Kezdőlap (Reuma)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Reuma

Betegségek  Rett szindróma  Reumás láz

Reuma
A 'reuma' betegség egész sor betegséget takar, melyeknél a fájdalomhoz ízületi, izom, ín és kötőszöveti gyulladás tünetei társulhatnak. A 'reumára' panaszkodók valójában különféle betegségekben szenvednek, a reumás ízületi gyulladástól a fibromyalgián át a lumbágóig.


Reumatikus fájdalmak
Olvasva: 790
Reuma: gyűjtőfogalom. Reumás betegség alatt az összes fájdalmas, gyulladásos ízületi betegséget értjük. E betegségek, melyek igen változatos képet mutatnak, főleg a csontok közti ízületet károsítják.

Reuma
Aki reumában szenved, valójában más egyéb betegségektől szenved, mely lehet a reumás ízületi gyulladástól, a fibromyalgián át, egészen a lumbágóig bármi. A reuma legfőbb tünetei, az ízületi, ín-, izom- és kötőszöveti gyulladások következtében jelentkező fájdalom.

Reumatikus Betegségek
A reumatikus betegségek az ízületek és kötőszövetek egészségi problémáit jelentik. Ez legalább 200 különféle kóros állapot gyűjtőneve.
Reumatikus Betegségek ...

Reumatológusnál
Reumatológus orvos várószobájában ülnek a betegek. Egyszer csak szólítják a következőt. Nagy nehezen feláll egy idősebb úr, és kétrét görnyedve betámolyog az orvoshoz. Tíz perc múlva egyenes derékkal jön ki. Az egyik beteg felkiált: ...

Reuma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
A reumás betegség fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben, az izmokban, az inakban, a háton vagy a nyakban. Ez eltarthat egy pár napig, vagy több évig, kis kellemetlenséget vagy súlyos rokkantságot okozva.

Reuma
Diagnózis: Általában a kezek és lábak izületein jelentkező gyulladás, amely miatt az izületek különböző részei - porcok, csont-, illetve ínszalagok - károsodnak. Háromszor gyakoribb nőknél, mint férfiaknál! A betegség pontos oka nem ismert.

Reuma
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
Fájdalmak az izmokban, ízületekben, inakban, idegekben, kötőszövetben.

Reumatológiai megbegetedések
Sjögren-szindróma, Reumatoid arthritis, Álköszvény, ...
Sebészet ...

Reuma
A reuma gyűjtőfogalom, az összes fájdalmas, gyulladásos ízületi betegség összegfoglaló neve
A reumás betegségek, melyek főleg a csontok közti ízületeket károsítják, igen változatos képet mutatnak. A reuma gátolja az érintett egyéneket a normális mozgások kivitelezésében.

Reumatoid artritisz - újabb adatok és tények

Címkék: reuma, RA, ízületi gyulladás, artritisz, progresszió, munkaképtelenség, rokkantság, biológiai terápia ...

A reuma első jelei - már a gyerekeknél is lehetséges
Tévhit, hogy a reuma az idősek betegsége - mondta az InfoRádióban az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézet főigazgató főorvosa, aki beszélt arról is, hogy sokaknál már két-hároméves korban jelentkezik a kór.

A reuma sokféle lehetséges oka miatt nem létezik olyan speciális gyógyszer, amely minden formáját gyógyíthatja. Bár nehéz, tudomásul kell venni, hogy a mozgásszervi betegségek túlnyomó többsége krónikus és évekre, évtizedekre elnyúlik.

A reumatológiai betegségekről röviden
Azoknak a mozgásszervi panaszoknak a nagy része, melyek miatt a betegek orvoshoz fordulnak, döntő hányadukban az ízületeken kívüli részek, szalagok, inak, izmok megterheléséből ered, nem mindig valódi, ízületet érintő károsodásról van szó.

Reuma- és köszvénytea a házi patikában
Nem igazán jó megoldás az, hogy hosszas próbálgatások során mindenki maga keresgélje meg a neki megfelelő teát, bár szívem szerint ezt javasolnám, mert éppen reumás (és köszvényes) panaszok esetében alig van olyan tea, ami minden emberre egyformán hat.

reuma
Izületekben támadó fájdalmas, gyulladásos betegség, csúz.
Latin orvosi szakszó (rheuma), forrása a görög rheuma (folyás, áramlás) a rheó (folyik) igéből, a régi felfogás szerint a csúzt a kórokozó nedveknek a szervezetben való ide-oda áramlása okozza. diaré, katarrus, ritmus, rítus.

