Kezdőlap (Stroke)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Stroke

Betegségek  Stria  Struma

Stroke felmérés - Sajtóközlemény
forrás: Well PR
Egy új európai felmérés az iszkémiás stroke elleni védelmet a pitvarfibrillációban szenvedő betegek kezelésének prioritásaként hangsúlyozza ...


Stroke-túlélők pszichés kihívásai - Teher lettem?
Milyen segítséget adhat a pszichológus egy szomatikus betegség esetén - teszik fel Poczik Emese tapasztalatai szerint még mindig sokan a kérdést, amire a fiatal pszichológus mindjárt három szintű válasszal szolgál: a megelőzésben, ...

Stroke: már a gyerekeket is fenyegetheti!
Mivel a csecsemő- és gyermekkori stroke rendkívül ritkának gondolt betegség volt, eddig nem volt róla pontos kezelési útmutató. Az Amerikai Szív és Stroke Szövetség első ízben állított össze egy ilyen dokumentumot.

Stroke

Stroke-ról akkor beszélünk, ha az agy valamely részének vérellátásában súlyos zavar támad, mely az illető agyterület károsodásához, és következményesen a test távolabbi részén kialakuló funkciózavarokhoz vezet. A stroke-nak két alapvető típusa van, a hemorrágiás és a trombotikus.

Stroke - Ne késlekedj!
Ha hirtelen beszédzavar alakul ki, féloldali végtaggyengeség és szájzsibbadás lép fel, s az illető "félrehúzódik", azonnal mentőt kell hívni - hívja fel a figyelmet a csütörtökön útjára indított Stroke - Ne késlekedj kampány.
Kapcsolódó cikkek ...

Stroke tünetei, jelei, kezelése
Az agyérbetegségek az egyik legnagyobb és legsúlyosabb betegségcsoport. A srroke Magyarországon a harmadik leggyakoribb halálok, és egyik leggyakoribb rokkantságot okozó betegség ...

stroke, szélütés, gutaütés, diagnózis
A szélütés diagnózisa a kórelőzmény és a fizikális vizsgálat alapján rendszerint felállítható. A fizikális vizsgálat segít az agykárosodás pontos helyének meghatározásában.

Stroke tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
Rövid leírás ...

A stroke-ról másként - Előfordulása, tünetei
Olvasva: 331
A szélütés, a szív- és érrendszeri és a daganatos megbetegedések után a harmadik leggyakoribb halálok: évente 18 ezren halnak meg valamilyen agyi katasztrófában Magyarországon.
...

A stroke-ról másképpen I. rész
A stroke-ról másképpen I. rész - előfordulása, tünetei
A szélütés, a szív- és érrendszeri és a daganatos megbetegedések után a harmadik leggyakoribb halálok: évente 18 ezren halnak meg valamilyen agyi katasztrófában Magyarországon.

A stroke
"Szélütés", "gutaütés", "a szél érte": századok óta velünk élő szavak, az agyi vérkeringési zavar szinonimái. Ki ne hallott volna arról a betegségről, melyet a köznyelv - helytelenül -"agyvérzésnek" nevez?

A stroke-ról, amit mindenkinek tudni kell
A Fast Food, ami a gyors éttermek, gyors éttermi ételek angol gyűjtőneve nagyon sok negatív, egészségre káros étkezési szokást, életstílust jelent.

A stroke 6 figyelmeztető jele, amit nem vesznek komolyan
A stroke 6 figyelmeztető jele, amit nem vesznek komolyan
Az első 3 óra életet menthet! ...

Stroke után - Antidepresszánsokkal gyorsabb a felépülés
A Cochrane Library hasábjain közzétett kutatás szerint az antidepresszánsok nem csak a depresszióban szenvedő betegek esetében segítik az agyérgörcsből való felépülést.

Stroke esetében a következő hirtelen kialakuló tünetek fordulnak elő leggyakrabban: féloldali látásvesztés, beszédzavar (értelmetlenné váló szavak, mondatok), végtagok féloldali elgyengülése, az arc félrehúzódása, a kinyújtott nyelv ferdesége, a test féloldali zsibbadása vagy érzéketlensége, ...

A "stroke" jelentése: Agyvérzés, szélütés (egy vérrög által az agy oxigénellátása lecsökken vagy megszűnik, így ott a sejtek elhalhatnak).

