Kezdőlap (Szájszag)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Szájszag


 

Szájszag

Betegségek  Szájpenész  Szájszárazság

Szájszag
Amennyiben nem betegség az okozója a rossz szájszagnak, a táplálkozási szokások változtatásával, illetve a szájhigéniával meg lehet szüntetni.


Szájszag: kínos, de kezelhető!
A szájszag igen kellemetlen, és zavaró probléma. Legtöbbször az okozza a gondot, hogy akinek szájszaga van, nem érzi ezt, mások pedig nem szólnak, mert nem akarják megsérteni.

szájszag, halitózis
A halitózis a bűzös lehelet. Ezt rendszerint bizonyos ételek vagy anyagok elfogyasztása vagy belégzése, fog- vagy fogínybetegség, esetleg a szájüregben lévő ételmaradék erjedése okozza.

Szájszaggyilkos házi fortélyok
Próbálj ki néhány hatékony, természetes megoldást, hogy ne kínozzon többé a kellemetlen lehelet! Íme, a legjobb tippek.
Forrás: Femina.hu ...

Szájszag

A bűzös lehelet szociális ártalom, melynek gyakrabban előforduló okai könnyen megelőzhetők.

Szájszag
Szájszag, rossz szagú lehelet
A kellemetlen szagú lehelet első számú okai között szerepel a hagyma és a fokhagyma, a fűszeres ételek, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, egyes gyógyszerek és drogok szedése.

Szájszag: A gyomorból ered, és rossz emésztésre utal. Feladatát tekintve távolságot teremt. A torokcsakra - gyakran a szexcsakrával együtt - azt mondja: 'Ne gyere közel!" Meg kell vizsgálnunk, hogy szükségünk van-e erre a távolságra, vagy sem.

Házi praktikák a kellemetlen szájszag ellen
Valljuk be, kínos, ha valakinek rossz a lehelete, ám kellő gondossággal elkerülhető ez a zavaró probléma. Az egészséges fogak és szájüreg, a szájápolás alapfeltétel.

Szájszag - Kellemetlen lehelet
A kellemetlen lehelet sokszor hiányos szájhigiéne következménye. Persze, okozhatja az erős illóolajú fokhagyma is, vagy alkoholfogyasztás.

A szájszag és kezelése
A vélt vagy valós szájszag sajnos kellemetlen mind magunknak, mind környezetünknek. Ha aggályaink vannak, leheljünk behajlított tenyerünkbe, vagy kérdezzük meg bizalmasunk véleményét, hogy képet kapjunk.

A szájszagra panaszkodó páciensek tüneteit nem kizárólag szájbeli elváltozás okozhatja, de amennyiben más betegségre utaló jel nincs, fogorvosi vizsgálattal tisztázható, hogy a rossz lehelet a szájüregből ered-e.

Kellemetlen szájszag, mandulakő
A kellemetlen szájszag, rossz lehelet nagyon sok embert érint. De mi állhat a dolog hátterében?

Szájszag/lepedékes nyelv:
- borókaolaj néhány cseppje langyos vízhez adva, lassan elkortyolgatva,
- kapormag rágcsálása,
- gargalizálás langyos vízben feloldott 30-40 csepp mirhatinktúrával, ...

Szájszag
Okai: rossz, odvas fogak, foghúsgyulladás, garathurut, gyomorbaj (rendellenes erjedés a gyomorban és a belekben). Gondos száj- és fogápolás. A gyomorzavarnál naponta többször rágjunk borókát. A bélműködést szabályozzuk.

3. Szájszag, aminek nincs objektiválható alapja = hallucinatoricus szagérzékelési zavar.
( bizonyos lelki, psychiátriai betegségekben )
...

Szájszag, Szürkehályog,
t lap tetejére...
Távollátás, Terméketlenség, Torokgyulladás, ...

