Kezdőlap (Reuma)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Reuma

Betegségek  Rett szindróma  Reumás láz

Reuma
Aki reumában szenved, valójában más egyéb betegségektől szenved, mely lehet a reumás ízületi gyulladástól, a fibromyalgián át, egészen a lumbágóig bármi. A reuma legfőbb tünetei, az ízületi, ín-, izom- és kötőszöveti gyulladások következtében jelentkező fájdalom.


Reumatológusnál
Reumatológus orvos várószobájában ülnek a betegek. Egyszer csak szólítják a következőt. Nagy nehezen feláll egy idősebb úr, és kétrét görnyedve betámolyog az orvoshoz. Tíz perc múlva egyenes derékkal jön ki. Az egyik beteg felkiált: ...

Reuma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
A reumás betegség fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben, az izmokban, az inakban, a háton vagy a nyakban. Ez eltarthat egy pár napig, vagy több évig, kis kellemetlenséget vagy súlyos rokkantságot okozva.

Reuma
Diagnózis: Általában a kezek és lábak izületein jelentkező gyulladás, amely miatt az izületek különböző részei - porcok, csont-, illetve ínszalagok - károsodnak. Háromszor gyakoribb nőknél, mint férfiaknál! A betegség pontos oka nem ismert.

Reumatoid artritisz
A reumatoid artritisz ( rövidítve: RA ), régebbi nevén krónikus prog­resszív poliartritisz ( rövidítve: PCP ) sok izület gyulladását jelenti.

~
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
Fájdalmak az izmokban, ízületekben, inakban, idegekben, kötőszövetben.

~tológiai megbegetedések
Sjögren-szindróma, ~toid arthritis, Álköszvény, ...
Sebészet ...

~
A ~ gyűjtőfogalom, az összes fájdalmas, gyulladásos ízületi betegség összegfoglaló neve
A reumás betegségek, melyek főleg a csontok közti ízületeket károsítják, igen változatos képet mutatnak. A ~ gátolja az érintett egyéneket a normális mozgások kivitelezésében.

~toid artritisz - újabb adatok és tények

Címkék: ~, RA, ízületi gyulladás, artritisz, progresszió, munkaképtelenség, rokkantság, biológiai terápia ...

A ~ első jelei - már a gyerekeknél is lehetséges
Tévhit, hogy a ~ az idősek betegsége - mondta az InfoRádióban az Országos ~tológiai és Fizikoterápiás Intézet főigazgató főorvosa, aki beszélt arról is, hogy sokaknál már két-hároméves korban jelentkezik a kór.

A ~ sokféle lehetséges oka miatt nem létezik olyan speciális gyógyszer, amely minden formáját gyógyíthatja. Bár nehéz, tudomásul kell venni, hogy a mozgásszervi betegségek túlnyomó többsége krónikus és évekre, évtizedekre elnyúlik.

A ~tológiai betegségekről röviden
Azoknak a mozgásszervi panaszoknak a nagy része, melyek miatt a betegek orvoshoz fordulnak, döntő hányadukban az ízületeken kívüli részek, szalagok, inak, izmok megterheléséből ered, nem mindig valódi, ízületet érintő károsodásról van szó.

~
Izületekben támadó fájdalmas, gyulladásos betegség, csúz.
Latin orvosi szakszó (rheuma), forrása a görög rheuma (folyás, áramlás) a rheó (folyik) igéből, a régi felfogás szerint a csúzt a kórokozó nedveknek a szervezetben való ide-oda áramlása okozza. diaré, katarrus, ritmus, rítus.

~szerű izületi gyulladás
Első jele lehet a kézujjak utolsó perceinek merevsége, fájdalmas duzzanata. A fájdalom miatt a beteg képtelen használni ujjait, melyeken az izomzat elvékonyodhat, sorvadhat. Az izületi gyulladás több ízületre is kiterjedhet, amely komoly mozgáskorlátozottságot okozhat.

~tológia
Cikkajánló
10 dolog, ami miatt csontjainak segítségre lehet szüksége!
Kalcium - a sokoldalú elem
A csont életére ható hormonok ...

A ~toid arthritis leggyakrabban a kis, de a nagyízületeket is érintő szimmetrikus, előrehaladó gyulladással és következményes ízület- és lágyrész-pusztulással járó kórkép.

