Kezdőlap (Reuma)

 Betegségek 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Betegségek » Reuma


 

Reuma

Betegségek  Rett szindróma  Reumás láz

Reuma
A 'reuma' betegség egész sor betegséget takar, melyeknél a fájdalomhoz ízületi, izom, ín és kötőszöveti gyulladás tünetei társulhatnak.


Reumatikus fájdalmak
Olvasva: 790
Reuma: gyűjtőfogalom. Reumás betegség alatt az összes fájdalmas, gyulladásos ízületi betegséget értjük. E betegségek, melyek igen változatos képet mutatnak, főleg a csontok közti ízületet károsítják.

Reuma
Aki reumában szenved, valójában más egyéb betegségektől szenved, mely lehet a reumás ízületi gyulladástól, a fibromyalgián át, egészen a lumbágóig bármi.

Reumatikus Betegségek
A reumatikus betegségek az ízületek és kötőszövetek egészségi problémáit jelentik. Ez legalább 200 különféle kóros állapot gyűjtőneve.
Reumatikus Betegségek ...

Reumatológusnál
Reumatológus orvos várószobájában ülnek a betegek. Egyszer csak szólítják a következőt. Nagy nehezen feláll egy idősebb úr, és kétrét görnyedve betámolyog az orvoshoz. Tíz perc múlva egyenes derékkal jön ki.

Reuma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
A reumás betegség fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben, az izmokban, az inakban, a háton vagy a nyakban.

Reuma
Diagnózis: Általában a kezek és lábak izületein jelentkező gyulladás, amely miatt az izületek különböző részei - porcok, csont-, illetve ínszalagok - károsodnak. Háromszor gyakoribb nőknél, mint férfiaknál! A betegség pontos oka nem ismert.

Reumatoid artritisz vs. arterioszklerózis
Friss kutatások szerint a reumatoid artritisz során jelentkező krónikus gyulladás nem csak az ízületeket károsítja.
Forrás: American College of Rheumatology , Atlanta ...

Reumatológia
A mozgásszervi betegségekkel - olyan kórképek, amelyek az ízületekkel, illetve az azokat mozgató apparátussal (izmok, ízületeket alkotó csontok, porcok stb.) kapcsolatosak - foglalkozó tudományág.

Reuma
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
Fájdalmak az izmokban, ízületekben, inakban, idegekben, kötőszövetben.

Reumatológiai megbegetedések
Sjögren-szindróma, Reumatoid arthritis, Álköszvény, ...
Sebészet ...

Reumatoid artritisz - újabb adatok és tények

Címkék: reuma, RA, ízületi gyulladás, artritisz, progresszió, munkaképtelenség, rokkantság, biológiai terápia ...

Reumatoid artritisz
A reumatoid artritisz ízületi gyulladás, melyben bizonyos ízületek, rendszerint a kezeken és a lábakon, begyulladnak, duzzanatot, fájdalmat és gyakran az ízület pusztulását okozva.

A reuma első jelei - már a gyerekeknél is lehetséges
Tévhit, hogy a reuma az idősek betegsége - mondta az InfoRádióban az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézet főigazgató főorvosa, aki beszélt arról is, ...

A reuma sokféle lehetséges oka miatt nem létezik olyan speciális gyógyszer, amely minden formáját gyógyíthatja. Bár nehéz, tudomásul kell venni, hogy a mozgásszervi betegségek túlnyomó többsége krónikus és évekre, évtizedekre elnyúlik.

A reumatológiai betegségekről röviden
Azoknak a mozgásszervi panaszoknak a nagy része, melyek miatt a betegek orvoshoz fordulnak, döntő hányadukban az ízületeken kívüli részek, szalagok, inak, izmok megterheléséből ered, nem mindig valódi, ...

