Kezdőlap (Reuma)

 Betegségek 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Reuma

Betegségek  Rett szindróma  Reumás láz

Reuma
A 'reuma' betegség egész sor betegséget takar, melyeknél a fájdalomhoz ízületi, izom, ín és kötőszöveti gyulladás tünetei társulhatnak. A 'reumára' panaszkodók valójában különféle betegségekben szenvednek, a reumás ízületi gyulladástól a fibromyalgián át a lumbágóig.


Reumatikus fájdalmak
Olvasva: 790
Reuma: gyűjtőfogalom. Reumás betegség alatt az összes fájdalmas, gyulladásos ízületi betegséget értjük. E betegségek, melyek igen változatos képet mutatnak, főleg a csontok közti ízületet károsítják.

Reuma
Aki reumában szenved, valójában más egyéb betegségektől szenved, mely lehet a reumás ízületi gyulladástól, a fibromyalgián át, egészen a lumbágóig bármi. A reuma legfőbb tünetei, az ízületi, ín-, izom- és kötőszöveti gyulladások következtében jelentkező fájdalom.

Reumatológusnál
Reumatológus orvos várószobájában ülnek a betegek. Egyszer csak szólítják a következőt. Nagy nehezen feláll egy idősebb úr, és kétrét görnyedve betámolyog az orvoshoz. Tíz perc múlva egyenes derékkal jön ki. Az egyik beteg felkiált: ...

Reuma tünetei, okai, jelei, megelőzése, kezelése, gyógyítása
A reumás betegség fájdalmat és merevséget okoz az ízületekben, az izmokban, az inakban, a háton vagy a nyakban. Ez eltarthat egy pár napig, vagy több évig, kis kellemetlenséget vagy súlyos rokkantságot okozva.

~
Diagnózis: Általában a kezek és lábak izületein jelentkező gyulladás, amely miatt az izületek különböző részei - porcok, csont-, illetve ínszalagok - károsodnak. Háromszor gyakoribb nőknél, mint férfiaknál! A betegség pontos oka nem ismert.

~
Tudástár » Betegségek és vitaminok
Tünetek:
Fájdalmak az izmokban, ízületekben, inakban, idegekben, kötőszövetben.

~tológiai megbegetedések
Sjögren-szindróma, ~toid arthritis, Álköszvény, ...
Sebészet ...

~
A ~ gyűjtőfogalom, az összes fájdalmas, gyulladásos ízületi betegség összegfoglaló neve
A reumás betegségek, melyek főleg a csontok közti ízületeket károsítják, igen változatos képet mutatnak. A ~ gátolja az érintett egyéneket a normális mozgások kivitelezésében.

~toid artritisz - újabb adatok és tények

Címkék: ~, RA, ízületi gyulladás, artritisz, progresszió, munkaképtelenség, rokkantság, biológiai terápia ...

A ~ első jelei - már a gyerekeknél is lehetséges
Tévhit, hogy a ~ az idősek betegsége - mondta az InfoRádióban az Országos ~tológiai és Fizikoterápiás Intézet főigazgató főorvosa, aki beszélt arról is, hogy sokaknál már két-hároméves korban jelentkezik a kór.

A ~ sokféle lehetséges oka miatt nem létezik olyan speciális gyógyszer, amely minden formáját gyógyíthatja. Bár nehéz, tudomásul kell venni, hogy a mozgásszervi betegségek túlnyomó többsége krónikus és évekre, évtizedekre elnyúlik.

A ~tológiai betegségekről röviden
Azoknak a mozgásszervi panaszoknak a nagy része, melyek miatt a betegek orvoshoz fordulnak, döntő hányadukban az ízületeken kívüli részek, szalagok, inak, izmok megterheléséből ered, nem mindig valódi, ízületet érintő károsodásról van szó.

~
Izületekben támadó fájdalmas, gyulladásos betegség, csúz.
Latin orvosi szakszó (rheuma), forrása a görög rheuma (folyás, áramlás) a rheó (folyik) igéből, a régi felfogás szerint a csúzt a kórokozó nedveknek a szervezetben való ide-oda áramlása okozza. diaré, katarrus, ritmus, rítus.

~szerű izületi gyulladás
Első jele lehet a kézujjak utolsó perceinek merevsége, fájdalmas duzzanata. A fájdalom miatt a beteg képtelen használni ujjait, melyeken az izomzat elvékonyodhat, sorvadhat. Az izületi gyulladás több ízületre is kiterjedhet, amely komoly mozgáskorlátozottságot okozhat.