Húgysavas kórhajlam és makacs ~, a végtagokban fellépő szaggatás esetében (ilyenkor fürdő alakjában). Vesekő és vesehomok képződésre hajlamos egyéneknek ajánlják, elsősorban, mint megelőzőt. Inulával és amikával együtt fehérfolyást csökkentő.

Főoldal Természetgyógyász ABC ~tikus gyulladás
~tikus gyulladás
leírás tünetek étkezés mozgás ...

~tikus fájdalmak kezelése kezelése
A népesség 60 %-a valamilyen ízületi, vagy gerinctáji fájdalomra panaszkodik. Leggyakrabban érintett a derék és a nyaki szakasz, váll és térdízület.

~thoid arthritis
Sokan ezt a betegséget hívják 'valódi reumának', melynek kiváltó okát pontosan nem ismerjük, valószínűleg örökletes tényezők is közrejátszanak kialakulásában. Az autoimmun betegségekhez soroljuk, azaz kifejlődésének hátterében az immunrendszer kóros működése áll.

~toid artritisz kezelése
Lupusz eritematózus (szisztémás)
Étrendi változtatások csökkentik az ízületi panaszokat ...

~kezelés
Több mikrotápanyagot és kevesebb gyógyszert!
A táplálkozásnak a reumás betegségekre gyakorolt óriási hatása nem csak a természetgyógyászati irányzatok régi feltételezése, hanem mára tudományosan igazolt tény. A ~ szempontjából az ún. szabad gyökök központi szerepet játszanak.

~toid arthritiszről szóló cikksrozatunk második részében a betegséggel együttélő emberé a főszerep. Ezúttal is dr. Ortutay Judit segítségével tájékoztatjuk olvasóinkat! ...

~tologia értelmetlen - hát, azért annyira nem
puffadva székelykáposzta - rossz ötlet
plüss gyógyszerész -tudok neked valakit, aki megvarrja ...

~tológiai paraneoplasiás szindrómák

Számos malignoma jelentkezhet mozgásszervi kórkép formájában. Paraneoplasiás szindrómák esetén az alapbetegség és a tumor kialakulása összefügg; a daganat eltávolítása után javul a mozgásszervi status.

~toid artritisz (RA)
20-40 év közöttiek betegsége. Noha a betegség okát mindmáig biztosan nem ismerjük - bár sok jel szól amellett, hogy autoimmun eredetű-, gyógyítása és gondozása terén jelentős sikereket könyvelhetünk el.

~toid artritisz
Lényege: általában a kezek és lábak ízületeit érintő krónikus gyulladás, amely szimmetrikus is. Degeneratív hatású, tehát az ízületek pusztulnak. Nőkben 2-3-szor gyakoribb, bármely életkorban előfordulhat.

~ és egyéb mozgásszervi panaszokra
Activon Extra gél 40g
Aflamin krém 60g ...

~ olaj
Hozzávalók:
árnikatinktúra vagy beléndekolaj,
orbáncfű- vagy levendulaolaj,
citromfű,
borsmenta- vagy ricinusolaj,
rozmaring- vagy kakukkfűolaj, kötés.

~tikus fájdalmak
Reumás betegség alatt az összes fájdalmas, gyulladásos ízületi betegséget értjük. E betegségek, melyek igen változatos képet mutatnak, főleg a...
Kötőszöveti masszázs terápiás alkalmazása ...

-~TIKUS ÉS IZÜLETI FÁJDALMAK
Réz katalizálja a szervezetben lévő SOD enzim működését, így enyhíti a fájdalmakat. Az aes angelus rézfásli 5-6 éjszaka után csökkenti a fájdalmat és nagyobb mozgást biztosít az évek óta "beállt" izületeknél.

Areumatoid artritisznevű betegségben a szervezet a saját sejtjeit támadja meg (autoimmun-betegség), és ez gyulladáshoz vezet. A kórkép a betegek 17%-ában érinti a temporomandibularis ízületet. Általában ebben az ízületben alakul ki legutoljára rheumatoid arthritis.

~toid artritisz miatt a beteg fájdalmas ízületét nem használja, ezért az megmerevedik és a hozzá tartozó izmok elvékonyodnak, sorvadnak, ami a mozgás beszűkülésével és fokozott fájdalmával jár.