Reumaszerű izületi gyulladás
Első jele lehet a kézujjak utolsó perceinek merevsége, fájdalmas duzzanata. A fájdalom miatt a beteg képtelen használni ujjait, melyeken az izomzat elvékonyodhat, sorvadhat. Az izületi gyulladás több ízületre is kiterjedhet, amely komoly mozgáskorlátozottságot okozhat.

reumatológia
Cikkajánló
10 dolog, ami miatt csontjainak segítségre lehet szüksége!
Kalcium - a sokoldalú elem
A csont életére ható hormonok ...

A reumatoid arthritis leggyakrabban a kis, de a nagyízületeket is érintő szimmetrikus, előrehaladó gyulladással és következményes ízület- és lágyrész-pusztulással járó kórkép.

Húgysavas kórhajlam és makacs reuma, a végtagokban fellépő szaggatás esetében (ilyenkor fürdő alakjában). Vesekő és vesehomok képződésre hajlamos egyéneknek ajánlják, elsősorban, mint megelőzőt. Inulával és amikával együtt fehérfolyást csökkentő.

Főoldal Természetgyógyász ABC Reumatikus gyulladás
Reumatikus gyulladás
leírás tünetek étkezés mozgás ...

Reumatikus fájdalmak kezelése kezelése
A népesség 60 %-a valamilyen ízületi, vagy gerinctáji fájdalomra panaszkodik. Leggyakrabban érintett a derék és a nyaki szakasz, váll és térdízület.

Reumatoid artritisz
A reumatoid artritisz ( rövidítve: RA ), régebbi nevén krónikus prog­resszív poliartritisz ( rövidítve: PCP ) sok izület gyulladását jelenti.

Reumathoid arthritis
Sokan ezt a betegséget hívják 'valódi reumának', melynek kiváltó okát pontosan nem ismerjük, valószínűleg örökletes tényezők is közrejátszanak kialakulásában. Az autoimmun betegségekhez soroljuk, azaz kifejlődésének hátterében az immunrendszer kóros működése áll.

Reumatoid artritisz kezelése
Lupusz eritematózus (szisztémás)
Étrendi változtatások csökkentik az ízületi panaszokat ...

Reumakezelés
Több mikrotápanyagot és kevesebb gyógyszert!
A táplálkozásnak a reumás betegségekre gyakorolt óriási hatása nem csak a természetgyógyászati irányzatok régi feltételezése, hanem mára tudományosan igazolt tény. A reuma szempontjából az ún. szabad gyökök központi szerepet játszanak.

Reumatoid artritisz (RA)
Az ízületek idült gyulladásos megbetegedése, mely általában fokozatosan kezdődik a csuklóban, a kéz- és lábujj ízületeiben, a bokában, fájdalommal és duzzanattal jár (23. dbra), ami később az ízületek deformitásához vezethet; nemcsak az ízületek, ...

Reumatoid arthritiszről szóló cikksrozatunk második részében a betegséggel együttélő emberé a főszerep. Ezúttal is dr. Ortutay Judit segítségével tájékoztatjuk olvasóinkat! ...

reumatologia értelmetlen - hát, azért annyira nem
puffadva székelykáposzta - rossz ötlet
plüss gyógyszerész -tudok neked valakit, aki megvarrja ...

Reumatológiai paraneoplasiás szindrómák

Számos malignoma jelentkezhet mozgásszervi kórkép formájában. Paraneoplasiás szindrómák esetén az alapbetegség és a tumor kialakulása összefügg; a daganat eltávolítása után javul a mozgásszervi status.

Reumatoid artritisz (RA)
20-40 év közöttiek betegsége. Noha a betegség okát mindmáig biztosan nem ismerjük - bár sok jel szól amellett, hogy autoimmun eredetű-, gyógyítása és gondozása terén jelentős sikereket könyvelhetünk el.

Reumatoid artritisz
Lényege: általában a kezek és lábak ízületeit érintő krónikus gyulladás, amely szimmetrikus is. Degeneratív hatású, tehát az ízületek pusztulnak. Nőkben 2-3-szor gyakoribb, bármely életkorban előfordulhat.

Reuma olaj
Hozzávalók:
árnikatinktúra vagy beléndekolaj,
orbáncfű- vagy levendulaolaj,
citromfű,
borsmenta- vagy ricinusolaj,
rozmaring- vagy kakukkfűolaj, kötés.

