Kezdőlap (Szapora szívverés)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Szapora szívverés


 

Szapora szívverés

Betegségek  Szamárköhögés  Száraz bőr

Szapora szívverés, fejfájás, alvászavar
A szorongás 5 biztos jele
Már jó ideje ismeretlen eredetű görcs kínoz a gyomrod tájékán, és alvászavarral küzdesz?


Szapora szívverés (120/perc)
Gyakran előfordul, hogy a betegek szapora vagy 'erős' szívverésre panaszkodnak, de annak kapcsán az egy perc alatt számolt puzusszám 90-100/perc körülre esik, és nyugodt időszakban 70/perc körüli értékek is mérhetők.

Hőemelkedés, szapora szívverés előfordulhat a gyulladás kiserőjeleként.
Az esetleges életveszélyes szövődmények miatt azonnal orvoshoz kell fordulnod, ha a fenti tüneteket észleled.
Néma trombózis?

Szapora szívverés, ájulásszerű, akár hirtelen kialakuló rosszullétek, különös érzékelések. mind-mind lehetnek a pánikbetegség tünetei.

Szapora szívverés. Gyors szívverés, megállapodás szerint 100/perc felett. Syn tachyrythmia.
Találatok Magyarázat
atrialis kaotikus tachycardia ...

Szapora szívverés, szédülés - Mit tegyek?
BPPV
Szédülés, hányinger, verejtékezés ...

Szapora szívverés; hirtelen kialakuló, megmagyarázhatatlan légszomj, légvételre fokozódó, szúró mellkasi fájdalom; köhögés, véres köpetürítés már tüdőembólia jele lehet, ami a mélyvénás trombózis legsúlyosabb szövődménye.

Tachikardia : Szapora szívverés.
Takarási próba : A kancsalság megállapítására szolgáló legegyszerűbb eljárás. Az orvos eltakarja a beteg egyik szemét, majd felengedi a takarást, és azt figyeli, hogy végez-e a szem ún.

Nyelési nehézség, szapora szívverés, 29 éves nő
Endokrin UH eredménye - 28 éves nő
23 éves, 150 cm magas lány ...

Alvási rémület - Szintén hirtelen felébredés, amit azonban artikulált, vagy artikulálatlan hangadások, a legkülönbözőbb végtagmozgások, heves vegetatív reakció (verítékezés, szapora szívverés) és kifejezett rettegés, rémület jellemez.

2009 júniusában elküldött a háziorvosom TSH vizsgálatra, mert meg volt duzzadva a pajzsmirigyem, és szapora szívverésem volt. Ebben az időszakban kezdődött, hogy ingerlékeny, fáradékony, és dekoncentrált lettem.

A szapora szívveréssel és össze-vissza szívdobogással kardiológiára küldtek, ahol az ekg szívritmuszavart és enyhe szívzörejt mutatott.

Túladagolásukkor mellékhatásként súlyos szívproblémák - szapora szívverés, szívritmuszavarok -, fejfájás jelentkezhetnek.
Az antikolinerg és gyors hatású gyógyszer kombinációja is jól alkalmazható a napi kezelésben.

mutatkozó genetikai eltérés talán legismertebb példája egyes ázsiaiak (pl. kínaiak, japánok, mongolok) fokozott érzékenysége az alkoholra, mely kellemetlen testi reakciókban is megnyilvánulhat például arcpirulás, émelygés, szapora szívverés érzés, ...

: szívelégtelenség, cyanosis, dobverőujjak, szapora szívverés. A beteg gyakran panaszkodhat fáradékonyságról, fulladásérzésről, mellkasi fájdalomról, szédülésről eszméletvesztésről.

Az első lépés enyhe mérgezéssel jár, ami szédülésben, hányingerben, fejfájásban és szapora szívverésben nyilvánul meg. A szervezet gyors alkalmazkodóképessége miatt ez nem sokáig tart.

Oka lehet szívritmuszavar, mint például a hirtelen fellépő szapora szívverés, de lehet ez gyors, rendetlen szívverés is. Okozhatja halmozottan fellépő kamrai korai ütés - főként idősebb betegeknél - s vezetési blokk miatti lassú szívverés is.

