Kezdőlap (Rüh)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Rüh

Betegségek  Ruhatetvesség  Rühesség

Rüh-csomó
Post scabetic nodules, Scabies
vissza a bőrgyógyászati témák oldalra
vissza a bőrgyógyászati szakoldalra ...


Rüh atkafertőzés tünetei:
A rühösség legjellemzőbb tünete az erős viszketés, amely éjszaka a legkínzóbb. Az atka járatai hullámos vonalként jelennek meg, körülbelül 10 mm hosszúak, néha apró göbbel a végükön.

rüh
A rüh viszkető bőrbetegség, melyet egy atka, a Sarcoptes scabiei - magyarul rühatka - okoz. Leginkább testi kontaktussal terjed. Enyhébb esetben akár gyakorlott bőrgyógyásznak sem könnyű kimondania a diagnózist.
Tartalomjegyzék Hozzá szeretnék szólni ...

Rüh
rühösség (scabies, gale), erős viszketéssel járó igen közönséges és ártatlan ragadós bőrbetegség, melyet egy az atkák családjához tartozó élősdi állat, a rühatka (l. Atkafélék) okoz.

RÜH
A rühösség (scabies) atkafertőzés, mely apró, vörös kiütéssel, és igen erős viszketéssel jár. Okozója a Sarcoptes scabiei nevű atka.

~ fészkek
A ~ egyik jellegzetes megjelenési formája a bőrben lévő apró üregek. Ezek között a járatok általában szürkés-fehér vagy bőr színűek. Ezek akkor keletkeznek, amikor a nőstény rühatka alagutat ás a bőr felszíne alatt.

~ és rovarcsípés:
A rühatkák a felhámba hosszú járatokat fúrnak, amelyeket az általuk megtámadott testrészeken -többnyire a kezünkön- sötét vonalak jeleznek.
Ez a viszketés csaknem elviselhetetlen.

~
Jó napot! Gyógyszertárban kapható kenőcsöt vagy más vény nélküli szert használhatunk ~esség ellen? Vagy mindenképp orvoshoz kell fordulni?
Kérdező: eniko008 Válaszok száma: 3 db Utolsó válasz: IdealMed Orvos-Esztétikai Centrum és Fitnesz Klub 2013-03-20 15:10:17 ...

A ~ gyógykezelésében a legelső feladat természetesen az atkák és petéik megsemmisítése. A ~esség gyógyszertárban kapható chlor-ciclohexan tartalmú emulzió vagy zselé, ill. benzil-benzoát oldattal (Linimentum scabicidum) megszüntethető.

A ~ egy rendkívül fertőző bőrbetegség, ami a beteg bőrének érintésével terjed. Tudd meg, hogyan óvd meg gyermekedet a rühtől.
Betegségek - tünetek és kezelések
A szájpenész ...

Bolha, Tetű ~
Speciális Betegségek
Allergia Antibiotikum, Antibakteriális szerek Csuklás Diszlexia Dohányzásról leszokás Fagyás, ...

Milyen betegség a ~ ?
A rühakta szabad szemmel szinte láthatatlan apró élősködő, mely a bőr legfelső hámrétegében járatokat fúr. Naponta 5 mm-t képes haladni, életideje 1-2 hónap. A nőstények petéiből kb. 1 hét alatt kelnek ki az utódok.

Ez kizárja az olyan elváltozásokat, mint a ~ és a lapostetű, de vonatkozik a tünet nélküli, vagy a tünet megjelenése előtti fertőzésekre. Minthogy a jelen kurzus főleg a fertőzések, vagyis a betegségek tüneteivel és lehetséges következményeivel foglalkozik, itt az STD-kről beszélünk.

Ugyanis a klasszikus nemi betegségeken - a lueszen, a go­norrhoeán (kankó, tripper) és a trópusokon előforduló ulcus molle, lympho­granuloma venereum, granuloma inguinale kórokon - kívül számos más bak­térium, vírus, protozoon és ektoparazita (tetű, ~), valamint gombafajta is idesorolható.

Erős viszketéssel járó bőrbetegség: a parazitafertőzés (~, atka, tetvesség), a rovarcsípés, a méhcsípés, az atópiás ekcéma, az allergiás és a kontakt ekcéma (dermatitisz). Ezek általában kiütéssel is együtt járnak.

A bőr gondos vizsgálata a ~ és más bőrbetegségek kimutatása végett, mérjük fel a vérszegénységet
a fogak állapota
a nyirokcsomók, a máj és a lép tapintása ...

Száraz leveleiből 5-10 arányban 500 vízre készült főzet elhanyagolt bőrkiütés, vérbaj, a lágyékmirigyek duzzadtságánál, sömör és ~ esetében gyógyszer.

időkben a papírzsebkendőre cseppentve gyakran kell szagolgatni, különösön emberekkel zsúfolt helyiségekben, kiütések is kezelhetők vele, levegő fertőtlenítésére párologtatva, az illatlámpásba cseppentve, mandulagyulladás esetén gargalizálva, rovarok ellen (tetű, moly, hangya, szúnyog űző), ~ ellen ...

a Tököli fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében végzett vizsgálata elképesztő higiéniás körülményekről számol be. Mint írják, "a legsúlyosabb probléma, amivel találkoztunk, a gennyesedéssel (pyoderma) járó és maradandó nyomot hagyó (foltok, dudorok) bőrbetegség vagy bőrbetegségek (~, ...

Scabicidum = ~ ellenes szer
Contratussicum = köhögéscsillapító
Expectorans = köptető
Diureticum = vizelethajtó
Carminativum = szélhajtó
Laxativum = hashajtó
Purgativum = hashajtó
Nephrolyticum = vesekőoldó
Stomachicum = étvágyjavító
Digestivum = emésztést elősegítő ...

- Bakteriális fertőzés, mely a köröm elváltozásához vezethet, nagyon vastag körmöt eredményezve.
Darier betegség - Örökletes bőrbetegség, mely során a bőr lassan megkeményedik.
Linchen planus - Szokatlan, ismétlődő bőrbetegség, viszkető, fényes, lila foltokat eredményezve a bőrön.
A ~ ritka és ...

Külsőleg fertőzésgátló, sebgyógyító, reumaellenes hatású; bőrbántalmak, fekélyek, kelések, fehérfolyás, fog- és szájproblémák, általános gyengeség, reuma, köszvény, izületi gyulladás, hajhullás, influenza, hörghurut, orrmelléküreg-gyulladás, tetű, ~, rovarcsípés, kígyómarás kezelésére használják.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Bőrbetegség, Kiütés, Ekcéma, Bőrelváltozás, Nyirokcsomó?

◄ Ruhatetvesség   Rühesség ►
 
RSS Mobile