Kezdőlap (Súlyos depresszió)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Súlyos depresszió

Betegségek  Sugárzás  Süketség

A súlyos depresszió tünetei
Önbizalomhiány, szorongás, alvászavar
A depresszióval sokan nem foglalkoznak kellő komolysággal. Ismerd fel jeleit! ...


Súlyos depresszióban a hagyományos antidepresszánsok és az elektromos kezelés kombinációja hatékonyabban csillapítja a tüneteket - állítják a Sao Paulói Egyetemi Kórház (Brazília) munkatársai. Dr.

Súlyos depresszió alakulhat ki a betegség után
Kik kaphatják meg
Mindenki veszélyeztetve van, aki járványos területre utazik ...

Súlyos depressziós epizód pszichotikus tünetek nélkül
F3230
Súlyos depressziós epizód pszichotikus tünetekkel ...

* Súlyos depresszió pszichotikus tünet nélkül - képtelen elvégezni a szokásos tevékenységeket
* Súlyos depresszió pszichotikus tünetekkel - depressziós tünetek mellett hallucinációk jelentkeznek és közelgő katasztrófa érzése ...

Valódi súlyos depressziót kezelni a pszichiáter szakorvos felelőssége. Enyhe, múló kedélyállapoti zavarok esetén könnyebb a helyzet. A kávé pedig sok esetben valóban segíthet, lám a részletes tanulmány több tízezer emberen készült...
(a szerk.) ...

A kezeletlen, súlyos depresszióban szenvedő férfiak mintegy 20-40%-ánál megfigyelhető az erekciós zavar.

Depresszió. Súlyos depressziós betegeknél is fokozódik a csontvesztés.
(WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, általános orvos, klinikai farmakológus)
4/1 Csontritkulás (oszteoporózis) ...

A pszichopatológiai kép a DSM-IV szerinti súlyos major depressziós epizódnak (a BNO-1O szerint súlyos depressziós epizód) felelt meg. A beteg elmondta, hogy a leukaemia felismerese után kétségbe esett, sokat gondolt a halálra, az öngyilkosságra.

Súlyos depresszió esetén ez túl nagy teher a beteg számára. Magyarázzuk el az agorafóbia lényegét a betegnek, vázoljuk fel a kezelési lehetőségeket. A kezelés központi eleme az in vivo expozíció, az elkerülő viselkedés megszüntetése, melynek tempóját a betegnek saját magának kell meghatároznia.

Majd minden betegnél és igen gyakran a közvetlen hozzátartozóknál is súlyos depresszió lép fel, amikor szembesülnek a rák diagnózissal. A depresszió - a fájdalom mellett a rákbetegség egyik legkínzóbb velejárója. A fájdalmat csökkenti, vagy sok esetben megszűnteti a vegán táplálkozás.

óta súlyos depressziós tüneteim voltak, magánéleti és munkahelyi kapcsolataim tönkre mentek. Alapos kivizsgálás után extrém magas kreatinin-szinttel azonnali dialízisre kerültem. Hét hónapig heti 3x4,5 órában dialízis kezelést kaptam, majd 2006-ban sikeres vesetranszplantációt végeztek rajtam.

Súlyos depressziók esetében megjelenhetnek téveszmék (indokolatlanul erős bűntudat, önvádlás, az elszegényedéstől vagy a megsemmisüléstől való rettegés, üldözésérzés). Még ritkábban lehetnek a betegnek hallucinációi, de ekkor már pszichotikus szintű depresszióról beszélünk.

A depresszió és a szorongás kapcsolata régóta ismert: a depressziós betegek 60-80%-a klinikailag jelentős mértékben szorong, a pánikbetegek harmada, a kényszerbetegek kétharmada pedig időszakosan súlyos depresszióktól szenved.

A depressziósok mintegy 15%-ának, főként a súlyos depresszióban szenvedőknek hamis gondolatai (téveszméi) vannak, vagy olyan dolgokat hallanak és látnak, melyek valójában nem léteznek (hallucinációk), például azt hiszik, hogy valamiféle megbocsáthatatlan bűnt követtek el, vagy hangokat hallanak, ...

A réz-arany-ezüst társítást súlyos depresszió esetén használják. Az ezüstkolloid-oldatot manapság egyre kiterjedtebben alkalmazzák, például a candidás fertőzések, súlyos égések, ekcéma, herpesz, malária, agyhártyagyulladás és egyéb fertőzések kezelésére.

60 év felett az enyhébb-súlyosabb depressziós tünetegyüttes (BDI>10) aránya: 41%, a klinikailag jelentős középsúlyos vagy súlyos depressziós tünetegyüttes aránya (BDI>19): 23% (mintegy 2x annyi, mint 60 év alatt), 2x annyi nő! ...

A rendszeres migrénrohamok ugyanolyan nyomasztóak és ugyanúgy megviselik a pácienst, mint a súlyos depresszió. A tenziós fejfájás is jelentős életminőség-romlást okozhat. Éppen ezért fontosak a hatásos módszerek, amelyekkel enyhíthetők e bajok.

- A szakirodalom 8-15 százalékra becsüli a terhesség alatti súlyos depresszió gyakoriságát. A szülés utáni zavarok közül a gyermekágyi lehangoltság gyakorisága eléri a 70-80 százalékot.