~tológia
Cikkajánló
10 dolog, ami miatt csontjainak segítségre lehet szüksége!
Kalcium - a sokoldalú elem
A csont életére ható hormonok ...

A ~toid arthritis leggyakrabban a kis, de a nagyízületeket is érintő szimmetrikus, előrehaladó gyulladással és következményes ízület- és lágyrész-pusztulással járó kórkép.

Főoldal
Tag: ~
Permalink Gallery
Ízületi betegségek kezelése homeopátiás szerekkel ...

Húgysavas kórhajlam és makacs ~, a végtagokban fellépő szaggatás esetében (ilyenkor fürdő alakjában). Vesekő és vesehomok képződésre hajlamos egyéneknek ajánlják, elsősorban, mint megelőzőt. Inulával és amikával együtt fehérfolyást csökkentő.

Főoldal Természetgyógyász ABC ~tikus gyulladás
~tikus gyulladás
leírás tünetek étkezés mozgás ...

~tikus fájdalmak kezelése kezelése
A népesség 60 %-a valamilyen ízületi, vagy gerinctáji fájdalomra panaszkodik. Leggyakrabban érintett a derék és a nyaki szakasz, váll és térdízület.

~toid artritisz
A ~toid artritisz ( rövidítve: RA ), régebbi nevén krónikus prog­resszív poliartritisz ( rövidítve: PCP ) sok izület gyulladását jelenti.

~thoid arthritis
Sokan ezt a betegséget hívják 'valódi reumának', melynek kiváltó okát pontosan nem ismerjük, valószínűleg örökletes tényezők is közrejátszanak kialakulásában. Az autoimmun betegségekhez soroljuk, azaz kifejlődésének hátterében az immunrendszer kóros működése áll.

~toid artritisz kezelése
Lupusz eritematózus (szisztémás)
Étrendi változtatások csökkentik az ízületi panaszokat ...

~kezelés
Több mikrotápanyagot és kevesebb gyógyszert!
A táplálkozásnak a reumás betegségekre gyakorolt óriási hatása nem csak a természetgyógyászati irányzatok régi feltételezése, hanem mára tudományosan igazolt tény. A ~ szempontjából az ún. szabad gyökök központi szerepet játszanak.

~toid arthritiszről szóló cikksrozatunk második részében a betegséggel együttélő emberé a főszerep. Ezúttal is dr. Ortutay Judit segítségével tájékoztatjuk olvasóinkat! ...

~tologia értelmetlen - hát, azért annyira nem
puffadva székelykáposzta - rossz ötlet
plüss gyógyszerész -tudok neked valakit, aki megvarrja ...

~tológiai paraneoplasiás szindrómák

Számos malignoma jelentkezhet mozgásszervi kórkép formájában. Paraneoplasiás szindrómák esetén az alapbetegség és a tumor kialakulása összefügg; a daganat eltávolítása után javul a mozgásszervi status.

~toid artritisz (RA)
20-40 év közöttiek betegsége. Noha a betegség okát mindmáig biztosan nem ismerjük - bár sok jel szól amellett, hogy autoimmun eredetű-, gyógyítása és gondozása terén jelentős sikereket könyvelhetünk el.

~toid artritisz
Lényege: általában a kezek és lábak ízületeit érintő krónikus gyulladás, amely szimmetrikus is. Degeneratív hatású, tehát az ízületek pusztulnak. Nőkben 2-3-szor gyakoribb, bármely életkorban előfordulhat.

~ olaj
Hozzávalók:
árnikatinktúra vagy beléndekolaj,
orbáncfű- vagy levendulaolaj,
citromfű,
borsmenta- vagy ricinusolaj,
rozmaring- vagy kakukkfűolaj, kötés.

-~TIKUS ÉS IZÜLETI FÁJDALMAK
Réz katalizálja a szervezetben lévő SOD enzim működését, így enyhíti a fájdalmakat. Az aes angelus rézfásli 5-6 éjszaka után csökkenti a fájdalmat és nagyobb mozgást biztosít az évek óta "beállt" izületeknél.

Areumatoid artritisznevű betegségben a szervezet a saját sejtjeit támadja meg (autoimmun-betegség), és ez gyulladáshoz vezet. A kórkép a betegek 17%-ában érinti a temporomandibularis ízületet. Általában ebben az ízületben alakul ki legutoljára rheumatoid arthritis.

