Kezdőlap (Sorvadás)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Sorvadás

Betegségek  Sokkos állapot  Spanyolnátha

sorvadás
népszerü neve a tüdőtuberkulózisnak, l. Tuberkulózis. - Az u. n.


SORVADÁSOS FOGINYBETEGSÉG VELESZÜLETETT SZIVBETEGSÉGNÉL/FALLOT FÉLE KÉK BETEGSÉG/
...
Posted by Dr. Bauer Bela at 6:31 345 678 ...

IZOMSORVADÁS - LELKI HÁTTERE
Az izomsorvadás esetében a test izmai fokozatosan megrövidülnek, a beteg gyenge és cselekvőképtelen lesz.

izomsorvadás, őssejt
Kutyákon végzett laboratóriumi kísérletek szerint őssejtekkel kezelhetők az izomsorvadás (disztrófia) egyes formái, jelentik olasz kutatók. Bár a kutatás vezetője szerint további kísérletekre van szükség, megkezdhetők a klinikai vizsgálatok a Duchenne izomsorvadás kezelésére.

Izomsorvadás esetén tilos fogyasztani:
Főétkezések között édességeket, nagy enerigatartalmú élelmiszerek, mint a zsírban sült ételek, a sütemények vagy a száraz tészták.
Szóljon hozzá! ...

Izom~
Különböző típusai ismertek.
1. Az izom~ leggyakrabban a nyugalomba kényszerített, begipszelt izmokon jön létre, vagy idegrendszeri károsodás (például lumbágó, bénulás) miatt alakul ki, az elváltozás orvosi neve inaktivitásos atrófia.

Fogíny~
Mi a fogíny~?
A fogíny~ általában az íny gyulladásával kezdődik. Ha a gyulladást nem kezelik időben, akkor a gyulladás átterjed az íny és a fog közé a kis fogtasakokba.

Fogíny~, paradentózis (parodontitis)
A fogínygyulladás a fogíny~ és a paradentózis a fogak elvesztéséhez vezethet
...

gyomor~
B12-vitamin (ciano-kobalamin)
A ciano-kobalamin a legismertebb a kobalaminok kőzött: vízben oldódó és hőálló anyagok csoportja, mely tagjainak közös vonása, hogy a szerkezetük egy esszenciális ásványi elemet, nevezetesen kobaltot tartalmaz.

Valóban ~ a fogíny~?
fogíny~, fogágybetegeség
1 . oldal
Alattomos folyamat - Fogorvoshoz menni rendszeresen! - Pótlást csak gyulladásmentes szájba! ...

sárgafolt ~ gyógyítása megvakulás elkerülése
Mindent a témáról
Facebook ...

A látóideg ~ lehet szerzett vagy örökletes. Meg kell nézni a szülőket és a nagyszülőket volt-e valakinél hasonló probléma, mint az ön testvérénél. A testvérénél mikor kezdődött a panasz, és milyen okot említenek az orvosai? Ezek tisztázása nélkül nem mondhatok biztos ...

Csecsemőkori ~
Tünetek Kóros lesoványodást jelent. A csecsemő súlygyarapodása és hossznövekedése előbb csak lelassul, a zsírpárnák eltűnnek, izomzata sorvadni kezd. Mozdulatai lelassulnak, pulzusa csökken, hajlamossá válik lehűlésre, ellenálló képessége a fertőzésekkel szemben gyenge.

Megtalálták az időskori izom~ ellenszerét?
A Kaliforniai Egyetemen az Irina Conboy által vezetett kutatócsoport az EMBO Molecular Medicine szaklapban publikálta felfedezését, mely szerint képesek visszaállítani az izomszövetek regeneratív képességét idős szervezetekben is, ...

Dysmaturitas - Intrauterin ~
Dysmaturitas - Intrauterin ~
Minden olyan újszülött, akinek súlya gestatiós idejéhez képest a 10 percentilis érték alatt van.

Kezdőlap - Betegségek - Fájdalom miatt bekövetkező csont- és izom~
Fájdalom miatt bekövetkező csont- és izom~ tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása ...

Kapcsolódó cikkek a Fogszuvasodás, íny~, fogpótlás rovatban olvashatók.
Értékelje a cikket:
Nyomtatható verzió ...