-REUMATIKUS ÉS IZÜLETI FÁJDALMAK
Réz katalizálja a szervezetben lévő SOD enzim működését, így enyhíti a fájdalmakat. Az aes angelus rézfásli 5-6 éjszaka után csökkenti a fájdalmat és nagyobb mozgást biztosít az évek óta "beállt" izületeknél.

Areumatoid artritisznevű betegségben a szervezet a saját sejtjeit támadja meg (autoimmun-betegség), és ez gyulladáshoz vezet. A kórkép a betegek 17%-ában érinti a temporomandibularis ízületet. Általában ebben az ízületben alakul ki legutoljára rheumatoid arthritis.

Reumatoid artritisz miatt a beteg fájdalmas ízületét nem használja, ezért az megmerevedik és a hozzá tartozó izmok elvékonyodnak, sorvadnak, ami a mozgás beszűkülésével és fokozott fájdalmával jár.

reumatikus chorea - lasd: Sydenham chorea,
reumatoid artritisz - rheumatoid arthritis, RA, Krónikus gyulladásos artritisz, amely főleg a kezeket és a lábfejet érinti. Az izületek fájnak, merevek és gyengék., arthritis deformans ...

A reumagyógyszerek (ún. nem szteroid gyulladásgátlók) és az aszpirin szedése egyre növekvő tendenciát mutat annak ellenére, hogy az emésztőszervi mellékhatások jelentősek. A betegeknél kb. 14%-ban jelentkeznek kisebb-nagyobb vérzéssel járó tünetek, amelyek endoszkóppal diagnosztizálhatók.

A reumatológiai kórképekhez sorolandó krónikus gyulladás elsősorban a férfiak betegsége. ...

RA, reumatoid artritisz, ízületi gyulladás
A reumatoid artritisz (RA) autoimmun betegség, amely mintegy 1,3 millió amerikait érint. Az ízületi fájdalom és duzzadás mellé a betegek 10 százaléka más testrészeiben vagy szerveiben is jelez panaszokat, mondja dr.

- A reumatológiában milyen típusú betegségeket kezelünk biológiai gyógyszerekkel?

Reumatoid artritisz során a szimpatikus idegrendszer aktivitása megemelkedik az egészségesekéhez képest. Ez a bizonyos szimpatikus predominancia lehet a betegség elsődleges faktora, ami később tejsav felhalmozódáshoz, savas környezet kialakulásához vezet és ez okozhatja az erek károsodását.

Reumatológiai, ideggyógyászati vizsgálat, röntgenfelvétel, szükség esetén mágneses rezonanciás vizsgálat (MRI) tisztázhatja a diagnózist.
Kezelés
A rossz testtartásból eredő nyakpanaszok néhány lazító nyak- és testmozgatás, esetleg reumakenőcsös bedörzsölés után megszűnnek.

Reumatoid arthritis - Biólógiai terápia a betegség kezelésére
Hiábavaló fogyókúrák, sikertelen teherbeesés, vagy hajhullás? A hormonok okozhatják? PCOS ( policisztás ovárium szindróma) - okok és tünetek és kezelés ...

Reumatoid artritisz ", Pszoriázishoz társuló ízületi gyulladás ", A Reiter-szindróma ", Szpondilitisz ankilopoetika "
68. FEJEZET - A kötőszövet autoimmun betegségei ...

Reumatológiai kezelésre nem reagáló makacs mozgásszervi panaszok
Csontfájdalmak, pathologiás törés
Epilepsiás roham, agyi góctünet, fejfájás, hányás ...

Reumatológiai kezelések: fizioterápia, gyógyfürdő-kezelés (balneoterápia)
Gyógytorna
A konzervatív kezelés leghatásosabb módja a gyulladáscsökkentő infúzió sorozat és az ezzel egyidejűleg alkalmazott gyógytorna.

Reumatológiai szakrendelés (dr. Mándó Zsuzsanna)
Általános sebészet és érsebészeti szakrendelés (dr. Szekér Zoltán)
Nőgyógyászati szakrendelés CTG vizsgálattal (dr. Hashmat Ibrahimkhail) ...

Reumatikus panaszok fennállása esetén ajánlott táplálék-kiegészítők fogyasztása, melyek glukozamint (újraépíti a kötőszövetet), kondroitint ('olajozza' az ízületeket), MSN vegyületet (a porcok rugalmasságát biztosítja), kurkumát (fájdalmat és gyulladást csökkent), boswelliát (gyulladáscsökkentő, ...

