Kezdőlap (Sokk)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Sokk


 

Sokk

Betegségek  Sokízületi gyulladás  Sokkos állapot
2014.04.24

Sokk
Lelki megrázkódtatás: idegsokk, áramütéssel kiváltott epilepsziás roham elmebetegségek kezelésére: elektrosokk.
A francia choc átvétele a choquer (megráz) ige nyomán, ennek eredetéről lásd sokíroz.


A sokk kezelése
A sokkos beteget fektessük hanyatt, s lábait emeljük magasra.
Szorosabb ruhadarabjait lazítsuk meg, és takarjuk be melegen.

Toxikus sokk szindróma
Toxikus sokk szindróma - okok és következmények

A toxikus sokk szindróma szerencsére nagyon ritka kórkép, de nagyon súlyos, akár halállal is végződhet. Ezért kell ismerni és tudni, mi okozza.

A sokk egy klinikopatológiai tünetegyüttes, mely leginkább a létfontosságú szervek hypoperfúziójával, gyenge, szapora pulzussal, alacsony vérnyomással jellemezhető. Számos formája vezet halálhoz.

A toxikus sokk-szindrómát kezdetben a tampon alkalmazásával hozták összefüggésbe.

Anafilaxiás sokk
Mi az az anafilaxia?
Az anafilaxia az allergia legsúlyosabb tünet együttese, életveszélyes klinikai állapotot jelent.

Anafilaxiás sokk
Betegségek - tünetek és kezelések
Ritka esetben az allergia veszélyessé válhat, amit anafilaxiás sokknak nevezünk. Az anafilaxiás sokk nagyon súlyos lehet és gyorsan terjed.

Allergia - Bőrkiütés, odéma, sokk
Olvasva: 2406
Az orvos gyakran teszi fel betegének a következő kérdések valamelyikét: 'Érzékeny-e valamilyen gyógyszerre? Gyógyszerallergiáról tud-e? Kapott-e valaha valamilyen gyógyszertől kiütést?' ...

A legsúlyosabb allergiás reakció az anafilaxiás sokk, mely egy egyszerre több szervrendszert érintő probléma. Azonnali kezelés nélkül perceken belül halált okozhat.

Sokk: életveszélyes állapot. Kiválthatja: erős vérzés következtében kialakuló nagyfokú folyadékvesztés., nagyfokú fájdalom, lelki trauma.
A sérült nem veszíti el az eszméletét. Légzés, szívműködés, tiszta tudat. Térben és időben orientált.

sokk - shock
sok magzatvíz - hydramnios, polyhydramnios, (bővebben)
solaris - nappal kapcsolatos, solar
solid - szolid, tömör, solidus, solid ...

A sokk életveszélyesen alacsony vérnyomással járó állapot.
Az Egyesült Államokban a kórházi sürgősségi osztályok több mint egymillió sokkos esetet jelentenek évente.

A sokk definíciószerűen a keringés heveny zavara, elégtelen szöveti keringéssel, amely azután a sejtek általános oxigénhiányához vezet. A sokk ellátása azonnali orvosi beavatkozást igényel!
Milyen okai lehetnek?

SOKK
I. A KARDIÁLIS DEKOMPENZÁCIÓ
Alapjelensége: a szív vénás kínálatot nem tud továbbítani, ennek következményei: ...

Sokk-hullámok és csontvelőt tartalmazó infúzió jelenthet reményt a szívelégtelenségben szenvedők számára - olvasható a Journal of the American Medical Association áprilisi számában.
Tovább... »
A koronavírus elleni gyógyszert hatékony lehet ...

Sokk (sápadtság, hideg veríték, nyirkos bőr, gyors légzés és pulzus, álmosság, eszméletvesztés).
Mérgezés a bőrméregtől.
Mit tehet Ön kígyóharapás/kígyómarás esetén ...

shock/sokk
1. állapot, amelyben a szervezet sejtjei az elégtelen keringés miatt kevesebb oxigénhez jutnak. Gyakran súlyos vérzés, vagy vérmérgezés következtében alakul ki. 2.

toxikus sokk szindróma (TSS)
A S. aureus PTSA-i
Toxikus shock szindróma toxin (TSST-1)
Staphylococcus enterotoxin (SE) ...

Septicus sokk
Acut vesekárosodás
Nephrotoxinok: alkoholisták fagyálló folyadék okozta mérgezése, nephrotoxicus gyógyszerek ...

ICD csak sokk lehetőségével
ICD-B
ICD bradikardiás ritmus-szabályozás és sokk lehetősége is ...

Szeptikus sokk
Szeptikus sokk estében a szepszishez alacsony vérnyomás is társul, így a páciens nem, vagy nagyon nehezen reagál a kezelésre, ami többszervi elégtelenséghez vezet.

Kardiogén sokk : A szív károsodott működése folytán kialakuló keringés-összeomlás.