Reuma- és köszvénytea a házi patikában
Nem igazán jó megoldás az, hogy hosszas próbálgatások során mindenki maga keresgélje meg a neki megfelelő teát, bár szívem szerint ezt javasolnám, ...

reuma
Izületekben támadó fájdalmas, gyulladásos betegség, csúz.
Latin orvosi szakszó (rheuma), forrása a görög rheuma (folyás, áramlás) a rheó (folyik) igéből, ...

Reumaszerű izületi gyulladás
Első jele lehet a kézujjak utolsó perceinek merevsége, fájdalmas duzzanata. A fájdalom miatt a beteg képtelen használni ujjait, melyeken az izomzat elvékonyodhat, sorvadhat.

reumatológia
Cikkajánló
10 dolog, ami miatt csontjainak segítségre lehet szüksége!
Kalcium - a sokoldalú elem
A csont életére ható hormonok ...

A reumatoid arthritis leggyakrabban a kis, de a nagyízületeket is érintő szimmetrikus, előrehaladó gyulladással és következményes ízület- és lágyrész-pusztulással járó kórkép.

Húgysavas kórhajlam és makacs reuma, a végtagokban fellépő szaggatás esetében (ilyenkor fürdő alakjában). Vesekő és vesehomok képződésre hajlamos egyéneknek ajánlják, elsősorban, mint megelőzőt. Inulával és amikával együtt fehérfolyást csökkentő.

Főoldal Természetgyógyász ABC Reumatikus gyulladás
Reumatikus gyulladás
leírás tünetek étkezés mozgás ...

Reumatikus fájdalmak kezelése kezelése
A népesség 60 %-a valamilyen ízületi, vagy gerinctáji fájdalomra panaszkodik. Leggyakrabban érintett a derék és a nyaki szakasz, váll és térdízület.

Reumatoid artritisz
A reumatoid artritisz ( rövidítve: RA ), régebbi nevén krónikus prog­resszív poliartritisz ( rövidítve: PCP ) sok izület gyulladását jelenti.

Reumathoid arthritis
Sokan ezt a betegséget hívják 'valódi reumának', melynek kiváltó okát pontosan nem ismerjük, valószínűleg örökletes tényezők is közrejátszanak kialakulásában.

Reumatoid artritisz kezelése
Lupusz eritematózus (szisztémás)
Étrendi változtatások csökkentik az ízületi panaszokat ...

Reumakezelés
Több mikrotápanyagot és kevesebb gyógyszert!
A táplálkozásnak a reumás betegségekre gyakorolt óriási hatása nem csak a természetgyógyászati irányzatok régi feltételezése, hanem mára tudományosan igazolt tény.

REUMA KEZELÉSE
A reuma kifejezést legelőször a görögök alkalmazták, amely a betegség lefolyására utal. Azt jelenti, hogy a kór vándorló fájdalommal, és gyulladással jár. Közös kórképet feltételeztek róla bármilyen formában jelentkezett.

Reumatoid artritisz (RA)
Az ízületek idült gyulladásos megbetegedése, mely általában fokozatosan kezdődik a csuklóban, a kéz- és lábujj ízületeiben, a bokában, fájdalommal és duzzanattal jár (23. dbra), ...

reumatologia értelmetlen - hát, azért annyira nem
puffadva székelykáposzta - rossz ötlet
plüss gyógyszerész -tudok neked valakit, aki megvarrja ...

Reumatológiai paraneoplasiás szindrómák

Számos malignoma jelentkezhet mozgásszervi kórkép formájában. Paraneoplasiás szindrómák esetén az alapbetegség és a tumor kialakulása összefügg; a daganat eltávolítása után javul a mozgásszervi status.

Reumatoid artritisz (RA)
20-40 év közöttiek betegsége. Noha a betegség okát mindmáig biztosan nem ismerjük - bár sok jel szól amellett, hogy autoimmun eredetű-, gyógyítása és gondozása terén jelentős sikereket könyvelhetünk el.

Lásd még: Lásd még: Szindróma, Cukorbetegség, Daganat, Fekély, Sebészet

Betegségek  Rett szindróma  Reumás láz

 
RSS Mobile