Stroke összefoglaló
A stroke kifejezés angol szó, amely ütést, csapást jelent, a magyar köznyelv sem véletlenül hívja a betegséget gutaütésnek, szélütésnek. Nevezik még agylágyulásnak, agyvérzésnek is annak ellenére, hogy csupán minden ötödik stroke-os betegnél van szó konkrétan agyvérzésről.

Stroke Világnap: minden 6. percben egy ember meghal
A stroke a fejlett országokban a harmadik leggyakoribb halálok a szívbetegségek és rosszindulatú daganatok után.

Az akut stroke felléptének heti ingadozása - megjósolhatók a 'kockázatos napok'?

37
A A A ...

Kezelés
A stroke és a TIA életveszélyt jelentő állapotok.
A legrövidebb időn belül kórházba kell juttatni a beteget. Három órán belül alkalmazott vérrögoldó kezelés megelőzheti a végleges bénulást! ...

Stroke:
az agyműködés globális vagy fokális zavara
24 h-n túl is fennáll, vagy 24 h-n belül halállal végződik
oka az agyi vérkeringésben kialakult kóros eltérés
a hirtelen halál 1/3-ának oka
sokszor súlyos maradványtünetekkel jár ...

Stroke Centrumok
Javasoljuk, hogy az oldalt a könnyebb rendszeres elérhetőség érdekében tegye a "kedvencek" közé. [ Kattintson ide ]
Betegeknek a stroke-ról ...

Stroke kórjóslata
Agylágyulás
A stroke kockázatát növelő rizikófaktorok ...

stroke
szélütés
tia
tranziens isémiás attak
Ez is érdekelheti
Éljen 140/90 alatt!...
A kissé magas vércukorszint is nagyon veszélyes...
A diabéteszt, a szív- és érrendszeri betegségeket együtt érdemes kezelni...
A délutáni szieszta véd a koszorúér-betegség ellen...

A stroke a vezető halálok Európában a szívbetegségek és a rák után - becslések szerint évente 1,4 millió ember veszíti életét agyiér-katasztrófa következtében.

A stroke a harmadik leggyakoribb halálok világszerte. Tavaly hazánkban 18 ezren hunytak el agyérbetegség következtében. A betegek több mint 2/3-a egy hónapon belül meghal és a túlélőket igen gyakran maradványtünetek - mozgáskorlátozottság, beszédzavar, hangulatzavar, szellemi leépülés- sújtják.

American Stroke Association
előző
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti.

Agyvérzés (stroke)
Az agyerek merevsége, meszesedése, vagy nagyfokú vérnyomás-emelkedés következményeként kialakuló vérzés: a megrepedt agyi erekből vér áramlik az agyállományba.

80%-ban ischémiás stroke-ok fordulnak elő. A tünetek általában hirtelen kezdődnek és a károsodás helyétől függnek.

Stroke
Góctünetek: agykárosodás
1. átjárható légutak (stabil oldalfektetés, endotrachealis intubatio, stb.) ...

Stroke után fél évvel
Korunk népbetegségének számít az igen gyakran előforduló agyi ér-katasztrófa, a sroke.

Stroke
A stroke kifejezés azt jelenti, hogy az agyállomány egy része oxigénhiány miatt hirtelen elhal. Iszkémiás (vértelen) stroke esetén az érintett terület vérellátása csökken vagy teljesen megszűnik, melynek hátterében az erek elmeszesedése vagy rögösödése állhat.
Koszorúér-betegség ...

Stroke: előzzük meg!
Így szexel a magyar!
Az anyatej segíthet feljebb jutni a társadalmi ranglétrán ...

Stroke, CVA, Cerebro-Vascular Accident
MI A SZÉLÜTÉS?
A szélütés akkor keletkezik, amikor egy vérrög eljut az agyba, megakadályozva ezáltal a vérellátást és ezáltal az oxigénnel való ellátását az idegsejteknek abban a térségben.

A stroke kialakulásának fő kockázati tényezői
Több tényező ismert, amely a szélütés kockázatát növeli. Mindenekelőtt az érelváltozások kialakulásának csökkentésére hívnánk fel figyelmüket, hiszen a stroke-események túlnyomó többségében érelmeszesedés áll a háttérben.