~toid artritisz miatt a beteg fájdalmas ízületét nem használja, ezért az megmerevedik és a hozzá tartozó izmok elvékonyodnak, sorvadnak, ami a mozgás beszűkülésével és fokozott fájdalmával jár.

~tikus chorea - lasd: Sydenham chorea,
~toid artritisz - rheumatoid arthritis, RA, Krónikus gyulladásos artritisz, amely főleg a kezeket és a lábfejet érinti. Az izületek fájnak, merevek és gyengék., arthritis deformans ...

A ~gyógyszerek (ún. nem szteroid gyulladásgátlók) és az aszpirin szedése egyre növekvő tendenciát mutat annak ellenére, hogy az emésztőszervi mellékhatások jelentősek. A betegeknél kb. 14%-ban jelentkeznek kisebb-nagyobb vérzéssel járó tünetek, amelyek endoszkóppal diagnosztizálhatók.

A ~tológiai kórképekhez sorolandó krónikus gyulladás elsősorban a férfiak betegsége. ...

RA, ~toid artritisz, ízületi gyulladás
A ~toid artritisz (RA) autoimmun betegség, amely mintegy 1,3 millió amerikait érint. Az ízületi fájdalom és duzzadás mellé a betegek 10 százaléka más testrészeiben vagy szerveiben is jelez panaszokat, mondja dr.

- A ~tológiában milyen típusú betegségeket kezelünk biológiai gyógyszerekkel?

~toid artritisz során a szimpatikus idegrendszer aktivitása megemelkedik az egészségesekéhez képest. Ez a bizonyos szimpatikus predominancia lehet a betegség elsődleges faktora, ami később tejsav felhalmozódáshoz, savas környezet kialakulásához vezet és ez okozhatja az erek károsodását.

~tológiai, ideggyógyászati vizsgálat, röntgenfelvétel, szükség esetén mágneses rezonanciás vizsgálat (MRI) tisztázhatja a diagnózist.
Kezelés
A rossz testtartásból eredő nyakpanaszok néhány lazító nyak- és testmozgatás, esetleg ~kenőcsös bedörzsölés után megszűnnek.

~toid arthritis - Biólógiai terápia a betegség kezelésére
Hiábavaló fogyókúrák, sikertelen teherbeesés, vagy hajhullás? A hormonok okozhatják? PCOS ( policisztás ovárium szindróma) - okok és tünetek és kezelés ...

~toid artritisz ", Pszoriázishoz társuló ízületi gyulladás ", A Reiter-szindróma ", Szpondilitisz ankilopoetika "
68. FEJEZET - A kötőszövet autoimmun betegségei ...

~tológiai kezelésre nem reagáló makacs mozgásszervi panaszok
Csontfájdalmak, pathologiás törés
Epilepsiás roham, agyi góctünet, fejfájás, hányás ...

~tológiai kezelések: fizioterápia, gyógyfürdő-kezelés (balneoterápia)
Gyógytorna
A konzervatív kezelés leghatásosabb módja a gyulladáscsökkentő infúzió sorozat és az ezzel egyidejűleg alkalmazott gyógytorna.

~tológiai szakrendelés (dr. Mándó Zsuzsanna)
Általános sebészet és érsebészeti szakrendelés (dr. Szekér Zoltán)
Nőgyógyászati szakrendelés CTG vizsgálattal (dr. Hashmat Ibrahimkhail) ...

~tikus panaszok fennállása esetén ajánlott táplálék-kiegészítők fogyasztása, melyek glukozamint (újraépíti a kötőszövetet), kondroitint ('olajozza' az ízületeket), MSN vegyületet (a porcok rugalmasságát biztosítja), kurkumát (fájdalmat és gyulladást csökkent), boswelliát (gyulladáscsökkentő, ...

~ és táplálkozás
Ritka, hogy valaki tudja, mi is pontosan a ~. Arról pedig még kevesebben tudnak, hogy kialakulását okozhatja a helytelen táplálkozás is.
...

~tológiában
csillapítja a fájdalmat, csökkenti intenzitását
izületi merevség oldása ...

~, immungyengeség, stressz hajlam, kimerültség, keringési zavarok, szívelégtelenség, cukorbetegség, vesekárosodás, allergia, daganatra való hajlam
Vanádium
hal ...

~tológia
a mogásszervi betegségekkel foglalkozó tudományág.
revakcináció ...

A ~tológiai megbetegedések közé tartozik a Sjögren-szindróma, autoimmun-betegség, az immunrendszer antitestei a szervezet saját sejtjeit támadja meg.