(másnéven: sokk)
A shock fogalmát sokkal gyakrabban, és teljesen eltérő módon használják a hétköznapi életben, mint az orvosi gyakorlatban.

Érzelmi sokk előzi meg a daganatot
A gyógyításban az utóbbi évtizedben érezhetően szükség lenne a paradigmaváltásra. Meglevő szemléletünk nem koherens, a polaritás erőteljesen jelen van, sok betegségre nem tudunk értelmes magyarázatot adni.

A szeptikus sokk olyan állapot, melyben a szepszis következményeként a vérnyomás életveszélyesen alacsony szintre süllyed. Szeptikus sokk leginkább újszülötteket,n 50 éven felülieket, és olyan betegeket fenyeget, akiknek az immunrendszere károsodott.

Anafilaxiás sokk (anafilaxia, allergia, nehézlégzés)
A Kálmosgyökér használható epilepszia, sokkos állapotok, kóma, emlékezetvesztés, hisztéria esetén. Segíti a (prána), szellemi életerő áramlását.

Anafilaxiás sokk
Külső hatásra (allergén) hirtelen kialakuló testszerte jelentkező értágulat, melynek következtében a vérnyomás csökken, így a szív képtelen biztosítani a szövetek ellátásához szükséges perfúziót fenntartani. A tünetek a következők: ...

Allergiás sokk
... Az allergiás sokk életveszélyes állapot. Allergiás sokkban a szervezet annyira túlzásba viszi az allergén elleni védekezést, hogy összeomlik a légzés, összeomli...
Allergiavizsgálat gyerekeknek és felnőtteknek ...

Az anafilaxiás sokk olyan veszélyes, generalizált allergiás roham, mely végzetes kimenetelű is lehet. Ritka, életveszélyes tünetegyüttes, amelynek során az allergénre adott kóros válasz a szervezet egészére kiterjed.

ANAFILAXIÁS SOKK (ANAPHYLAXIÁS SHOCK)
Meghatározása:
Az anafilaxia ritka, életet veszélyeztető tünetegyüttes, ahol az allegénre adott kóros válasz a szervezet egészére kiterjed.

A traumatikus krízis általában négy szakaszban zajlik (Katschnig és Konieczna, 1986, idézi Cullberget): Az első a sokk állapota, amikor a bajba jutott mellett kell állni és támogatást kell nyújtani.

Kardioverziós sokk
Nagyon gyors, de még ritmusos szívműködés esetén az EKG egy meghatározott pillanatában a készülék egy erősebb impulzust ad le.

Súlyosan megégett egy kislány a szoláriumban Egerek harapdáltak össze egy idős beteget Mumifikálódott holttesttel éltek együtt A beteg bőrét is átfúrta a világ legnagyobb csontdaganata Teát főzött a kiérkező rendőrnek, miután főbe lőtték Sokk a ...

Különleges tulajdonságuk, hogy képesek felismerni a hő-sokk fehérjéket, s feltehetően szerepet játszanak a mycobaktériumok elleni immunválaszban.

Először a sokk, az elutasítás - Ez nem lehet! Ez nem történhet meg velem! Ez biztos csak egy rémálom!
A tárgyalási kísérlet fázisa - De ha betartom a diétát, akkor ugye meggyógyulok?
Ezután következik a depresszió - Ezt nem tudom végigcsinálni! ...

A baktériumok az oxigén szegény környezetben toxinokat (mérgeket) termelnek, aminek következtében sokk, vörösvértest szétesés, és izomelhalás alakul ki. Gyermekágyban súlyos fertőzést okozhatnak.
A betegség oka: ...

Az allergia az esetek túlnyomó részében nem halálos betegség, ám minden életkorban előfordulhat, hogy az allergiás reakció úgynevezett anafilaxiás sokk formájában jelentkezik.

Ezt a technológiát eredetileg az auszkultációs módszer egyik alternatívájaként kívánták alkalmazni az intenzív betegfelügyeletnél, ahol a pácienseknek nincsenek Korotkov hangjaik (általában hypotensióban, amit sokk, illetve eros vérveszteség okoz).

Az első 1/2-3 óra a metabolikus sokk stádiuma. Ekkor zajlik a hámsejtek és egyéb szövetek elhalása. Az első hét a gyulladásos folyamat megindulásáról és a hám újraképződéséről szól.

szív eredetű keringés összeomlás, a kardiogén sokk. Ilyenkor a vérnyomás jelentősen csökken, a szív nem tudja fenntartani a keringést, és az egyes szervek vérellátása elégtelen.

A betegség erőteljes érzelmi sokk következménye, amely olyan emberhez köthető, akit nagyon szerettünk, olyasvalamihez, amitől korábban nagyon szenvedtünk, esetleg valakire, valamire utal, akivel, amivel szemben még mindig gyűlöletet, haragot, ...