A stroke-betegek ápolásának és rehabilitációjának egységes ápolási irányelvei

Magyarországon - a fejlett államokhoz hasonlóan - a koszorúér-elzáródás, valamint a daganatos megbetegedések után a stroke és közvetlen szövődményei képezik a harmadik leggyakoribb halálokot.

A stroke megelőzése: A sok teát fogyasztó nők körében alacsonyabb a stroke előfordulási aránya, ami valószínűleg azzal magyarázható, hogy a teában lévő polifenolok csökkentik a sé­rülékeny agyi vérerek károsodását.

-A STROKE agyi érkatasztrófák gyűjtő megnevezése. Minden esetben MENTŐ és orvosi feladat az ellátása.
Teendők a megérkezéséig: nyugalomba helyezés, esetleg vérnyomás mérés, légzés-keringés figyelése!
Pánikbetegség: sajnos egyre gyakrabban találkozunk pánikbetegséggel.

Élet a stroke után
A betegség heveny szakasza után, a beteg állapotának stabilizálódását követően azonnal megkezdődik az intenzív rehabilitáció, amelynek célja az önellátó életmód, az önálló járás, a beszéd és a helyzetváltoztatás képességének elérése, ...

Stroke-ot előzhet meg a fogkő-eltávolítás Jobban árt a fogaknak az alma, mint a kóla Fogtömés fúrás és fájdalom nélkül Valóban hatásosak a fehérítő fogkrémek? Az ajakherpesz és kezelése Elkerülhető az afta?

stroke, vagy egyéb roham okozta (jelenség).
icteroanaemia
szerzett haemolytikus icterus.

stroke és a szívinfarctus.
- Inzulinrezisztencia, diabetes mellitus kialakulása.
- Arteriosclerosis, coronariabetegség (a hyper- és ...

Stroke, Fertőzések, Tumorok
15.3.2. Mellkasi fájdalom
A mellkasi, nem traumatológiai sürgősségi állapotoknak általában közös jellemzője a mellkasi fájdalom.

Stroke (sztrók) : Az agyi vérellátás csökkenése miatt hirtelen kialakuló idegrendszeri működészavar.

A stroke akut szakának antithromboticus kezelése
Akut myocardialis infarctus thrombolytikus kezelése
Akut perifériás artériás elzáródás
Antithrombinopathia
Antithrombotikus kezelés akut coronaria-szindrómában
Antithrombotikus kezelés myocardialis infarctus után ...

A stroke-nak ezt a típusát vérrög okozza, amely útját állja a véráramlásnak, így a vér nem jut el a megfelelő agyterülethez. Ez a betegségfajta tehát a vérkeringéshez és az erekhez kötődik. A roham többféle szituációban bekövetkezhet, melyek általában a szeretethez kapcsolhatók.

A stroke nem ritkán elôforduló különleges kórkép, sajnos népbetegségnek számít. A halálozási statisztikák harmadik helyét foglalja el a szív-érrendszeri betegségek, illetve a daganatos betegségek után. Magyarországon évente kb.

A stroke jelentése a köznyelvben szélütés, illetve agyvérzés. Az agyi érkatasztrófa alattomosan, csapásként érkezik, és súlyos következményekkel járhat: 10 szélütésen átesett beteg közül 9 soha nem lesz képes többet úgy élni, mint azelőtt.

A stroke, vagy az azt előre jelző átmeneti idegrendszeri tünetek mindenképp sürgős intézeti kivizsgálást és ellátást igényelnek.
Krónikus cerebrovasculáris betegségben a funkcionális rezerv kapacitás becslése segíthet eldönteni az érsebészeti beavatkozás szükségességét.
DIAGNOSZTIKAI ELJÁRÁSOK: ...

A stroke szempontjából veszélyeztetett hypertoniás betegek komplex átvizsgálására van szükség. A szubklinikus agyi laesio súlyosságát morfológiai és funkcionális vizsgálatokkal mutathatjuk ki.

Lásd stroke (sztrók)
Szponzorált linkek
Az oldalt létrehozta és üzemelteti a Neo Interactive online marketing ügynökség.

Isémiás stroke lehet a következménye az agyi vérátáramlás csökkenésének, amely előfordulhat súlyos vérvesztéskor, vagy ha az érintett személy vérnyomása nagyon alacsony vagy a vérnyomás hirtelen leesik.

