Kezdőlap (Súlyos depresszió)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Súlyos depresszió

Betegségek  Sugárzás  Süketség

A súlyos depresszió tünetei
Önbizalomhiány, szorongás, alvászavar
A depresszióval sokan nem foglalkoznak kellő komolysággal. Ismerd fel jeleit! ...


Súlyos depresszióban a hagyományos antidepresszánsok és az elektromos kezelés kombinációja hatékonyabban csillapítja a tüneteket - állítják a Sao Paulói Egyetemi Kórház (Brazília) munkatársai. Dr.

Súlyos depresszió alakulhat ki a betegség után
Kik kaphatják meg
Mindenki veszélyeztetve van, aki járványos területre utazik ...

Súlyos depressziós epizód pszichotikus tünetek nélkül
F3230
Súlyos depressziós epizód pszichotikus tünetekkel ...

* Súlyos depresszió pszichotikus tünet nélkül - képtelen elvégezni a szokásos tevékenységeket
* Súlyos depresszió pszichotikus tünetekkel - depressziós tünetek mellett hallucinációk jelentkeznek és közelgő katasztrófa érzése ...

Valódi ~t kezelni a pszichiáter szakorvos felelőssége. Enyhe, múló kedélyállapoti zavarok esetén könnyebb a helyzet. A kávé pedig sok esetben valóban segíthet, lám a részletes tanulmány több tízezer emberen készült...
(a szerk.) ...

A kezeletlen, ~ban szenvedő férfiak mintegy 20-40%-ánál megfigyelhető az erekciós zavar.

Depresszió. ~s betegeknél is fokozódik a csontvesztés.
(WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, általános orvos, klinikai farmakológus)
4/1 Csontritkulás (oszteoporózis) ...

A pszichopatológiai kép a DSM-IV szerinti súlyos major depressziós epizódnak (a BNO-1O szerint ~s epizód) felelt meg. A beteg elmondta, hogy a leukaemia felismerese után kétségbe esett, sokat gondolt a halálra, az öngyilkosságra.

Majd minden betegnél és igen gyakran a közvetlen hozzátartozóknál is ~ lép fel, amikor szembesülnek a rák diagnózissal. A depresszió - a fájdalom mellett a rákbetegség egyik legkínzóbb velejárója. A fájdalmat csökkenti, vagy sok esetben megszűnteti a vegán táplálkozás.

óta ~s tüneteim voltak, magánéleti és munkahelyi kapcsolataim tönkre mentek. Alapos kivizsgálás után extrém magas kreatinin-szinttel azonnali dialízisre kerültem. Hét hónapig heti 3x4,5 órában dialízis kezelést kaptam, majd 2006-ban sikeres vesetranszplantációt végeztek rajtam.

~k esetében megjelenhetnek téveszmék (indokolatlanul erős bűntudat, önvádlás, az elszegényedéstől vagy a megsemmisüléstől való rettegés, üldözésérzés). Még ritkábban lehetnek a betegnek hallucinációi, de ekkor már pszichotikus szintű depresszióról beszélünk.

A depresszió és a szorongás kapcsolata régóta ismert: a depressziós betegek 60-80%-a klinikailag jelentős mértékben szorong, a pánikbetegek harmada, a kényszerbetegek kétharmada pedig időszakosan ~któl szenved.

A depressziósok mintegy 15%-ának, főként a ~ban szenvedőknek hamis gondolatai (téveszméi) vannak, vagy olyan dolgokat hallanak és látnak, melyek valójában nem léteznek (hallucinációk), például azt hiszik, hogy valamiféle megbocsáthatatlan bűnt követtek el, vagy hangokat hallanak, ...

A réz-arany-ezüst társítást ~ esetén használják. Az ezüstkolloid-oldatot manapság egyre kiterjedtebben alkalmazzák, például a candidás fertőzések, súlyos égések, ekcéma, herpesz, malária, agyhártyagyulladás és egyéb fertőzések kezelésére.

60 év felett az enyhébb-súlyosabb depressziós tünetegyüttes (BDI>10) aránya: 41%, a klinikailag jelentős középsúlyos vagy ~s tünetegyüttes aránya (BDI>19): 23% (mintegy 2x annyi, mint 60 év alatt), 2x annyi nő! ...

A rendszeres migrénrohamok ugyanolyan nyomasztóak és ugyanúgy megviselik a pácienst, mint a ~. A tenziós fejfájás is jelentős életminőség-romlást okozhat. Éppen ezért fontosak a hatásos módszerek, amelyekkel enyhíthetők e bajok.

- A szakirodalom 8-15 százalékra becsüli a terhesség alatti ~ gyakoriságát. A szülés utáni zavarok közül a gyermekágyi lehangoltság gyakorisága eléri a 70-80 százalékot.

Kiderült hogy a komikus és Oscar-díjas színész Robin Williams ~ban szenvedett, és saját kezével vetett véget életének. Tragikus halála komor emlékeztető, hogy folytatnunk kell a beszélgetést a depresszióról és hogyan lehet legyőzni ezt a mentális zavar.

