének zavarát okozhatja: ~ léphet fel, potenciazavarok, a gyomorürülés lassulhat, székrekedés vagy éppen rohamokban jelentkező hasmenés alakulhat ki.

rendszertelen havi vérzések
hőhullámok
migrén
szédülés
~
hólyagpanaszok.
Pszichésen: depresszió, nyugtalanság, szorongás, alvászavarok.

A tünetek: Fokozott fáradtság. Ide tartozik még a rendkívüli gyengeség, alvászavar, a koncentráció hiánya, ~, mellkasi fájdalmak, fejfájás. Olyan egyszerű tevékenységek is kimerültségek okoznak, mint felmenni a lépcsőn vagy egy rövid séta.

A reggeli gyaloglás, iskolába vagy óvodába menet, növeli a gyermek stressztűrő-képességét a nap folyamán. Ráadásul, a ~ és a vérnyomás emelkedése segít elkerülni a szív- és érrendszeri betegségeket felnőttkorban, állítja a Buffalo Egyetem tanulmánya.

A koffein nem okoz fejlődési rendellenességet még nagy adagban sem, de átjut a placentán, azaz a babának ~e, ritmuszavara lehet. A szakirodalom szerint a terhes nőknek javasolt a napi koffeinfogyasztás mérséklése 200-300 mg/napra. És az mennyi?

~, aritmiás szívműködés, anginák, légszomj, bokaduzzanat. Ha az összes életkor nézzük, akkor pitvarfibrillatio 2,6 %-áért felelős a hyperthyreosis. Fogyás, étvágytalanság- a betegek 80%-ánál észlelhető.

A tünetek változhatnak attól függően, hogy milyen keresztmetszetű ér záródik el: erős mellkasi fájdalom, köhögés (esetenként véres köpettel), nehézlégzés, szapora légzés, ~, verejtékezés, hidegrázás, eszméletvesztés.

Kellő számú vörösvérsejt és így oxigén hiányára vezethetők vissza a veseelégtelenség következtében jjelentkező anémia tünetei is: fáradtság, kimerültség, csökkent koncentrálóképesség, szédülés és fejfájás, kapkodó légzés, ~, sápadt arc és ajkak, étvágytalanság.

A szorongás akkor jelent gondot, ha valamilyen homályos, sőt akár nem is létező, képzelt fenyegetés­re adott 'válasz", amely tartósan fennáll. Számtalan lelki és fizikai tünettel jár­hat: félelemérzet, összpontosításra való képtelenség, izomfe­szültség, fejfájás, ~, ...

Súlyos esetben a bőr olyannyira fáj, hogy még könnyű ruha érintését sem képes elviselni, és általános tünetek - hányinger, hidegrázás, láz, ~ - is jelentkezhetnek ("napszúrás"). A bőr hólyagossá ... Érdekel a cikk folytatása?

Ugyanígy okozhat szívműködésbeli rendellenességeket - ~t, a koszorúserek szűkületét. A fájdalomérzet hiánya miatt nagyobb az ún. "néma" szívizominfarktus valószínűsége. Férfiaknál okozhat továbbá potenciacsökkenést.

Mindenekelőtt anginás mellkasi fájdalmak megszüntetésére, magas vérnyomás csökkentésére, szívbetegségben szenvedőknél a szívösszehúzódások hatékonyabbá tételére, illetve szívritmuszavarok (főként az extraszisztolé és a ~) megszüntetésére használják.

1. A normálisan kapcsolt részek egyszerű elválása. Syn divaricatio. 2. A diastole középső része, amelyben a pitvari systole előtt lelassul vagy megszűnik a balkamrai telődés. A diastasis időtartama fordítva arányos a szívfrekvenciával és igen ~ esetén hiányzik. (G. elkülönülés) ...

Ilyenek az Ön által leírt ~, nehézlégzés is, illetve számos egyéb tünet, mint remegés, izzadás, szédülés, bizonytalanságérzés, zsibbadás, hányinger satöbbi Hirtelen kezdődik - sokszor látszólag kiváltó oka sincs - és kb. 10 perc alatt érik el a panaszok a maximális intenzitásukat.

Eredményesnek bizonyult pszichoszomatikus (ideg eredetű) alapon kialakult emésztési- és alvászavarok, fejfájás, tachycardia (~), félelem és szorongás esetén. Hasznosnak bizonyult hiperaktív, nyugtalan gyerekek kezelése során.

Most már ott jár a párom, hogy egyszer trahikardiája van vagyis nagyon ~ 90- 101 máskor meg brahikardia, vagyis nagyon alacsony szívverés 45-48-at mérünk.
Őszinte Tiszteletem, és kérném a Tisztelt Doktor Úr válaszát!
Tisztelettel Lászlók András és Párja Beke Sándorné ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Hasmenés, Daganat, Izzadás, Cukorbetegség, Depresszió?

◄ Szamárköhögés   Száraz bőr ►
 
RSS Mobile