Melyek a stroke legfontosabb rizikófaktorai?
Életkor, nem, perifériás érbetegség
Dohányzás, alkoholfogyasztás, elhízás, rendszeres testmozgás hiánya
Magas vérnyomás, cukorbetegség, magas vérzsír
Egyéb tényezők (migrén, stressz)
Mely tünetek esetén kell haladéktalanul orvoshoz fordulni?

Szélütés (Stroke)
A szélütés vagy angol szóval stroke akkor következik be, ha valamely agyterület a vérellátás megszűnése miatt károsodik. Az agyterület funkciójától függően romlanak meg a szellemi és testi működések.
Mi az oka?

májgyulladás stroke demencia sperma tinédzserkori depresszió sí testképzavar csipa kankó kisajak ingerlékenység főiskola dohányzás Napóleon grill figyelemhiány kortizol egyoldalú fejfájás parkinson-kór vérnyomásmérés félelem Cook afta relaxáció Vénuszbetegség prosztata
Nyereményjáték ...

Szélütés, azaz agyvérzés vagy angol nevén 'stroke' következik be akkor, amikor hirtelen megszakad az agyban a vérellátás. Következménye a szövetek súlyos károsodása, pusztulása, így az érintett agyterület által irányított testi funkciók leállhatnak.

Az aspirációs pneumónia leggyakoribb oka a hányás után a légcsőbe került gyomortartalom. Elősegíti kialakulását agykárosodás (stroke) illetve a normális nyelési reflex más okból való kiesése (pl. részegség vagy más bódult állapot).

A szélütés vagy stroke kétségtelenül sürgősségi állapot - a világ számos pontján vezető halálok is....
Camouflage - A tökéletes smink problémás bőrre
Acne, foltos festékhiány, rosacea, pigmentfoltok. Csak néhány a leggyakoribb bőrproblémák közül, melyek...

A szívbetegség és a stroke nagymértékben megelőzhető egészséges életmóddal. Ennek megvalósítása sokszor nehéz feladat, azonban nem csak a drasztikus változtatások járnak eredménnyel. Az alábbi tanácsok közül vannak nehezebben, és könnyebben megvalósíthatók.

A dohányzás jelentős mértékben járul hozzá az agyi érkatasztrófák létrejöttéhez, 65 éves kor alatt mintegy 40%-ban, az összes stroke-ot tekintve. Jó hír viszont, hogy a dohányzás abbahagyása után 5-15 évvel a stroke kockázata ugyanolyan arányú lesz, mint a nemdohányzók esetében.

Hasonlóan magas a szív- és érrendszeri betegségek, az érszukület, a stroke kockázata is. Számos módszer ismeretes a dohányzás elleni küzdelemben.

1988-ban megalakult Budapesten az Akupunktúra-Rehabilitáció Alapítvány is (alapító: Dr. Hegyi Gabriella MD.PhD.), amely non-profit intézményként az akupunktúra tanítását, gyakorlását és művelését tette alapfeladatává, amely célhoz csatlakozott a mozgássérült gyermekek es a stroke utáni ...

A klinikai vizsgálatok során előfordultak súlyos cardiovasculáris események (myocardiális infarctus, instabil angina pectoris, ventriculáris arrhytmia, stroke, transiens ischaemiás attack, ritkán hypertonia, hypotonia és posturalis vérnyomásesés).

Az osteoporosis (illetve a következményes csonttörések) miatt igénybe vett kórházi ápolási napok száma éves szinten megelőzi a myocardialis infarktus, stroke, emlőrák, krónikus obstruktív légúti betegségek eseteit.

agyi érbetegségek - agyérbetegségek, gutaütés, szélütés, agyér-ka­taszt­rófa, apoplexia (angolul stroke [ütés, csapás]): a harmadik leggyakoribb ha­lál­ok az iparilag fejlett országokban.

Nem véletlenül nevezik néma gyilkosnak: a magas várnyomás a szélütés (stroke) leggyakoribb előidézője, hogy az infarktusnak és a veseelégtelenségnek is az egyik fő oka. Mindezek mellett impotenciához és vaksághoz is vezethet.