~tikus chorea - lasd: Sydenham chorea,
~toid artritisz - rheumatoid arthritis, RA, Krónikus gyulladásos artritisz, amely főleg a kezeket és a lábfejet érinti. Az izületek fájnak, merevek és gyengék., arthritis deformans ...

A ~gyógyszerek (ún. nem szteroid gyulladásgátlók) és az aszpirin szedése egyre növekvő tendenciát mutat annak ellenére, hogy az emésztőszervi mellékhatások jelentősek. A betegeknél kb. 14%-ban jelentkeznek kisebb-nagyobb vérzéssel járó tünetek, amelyek endoszkóppal diagnosztizálhatók.

A ~tológiai kórképekhez sorolandó krónikus gyulladás elsősorban a férfiak betegsége. ...

RA, ~toid artritisz, ízületi gyulladás
A ~toid artritisz (RA) autoimmun betegség, amely mintegy 1,3 millió amerikait érint. Az ízületi fájdalom és duzzadás mellé a betegek 10 százaléka más testrészeiben vagy szerveiben is jelez panaszokat, mondja dr.

- A ~tológiában milyen típusú betegségeket kezelünk biológiai gyógyszerekkel?

Izületi ~tikus fájdalak esetén is alkalmazzák.
A citrom egy másik természetes betegségmegelőző összetevőt is tartalmaz, a limonént, amely segíthet a koleszterinszint csökkentésében, sőt feltételezhetően erős rákellenes hatását is kutatják.

~toid artritisz során a szimpatikus idegrendszer aktivitása megemelkedik az egészségesekéhez képest. Ez a bizonyos szimpatikus predominancia lehet a betegség elsődleges faktora, ami később tejsav felhalmozódáshoz, savas környezet kialakulásához vezet és ez okozhatja az erek károsodását.

~tológiai, ideggyógyászati vizsgálat, röntgenfelvétel, szükség esetén mágneses rezonanciás vizsgálat (MRI) tisztázhatja a diagnózist.
Kezelés
A rossz testtartásból eredő nyakpanaszok néhány lazító nyak- és testmozgatás, esetleg ~kenőcsös bedörzsölés után megszűnnek.

~toid arthritis - Biólógiai terápia a betegség kezelésére
Hiábavaló fogyókúrák, sikertelen teherbeesés, vagy hajhullás? A hormonok okozhatják? PCOS ( policisztás ovárium szindróma) - okok és tünetek és kezelés ...

~toid artritisz ", Pszoriázishoz társuló ízületi gyulladás ", A Reiter-szindróma ", Szpondilitisz ankilopoetika "
68. FEJEZET - A kötőszövet autoimmun betegségei ...

~tológiai kezelésre nem reagáló makacs mozgásszervi panaszok
Csontfájdalmak, pathologiás törés
Epilepsiás roham, agyi góctünet, fejfájás, hányás ...

~tológiai kezelések: fizioterápia, gyógyfürdő-kezelés (balneoterápia)
Gyógytorna
A konzervatív kezelés leghatásosabb módja a gyulladáscsökkentő infúzió sorozat és az ezzel egyidejűleg alkalmazott gyógytorna.

~tológiai szakrendelés (dr. Mándó Zsuzsanna)
Általános sebészet és érsebészeti szakrendelés (dr. Szekér Zoltán)
Nőgyógyászati szakrendelés CTG vizsgálattal (dr. Hashmat Ibrahimkhail) ...

~tikus panaszok fennállása esetén ajánlott táplálék-kiegészítők fogyasztása, melyek glukozamint (újraépíti a kötőszövetet), kondroitint ('olajozza' az ízületeket), MSN vegyületet (a porcok rugalmasságát biztosítja), kurkumát (fájdalmat és gyulladást csökkent), boswelliát (gyulladáscsökkentő, ...

~ és táplálkozás
Ritka, hogy valaki tudja, mi is pontosan a ~. Arról pedig még kevesebben tudnak, hogy kialakulását okozhatja a helytelen táplálkozás is.
...

~tológiában
csillapítja a fájdalmat, csökkenti intenzitását
izületi merevség oldása ...

~tikus mitralis elégtelenség
mechanikus zavarok
pitvari septumdefectus
cardiomyopathia, myocarditis
pericarditis
szívműtét ...

~, immungyengeség, stressz hajlam, kimerültség, keringési zavarok, szívelégtelenség, cukorbetegség, vesekárosodás, allergia, daganatra való hajlam
Vanádium
hal ...

