Kezdőlap (Sportszív)

 Betegségek 

  » »
 
   

Sportszív

Betegségek  Sportsérülés  Stabil oldalfekvés

Szívügyek: sportszív és szívmegnagyobbodás
1 . oldal
Munkára fogott izmok - Zűrös zörejek - Mindennapi kórságok ...


Sportszív
A sportszív megnevezése már több, mint 100 évvel ezelőtt is ismert volt.

sportszív húgyúti fertőzés húgyvezeték rossz szájszag terápia veseátültetés törés napfogyatkozás dioptria fejsérülés keményítő borderline személyiségzavar égési sérülések motor csuklócsont sérülés influenza kezelése álom fogszabályzó gyík kályha ...

A sportszív szindrómások szíve nagyobb, falai vastagabbak, mint a nem sportolóké. A szív kamrái, melyeken a vér átáramlik, bizonyos fokig megnagyobbodnak.

sportszív
Mint a szív működését leíró fejezetben láttuk, a szívkamrák összehúzódása löki ki a vért a tüdőkeringésbe, illetve a főverőéren keresztül a szervezet egészébe.

Ide sorolhatjuk a sportszívet, amikor a szív izomzatának az erős, folyamatos igénybevétele a szokottnál nagyobb, így túlfejlődés alakul ki. A szívtágulás, a túlerőltetett szív másik baja.

Az egyes szívizomrostok megvastagodnak, erejük nő, a szív tömege is megnagyobbodik (szívizomrost - hypertrophia), ezt a szívet sportszívnek nevezzük. A nyugalmi pulzusszám a szokottnál alacsonyabb, akár 60/min is lehet (bradycardia).

V1-V3-ban korai repolarizáció. Elsősorban sportolókon látható ("sportszív")
Akut myopericarditis - minden elvezetésben, a V1 és aVR kivételével. Béta-blokkoló nem oldja
Tüdőembolizáció - alsó elvezetésekben ...

Hypertoniában a diastolés funciózavar fellépése általában megelőzi az LVH kialakulását (15), sőt azt is állíthatjuk, hogy ha LVH esetén nincs diastolés funkciózavar, akkor elsősorban fiziológiás szívizomhypertrophiáról (sportszív) van szó.

Lásd még: Lásd még: Magas vérnyomás, Infarktus, Ritmuszavar, Szívbetegség, Elzáródás

Betegségek  Sportsérülés  Stabil oldalfekvés

 
RSS Mobile