Agyér-katasztrófa (stroke): agyvérzés, agytrombózis, agyembólia
Érelzáródások: végtagelhalás, lábszárfekély, trombózis, embólia, bélinfarktus, veseartéria elzáródás, satöbbi
Cukorbetegség (II. típus) annak minden következményével ...

stroke-hoz, Parkinson-betegséghez, malignus kórképekhez, HIV infekcióhoz, cerebrális atrófiához, epilepsziához társuló depressziók). Az alapbetegség kezelésén kívül itt a szupportív pszichoterápia mellett antidepresszív farmakoterápia is indokolt. ...

Attól függően, hogy hol történik az elzáródás, bekövetkezhet a szívinfarktus, az agyi katasztrófa (stroke, szélütés), vagy a végtagi trombózis. Sajnos, az új kutatások szerint a három közül bármelyik előfordulása növeli a másik kettő bekövetkezésének esélyét is.

A kezeletlen magas vérnyomás jelentősen fokozza az agyi történések veszélyét, például a fiatal korban fellépő gutaütés, stroke legfontosabb rizikófaktora.

A dohányos nôk fokozott kockázatot mutatnak az agyi érkárosodás (stroke) iránt és gyakoribb a subarachnoideális vérzés is. Hasonlóképpen a dohányos nôk körében gyakoribb a perifériás érszűkület. A dohányzás elhagyása csökkenti az infarktus kockázatot kortól függetlenül.

A kutatók szerint ez a molekula nemcsak az ízületi gyulladás, de számos más betegség - szepszis, stroke - ellen egyaránt ható új gyógyszerek alapja lehet, a gyulladás ugyanis számos betegség kialakulásában szerepet játszik.

Az agyi érkatasztrófák gyűjtő neve a STROKE, vagy köznapi nevén szélütés. A STROKE létrejöttét okozhatja érszűkület miatti érelzáródás, ahol az agyszövet vérellátási hiány miatt hal el, vagy az ér elrepedése miatt bevérzik az agyterület, és így szűnik meg a további vérellátása a sejteknek.

- Különleges betegségek, például stroke, cukorbetegség, pajzsmirigy betegségek és a Parkinson-kór
- Vastagbél és végbél betegségei, például bélelzáródás vagy divertikulózis (a vastagbél nyálkahártyájának kiboltosulása) ...

Az átmeneti isémiás roham ", Az isémiás stroke ", Az agyvérzés (vérzéses stroke) "
87. FEJEZET - A fejsérülések
A koponyatörés ", Az agyrázkódás ", Az agyi kontúzió és laceráció ", A koponyán belüli vérömlenyek " ...

A hidrocefalus (vízfejűség), születési rendellenességek, daganatok, szélütés (stroke) következtében elhalt agyterületek, megrepedt, előretüremkedő porckorongok ezen vizsgálat segítségével diagnosztizálhatók.

Az agyi erek elzáródása "gutaütést" (stroke-ot) okoz, a szív koszorúsereinek szűkülete mellkasi fájdalmat, elzáródása szívizom-infarktust okoz, míg az alsóvégtagok ereinek szűkülete lábikra-fájdalmat és üszkösödést ( nekrózis) idéz elő.

0900 általános neurológia 0901 stroke ellátás 0902 fejfájás szakrendelés - *sze* 0903 neurológiai rehabilitáció 0904 EEG és EMG diagnosztika - *sze*
10 Ortopédia
1000 ortopédia 1001 gerincsebészet ...

Olyan ACE-gátló készítmény, amellyel csökkenthető az infarktus és szélütés (stroke), illetve a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint az ezekkel összefüggő szövődmények kialakulása is.
Ossza meg másokkal is!
Vissza a főoldalra Vissza a szótárhoz ...

Azoknál az idős embereknél, akik legalább heti ötször fogyasztottak halat, volt a legalacsonyabb (30%-kal csökkent) veszélyforrás a stroke. Ez a rendszerességű és mennyiségű halfogyasztás napi 700 mg DHA és EPA bevitelének felelt meg.

Stoke ... Kik a leginkább veszélyeztetettek? /Magyar Stroke Társaság
Hízás, idegesség, meddőség oka is lehet pajzsmirigy rendellenesség
Miért gyakoribb a fiús mamáknál a pajzsmirigy betegség?

A betegség miatt állandó mérsékelt gyulladásban van az egész szervezet, ami az erek károsításával fokozza a szívroham, a stroke, a szívbetegség és a szívelégtelenség kockázatát. A szívburok gyulladás (pricarditis) éles mellkasi fájdalommal és lázzal jár, ha nem kezelik, szövődményeket okozhat.