~tológia és ortopédia
köszvény[53]
mozgáskorlátozottság[54]
csont-ízületi gyulladás[3]
derékfájás[55] ...

~tológia
a mogásszervi betegségekkel foglalkozó tudományág.
revakcináció ...

A ~tológiai megbetegedések közé tartozik a Sjögren-szindróma, autoimmun-betegség, az immunrendszer antitestei a szervezet saját sejtjeit támadja meg.

A ~ a leggyakoribb s egyben legköltségesebb népbetegség. E megnevezés ráadásul csupán azon kiterjedt tünetegyüttes gyűjtőfogalma, mely az ízületek és az izom­zat fájdalmas szöveti elváltozásait jellemzi.

A ~tológiai betegségek között két csoportot különböztethetünk meg, a gyulladásos kórképeket és a degeneratív eredetű megbetegedéseket. Jó ideje tudjuk már, hogy a reumás mozgásszervi betegségek bizonyos formáinak kialakulásában és súlyosságában étkezési szokások is szerepet játszhatnak.

A ~ az egyik leggyakoribb pszichoszomatikus megbetegedés, ezért bizonyos esetekben a gyógyszeres kezelést kiegészítő pszichoterápia is segíthet. A pszichoterápia kérdésében is nyugodtan kérjük ki háziorvosunk tanácsát.
Mikor forduljunk orvoshoz?

A ~tológusok a betegség diagnosztizálásakor legalább négyet igyekeznek megtalálni az alábbi ismertetőjelek közül: az izületek reggeli merevsége, mely legalább egy órán át tart, míg teljesen bejáratódnak; egyidejűleg legalább három izületi lágyrész duzzanatos vagy vizenyős; ...

14 ~tológia
1400 ~tológia és fizioterápia 1401 ~tológia 1402 fizioterápia (orvosi szakképesítéssel) 1404 menopauza és oszteoporózis rendelés - *sze*
15 Aneszteziológiai és intenzív betegellátás ...

~toid arthritis, tüdőmanifestació, JFL-i üreg. 39 éves nő. A jobb S2/6-ban 3.3x3.2 cm-es képlet, melynek fala szabálytalan és megvastagodott. A benne lévő üreg caudalis felében egy kerekded képlet, mely eléri a pleurát, azon tüskeszerű megvastagodásokat okoz.

Egyéb ~tológiai kórkép
SLE, SSc, juvenilis idiopathiás arthritis, kevert kötőszöveti betegség, idiopathiás vasculitis
Egyéb gyulladásos kórképek ...

Mi is a ~?
Hazánkban legalább százezren szenvednek gyulladásos és csaknem egy millióan kopásos ízületi betegségben.

Országos ~tológiai és Fizioterérpiás Intézet Allergológiai és Klinikai Immunológiai Osztály Budapest
TÁPLÁLÉK ALLERGIÁK KEZELÉSE ÉS PREVENCIÓJA A KÖVETKEZŐ ÉVTIZEDBEN
ALLERGIZÁLNAK-E GENETIKAILAG MÓDOSÍTOTT TÁPLÁLÉKAINK? *
NÉKÁM KRISTÓF DR.

Egyes, a ~tológiai megbetegedésekben alkalmazott gyógyszerek súlyos mellékhatást okozhatnak a szemen (például szürkehályog), amelyre az orvosnak gondolnia kell.
Hírlevél
Szavazás ...

Országos ~tológiai és Fizioterápiás Intézet
Debrecen
Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum
~tológiai és Immunológiai Tanszék ...

~tológia
Kézsebészet
A betegség leírása
A könyökízület megerőltetéséből adódó fájdalom, ami a felkarcsont könyökízület alkotásában részt vevő ún. laterális epicondilusánál jelentkezik. Ez gyakorlatilag (test melletti nyújtott kar esetén) a könyök külső oldalának fájdalma, nyomásérzékenysége.

- lágyrész-~tizmusok (kéz-váll szindróma, tendovaginitisek, bursitisek, periarthropathiák)
A mozgásszervi fájdalmak időbeliségét tekintve megkülönböztetünk akut és idült, az idültön belül perzisztáló és epizodikus fájdalmakat.

Polimialgia ~tika: idöseket érintö betegség, mely izomfájdalommal és izommerevséggel jár
Porc: csont ízületben lévö részét fedi
Pszoriazis: a bör pikkelyszerü hámlással járó betegsége ...