~os (atrófiás) orrnyálkahártya-gyulladás:Az atrófiás orrnyálkahártya-gyulladás a krónikus orrnyálkahártya-gyulladás egyik formája. A betegségben a nyálkahártya elvékonyodik és megkeményedik, emiatt az orrjáratok kitágulnak és kiszáradnak.

máj~ - atrophia hepatis, liver atrophy
májvezeték - ductus hepaticus, hepatic duct
májzsugorodás - cirrhosis hepatis, liver cirhosis ...

Íny~ és annak okai
Az ínybetegségek számos ember életében okoznak kellemetlenségeket, azonban ha nem teszünk semmit annak érdekében, hogy ezeket a problémákat megfelelően kezeljük, ill. megelőzzük akkor bizony komoly következménye is lehet a kezdetekben még apró problémának.

Íny~
A dohányzók előtt talán ismeretlen veszélyforrás az íny~, amely a leggyakoribb oka a fogak elvesztésének. Ennek oka, hogy a cigaretta hatására a vérben csökken az oxigén-szint, ami nagyban korlátozza a fogíny ellenállóképességét.
Veszélyes egészségkárosító ...

Fogíny~ kezelése
Gyakran ínyproblémákkal keresnek fel minket pácienseink a rendelőben. A fogíny~, azaz fogágybetegség ma már népbetegségnek számít.
Parodontózis - fogíny~ ...

A fogíny~
A fogíny~ általában az íny gyulladásával kezdődik. Ha a gyulladást nem kezelik időben, akkor a gyulladás átterjed az íny és a fog közé a kis fogtasakokba.

~. Fokozatosan előrehaladó fogyás, ~
Találatok Magyarázat
tabes dorsalis
Hátgerinc~. Syn tabeses neurosyphilis.

~os, fénylő, fehér folt a bőrön
macula coerulea
kékes folt a bőrön, melyet bolha vagy tetű-harapás okoz, különösen pediculosis pubis kapcsán Szin.: tache bleuatre ...

Bőr~, -elhalást jelent.
Jellemzi az elvékonyodott, ráncos bőr, ami leggyakrabban időskorban tapasztalható. De okozója lehet visszér, trombózis, egyes gyógyszerek (pl. szteroidok) hosszantartó szedésének, vagy rendszeres helyi alkalmazás mellékhatásaként is felléphet.
Szponzorált linkek ...

Izom~, izomgyengeség, ami a végtagok disztális (kéz-, talpi-, bokatájéki) részén figyelhető meg. Nyelészavar, félrenyelés. Akaratlan izomrángások. Nyelésképtelenség, fogyás, légzéselégtelenség a végstádiumra jellemző.

izom~, szem, orrnedvesség, epehólyag bántalmak, étvágycsökkenés
Kálium
szójabab, sárgabarack, tejtermékek, hal, szárnyasok, teljes kiőrlésű gabonák, dió, magok, élesztő, gomba, zöldségek, paradicsom, torma, banán, citrusfélék ...

A bőr~ rendszeres kozmetikai kezelésekkel (masz-százzsal, különböző pakolásokkal, maszkokkal), otthoni bőrápolással késleltethető.

Az íny~ megállításához egy egyszerű fehérjére van szükségünk
Az ínybetegségek növelik a szívinfarktus kockázatát
A fogzás enyhítése 15 otthoni módszerrel
Az ínygyulladás kezelésével megelőzhető a szívbetegség ...

Az agy~ összefüggésben áll az Alzheimer-kórral és a kognitív funkciók hanyatlásával, kialakulásának egyéb kockázati tényezői a magas vérnyomás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint.

Az íny~ hosszan fennálló cukorbetegségben gyakori. Tartósan a normális közelében lévő vércukorszintekkel és gondos, rendszeres fogápolással sokat tehet a cukorbeteg fogai idő előtti elvesztésének megakadályozásáért.
A hypoglykaemia (heveny vércukorszint csökkenés) leggyakoribb tünetei ...

Az izom~ biztos diagnózisát gyerekeknél gyermekorvos, gyermek-ideggyógyász, a felnőtteknél neurológus szakorvos állítja föl. Magyarországon izombetegek ellátására specializálódott szakrendelések fogadják a betegeket.

atrófia
~.
Görög orvosi szakszó (atróphia) az ellentétet jelölő a- előtagból és a trophé (táplálék) szóból, amely a trephó (táplál) származéka.

a mióma ~a csak a gyógyszeres kezelés időtartama alatt zajlik, majd ismételten növekedésnek indul,
a kezelés rendkívül költséges,
a kezelés mellékhatásai - a változókori tünet-együttes - nagyon erősek.