A szerzők megállapítása szerint a ~s zavar nőknél közel kétszer akkora gyakorisággal fordul elő, mint férfiaknál, és hasonló az ennek következtében fellépő szexuális zavar aránya is.

szorongásos zavar, szkizofrénia, demencia, ~), de előfordulhat egyes gyógyszerek mellékhatásaként (nyugtatók, depresszió elleni szerek) vagy alkohol, illetve kábítószerek hatására.

Ferraris és Molinari emailben érdeklődik a klinikánál, van-e remény képzeletbeli testvérük, Ilenia számára, aki ~ban szenved. Egyeztetés után az 'egészségközpontba' érkeznek, mely nem más, mint a Royal Plaza nevű, stukkókkal és tükrökkel bőségesen dekorált hotel 411-es szobája.

Bizonyos figyelmeztető jelek utalhatnak a ~ jelenlétére és az öngyilkossági szándékra. Minden öngyilkosságra utaló fenyegetőzést komolyan kell venni, még akkor is, hogy ha a beteget a depresszió miatt már kezelik!

Milyen jelek utalhatnak a depresszióra?

Csak ritkán és indokolt esetben, ~, kataton formák vagy más kezelések sikertelensége esetén alkalmazzák. Általában heti 2-3 kezelésre kerül sor, egy sorozatban legfeljebb 8-10 alkalommal.

A ~ felléptekor a betegek gyakran foglalkoznak az öngyilkosság gondolatával. Sajnos e kórkép ritkán kerül diagnosztizálásra és rendszerint csak akkor, ha már öngyilkossági kísérlete volt a betegnek.

A 30. életév után könnyen kialakulnak ~s tünetek is. Egyes becslések szerint a felnőtt lakosságnak 20%-a ismeri ezt az állapotot. A kor előrehaladtával a kór súlyosbodhat, és az idős korosztályban egyre többeket érint.

Gyakorlatilag mindenkinek az életében előfordulnak kisebb depressziós hullámvölgyek. A ~ előfordulási kockázata függ genetikai hajlamtól is, problémakezelési készségtől, neveltetéstől, satöbbi A felnőtt lakosságnak közel 15 százaléka érintett, nők körében gyakoribb.

Gyakorlatilag én neveltem fel az öcsém. Jobban ismerem őt, mint a szüleim. Napokat, éjszakákat töltök vele, hogy rájöjjek, mitől van ilyen ~ja, és miért ilyen szörnyen kevés az önbizalma. Mit tegyek, ha a szüleim nem akarnak rám hallgatni?
Kedves Olvasónk! ...

Tíz évvel ezelőtt frissítették utoljára azokat az iránymutatásokat, amelyek meghatározzák, hogy az orvosok milyen szempontok alapján kezeljék a ~ban szenvedő embereket. A múlt héten azonban az Amerikai Pszichiátriai Társaság korszerűsítette a szabályzatot.

Az amszterdami Vrije Egyetemen 1282, 65 és 95 év közötti életkorú nyugdíjast vizsgáltak a kutatók, és közülük 26 páciensnél diagnosztizáltak ~t, és 169-en szenvedtek a betegség enyhébb formájától.

Sokan úgy gondolják, hogy a szülés utáni depresszió részben az anya DHA-hiányának a következménye is lehet, ha terhessége alatt túlságosan kevés omega-3 olajat fogyasztott. Továbbá az alkoholizmust kísérő ~ is összefügghet az omega-3 olajokkal, ...

A narcisztikus embernek rendkívüli szüksége van a csodálatra. Ez igazolja vissza kiválóságát. Ha valami nem sikerül, teljesen összetörik, a veszteség depresszióhoz is vezethet. Ez a típus nem tud veszíteni. A ~ öngyilkosságot is kiválthat.

Néhány évtizede a pszichológusok még kétségbevonták, hogy gyerekek is eshetnek olyan ~ba, hogy szándékosan véget akarjanak vetni az életüknek. Ma már tudjuk, hogy kerülhetnek. Van, aki mérget iszik, van aki kisétál az autópályára.

Jellegzetes tünet még, hogy különböző tevékenységek, hobbik végzése során a figyelem csökken. A betegek a fentiek miatt sokszor nem szívesen mennek utcára és találkoznak régi ismerőseikkel. Gyakran közép~ vagy csökkent szexuális működés is kialakul.

Sikeres terápia esetén a betegek el tudják fogadni, hogy a fájdalom csak egy negatív élmény az élet sok pozitív élménye mellett, amely ezáltal kezelhetové válik. A kognitív viselkedésterápia is csökkentheti a fájdalmat. Ezen kívül sikeresnek bizonyult enyhe és közép~ kezelésében is.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Depresszió, Szorongás, Pszichiátria, Öngyilkosság, Alvászavar?

◄ Sugárzás   Süketség ►
 
RSS Mobile