Az anaphylaxia vagy anaphylaxiás sokk egy súlyos, gyakran életet veszélyeztető viharos zajlású allergiás reakció, mely azonnali (orvosi) beavatkozást igényel. Az allergénre adott válasz bekövetkezhet perceken belül, de néha akár csak egy óra múlva.

Úgynevezett vese előtti (prerenális) ok az elégtelen vérellátás, ami balesetet követő vérvesztés, vagy szívelégtelenség, esetleg súlyosan alacsony vérnyomás (sokk), vagy májelégtelenség miatt alakulhat ki.

Az volt az elmélete, hogy a vagdosással járó sokk túlságosan igénybe veszi a katonák szervezetét, és rontja a túlélési esélyeiket. (A sokkot a szaknyelv nem arra használja, amire a média és a köznyelv.

Szinte az összes tejallergiás megtapasztalja a fenti tünetek valamelyikét vagy mindet, de akadnak olyanok is, akiknél a reakció extrém méreteket is ölthet, úgynevezett anafilaxiás sokk áll be.

A modern felfogás szerint a szepszis egy infekcióra adott szervezeti válaszreakció; ennek progressziója során - amennyiben a mediátorok közvetítette folyamat szabályozatlanná válik - többszervi diszfunkció és végső stádiumként sokk alakulhat ki.

Amikor diagnosztizálják a betegséget, jön az első sokk. A második akkor, amikor a diabéteszes rádöbben, hogy ebből nem lehet kigyógyulni, a diéta, az életmódváltás, a gyógyszerek -
1-es típusú betegnél az inzulinbeadások - elkísérik élete végéig.

* A vérkeringés összeomlása (sokk)
következőelőző
Portálunk oldalai megfelelnek az egészségügyi információk megbízhatóságát és hitelességét garantáló HONcode előírásainak. Ezt:
itt ellenőrizheti.

Elektromos cardioverzó - Ezt a típusú beavatkozást altatásban végzik. A beteg szívét a mellkasára helyezett defibrillátoron keresztül elektromos sokk éri.

Az orvosok által feltételezett hatások között szerepel a terhes anya valamely vírusos betegsége, az anyát érő károsító tényezők - például sugárhatás, pszichés sokk -, bizonyos gyógyszerek (epilepszia ellen használt gyógyszer), génkárosodások, ...

A ritmuszavar egyik súlyos tünete lehet a szív eredetű keringés-összeomlás (sokk), keringés leállás. Artériás elzáródások (embóliák) is utalhatnak ritmuszavarra, elsősorban ún. pitvarfibrillációra.

Melyek a lehetséges szövődményei?

191. FEJEZET - Bakteriémia, szepszis és szeptikus sokk
Bakteriémia és szepszis ", Szeptikus sokk "
192. FEJEZET - Antibiotikumok ...

A fekélyes vastagbélgyulladás súlyos szövődménye lehet a vastagbél kóros kitágulása, leállhat a bélműködés, vagy akár vérmérgezés által okozott sokk és bélátfúródás is felléphet.

52 éves nő, légzési elégtelenség, septikus sokk.
M.k. tüdőfélben durva, diffúz intersticiális oedemának megfelelő, felhőszerű csökkent transzparencia, a basalis segmentumokban egyenetlen atelectasiával és bronchogrammal.

A lappangási idő 3-6 napja után láz, fejfájás, hasi fájdalom és hányás jelentkezik. Átmeneti javulás után sokk és vérzés léphet fel, továbbá vese- és májelégtelenségre utaló tünetekre is lehet számítani.

Négy anyából három nem tudja, mi a teendő, ha gyermekénél súlyos allergiás reakció lépne fel darázscsípést követően. Az anyák 76 százaléka nem ismeri az anafilaxiás sokk esetére érvényes elsősegélynyújtási szabályokat, ...

Hasi görcsök is előfordulhatnak. Nagyon súlyos esetben a vérnyomás zuhanni kezd, eszméletvesztés, keringési sokk alakul ki.
- Mi a teendő ilyenkor?

További előnye, hogy műtét alatt stabil marad a vérkeringés, így elkerülhető a műtét alatti sokk, illetve a vérzési rendellenesség.

állapota, és az is, hogy a beteg milyen társbetegségekben szenved. Már kisebb mértékű szívizom-károsodás esetén is szívelégtelenség alakulhat ki, ám ha a szívizomszövet több mint fele elpusztul, a keringés összeomolhat, és ún. kardiogén sokk jöhet ...

A gyakori hányás, erős hasmenés miatt hirtelen exicosis alakulhat ki, elektrolitzavar miatt sokk állapotába kerülhetnek az érintettek.

Lásd még: Lásd még: Szindróma, Daganat, Fekély, Fertőző betegség, Inkontinencia

Betegségek  Sokízületi gyulladás  Sokkos állapot
2014.04.24

 
RSS Mobile