Ha van otthon ~tikus fájdalomra orvos által felírt fájdalomcsillapító (például Diclofenac hatóanyagú), akkor ideiglenesen nagy segítség lehet, mert hatékonyan csökkenti a vesebetegség okozta fájdalmat is, addig, míg orvoshoz nem jut a beteg.

enyhíti a ~, és ízületi fájdalmakat,
segít visszanyerni szellemi frissességedet,
hatásosan csökkenti a Seborrhoea, hajhullás tüneteit,
növelheti az emlékezőképességet, a figyelem-összpontosítást.

A marihuána alapú gyógyszereket cseh szakértők szerint egyebek között ~, HIV-fertőzés, epilepszia, Parkinson-kór és több más betegség gyógyításánál fogják alkalmazni. Ezeket a páciensek ingyen vagy jelképes áron fogják kapni.

Din cauza acestui proces de detoxifiere infarctul de miocard, cancerul sau hemoragia cerebrală, ca staţie finală, este precedat de obezitate, acuze articulare, ~tism, piroză (arsuri de stomac), oboseală cronică, ...

Ha elgyengít a ~
Számos reumás beteg szenved krónikus kimerültségtől, amely megfosztja őket energiatartalékaiktól, és a leghétköznapibb feladatokat is kihívássá teszi számukra.

dr. Bálint Géza ~tológus
Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Illanitz Elemér szülész-nőgyógyász ...

Az Amerikai ~ Szövetség orvosai, annak érdekében, hogy az SLE megkülönböztethetővé váljon más betegségektől, felállítottak egy 11 pontos kritériumrendszert, amelyek ha egymással kombináltan vannak jelen, SLE-re utalnak.

Használható megfázás, köhögés, láz, influenza, tüdőpanaszok, testüregi pangások, ízületi gyulladás, ~, fejfájás, felfúvódás, a szervezet egyensúlyának bármilyen felborulása esetén.

A diagnózist jellemzően ~tológus (26%), háziorvos (24%) , illetve neurológus (16%) állította fel. Az adatokból kitűnik, milyen sok a bizonytalanság és a téves diagnózis. Mindez azt eredményezi, hogy egyre több érintett kénytelen együtt élni a fájdalommal.

Mozgásszervek: ~tológiai és ortopédiai panaszok, izom- és ínpanaszok, teniszkönyök, vállmerevedés, lumbágó, porckorongsérv (nem műtét helyett!), gerincműtét utáni rehabilitáció, ficamok, izomhúzódások, köszvény.

A ~ kezelése még más gyógynövénnyel is történhet. A ~ oka sok esetben a vese
renyhe működése. A mezei zsurló veseműködést segítő, kötőszövet-erősítő hatékonysága miatt kedvelt szer a reumás ízületi panaszok kezelésében. Külsőleg gyógyfürdőként, belsőleg tea formájában is alkalmazható.

Ha a salakanyagok már az izomszövetekben is felgyülemlenek: izomfájdalmak, ~ és köszvény a következmény.
Ha valaki nem hajlandó változtatni étkezési szokásain, a szervezet a csontokból és a véredények falából kálciumot von ki, hogy semlegesítse a savak romboló hatását.

A mozgásszervi betegségben szenvedő betegek optimális kezelése ~tológus, ortopéd szakorvos, ortopéd sebész, szakasszisztensek, és gondozó szolgálatok szoros együttműködését igényli.

Az Amerikai ~tológiai Társaság szerint az RA betegség korai stádiumában (azaz a tünetek kezdetétől számított 3-6 hónapon belül) a betegek 50-60%-ánál megtalálhatóak a CCP antitestek.

Idetartoznak az ízületi gyulladások, például a ~toid artirisz. Ezt sokan csak az ujjakat érintő betegségnek gondolják, pedig gyakran az első tünet a csigolyák közötti kisízületek gyulladása és az ezzel járó fájdalom. Idősebb korban az ízületi felszínek elfajulása, porckopás következhet be.

gyermekkori vérszegénység, alacsony vérnyomás, vérszegénység, görcsös köhögés, tüdőtágulás, gombafertőzés, hörghurut, tuberkulózis, asztma, renyhe emésztés, bél- és húgyúti fertőzések, szélszorulás, influenza, nátha, hidegrázás, mandulagyulladás, torokfájás, fertőző betegségek, kelevények, ~, ...