Kiderült hogy a komikus és Oscar-díjas színész Robin Williams súlyos depresszióban szenvedett, és saját kezével vetett véget életének. Tragikus halála komor emlékeztető, hogy folytatnunk kell a beszélgetést a depresszióról és hogyan lehet legyőzni ezt a mentális zavar.

A szerzők megállapítása szerint a súlyos depressziós zavar nőknél közel kétszer akkora gyakorisággal fordul elő, mint férfiaknál, és hasonló az ennek következtében fellépő szexuális zavar aránya is.

szorongásos zavar, szkizofrénia, demencia, súlyos depresszió), de előfordulhat egyes gyógyszerek mellékhatásaként (nyugtatók, depresszió elleni szerek) vagy alkohol, illetve kábítószerek hatására.

Ferraris és Molinari emailben érdeklődik a klinikánál, van-e remény képzeletbeli testvérük, Ilenia számára, aki súlyos depresszióban szenved. Egyeztetés után az 'egészségközpontba' érkeznek, mely nem más, mint a Royal Plaza nevű, stukkókkal és tükrökkel bőségesen dekorált hotel 411-es szobája.

Bizonyos figyelmeztető jelek utalhatnak a súlyos depresszió jelenlétére és az öngyilkossági szándékra. Minden öngyilkosságra utaló fenyegetőzést komolyan kell venni, még akkor is, hogy ha a beteget a depresszió miatt már kezelik!

Milyen jelek utalhatnak a depresszióra?

Csak ritkán és indokolt esetben, súlyos depresszió, kataton formák vagy más kezelések sikertelensége esetén alkalmazzák. Általában heti 2-3 kezelésre kerül sor, egy sorozatban legfeljebb 8-10 alkalommal.

A súlyos depresszió felléptekor a betegek gyakran foglalkoznak az öngyilkosság gondolatával. Sajnos e kórkép ritkán kerül diagnosztizálásra és rendszerint csak akkor, ha már öngyilkossági kísérlete volt a betegnek.

A 30. életév után könnyen kialakulnak súlyos depressziós tünetek is. Egyes becslések szerint a felnőtt lakosságnak 20%-a ismeri ezt az állapotot. A kor előrehaladtával a kór súlyosbodhat, és az idős korosztályban egyre többeket érint.

Gyakorlatilag mindenkinek az életében előfordulnak kisebb depressziós hullámvölgyek. A súlyos depresszió előfordulási kockázata függ genetikai hajlamtól is, problémakezelési készségtől, neveltetéstől, satöbbi A felnőtt lakosságnak közel 15 százaléka érintett, nők körében gyakoribb.

Gyakorlatilag én neveltem fel az öcsém. Jobban ismerem őt, mint a szüleim. Napokat, éjszakákat töltök vele, hogy rájöjjek, mitől van ilyen súlyos depressziója, és miért ilyen szörnyen kevés az önbizalma. Mit tegyek, ha a szüleim nem akarnak rám hallgatni?
Kedves Olvasónk! ...

Tíz évvel ezelőtt frissítették utoljára azokat az iránymutatásokat, amelyek meghatározzák, hogy az orvosok milyen szempontok alapján kezeljék a súlyos depresszióban szenvedő embereket. A múlt héten azonban az Amerikai Pszichiátriai Társaság korszerűsítette a szabályzatot.

Az amszterdami Vrije Egyetemen 1282, 65 és 95 év közötti életkorú nyugdíjast vizsgáltak a kutatók, és közülük 26 páciensnél diagnosztizáltak súlyos depressziót, és 169-en szenvedtek a betegség enyhébb formájától.

Sokan úgy gondolják, hogy a szülés utáni depresszió részben az anya DHA-hiányának a következménye is lehet, ha terhessége alatt túlságosan kevés omega-3 olajat fogyasztott. Továbbá az alkoholizmust kísérő súlyos depresszió is összefügghet az omega-3 olajokkal, ...

A narcisztikus embernek rendkívüli szüksége van a csodálatra. Ez igazolja vissza kiválóságát. Ha valami nem sikerül, teljesen összetörik, a veszteség depresszióhoz is vezethet. Ez a típus nem tud veszíteni. A súlyos depresszió öngyilkosságot is kiválthat.

Néhány évtizede a pszichológusok még kétségbevonták, hogy gyerekek is eshetnek olyan súlyos depresszióba, hogy szándékosan véget akarjanak vetni az életüknek. Ma már tudjuk, hogy kerülhetnek. Van, aki mérget iszik, van aki kisétál az autópályára.

Jellegzetes tünet még, hogy különböző tevékenységek, hobbik végzése során a figyelem csökken. A betegek a fentiek miatt sokszor nem szívesen mennek utcára és találkoznak régi ismerőseikkel. Gyakran középsúlyos depresszió vagy csökkent szexuális működés is kialakul.

Sikeres terápia esetén a betegek el tudják fogadni, hogy a fájdalom csak egy negatív élmény az élet sok pozitív élménye mellett, amely ezáltal kezelhetové válik. A kognitív viselkedésterápia is csökkentheti a fájdalmat. Ezen kívül sikeresnek bizonyult enyhe és középsúlyos depresszió kezelésében is.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Szorongás, Pszichiátria, Öngyilkosság, Alvászavar?

◄ Sugárzás   Süketség ►
 
RSS Mobile