Kezdőlap (Szájszag)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szájszag

Betegségek  Szájpenész  Szájszárazság

Szájszag
Amennyiben nem betegség az okozója a rossz szájszagnak, a táplálkozási szokások változtatásával, illetve a szájhigéniával meg lehet szüntetni.


Szájszag: kínos, de kezelhető!
A szájszag igen kellemetlen, és zavaró probléma. Legtöbbször az okozza a gondot, hogy akinek szájszaga van, nem érzi ezt, mások pedig nem szólnak, mert nem akarják megsérteni.

szájszag, halitózis
A halitózis a bűzös lehelet. Ezt rendszerint bizonyos ételek vagy anyagok elfogyasztása vagy belégzése, fog- vagy fogínybetegség, esetleg a szájüregben lévő ételmaradék erjedése okozza.

Szájszag
Kapcsolódó cikkek:
5 gyakorlati tipp a reggeli szájszag ellen ...

Szájszag ellen
Szájszag ellen: képeken 7 erős természetes szer
Ami a te konyhádban is ott van ...

~

A bűzös lehelet szociális ártalom, melynek gyakrabban előforduló okai könnyen megelőzhetők. Ritkábban előforduló, de annál komolyabb oka a koponya melléküregeinek gyulladása (sinusitis), a tüdőgyulladás és egyes bélbetegségek, melyek orvosi kivizsgálást igényelnek.

~
~, rossz szagú lehelet
A kellemetlen szagú lehelet első számú okai között szerepel a hagyma és a fokhagyma, a fűszeres ételek, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, egyes gyógyszerek és drogok szedése.

~: A gyomorból ered, és rossz emésztésre utal. Feladatát tekintve távolságot teremt. A torokcsakra - gyakran a szexcsakrával együtt - azt mondja: 'Ne gyere közel!" Meg kell vizsgálnunk, hogy szükségünk van-e erre a távolságra, vagy sem.

Házi praktikák a kellemetlen ~ ellen
Valljuk be, kínos, ha valakinek rossz a lehelete, ám kellő gondossággal elkerülhető ez a zavaró probléma. Az egészséges fogak és szájüreg, a szájápolás alapfeltétel. A nyelven és a fogakon, fogközökben milliárd baktérium rejtőzik, ezek a főbűnösök.

~ - Kellemetlen lehelet
A kellemetlen lehelet sokszor hiányos szájhigiéne következménye. Persze, okozhatja az erős illóolajú fokhagyma is, vagy alkoholfogyasztás.

A ~ és kezelése
A vélt vagy valós ~ sajnos kellemetlen mind magunknak, mind környezetünknek. Ha aggályaink vannak, leheljünk behajlított tenyerünkbe, vagy kérdezzük meg bizalmasunk véleményét, hogy képet kapjunk.

A ~ra panaszkodó páciensek tüneteit nem kizárólag szájbeli elváltozás okozhatja, de amennyiben más betegségre utaló jel nincs, fogorvosi vizsgálattal tisztázható, hogy a rossz lehelet a szájüregből ered-e.

~
Okai: rossz, odvas fogak, foghúsgyulladás, garathurut, gyomorbaj (rendellenes erjedés a gyomorban és a belekben). Gondos száj- és fogápolás. A gyomorzavarnál naponta többször rágjunk borókát. A bélműködést szabályozzuk. Könnyen emészthető ételeket fogyasszunk.

A ~
Most egy nagyon kellemetlen probléma következik Amikor Néró vendégeket hívott, azoknak az előcsarnokban gargarizálniuk kellett. Erre a célra illatosított szájvíz állt rendelkezésükre. Az eredmény igen kétséges lehetett.

3. ~, aminek nincs objektiválható alapja = hallucinatoricus szagérzékelési zavar.
( bizonyos lelki, psychiátriai betegségekben )
...

~, Szürkehályog,
t lap tetejére...
Távollátás, Terméketlenség, Torokgyulladás, ...

A ~ megszüntethető egy speciális nyelvtisztító vagy -súroló segítségével. Ezt helyezze nyelve hátsó végére, majd kis nyomást gyakorolva húzza előre azt. Gyakran az ott megülő baktériumok okozzák a ~ot.

fogápolás, ~, szájüregi baktériumflóra
Bezár
Minden szűrés törlése ...

kellemetlen ~
Késői tünetek
fulladásérzet, főként fekvő helyzetben illetve terhelése ...