A ~ a leggyakoribb s egyben legköltségesebb népbetegség. E megnevezés ráadásul csupán azon kiterjedt tünetegyüttes gyűjtőfogalma, mely az ízületek és az izom­zat fájdalmas szöveti elváltozásait jellemzi.

A ~tológiai betegségek között két csoportot különböztethetünk meg, a gyulladásos kórképeket és a degeneratív eredetű megbetegedéseket. Jó ideje tudjuk már, hogy a reumás mozgásszervi betegségek bizonyos formáinak kialakulásában és súlyosságában étkezési szokások is szerepet játszhatnak.

A ~ az egyik leggyakoribb pszichoszomatikus megbetegedés, ezért bizonyos esetekben a gyógyszeres kezelést kiegészítő pszichoterápia is segíthet. A pszichoterápia kérdésében is nyugodtan kérjük ki háziorvosunk tanácsát.
Mikor forduljunk orvoshoz?

A ~tológusok a betegség diagnosztizálásakor legalább négyet igyekeznek megtalálni az alábbi ismertetőjelek közül: az izületek reggeli merevsége, mely legalább egy órán át tart, míg teljesen bejáratódnak; egyidejűleg legalább három izületi lágyrész duzzanatos vagy vizenyős; ...

> ~tikus mitralis elégtelenség
mechanikus zavarok
pitvari septumdefectus
cardiomyopathia, myocarditis
pericarditis
szívműtét ...

14 ~tológia
1400 ~tológia és fizioterápia 1401 ~tológia 1402 fizioterápia (orvosi szakképesítéssel) 1404 menopauza és oszteoporózis rendelés - *sze*
15 Aneszteziológiai és intenzív betegellátás ...

~toid arthritis, tüdőmanifestació, JFL-i üreg. 39 éves nő. A jobb S2/6-ban 3.3x3.2 cm-es képlet, melynek fala szabálytalan és megvastagodott. A benne lévő üreg caudalis felében egy kerekded képlet, mely eléri a pleurát, azon tüskeszerű megvastagodásokat okoz.

Egyéb ~tológiai kórkép
SLE, SSc, juvenilis idiopathiás arthritis, kevert kötőszöveti betegség, idiopathiás vasculitis
Egyéb gyulladásos kórképek ...

Mi is a ~?
Hazánkban legalább százezren szenvednek gyulladásos és csaknem egy millióan kopásos ízületi betegségben.

Országos ~tológiai és Fizioterérpiás Intézet Allergológiai és Klinikai Immunológiai Osztály Budapest
TÁPLÁLÉK ALLERGIÁK KEZELÉSE ÉS PREVENCIÓJA A KÖVETKEZŐ ÉVTIZEDBEN
ALLERGIZÁLNAK-E GENETIKAILAG MÓDOSÍTOTT TÁPLÁLÉKAINK? *
NÉKÁM KRISTÓF DR.

Egyes, a ~tológiai megbetegedésekben alkalmazott gyógyszerek súlyos mellékhatást okozhatnak a szemen (például szürkehályog), amelyre az orvosnak gondolnia kell.
Hírlevél
Szavazás ...

Országos ~tológiai és Fizioterápiás Intézet
Debrecen
Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum
~tológiai és Immunológiai Tanszék ...

~tológia
Kézsebészet
A betegség leírása
A könyökízület megerőltetéséből adódó fájdalom, ami a felkarcsont könyökízület alkotásában részt vevő ún. laterális epicondilusánál jelentkezik. Ez gyakorlatilag (test melletti nyújtott kar esetén) a könyök külső oldalának fájdalma, nyomásérzékenysége.

- lágyrész-~tizmusok (kéz-váll szindróma, tendovaginitisek, bursitisek, periarthropathiák)
A mozgásszervi fájdalmak időbeliségét tekintve megkülönböztetünk akut és idült, az idültön belül perzisztáló és epizodikus fájdalmakat.

Polimialgia ~tika: idöseket érintö betegség, mely izomfájdalommal és izommerevséggel jár
Porc: csont ízületben lévö részét fedi
Pszoriazis: a bör pikkelyszerü hámlással járó betegsége ...