Egy francia kutatás szerint a C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása csökkentheti az agyvérzéses stroke esélyét, míg a vitaminhiány kockázati tényezőt jelenthet.
Ezzel az egyszerű gyümölccsel könnyű kitisztítani az eltömődött artériákat ...


Konszenzus a cerebrovascularis betegségek ellátásában (MEK fejléc) STROKE.HTM - HTML formátum (95 Kbyte) ...

A minőségi alvás hiánya valós problémát jelent a világ különböző területein élő emberek számára, az általános levertség mellett akár cukorbetegséghez, stroke-hoz, vagy szívbetegségekhez is vezethet.
Túl keveset alszunk - Növekszik a mentális betegek aránya ...

Changes in Cardiac Output and Stroke Volume.
194. JEVNING, R.; WILSON, A. F.; SMITH, W. R.; and MORTON, M. E. Redistribution of blood flow in acute hypometabolic behavior. American Journal of Physiology 235(1): R89-R92, 1978.

Ezen kívül megváltoztatva a szervezet anyagcseréjét növeli a szív és érrendszeri megbetegedések és a stroke rizikóját, a D-vitamin gátlásán keresztül pedig károsan hat a csontanyagcserére.

Hazánkban a népesség közel 1/3-a szenved legalább egy ebbe a csoportba tartozó betegségben, minden második ember pedig valamilyen szívbetegségben vagy stroke-ban (szélütésben) hal meg.

Fogaink rendszeres ápolásával nemcsak a szuvasodást, ínybetegségeket és a rossz leheletet előzhetjük meg, de csökkenthetjük a szívinfarktus, stroke, cukorbetegség és a koraszülés kockázatát.

- A magas összkoleszterinszint, illetve alacsony HDL-szint azért káros, mert nő az érelmeszesedés és az azzal járó szövődmények, így az infarktus és a stroke veszélye.
- Akkor most mit csináljak?

Hogyha lábai fájnak, zsibbadnak, vagy a perifériás artériás betegség egyéb tüneteit észleli, akkor ne legyintsen, és ne írja ezeket a természetes öregedés számlájára! A korai diagnózis és kezelés ugyanis hozzájárul a szívbetegség és a stroke kialakulásának megelőzéséhez is.

A későn felfedezett veseelégtelenség miatt viszont egyéb érszövődmények alakulhatnak ki, például szívinfarktus, stroke, alsóvégtagi ütőérbetegség, és az érintett betegek néha még azelőtt meghalnak, mielőtt a veseelégtelenség kifejlődne.

Az anyagilag is elérhető, a XXI. század korszerű, tudományos technológiáját alkalmazó szűrővizsgálatsorozatok 12 óra leforgása alatt segítik önt abban, hogy halálos betegségeket (pl. rák, stroke, aneurysma, érelzáródás, infarktus) megelőzzön.

/Kandida/, Magas vérnyomás, Csont, Epekő-epekő fájdalom, Izületi fájdalom, Hajhullás, SM1-5 (Sclerosis multiplex), Májzsugor, Májregenerálás, Fejfájás-Migrén, Bél problémák, Pajzsmirigy, Csontritkulás, Elhízás, Nyirokrák (Hodgkins) csak leletre, Érelmeszesedés, Porckorong, Szem, Zsírégetés, Stroke ...

A tünetek okai lehetnek mindkét nemben a központi idegrendszer különböző károsodásai közül azok, amelyek a hólyag beidegzését és reflexes működését befolyásolják, közülük is kiemelkedő jelentőségű a stroke, a sclerosis multiplex, a gerincvelőt ért különböző sérülések és a Parkinson-kór.

Az izmok eltérő húzási iránya miatt jön létre a módosult, 'kalapács' alakú helyzet.
További rontó tényező lehet a láb haránt-, illetve hosszboltozatának süllyedése, illetve gyakori kísérője egyéb szervrendszeri megbetegedéseknek, mint például: cukorbetegség, reumatológiai kórképek, stroke, stb..

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Daganat, Szívbetegség, Cukorbetegség, Meszesedés, Fogyókúra?

◄ Stria   Struma ►
 
RSS Mobile