A magzati ~ kimutatásával azonban a diagnosztikai tevékenység csak elkezdődik. Azonosítani kell ugyanis az IUGR okát mind az anyánál, mind a magzatnál.

Stomatitis, ~os
folyamatok
Tinktúra
Camellia sinensis (teacserje - levél; nem fermentált - zöld tea) ...

A medencealap ~ának II. lépcsőfokú tünetei:
hüvely elülső falának kitüremkedése - húgycsősérv
végbél elülső falának elődomborodása
végbélsérv
hólyag előreesése a hüvely elülső falába
hólyagsérv
méhelőreesés
izomgyengeség miatti örömtelen szexuális élet ...

13. Látóideg~ (atrophia nervi optici)
Különböző betegségek kísérő tüneteként jelentkezik, de lehet veleszületett rendellenesség is. Attól függően, hogy az idegpálya melyik része sérült és milyen mértékben, eltérő erősségűek a kialakuló tünetek: ...

Ritkábban bőr~, amit sajnos sokszor szteroidos krém hosszas használatától alakul ki. Ezektől a 'fedőréteg' sérülékennyé válik, székeléskor megsérül, szúr, fáj, vérzik.

Általános izom~
Ezt az idült betegséget kedvezően befolyásoljuk rendszeresen végzett vízkúrával, masszázzsal és tornagyakorlatokkal. A kezelés orvosi ellenőrzést igényel.

Bevont nyelv
Lázas betegeknél és emésztési zavarnál jelenik meg. Gyakran öblítsük ki szánkat zsályateával.

sérvek,, izm~, ingadozó vérnyomás,+ nyombélfekély, Incontinentia= pszihikai mélypont, amit köszönhetek egy 2006-ban az OOSZI ! ! !flülvizsgáló Dr.-nőnek, aki ( tollvonással azonnal meggyógyíott ) , a 67%-os MKCS.-t 6 év után 40%-ban állapította meg, a 2-od fokon 50%-ban.

Használható vírus és kórokozók általi megbetegedések, immunrendszer betegsége, csökkentsége, AIDS, sclerosis multiplex, ~, idegek bármely megbetegedése, szívbetegségek, nemi szervi betegségek, gerincvelő megbetegedések, mirigycsomók, sebkezelés esetén.

Ez a kiboltosulás nem mindig alakul ki, de a feszülés miatti keringészavar mindig fennáll, ami a szövetek ~ához vezet. Ha a ~ eléri az éleslátás helyét, akkor annak kiterjedésétől függően a látásélesség már érdemben romlik.

cisztikus fibrózis, vérzékenység, izom~) lehet azonosítani. A mesterségesen megtermékenyített petesejtből annak 8 sejtes állapotában 1-2 sejtet eltávolítanak, majd molekuláris biológiai technikákkal vizsgálják. Csak olyan embriókat ültetnek be az anyaméhbe, amelyek egész­ségesek lesznek.

Kulcsszavak:szép fogak, szép fogsor, szép mosoly, fogpótlás, fogfehérítés, fogfehérítő kezelés, fehérebb fogak, fogászati ellátás, fogászati kezelés, fog, foginy ~, fogágy betegség, fogászati rendelő, fogászat, fogorvos, fogorvosi rendelő, fogszakorvos, fogpótlás, fehér fogak, fogkő, ...

Mivel ez egy alapvetően férfi szerv, ezért ~nak indul. Ennek a ~nak a mértéke fogja meghatározni, hogy elég nagy marad-e ahhoz, hogy a hüvely falán keresztül ingerelhető legyen.

Ha a nyálkahártya-~t Helicobacter pylori-fertőzés okozza, úgy annak megszüntetése az esetek egy részében eredményes lehet. Amennyiben a nyálkahártya-~ mértéke egy szinten túljut, akkor a baktérium kiirtásától már nem várható az állapot normalizálódása.

A központi idegrendszeri károsodást ("neurosyphilis") a homloklebenyt legerősebben érintő agy~ (paralysis progressiva), a gerincvelő egyes kötegeinek pusztulása (tabes dorsalis) jellemzi.

december 19-én indította a Décrypthon (a Francia Izom~ Elleni Szervezet, a Francia Országos Tudományos Kutatóközpont és az IBM együttműködése).