Ha van otthon ~tikus fájdalomra orvos által felírt fájdalomcsillapító (például Diclofenac hatóanyagú), akkor ideiglenesen nagy segítség lehet, mert hatékonyan csökkenti a vesebetegség okozta fájdalmat is, addig, míg orvoshoz nem jut a beteg.

enyhíti a ~, és ízületi fájdalmakat,
segít visszanyerni szellemi frissességedet,
hatásosan csökkenti a Seborrhoea, hajhullás tüneteit,
növelheti az emlékezőképességet, a figyelem-összpontosítást.

Dr. Hutás Gábor ~tológus szakorvos azt tapasztalja, hogy a mozgásszegény életmódnak, a helytelen táplálkozásnak, a túlsúlynak köszönhetően egyre fiatalabbak jelentkeznek a ~tológián térdfájással, derékfájással, míg korábban döntően a 40-50 év felettieknek voltak ilyen panaszaik.

A marihuána alapú gyógyszereket cseh szakértők szerint egyebek között ~, HIV-fertőzés, epilepszia, Parkinson-kór és több más betegség gyógyításánál fogják alkalmazni. Ezeket a páciensek ingyen vagy jelképes áron fogják kapni.

Din cauza acestui proces de detoxifiere infarctul de miocard, cancerul sau hemoragia cerebrală, ca staţie finală, este precedat de obezitate, acuze articulare, ~tism, piroză (arsuri de stomac), oboseală cronică, ...

Ha elgyengít a ~
Számos reumás beteg szenved krónikus kimerültségtől, amely megfosztja őket energiatartalékaiktól, és a leghétköznapibb feladatokat is kihívássá teszi számukra.

dr. Bálint Géza ~tológus
Somogyi Andrea pszichiáter
dr. Illanitz Elemér szülész-nőgyógyász ...

Az Amerikai ~ Szövetség orvosai, annak érdekében, hogy az SLE megkülönböztethetővé váljon más betegségektől, felállítottak egy 11 pontos kritériumrendszert, amelyek ha egymással kombináltan vannak jelen, SLE-re utalnak.

Használható megfázás, köhögés, láz, influenza, tüdőpanaszok, testüregi pangások, ízületi gyulladás, ~, fejfájás, felfúvódás, a szervezet egyensúlyának bármilyen felborulása esetén.

A diagnózist jellemzően ~tológus (26%), háziorvos (24%) , illetve neurológus (16%) állította fel. Az adatokból kitűnik, milyen sok a bizonytalanság és a téves diagnózis. Mindez azt eredményezi, hogy egyre több érintett kénytelen együtt élni a fájdalommal.

Mozgásszervek: ~tológiai és ortopédiai panaszok, izom- és ínpanaszok, teniszkönyök, vállmerevedés, lumbágó, porckorongsérv (nem műtét helyett!), gerincműtét utáni rehabilitáció, ficamok, izomhúzódások, köszvény.

A ~ kezelése még más gyógynövénnyel is történhet. A ~ oka sok esetben a vese
renyhe működése. A mezei zsurló veseműködést segítő, kötőszövet-erősítő hatékonysága miatt kedvelt szer a reumás ízületi panaszok kezelésében. Külsőleg gyógyfürdőként, belsőleg tea formájában is alkalmazható.

Ha a salakanyagok már az izomszövetekben is felgyülemlenek: izomfájdalmak, ~ és köszvény a következmény.
Ha valaki nem hajlandó változtatni étkezési szokásain, a szervezet a csontokból és a véredények falából kálciumot von ki, hogy semlegesítse a savak romboló hatását.

A mozgásszervi betegségben szenvedő betegek optimális kezelése ~tológus, ortopéd szakorvos, ortopéd sebész, szakasszisztensek, és gondozó szolgálatok szoros együttműködését igényli.

Az Amerikai ~tológiai Társaság szerint az RA betegség korai stádiumában (azaz a tünetek kezdetétől számított 3-6 hónapon belül) a betegek 50-60%-ánál megtalálhatóak a CCP antitestek.

Idetartoznak az ízületi gyulladások, például a ~toid artirisz. Ezt sokan csak az ujjakat érintő betegségnek gondolják, pedig gyakran az első tünet a csigolyák közötti kisízületek gyulladása és az ezzel járó fájdalom. Idősebb korban az ízületi felszínek elfajulása, porckopás következhet be.

A visszaesés (relapszus) oka nem mindig ismert, bél vagy egyéb fertőzés, bizonyos gyógyszerek (például ~ ellenes szerek), testi vagy lelki túlterhelés okozhatja. A betegség tünetei összefüggnek azzal, hogy a tápcsatorna mely része érintett.