Reuma és táplálkozás
Ritka, hogy valaki tudja, mi is pontosan a reuma. Arról pedig még kevesebben tudnak, hogy kialakulását okozhatja a helytelen táplálkozás is.
...

Reumatológiában
csillapítja a fájdalmat, csökkenti intenzitását
izületi merevség oldása ...

reuma, immungyengeség, stressz hajlam, kimerültség, keringési zavarok, szívelégtelenség, cukorbetegség, vesekárosodás, allergia, daganatra való hajlam
Vanádium
hal ...

reumatológia
a mogásszervi betegségekkel foglalkozó tudományág.
revakcináció ...

A reumatológiai megbetegedések közé tartozik a Sjögren-szindróma, autoimmun-betegség, az immunrendszer antitestei a szervezet saját sejtjeit támadja meg.

A reuma a leggyakoribb s egyben legköltségesebb népbetegség. E megnevezés ráadásul csupán azon kiterjedt tünetegyüttes gyűjtőfogalma, mely az ízületek és az izom­zat fájdalmas szöveti elváltozásait jellemzi.

A reumatológiai betegségek között két csoportot különböztethetünk meg, a gyulladásos kórképeket és a degeneratív eredetű megbetegedéseket. Jó ideje tudjuk már, hogy a reumás mozgásszervi betegségek bizonyos formáinak kialakulásában és súlyosságában étkezési szokások is szerepet játszhatnak.

A reuma az egyik leggyakoribb pszichoszomatikus megbetegedés, ezért bizonyos esetekben a gyógyszeres kezelést kiegészítő pszichoterápia is segíthet. A pszichoterápia kérdésében is nyugodtan kérjük ki háziorvosunk tanácsát.
Mikor forduljunk orvoshoz?

A reumatológusok a betegség diagnosztizálásakor legalább négyet igyekeznek megtalálni az alábbi ismertetőjelek közül: az izületek reggeli merevsége, mely legalább egy órán át tart, míg teljesen bejáratódnak; egyidejűleg legalább három izületi lágyrész duzzanatos vagy vizenyős; ...

> reumatikus mitralis elégtelenség
mechanikus zavarok
pitvari septumdefectus
cardiomyopathia, myocarditis
pericarditis
szívműtét ...

14 Reumatológia
1400 reumatológia és fizioterápia 1401 reumatológia 1402 fizioterápia (orvosi szakképesítéssel) 1404 menopauza és oszteoporózis rendelés - *sze*
15 Aneszteziológiai és intenzív betegellátás ...

Reumatoid arthritis, tüdőmanifestació, JFL-i üreg. 39 éves nő. A jobb S2/6-ban 3.3x3.2 cm-es képlet, melynek fala szabálytalan és megvastagodott. A benne lévő üreg caudalis felében egy kerekded képlet, mely eléri a pleurát, azon tüskeszerű megvastagodásokat okoz.

Egyéb reumatológiai kórkép
SLE, SSc, juvenilis idiopathiás arthritis, kevert kötőszöveti betegség, idiopathiás vasculitis
Egyéb gyulladásos kórképek ...

Mi is a reuma?
Hazánkban legalább százezren szenvednek gyulladásos és csaknem egy millióan kopásos ízületi betegségben.

Országos Reumatológiai és Fizioterérpiás Intézet Allergológiai és Klinikai Immunológiai Osztály Budapest
TÁPLÁLÉK ALLERGIÁK KEZELÉSE ÉS PREVENCIÓJA A KÖVETKEZŐ ÉVTIZEDBEN
ALLERGIZÁLNAK-E GENETIKAILAG MÓDOSÍTOTT TÁPLÁLÉKAINK? *
NÉKÁM KRISTÓF DR.

Egyes, a reumatológiai megbetegedésekben alkalmazott gyógyszerek súlyos mellékhatást okozhatnak a szemen (például szürkehályog), amelyre az orvosnak gondolnia kell.
Hírlevél
Szavazás ...

Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet
Debrecen
Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum
Reumatológiai és Immunológiai Tanszék ...

Reumatológia
Kézsebészet
A betegség leírása
A könyökízület megerőltetéséből adódó fájdalom, ami a felkarcsont könyökízület alkotásában részt vevő ún. laterális epicondilusánál jelentkezik. Ez gyakorlatilag (test melletti nyújtott kar esetén) a könyök külső oldalának fájdalma, nyomásérzékenysége.

- lágyrész-reumatizmusok (kéz-váll szindróma, tendovaginitisek, bursitisek, periarthropathiák)
A mozgásszervi fájdalmak időbeliségét tekintve megkülönböztetünk akut és idült, az idültön belül perzisztáló és epizodikus fájdalmakat.