A szájszag megszüntethető egy speciális nyelvtisztító vagy -súroló segítségével. Ezt helyezze nyelve hátsó végére, majd kis nyomást gyakorolva húzza előre azt. Gyakran az ott megülő baktériumok okozzák a szájszagot.

fogápolás, szájszag, szájüregi baktériumflóra
Bezár
Minden szűrés törlése ...

kellemetlen szájszag
Késői tünetek
fulladásérzet, főként fekvő helyzetben illetve terhelése ...

A kellemetlen szájszagnak több oka is lehet. Valószínu a fogzás is közrejátszik benne, foleg akkor, ha vérzéssel is jár.

A kellemetlen szájszag az utóbbi években keltette fel a kutatók, közvélemény érdeklődését. Csak az USA-ban évente 740 millió dollárt költenek szájvízre, 625 milliót szájsprayre.

A kellemetlen szájszag (halitosis) "
A megjelenített alfejezetet tartalmazó fejezet és további alfejezetei:
115. FEJEZET Fogágybetegségek ...

Rossz lehelet , Szájszag, Halitosis
Nagyon gyakori probléma, megkeseríti a páciens életét, párkapcsolatokat tehet tönkre. Mire gasztroenterológushoz kerülnek a páciensek, már számos egyéb vizsgálaton átestek.

erős, kellemetlen szájszag: mosson többször fogat, rágjon cukormentes rágógumit
intenzív izzadtságszag
sötét, bűzös széklet, vizelet
erősen lepedékes nyelv
nőknél intenzív fehérfolyás
pattanások, kiütések
lábikragörcs (káliumhiány) ...

A dohányzástól a fogak sárgásan elszíneződnek, rosszszájszag észlelhető, és az íny is gyulladt lehet. A dohányzással együttes dohányrágás jelentősen növeli a szájüregi rák kockázatát (ajkak, nyelv). A dohányzás miatt az ízérzés is károsodik.
5.

Ha legalább napi kétszer, esetleg minden étkezést követően átesünk ezen a rituálén, garantáltan nem kell majd aggódnunk a szájszag miatt!
Petrezselymet a zsebbe! ...

Állandó fejfájások, fáradtság, szájszag, piszkos bőr, sok miteszer, lepedékes nyelv, cellulitisz, gyomorégés, fogszuvasodás, gombásodás, székrekedés, HAJHULLÁS és a karikás szemek.

A gyomor-béltraktus gyakran érintett, kellemetlen szájszag, gyulladásos tünetek lehetnek jelen. Gyakori a gyomorhurut, gyomorfekély, ennek következtében hányinger, hányás, gyomorfájás, étvágytalanság jelentkezhet.

Pedig a cukrosok szájszaga inkább a 'másnapos' alkoholfogyasztó szájszagára emlékeztet (éter-szerű), nem a most alkoholt fogyasztó szájszagára.

A tehéntejfehérje-allergia leggyakoribb tüneteinek (rendszeres hányás, hasi fájdalom, puffadás, hasmenés, székrekedés székelési nehézségek, kellemetlen szájszag, jellegzetes bőrkiütés, légzési problémák) észlelése esetén sok szülő nem is sejti, ...

A paradentózis tünetei elsősorban a fogíny visszahúzódása, a fogínyvérzés és a szájszag. Az előrehaladott állapotban a fogak meglazulnak, mozognak a fog rögzítésének megbetegedése miatt. A végső stádium a fogak kiesése.

A lepedékes nyelv gyakran társul kellemetlen szájszaggal, melyet a szájban pangó táplálékmaradvány bomlása okoz.
Csecsemőkorban fehér nyelvlepedéket okozhat a soor (szájpenész) is.

Mik lehetnek a rossz szájszag rossz lehelet okozói?
Sok ember számára okoznak kellemetlenségeket ezen tünetek, vagyis a rossz szájszag, a rossz lehelet. Sajnos a rossz szájszag kellemetlen lehelet, számtalan okai ismert.

Lásd még: Lásd még: Daganat, Fekély, Természetes gyógymód, Szindróma, Fogyás

Betegségek  Szájpenész  Szájszárazság

 
RSS Mobile