Ha az érték túl magas, az egyebek mellett rendszeres sztreroidhasználatra, bakteriális fertőzésre, krónikus gyulladásra (mint például artritisz, ~), szívinfarktusra, daganatra utalhat.

~, asztma vagy allergia kezelésére) nagyobb valószínűséggel kaphatnak glaukómát, ha a megfelelő hajlam fennáll. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sajnos még ma is csak akkor fedezik fel a magasabb szemnyomást, amikor a betegnek az első szemüveget felírják és ilyenkor gyakran már túl késő.

~tikus és más mozgásszervi panaszok enyhítésére szolgálnak, esetenként vény nélkül is kaphatóak, ezért kezelőorvosát tájékoztassa az ilyen gyógyszerek szedéséről. Ilyenek a szalicilátok (aszpirin), sok fájdalomcsillapító.
Antibiotikumok
Koleszterinszint és húgysavcsökkentők ...

Sugárkezelés napjainkban leggyakrabban rosszindulatú daganatok esetében történik, jóval ritkább az alkalmazása a nem rosszindulatú betegségek (súlyos ~tikus panaszok, thyroid exophtalmus, trigeminus neuralgia, keloid képződés megelőzése) során.

Ha egy gyermeknek megduzzadnak az ízületei, a kétségbeesett szülő azonnal ~tológushoz vinné gyermekét. Szerencsére azonban a "~" viszonylag ritka betegség gyermekkorban - ellentétben a gyakori ízületi duzzanattal, melyért többnyire banális okok a felelősek.
Kövessen a Facebook-on! ...

Kémiai okok (pl. gyulladásgátlók és ~-ellenes gyógyszerek, szalicilátok, rendszeres alkohol fogyasztás)
Mikrobiológiai kórokok (Helicobacter pylori fertőzés)
Bizonyos betegségek (fájdalom- és lázcsillapítok, tartós szisztémás steroid kezelés) ...

Izületi, ~tikus, gerinc fájdalmak panaszán
Lumbágó esetén
Műtét, sérülések utáni rehabilitáció céljából
Zúzódások, húzódások esetén
Hajhullás-fokozott kopaszodás esetén
Függőség és szenvedélybetegségek fennállásakor
Kimerültség, fáradékonyság esetén
Alvászavarok problémája esetén ...

11.) Csütörtök-pénteken 9.00-16.00-ig csontritkulás-szűrés, ~tológiai szakvizsgálattal: ez a szűrés a háziorvosi praxishoz tartozó, 55 év feletti hölgyek számára vehető igénybe, akik 3 éven belül csontritkulás-vizsgálaton nem voltak, ill. csontritkulás elleni gyógyszert nem szednek.

Az orvosi gyakorlat során a kardiológiai, ~tológia, belgyógyászati, sebészeti, ortopédiai, rehabilitációs, bőrgyógyászati, gyerekgyógyászati, neurológiai, pszichiátriai, sport orvosi, házi orvosi praxisokban alkalmazzák eredményesen.

Az orvosegyetemen végzett, közel két évtizedes munka mellett az Országos ~tológiai és Fizikoterápiás Intézetben és az Egyesült Államokban is dolgoztam. Jelenleg a Szent László Kórház egyik belgyógyászati osztályán vagyok főorvos.

- Felhívjuk a figyelmet az ORFI 2008. április 3-4-én rendezendő "Haladás a ~tológia és osteológia területén 2005-2007" című továbbképző konferenciájára,...
Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság hírei ...

Primer inszomnia (agytörzset érintő folyamatok), szervi betegségek, krónikus fájdalmak (~tológiai, fog eredetű, fertőzések, stb.), pszichés okok (depresszió, szorongás, alkoholizmus, stb.), krónikus altatószer használat.

Hévízgyógyfürdő és Szent András ~kórház
gyógyfürdő termálfürdő
Hévíz
Kehida Termál-, Gyógy- és Élményfürdő ...

Dr. Stirczer Gabriella
belgyógyász, ~tológus, limfödéma specialista
Barcza Zsuzsanna
Dietetikus ...

Általában csapatmunkában folyik a fájdalom okának és megszüntetésének folyamata, melyben részt vesz belgyógyász, ~tológus, radiológus, pszichológus, ortopéd szakorvos és neurológus. Tehát többszereplős feladatról van szó.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Bőrbetegség, Pajzsmirigy, Köhögés, Depresszió, Szindróma?

◄ Rett szindróma   Reumás láz ►
 
RSS Mobile