A kellemetlen ~nak több oka is lehet. Valószínu a fogzás is közrejátszik benne, foleg akkor, ha vérzéssel is jár. Azonban mégis azt gondolom, hogy alaposabban utána kéne járni a dolognak, és nem ártana konzultálni a gyerekorvossal sem ez ügyben.

A kellemetlen ~ az utóbbi években keltette fel a kutatók, közvélemény érdeklődését. Csak az USA-ban évente 740 millió dollárt költenek szájvízre, 625 milliót szájsprayre.

Kellemetlen ~. Mit tehetünk ellene?
Számos embernek jelent problémát a kellemetlen ~, melyet elsősorban a dohányzásra, alkoholfogyasztásra vagy a kellemetlen szagot árasztó élelmiszerekre (pl.: hagyma, fokhagyma, hal) vezethetünk vissza.
Fogínygyulladás ellen ...

A kellemetlen ~ (halitosis) "
A megjelenített alfejezetet tartalmazó fejezet és további alfejezetei:
115. FEJEZET Fogágybetegségek ...

Rossz lehelet , ~, Halitosis
Nagyon gyakori probléma, megkeseríti a páciens életét, párkapcsolatokat tehet tönkre. Mire gasztroenterológushoz kerülnek a páciensek, már számos egyéb vizsgálaton átestek. Az esetek zömében a megelőző vizsgálatok nem hoztak eredményt, és tőlünk várják a megoldást.

A dohányzástól a fogak sárgásan elszíneződnek, rossz~ észlelhető, és az íny is gyulladt lehet. A dohányzással együttes dohányrágás jelentősen növeli a szájüregi rák kockázatát (ajkak, nyelv). A dohányzás miatt az ízérzés is károsodik.
5. Agy ...

Állandó fejfájások, fáradtság, ~, piszkos bőr, sok miteszer, lepedékes nyelv, cellulitisz, gyomorégés, fogszuvasodás, gombásodás, székrekedés, HAJHULLÁS és a karikás szemek.
Ha a salakanyagok már az izomszövetekben is felgyülemlenek: izomfájdalmak, reuma és köszvény a következmény.

A gyomor-béltraktus gyakran érintett, kellemetlen ~, gyulladásos tünetek lehetnek jelen. Gyakori a gyomorhurut, gyomorfekély, ennek következtében hányinger, hányás, gyomorfájás, étvágytalanság jelentkezhet.

Pedig a cukrosok ~a inkább a 'másnapos' alkoholfogyasztó ~ára emlékeztet (éter-szerű), nem a most alkoholt fogyasztó ~ára. Eszméletvesztéskor az elsősegély elmulasztása nem indokolt egyik esetben sem, arra való hivatkozással, hogy 'az illető részeg'.

A tehéntejfehérje-allergia leggyakoribb tüneteinek (rendszeres hányás, hasi fájdalom, puffadás, hasmenés, székrekedés székelési nehézségek, kellemetlen ~, jellegzetes bőrkiütés, légzési problémák) észlelése esetén sok szülő nem is sejti, hogy miben szenved gyermeke.

A paradentózis tünetei elsősorban a fogíny visszahúzódása, a fogínyvérzés és a ~. Az előrehaladott állapotban a fogak meglazulnak, mozognak a fog rögzítésének megbetegedése miatt. A végső stádium a fogak kiesése. Sajnos azonban sok ember nem ismeri fel időben a tüneteket.

A csecsemő nyugtalan, sír, esetenként ~ figyelhető meg. A sósavat tartalmazó gyomortartalom felmaródásokat okozhat a nyelőcsőben és gyulladást okoz, ami a nyelést igen fájdalmassá teheti. A fájdalom miatt a baba nyugtalan, rosszul alszik, elutasíthatja az evést.

Mik lehetnek a rossz ~ rossz lehelet okozói?
Sok ember számára okoznak kellemetlenségeket ezen tünetek, vagyis a rossz ~, a rossz lehelet. Sajnos a rossz ~ kellemetlen lehelet, számtalan okai ismert.

Megjelenése azonban nagyon változatos lehet, előfordul hogy tartós köhögés, kellemetlen ~, szájíz, bevont nyelv és más felső légúti tünetek, jelensége hátterében is a reflux betegség húzódik meg.

- A beteg kellemetlen ízt érez, és ~ról panaszkodik, A fájdalom csak az akut gingivitisre jellemző
Terápiája: Láz és fájdalomcsillapítás, depurálás, szájhigiéne, roborálás, vitaminok, stressz megszüntetése, chlorhexidin!!!
Gondozás ...

