Kezdőlap (SARS)

 Betegségek 

  » »
 
   

SARS

Betegségek  Sarjdaganat  Sav-bázis egyensúly

SARS
1. György Ossian, norvég zoologus, szül. 1837. A kristianiai egyetemen a zoologia tanára. Főleg a rákfélék s más alsóbb rendü állatok tanulmányozásával foglalkozott. - 2. S. Mihály, norvég zoologus, az előbbeninek atyja, szül. Bergenben 1805.


Amit a SARS-ról tudni lehet /Az atípusos tüdőgyulladás/
1 . oldal
Mikor kezdődött? - Milyen a megbetegedési arány? - Melyek a jellemző tünetei? - Hogyan ellenőrzik az utasokat?

SARS: Severe Acute Respiratory Syndrome
Kórakozó: Coronavírus familia eddig nem ismert tagja székletben, vizeletben szobahőmérsékleten 1-2 napig él. (2 típushoz áll közelebb vagy együtt alakultak ki a fejlődésük során).

SARS
Elterjedtség
A járvány kiinduló pontja Dél-Kína volt, de számos európai és amerikai országba behurcolták. Ebben a járványban 8000-nél több fertőzés fordult elő, és a betegek körülbelül 10%-a halt meg.

SARS
Már a járvány évében, 2003-ban sikerült azonosítani a betegség kórokozóját, egy ún. koronavírust. A munka példátlan nemzetközi összefogással zajlott, amelyben tíz ország 13 laboratóriuma vett részt.

SARS-A, azaz atipikus tüdőgyulladás
Április elsején Kínában, ahol az A típusú tüdőgyulladással már 1190 beteget regisztráltak, újabb 9 halálos áldozatot követelt a járvány, amely már az egész világra kirterjedt, ...

SARS (atípusos tüdőgyulladás)
2003. március 12-én vált ismertté a világ számára, hogy egy vírus által okozott járvány van kibontakozóban Délkelet- Ázsiában.
A fertőzés veszélyének azok vannak kitéve, akik a járvány által érintett területekre utaznak, ...

A SARS, a madárinfluenza és a HIV megjelenése bebizonyította, hogy a fertőző betegségek nem ismernek határokat, és terjedésüket már nem kilométerekben, hanem órákban kell számolni.

Az SARS a WHO jelenlegi ismeretei szerint Kína déli, tengerparti részéről, a 60 millió lakosú Guangdong tartományból indult el világméretű útjára, itt élt ugyanis az a 64 éves egyetemi professzor, aki Hongkongba hurcolta a betegséget, ...

Senki sem számolt a HIV, Nipah, SARS, H1N1, satöbbi vírusok megjelenésével és mi ki tudja hány potenciálisan veszélyes vírustörzs rejtőzködik a megfelelő alkalomra várva, hogy egy világméretű katasztrófát okozzon.

A közelmúlt világjárványai - a SARS (atípusos tüdőgyulladás) és a H1N1 (madárinfluenza) - azonban jól mutatják, hogy ez a szemlélet a XXI. században túlhaladott.

Az idei influenzavírus az Amerikai Egyesült Államokban ebben az évben előreláthatólag jóval több időst és 2 éven aluli gyermeket fog megölni (40-50 000 halottat jeleztek előre) mint tavaly a SARS vírus, ...

Végzetes járvány: a SARS
Tájékoztatásunkban azokra a legizgatóbb kérdéseikre szeretnék választ adni, amelyekről naponta minden...
1 2 ...

Újabb fertőző ágensek. A madárinfluenza vírus, az ún. súlyos akut respiratórikus szindróma (SARS) vírusok komoly, bizonyos esetekben halálos kimenetelű tüdőgyulladást okoztak még egyébként egészséges emberekben is.

A súlyos, heveny légzőszervi tünetegyüttest - severe acute respiratory syndrome, SARS - mint járványos, légzési elégtelenséget, halált okozó, újonnan megjelent fertőző betegséget csak egy hónapja ismerték fel.

súlyos akut respiratórikus szindróma (SARS) vírusok komoly, bizonyos esetekben halálos kimenetelű tüdőgyulladást okoztak, még egyébként egészséges emberekben is.
Allergének.

Lásd még: Lásd még: Járvány, Influenza, Tüdőgyulladás, Köhögés, Fertőző betegség

Betegségek  Sarjdaganat  Sav-bázis egyensúly

 
RSS Mobile