Érdemes külön említeni az időskori - ösztrogénhiány nyomán fellépő - nemi szervi ~ (atrófia), majd disztrófia miatt kialakult hiperaktív hólyag kezelését, amely elsősorban az idős hölgyeket érinti.

A klinikai gyakorlatban minden, pontosan meg nem okolható, a gyulladás klinikai és/vagy laboratóriumi jeleivel esetleg ~sal járó megbetegedésnél gondolni kell autoagressiv immunreakcióra. Sajnos specifikus labor vagy klinikai tünet nincs.

Intrauterine growth retardation (IUGR, restricion retardáció) - méhen belüli ~, magzati retardáció, diszmaturitás. A méhen belüli növekedés-visszamaradás (továbbiakban IUGR) a koraszülöttség mellett az újszülött-halálozásért felelős leggyakoribb veleszületett rendellenesség.

A menopauzát követően sok nő megtapasztalja a kellemetlen hüvelyszárazságot és a hüvely körüli szöveti ~ tüneteit. A tüneteket főként az ösztrogénszint csökkenésének a számlájára írják a szakértők.

Vérszegénység, amely a B12 vitamin hiányának tudható be, ami a gyomornyálkahártya ~a vagy histamin-ellenálló aklórhydria talaján lép fel.

Sárgafolt és hátsó pólus ~
Sarlósejtes vérszegénység
Sarokcsont sarkantyú
Sarokcsont veleszületett kóros befelé fordulása
Sarokcsont veleszületett kóros kifelé fordulása
Schistosomiasis (Cercariás-bőrgyulladás)
Schistosomiasis (Mételyféreg fertőzés - S.haematobium) ...

Izom hyportophia (izom~)
Calcinosis (meszes csomó)
A szisztémás autoimmun betegségekre általánosan jellegzetes tünetek közül a két- vagy háromfázisú Raynaud-jelenség előfordulása gyakori.

Az agyállomány vérellátottsági zavara miatt fellépő agyszövet~, mely trauma és vérellátási zavar nyomán is kialakulhat.

A hosszantartó májbetegség további tünetei is jelentkezhetnek, mint az izom~, a tenyerek vörös elszíneződése (eritema palmare), az ujjak behajlása (Dupuytren-féle ínzsugorodás [kontraktura] a tenyereken), apró, póklábszerű vénatágulatok a bőrön, ...

- A pajzsmirigy megnagyobbodhat, nem mindig, mert van, hogy normális méretű, van, hogy kisebb lesz (~os-atrófiás típusú pajzsmirigygyulladás)
- fáradékonyság, aluszékonyság
- fázékonyság
- száraz bőr
- hajhullás
- székrekedés
- lassan növő, töredezett köröm
- meglassult szívműködés ...

Hölgyekben az inkontinencia leggyakoribb oka szülési sérülés kapcsán fellépő záróizom sérülése, melyet a végbél ultrahang ~, szöveti hiány, heg, elfajulás formájában észlelhet. Érdekes módon azonban a fenti szerkezeti eltéréseket tünetmentesekben is megtalálhatjuk.

Rendszerint akkor kérik a vizsgálatot amikor Cushing syndromára (főbb tünetei: elhízás, izom~ és izomgyengesség) vagy Addison kórra (főbb tünetei: gyengesség, fáradékonyság és fokozott pigmentáció) utaló tünetek jelentkeznek.

motoros neuropátia, amely az izmok ~át okozza. Gyakran jelentkezik a vegetatív idegek neuropátiája, ami a belső szervek működésének zavarát okozhatja: szapora szívverés léphet fel, potenciazavarok, a gyomorürülés lassulhat, székrekedés vagy éppen rohamokban jelentkező hasmenés alakulhat ki.

A másik, nehezebben kezelhető klasszikus probléma az íny~. Ez sokszor ínygyulladás következménye, de egyéni hajlam, cukorbaj, hormonális változások, dohányzás, vitaminhiány is szerepet játszhat benne.

A beteg hirtelen étvágytalan lesz, elkezd fogyni, a gyomor-bél rendszer izomzata ~nak indul, és csökken az emésztőnedvek termelése is. .

Nagy dózisú napi B-vitamin bevitellel felére csökkenthető az agy~ mértéke az Alzheimer-kór előjeleivel rendelkező idős emberekben.