A vegetatív zavarok közé tartozik az impotencia, hasmenés vagy székrekedés, fokozott izzadás, szapora szívverés.
Nagyerek betegségei (makroangiopátiák): Fokozott érelmeszesedés alakulhat ki bármely verőérben.

Fokozott alarm-reakciók (fenyegetettség, aggodalom, félelem), szapora szívverés, néhézlégzés és nyomásérzés, fejfájás, szédülés, hányinger, puffadás, alvási nehézség, súlyos esetben görcs-görcsös állapot jellemzi a tüneteket.

Súlyos esetben szorongás, szapora szívverés és légzés, verejtékezés társulhat hozzá, a vérnyomás emelkedik, és a pupillák kitágulnak. A krónikus fájdalom hetekig, hónapokig húzódhat.

-A panaszok hirtelen kezdődnek torokfájdalommal, olykor hidegrázással, lázzal, fejfájással, hányingerrel, hányással, szapora szívveréssel és általános elesettség-érzéssel.

Bizonyára mindannyian tapasztaltuk már, hogy stresszhelyzetben szapora szívverés jelentkezik, nehezebben vesszük a levegőt, torkunk is kiszáradhat. Gyakori, hogy a felsorolt tünetekhez torokkaparás, krákogás és köhögés is társul.

Ha a daganat hormont termel, szapora szívverés, ingerlékenység, hőhullámok, alvászavar, fokozott étvágy és ennek ellenére súlycsökkenés léphet fel. Hasmenés is előfordul.
Elvégezhető vizsgálatok: ...

Az Aconitum igen hasznos, hirtelen ijedtség, félelemérzet esetén, szorongással járó izgatottságnál, és az ezzel járó szapora szívverésnél. A Belladonna jól hat a hirtelen fellépő izomremegésre, kipirulásra, fény-zaj érzékenységre.

A tünetek lehetnek: hidegrázás, láz, émelygés, szapora szívverés, zavarodottság, csökkent vizeletürítés, és más szervi elváltozások Különösen nagy az általános fertőződés veszélye azoknál, akik friss fertőzésen, műtéten, ...

A leggyakoribb klinikai jelek a gyakoriság csökkenése szerinti sorrendben (70%-tól 10%-ig): nehézlégzés, szapora légzés (20/perc felett), pleuralis fájdalom, félelemérzés, szapora szívverés, köhögés, vérköpés, MVT klinikai jelei.

Főleg fiataloknál fordul elő gyakrabban, szabálytalan beütés (extrasystole) vagy szapora szívverés (tachycardia) formájában.

A szívritmuszavarok a szívműködés 'botladozásában", erős szívdobogásban, szapora szívverésben, szédülékenységben és szabálytalan pulzusban nyilvánulhatnak meg.

A nőgyógyászok számára egy eddig rendkívül ritka, szinte ismeretlen jelenség vált az utóbbi években feltűnővé ­ a 30 feletti nők mintegy 20%-ánál jelentkeznek a klimaktériumra jellemző tünetek: hőhullámok, rendetlen és szapora szívverés, ...

Ritkábban előforduló betegség a rohamokban jelentkező szapora szívverés. Ilyenkor a szív percenként több mint 140-et dobban, s ez kimerítheti a szívet. Ezért ha néhány perc alatt a roham nem szűnik meg, mihamarabb orvoshoz kell fordulni.

Fáradékonyság, alacsony vérnyomás, szapora szívverés, sápadtság, légszomj.
További lehetséges tünetek
Enyhe kognitív zavar, gyakoribb hasmenés, érzéscsalódások (tűszúrás érzése), sárgaság.

Fizikális vizsgálattal régebben meglévő szívzörej megváltozása, szapora szívverés látható.
Kezelés: célzott, erélyes antibiotikus terápia, ill. ha van, vagy kimutatható, az alapbetegség megszüntetése.

Az érintett betegekben például a szívinfarktus, vagy a koszorúér-keringészavar tünetmentes, vagy fájdalommentes formában jelentkezhet, szapora szívverés, felállást követően vérnyomásesés következhet be.

Lásd még: Lásd még: Izzadás, Hasmenés, Daganat, Depresszió, Szindróma

Betegségek  Szamárköhögés  Száraz bőr

 
RSS Mobile