Polimialgia reumatika: idöseket érintö betegség, mely izomfájdalommal és izommerevséggel jár
Porc: csont ízületben lévö részét fedi
Pszoriazis: a bör pikkelyszerü hámlással járó betegsége ...

Ha van otthon reumatikus fájdalomra orvos által felírt fájdalomcsillapító (például Diclofenac hatóanyagú), akkor ideiglenesen nagy segítség lehet, mert hatékonyan csökkenti a vesebetegség okozta fájdalmat is, addig, míg orvoshoz nem jut a beteg.

enyhíti a reuma, és ízületi fájdalmakat,
segít visszanyerni szellemi frissességedet,
hatásosan csökkenti a Seborrhoea, hajhullás tüneteit,
növelheti az emlékezőképességet, a figyelem-összpontosítást.

Dr. Hutás Gábor reumatológus szakorvos azt tapasztalja, hogy a mozgásszegény életmódnak, a helytelen táplálkozásnak, a túlsúlynak köszönhetően egyre fiatalabbak jelentkeznek a reumatológián térdfájással, derékfájással, míg korábban döntően a 40-50 év felettieknek voltak ilyen panaszaik.

A marihuána alapú gyógyszereket cseh szakértők szerint egyebek között reuma, HIV-fertőzés, epilepszia, Parkinson-kór és több más betegség gyógyításánál fogják alkalmazni. Ezeket a páciensek ingyen vagy jelképes áron fogják kapni.

Din cauza acestui proces de detoxifiere infarctul de miocard, cancerul sau hemoragia cerebrală, ca staţie finală, este precedat de obezitate, acuze articulare, reumatism, piroză (arsuri de stomac), oboseală cronică, ...

Ha elgyengít a reuma
Számos reumás beteg szenved krónikus kimerültségtől, amely megfosztja őket energiatartalékaiktól, és a leghétköznapibb feladatokat is kihívássá teszi számukra.

dr. Bálint Géza reumatológus
Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Illanitz Elemér szülész-nőgyógyász ...

Az Amerikai Reuma Szövetség orvosai, annak érdekében, hogy az SLE megkülönböztethetővé váljon más betegségektől, felállítottak egy 11 pontos kritériumrendszert, amelyek ha egymással kombináltan vannak jelen, SLE-re utalnak.

Használható megfázás, köhögés, láz, influenza, tüdőpanaszok, testüregi pangások, ízületi gyulladás, reuma, fejfájás, felfúvódás, a szervezet egyensúlyának bármilyen felborulása esetén.

A diagnózist jellemzően reumatológus (26%), háziorvos (24%) , illetve neurológus (16%) állította fel. Az adatokból kitűnik, milyen sok a bizonytalanság és a téves diagnózis. Mindez azt eredményezi, hogy egyre több érintett kénytelen együtt élni a fájdalommal.

Mozgásszervek: Reumatológiai és ortopédiai panaszok, izom- és ínpanaszok, teniszkönyök, vállmerevedés, lumbágó, porckorongsérv (nem műtét helyett!), gerincműtét utáni rehabilitáció, ficamok, izomhúzódások, köszvény.

A reuma kezelése még más gyógynövénnyel is történhet. A reuma oka sok esetben a vese
renyhe működése. A mezei zsurló veseműködést segítő, kötőszövet-erősítő hatékonysága miatt kedvelt szer a reumás ízületi panaszok kezelésében. Külsőleg gyógyfürdőként, belsőleg tea formájában is alkalmazható.

Ha a salakanyagok már az izomszövetekben is felgyülemlenek: izomfájdalmak, reuma és köszvény a következmény.
Ha valaki nem hajlandó változtatni étkezési szokásain, a szervezet a csontokból és a véredények falából kálciumot von ki, hogy semlegesítse a savak romboló hatását.

A mozgásszervi betegségben szenvedő betegek optimális kezelése reumatológus, ortopéd szakorvos, ortopéd sebész, szakasszisztensek, és gondozó szolgálatok szoros együttműködését igényli.

Az Amerikai Reumatológiai Társaság szerint az RA betegség korai stádiumában (azaz a tünetek kezdetétől számított 3-6 hónapon belül) a betegek 50-60%-ánál megtalálhatóak a CCP antitestek.