Miért indul növekedésnek egy testrésze a férfinak, amikor idős korban inkább a szervek ~a, működésük gyengülése jelentkezik? Ismert, hogy a férfi nemi hormonok, tesztoszteron nélkül nem alakul ki prosztata megnagyobbodás, és ismert a prosztatarák hormonfüggősége is.

Bizonyos ~sal, gyulladással járó bőrbetegségek (Lichen, Kraurosis) kedveznek a szeméremtest rák kialakulásának, ezért ilyen bőrbetegségek esetén különös gonddal és rendszerességgel indokolt a szeméremtest bőrének vizsgálata.

szerepe lehet az orrnyálkahártya ~os és proliferatív betegségeiben
a diagnózis tenyésztéssel történik
kiterjedt az antibiotikum-rezisztencia
a nosocomialis törzsek szinte mind β-laktamázt termelnek
emiatt a kezelést antibiogram alapján kell végezni ...

Mivel a műtét utáni rögzítés komoly letapadásokhoz vezet (befagyás), így nagyon gondosan mérlegelni kell, hogy kisebb szakadásnál, érdemes-e kitenni a már egyébként is gyengült stabilizáló ROK izmokat további ~nak.

A 'fiziológiás' jelenségek közül a bőr szárazsága, a hám és az irha ~a jellegzetes. A ráncok megjelenése - az irha rugalmas rostjainak feltöredezése, megkevesbedése - a pontosabb biológiai kor meghatározására alkalmas.

A szteroid kenőcsöknek mellékhatásai is lehetnek (pl: a bőr elvékonyodása, ~a, értágulatok képződése), de a korszerű, megfelelő készítmény előírás szerinti alkalmazásával a mellékhatások elkerülhetők.
Néhány hasznos tanács az ekcéma helyi szteroid kezelésével kapcsolatban: ...

Ideggyógyászati megbetegedések rehabilitációja (pl. stroke utáni állapot, paresis, trigeminus neuralgia)
Betegségek, állapotromlás megelőzése (pl. tartósan fekvő betegnél a tüdőgyulladás és az izom~ megelőzése, ...

Az orvosi szakirodalom egyéb, gyakoribb betegségek gyógyítását, például a szívinfarktus, a cukorbetegség, az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, az izom~, de akár égési sérülések hatékony gyógyítását ígéri az őssejtek különleges specializálódó képessége által.

Magyarul ez annyit jelent, hogy a búzában, zabban, rozsban, árpában lévő gluténtartalom ellen kiváltott immunreakció vékonybél ~t vált ki. A glutén alkoholos kivonatának része az alfa-gliadin, amely káros fehérje.

Â- Hosszabb távon előfordulhat a levitt here ~a (minél magasabb helyzetű volt eredetileg, annál nagyobb a veszélye), a herezacskóba levitt here újbóli felhúzódása.
Műtéti előkészítés ...

Lepattant a porcelán
Implant vagy kivehető fogsor fogíny~ esetén
Ideiglenes tömés miért szükséges
Fémkerámia híd utólagos korrekciója
Rossz a leheletem
Fogínyvérzés fogkőeltávolítás után ...

2. 'A' vonal: közepes ~ (involutio) esetén alkalmazzuk ('Á' hang kiejtésénél a lágyszájpad azon része felfelé mozdul el) ...

A gyógytorna célja:
- Az ízületek funkcióinak megtartása
- Az izom~ megakadályozása
- A terhelési viszonyok rendezése, az ízületek tehermentesítése
- A deformitások, a mozgáskorlátozottság megakadályozása ...

- fogyás, elsősorban az izomzat, ezen belül is főleg a végtagizomzat ~a
- a szőrzet megritkulása, férfiakon a mell megnagyobbodása.
További felvilágosításért forduljon Egészségügyi Szakemberhez ...

Korai kezeléssel kevés szövődmény - szívelégtelenség, a gerincvelői idegrostok ~a és gyomorrák - fordul elő.
Mikor forduljunk orvoshoz?
Azonnal, amint a leírt tünetek kialakulnak.
Mit tesz az orvos?

Ínygyulladás ", Fogágy-gyulladás ", Lövészárok betegség ", Íny~ "
116. FEJEZET - Temporomandibuláris rendellenességek
117. FEJEZET - Sürgősségi fogászati problémák ...

A menopauzát követően, a klimax idején csökken az ösztrogénszint, amely gyakran eredményezi a hüvely nyálkahártyájának ~át és gyulladását.
A hüvelygyulladást elősegítő tényezők
A hüvelygyulladás kialakulásában a következő tényezők játszhatnak fontos szerepet: ...