A felnőtt betegek gyomorégésről, savas felböfögésről, kellemetlen ~ról is beszámolnak. A gyomorégés bekövetkezhet éjszaka, nappal egyaránt.

A kiszáradt szájüreg ideális környezet a ~ot okozó baktériumoknak. Egyszerűen tiszta vízzel öblítsük ki a szán­kat, hogy ideiglenesen eltávolítsuk a baktériumokat, és egy ki­csit felfrissítsük a leheletünket.

Savas érzés a szájüregben, kellemetlen ~, rossz lehelet
Bizonytalan mellkasi fájdalom (ha a kardiológiai eredet kizárható)
Idült hasi fájdalom
Hasi puffadás, teltségérzés
Émelygés,
Hányinger, ismétlődő hányás
Idült hasmenés
Idült székrekedés
Véres, nyálkás székletürítés ...

Rendszeres fogmosás és szájhigiénia híján a ~ elfedheti a gégerák egyik korai tünetét, a kellemetlen szagú leheletet, aminek egyébként a rossz fogtól kezdve fertőzéseken át számos oka lehet.
Gyógyulási esélyek ...

Enyhe toxikózis - a fellépő tüneteket a betegek nem betegségként érzékelik; székrekedés, hasmenés, erős szagú széklet, izzadás, vizelet, ~, rossz lehelet, lepedékes nyelv, gyulladt és atrophiás gingiva, haspuffadás, hasi diszkomfortérzés, ...

Â- Nyelőcsőtasak. A benne megrekedő táplálék kellemetlen ~ot, később gyulladást és nyelőcső átfúródást eredményezhet. Műtéti korrekciója indokolt.
Műtéti előkészítés ...

Lázzal nem feltétlenül jár, de a torokfájdalom, a nyelési nehézség, a ~ gyakori. Olykor érezhető, lokális nyirokcsomó megnagyobbodás jellemzi. Általános tünetei a tartós hőemelkedés, melynek okát nem értjük; étvágytalanság, hajlam a meghűlésre, valamint a hajhullás.

Intranasalis pörkösödéssel, atrophiával és jellegzetes bűzös ~gal járó betegség. G. ozaina, büdös polip, fr. ozo, szagol
ozmium (Os)
A 76. rendszámú elem, a platinacsoportba tartozó fém, atomsúlya 190,2. G. osme, szag, tetroxidjának erős szagára utalva ...

Diagnózis: Emésztőrendszeri probléma a diszpepszia, a hányinger, illetve a hányás, regurgitáció és a kellemetlen ~.
Egészség lexikon
Tovább » ...

6 különleges, béltisztító étel
Fejfájás
A pajzsmirigy egészségét védő étrend
Állandó fáradtság
A gluténérzékenység 6 jele
Májtisztítás az egészség javítása céljából
Kellemetlen ~, mandulakő
A citrom héja
Pajzsmirigy alulműködés
Pajzsmirigy túlműködés ...

állandó vagy visszatérő rekedtség
fülbe sugárzó nyelési fájdalom
nyakon jelentkező csomók
kellemetlen ~ ...

Nikotinos, savanykás ~ gyakorta észlelhető, esetleg a lehelete alkoholszagú. Még józanul is imbolyogva, vagy széles alapon jár, gesztusai néha túlméretezettek. Beszéde gyakran nehezen érthető, dünnyögő vagy orrhangon beszél.

csökkenése, rossz közérzet, hangulati zavarok, a végbélnyílás, a hüvely, húgycső és a szeméremajkak viszketése, akár a szexuális vágy csökkenése, alhasi fájdalom, haspuffadásérzés, fokozott gázképződés. székrekedés és/vagy hasmenés, ízületi panaszok, izomfájdalom, kellemetlen ~, ...

Az állatkák tönkreteszik a fognyakat. Anyagcseretermékeik adják magát a ~ot. Sőt a kalandosabb kedvűek a véráramba jutva felfedezőutakra indulnak a szervezetben. Ez testszerte idült gyulladás kialakulásához vezet, ami nem igazán egészséges.

- Krónikus (két hét alatt nem begyógyuló) sebek a szájüregben
- Enyhén vérző sebek
- Nyelési panaszok
- Beszédbeli nehézségek vagy beszéd közben fellépő fájdalom
- Gombócérzés a szájpadláson vagy a nyelven
- Légzési nehézségek
- Hosszabb ideje fennálló ~.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Magas vérnyomás, Fekély, Szindróma, Antibiotikum, Természetes gyógymód?

◄ Szájpenész   Szájszárazság ►
 
RSS Mobile