A visszaesés (relapszus) oka nem mindig ismert, bél vagy egyéb fertőzés, bizonyos gyógyszerek (például ~ ellenes szerek), testi vagy lelki túlterhelés okozhatja. A betegség tünetei összefüggnek azzal, hogy a tápcsatorna mely része érintett.

A Gotu Kola-t használják szifilisz, ~, a lepra, a mentális betegségek és az epilepszia kezelésére.

Ha az érték túl magas, az egyebek mellett rendszeres sztreroidhasználatra, bakteriális fertőzésre, krónikus gyulladásra (mint például artritisz, ~), szívinfarktusra, daganatra utalhat.

~, asztma vagy allergia kezelésére) nagyobb valószínűséggel kaphatnak glaukómát, ha a megfelelő hajlam fennáll. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sajnos még ma is csak akkor fedezik fel a magasabb szemnyomást, amikor a betegnek az első szemüveget felírják és ilyenkor gyakran már túl késő.

~tikus és más mozgásszervi panaszok enyhítésére szolgálnak, esetenként vény nélkül is kaphatóak, ezért kezelőorvosát tájékoztassa az ilyen gyógyszerek szedéséről. Ilyenek a szalicilátok (aszpirin), sok fájdalomcsillapító.
Antibiotikumok
Koleszterinszint és húgysavcsökkentők ...

Ha egy gyermeknek megduzzadnak az ízületei, a kétségbeesett szülő azonnal ~tológushoz vinné gyermekét. Szerencsére azonban a "~" viszonylag ritka betegség gyermekkorban - ellentétben a gyakori ízületi duzzanattal, melyért többnyire banális okok a felelősek.
Kövessen a Facebook-on! ...

Kémiai okok (pl. gyulladásgátlók és ~-ellenes gyógyszerek, szalicilátok, rendszeres alkohol fogyasztás)
Mikrobiológiai kórokok (Helicobacter pylori fertőzés)
Bizonyos betegségek (fájdalom- és lázcsillapítok, tartós szisztémás steroid kezelés) ...

Izületi, ~tikus, gerinc fájdalmak panaszán
Lumbágó esetén
Műtét, sérülések utáni rehabilitáció céljából
Zúzódások, húzódások esetén
Hajhullás-fokozott kopaszodás esetén
Függőség és szenvedélybetegségek fennállásakor
Kimerültség, fáradékonyság esetén
Alvászavarok problémája esetén ...

Leírás: Az állkapocs ízületének veleszületett rendellenessége vagy ~tikus fájdalom, a fogazat rendellenességének folyománya.
Tünetek: Az állkapocs fájdalma, akár nyugalmi helyzetben akár mozgatáskor, szájzár.

Az orvosi gyakorlat során a kardiológiai, ~tológia, belgyógyászati, sebészeti, ortopédiai, rehabilitációs, bőrgyógyászati, gyerekgyógyászati, neurológiai, pszichiátriai, sport orvosi, házi orvosi praxisokban alkalmazzák eredményesen.

- Felhívjuk a figyelmet az ORFI 2008. április 3-4-én rendezendő "Haladás a ~tológia és osteológia területén 2005-2007" című továbbképző konferenciájára,...
Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság hírei ...

Primer inszomnia (agytörzset érintő folyamatok), szervi betegségek, krónikus fájdalmak (~tológiai, fog eredetű, fertőzések, stb.), pszichés okok (depresszió, szorongás, alkoholizmus, stb.), krónikus altatószer használat.

Dr. Stirczer Gabriella
belgyógyász, ~tológus, limfödéma specialista
Barcza Zsuzsanna
Dietetikus ...

Általában csapatmunkában folyik a fájdalom okának és megszüntetésének folyamata, melyben részt vesz belgyógyász, ~tológus, radiológus, pszichológus, ortopéd szakorvos és neurológus. Tehát többszereplős feladatról van szó.

akut folyamatok (gyulladások, gócok, stb.)
trauma
krónikus betegségek (pl. ~, krónikus gyulladások)
tehát gyakorlatilag mindenre.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Bőrbetegség, Pajzsmirigy, Köhögés, Depresszió, Szindróma?

◄ Rett szindróma   Reumás láz ►
 
RSS Mobile