A rotátor köpeny degeneráció mértéke az izom atrófiájával (~ával) és az izom zsíros infiltrációjával (beszűrődésével) hozható összefüggésbe.

Acrodermatitis chronica atrophicans: végtagi bőr~
Erythema migrans: Lyme-folt
Introduction Switch to english ...

Só és vízháztartás felborulása, kiszáradás és shock
Kóros soványság és ~
Alapfogalmak, Csecsemő, Emésztőrendszer, Táplálkozás zavarai
Hasonló bejegyzések ...

Tartós sárgatesthormon-kezelést is használnak, amely a terhességnek megfelelő hormonális állapotot idéz elő a méhnyálkahártya-szigetek következményes ~ával.
Szabad-e endometriózis esetén hormonális fogamzásgátló gyógyszert szedni?

Később izom~ is fellép, a beteg lábai pipaszár vékonyak lesznek és esetleg fájdalmas izommerevedések, ínzsugorodások is kialakulnak.

- Máshová nem osztályozott kóros klinikai tünetek, leletek
- Ascites ( hasüregi szabad folyadék megjelenése )
- Cachexia ( ~ )
- Exitus lethalis ( elhalálozás) ...

Az elsődleges élettani jelenség a peteérési folyamat regressziója, amely együtt jár a sárgatesthormon és az ösztrogén hormon termelődésének a csökkenésével, aminek következtében a petefészkek fokozatos ~nak indulnak.
további részletek »
Éreredetű daganatok (haemangiomák) ...

A bőrre vonatkozó mellékhatásai - a bőr elvékonyodása, ~a, értágulatok kialakulása, a bőr felülfertőződése - mellett mivel a csecsemő vékony bőréről könnyen felszívódhat általános tünetek is jelentkezhetnek, a védekezőrendszer csökkenése miatt.

A hüvely savas kémhatásának felborulása a kórokozók (baktériumok, vírusok, gombák, paraziták) elszaporodásához vezethet. A gyulladás tovább terjedhet a belső nemi szervekre, a hashártyára is. Változókorban a hüvelyfal ~a is okozhatja.
Kit érint leginkább?

Fogbetegségek: fogszuvasodás, fogíny~, fogínyvérzés és a szabálytalan fogsor.
Fertőző betegségek iránti fogékonyság: ami a gyakran visszatérő légzőszervi gyulladásokban és hurutokban, valamin hólyaghurutban és vesemedence gyulladásban nyilvánul meg.

Később a tüsző ~ával relatív ösztrogénhiány alakul ki, és úgynevezett spotting formájában a méhnyálkahártya részleteiben, hosszabb idő alatt válik le.

Már említettük, hogy a nyálkahártya ~a kialakulhat egyszerűen a korral, de a daganatos betegség miatti irradiáció, vagy ritkán a nyálkahártyákat érintő Sjögren szindróma is okozhatja.

Ez a fajta rágás fokozza a nyállal való összekeveredést, erősen masszírozza a fogínyt, így a gyerekek erős, egészséges fogazatának kifejlődését segíti elő. Tisztítja a fogakat, gátolja a fogíny~ kialakulását és az esetlegesen előforduló fogínyvérzések is abbamaradnak.

kép gyakran hasonlít arra, amit az arteria centralis retinae elzáródásakor lehet látni: kiterjedten duzzadt, fehér retina, cseresznyepiros folt a maculán. A jelentős látásromlás ellenére azonban teljesen normális is lehet a funduskép. A következő hónapokban a retina és a nervus opticus ~a ...

A gyomor bizonyos kóros folyamatai következtében nagyobb valószínűséggel lép fel, mint egészséges gyomor esetén. Például a gyomornyálkahártya-~ához vezető gyulladásos állapot esetén gyakrabban alakul ki gyomorrák, mint az egészséges gyomorban.

- egyes gyógyszerek (pl. antibiotikumok) tartós szedése
- bizonyos betegségek: cukorbetegség, kóros elhízás
- hormonális okok: terhesség, idős korban a hüvelyhám ~a.
Az uszodák vize sokkal kevésbé okolható, mint azt gondolnánk (csak a fertőzések kb. 1%-ában vétkes!) ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Izomsorvadás, Hasmenés, Daganat, Immunrendszer, Vitaminok?

◄ Sokkos állapot   Spanyolnátha ►
 
RSS Mobile