Idetartoznak az ízületi gyulladások, például a reumatoid artirisz. Ezt sokan csak az ujjakat érintő betegségnek gondolják, pedig gyakran az első tünet a csigolyák közötti kisízületek gyulladása és az ezzel járó fájdalom. Idősebb korban az ízületi felszínek elfajulása, porckopás következhet be.

A visszaesés (relapszus) oka nem mindig ismert, bél vagy egyéb fertőzés, bizonyos gyógyszerek (például reuma ellenes szerek), testi vagy lelki túlterhelés okozhatja. A betegség tünetei összefüggnek azzal, hogy a tápcsatorna mely része érintett.

Ha az érték túl magas, az egyebek mellett rendszeres sztreroidhasználatra, bakteriális fertőzésre, krónikus gyulladásra (mint például artritisz, reuma), szívinfarktusra, daganatra utalhat.

reuma, asztma vagy allergia kezelésére) nagyobb valószínűséggel kaphatnak glaukómát, ha a megfelelő hajlam fennáll. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sajnos még ma is csak akkor fedezik fel a magasabb szemnyomást, amikor a betegnek az első szemüveget felírják és ilyenkor gyakran már túl késő.

Reumatikus és más mozgásszervi panaszok enyhítésére szolgálnak, esetenként vény nélkül is kaphatóak, ezért kezelőorvosát tájékoztassa az ilyen gyógyszerek szedéséről. Ilyenek a szalicilátok (aszpirin), sok fájdalomcsillapító.
Antibiotikumok
Koleszterinszint és húgysavcsökkentők ...

Sugárkezelés napjainkban leggyakrabban rosszindulatú daganatok esetében történik, jóval ritkább az alkalmazása a nem rosszindulatú betegségek (súlyos reumatikus panaszok, thyroid exophtalmus, trigeminus neuralgia, keloid képződés megelőzése) során.

Ha egy gyermeknek megduzzadnak az ízületei, a kétségbeesett szülő azonnal reumatológushoz vinné gyermekét. Szerencsére azonban a "reuma" viszonylag ritka betegség gyermekkorban - ellentétben a gyakori ízületi duzzanattal, melyért többnyire banális okok a felelősek.
Kövessen a Facebook-on! ...

Kémiai okok (pl. gyulladásgátlók és reuma-ellenes gyógyszerek, szalicilátok, rendszeres alkohol fogyasztás)
Mikrobiológiai kórokok (Helicobacter pylori fertőzés)
Bizonyos betegségek (fájdalom- és lázcsillapítok, tartós szisztémás steroid kezelés) ...

Izületi, reumatikus, gerinc fájdalmak panaszán
Lumbágó esetén
Műtét, sérülések utáni rehabilitáció céljából
Zúzódások, húzódások esetén
Hajhullás-fokozott kopaszodás esetén
Függőség és szenvedélybetegségek fennállásakor
Kimerültség, fáradékonyság esetén
Alvászavarok problémája esetén ...

11.) Csütörtök-pénteken 9.00-16.00-ig csontritkulás-szűrés, reumatológiai szakvizsgálattal: ez a szűrés a háziorvosi praxishoz tartozó, 55 év feletti hölgyek számára vehető igénybe, akik 3 éven belül csontritkulás-vizsgálaton nem voltak, ill. csontritkulás elleni gyógyszert nem szednek.

Az orvosi gyakorlat során a kardiológiai, reumatológia, belgyógyászati, sebészeti, ortopédiai, rehabilitációs, bőrgyógyászati, gyerekgyógyászati, neurológiai, pszichiátriai, sport orvosi, házi orvosi praxisokban alkalmazzák eredményesen.

Az orvosegyetemen végzett, közel két évtizedes munka mellett az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézetben és az Egyesült Államokban is dolgoztam. Jelenleg a Szent László Kórház egyik belgyógyászati osztályán vagyok főorvos.

- Felhívjuk a figyelmet az ORFI 2008. április 3-4-én rendezendő "Haladás a reumatológia és osteológia területén 2005-2007" című továbbképző konferenciájára,...
Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság hírei ...

Primer inszomnia (agytörzset érintő folyamatok), szervi betegségek, krónikus fájdalmak (reumatológiai, fog eredetű, fertőzések, stb.), pszichés okok (depresszió, szorongás, alkoholizmus, stb.), krónikus altatószer használat.

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
gyógyfürdő termálfürdő
Hévíz
Kehida Termál-, Gyógy- és Élményfürdő ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Bőrbetegség, Pajzsmirigy, Köhögés, Depresszió, Szindróma?

◄ Rett szindróma   Reumás láz ►
 
RSS Mobile